X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania po sonoHSG a bóle brzucha
Odpowiedz

Starania po sonoHSG a bóle brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NoName Nowa

Wysłany: 29 listopada 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przychodzę do Was z pytaniami bo nie rozumiem co się dzieje z moim organizmem. Może któraś dobra duszyczka mi podpowie.

Long story short - 4 lata temu, w wieku 24 lat zaczęliśmy się starać o dziecko - mam pcos, po roku dowiedzielismy się że wyniki męża są poniżej normy, a rok podczas laparoskopii lekarz stwierdził obustronną niedrożność jajowodów... Załamaliśmy się i nie chcieliśmy się dalej badać, aż do momentu w którym zmieniłam Panią Doktor i mąż wrócił do domu z lepszymi wynikami nasienia.

8 listopada miałam badanie drozności jajowodów - solą fizjologiczną. To był 10 dzień cyklu.
    13 listopada miałam plamienie, podobnie jak co miesiąc owulacyjne 2 tygodnie przed @.
    Staraliśmy się z mężem od 11 do 15 dc.
    Po badaniu bolał mnie brzuch i było mi gorąco w jajniki i ten stan trwał około 2 tygodnie, bywało mi słabo, bardzo dużo leżałam, nie miałam siły na siłownie a jak przychodziłam to tylko się porozciągać.
    25 listopada poszliśmy na Andrzejki, gdy zaczęliśmy tańczyć nagle wypłynęło mi dużo wodnistego śluzu z krwią. Było mi słabo, bolał mnie brzuch i dół pleców.
    W ten poniedziałek 27 listopada pojechałam zrobić betę - niestety ciąży brak, progesteron 3,35ng/ml, czyli tyle co w fazie lutealnej.
    Wczoraj i dzisiaj dalej brak okresu i nic go nie zapowiada.
    Nie wiem, czy to normalne po sonoHSG?
    Mąż mówi, żeby jutro rano zrobić test, ale nie wiem czy jest sens...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 13:47

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ