X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania po sonoHSG a bóle brzucha
Odpowiedz

Starania po sonoHSG a bóle brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NoName Nowa

Wysłany: 29 listopada 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przychodzę do Was z pytaniami bo nie rozumiem co się dzieje z moim organizmem. Może któraś dobra duszyczka mi podpowie.

Long story short - 4 lata temu, w wieku 24 lat zaczęliśmy się starać o dziecko - mam pcos, po roku dowiedzielismy się że wyniki męża są poniżej normy, a rok podczas laparoskopii lekarz stwierdził obustronną niedrożność jajowodów... Załamaliśmy się i nie chcieliśmy się dalej badać, aż do momentu w którym zmieniłam Panią Doktor i mąż wrócił do domu z lepszymi wynikami nasienia.

8 listopada miałam badanie drozności jajowodów - solą fizjologiczną. To był 10 dzień cyklu.
    13 listopada miałam plamienie, podobnie jak co miesiąc owulacyjne 2 tygodnie przed @.
    Staraliśmy się z mężem od 11 do 15 dc.
    Po badaniu bolał mnie brzuch i było mi gorąco w jajniki i ten stan trwał około 2 tygodnie, bywało mi słabo, bardzo dużo leżałam, nie miałam siły na siłownie a jak przychodziłam to tylko się porozciągać.
    25 listopada poszliśmy na Andrzejki, gdy zaczęliśmy tańczyć nagle wypłynęło mi dużo wodnistego śluzu z krwią. Było mi słabo, bolał mnie brzuch i dół pleców.
    W ten poniedziałek 27 listopada pojechałam zrobić betę - niestety ciąży brak, progesteron 3,35ng/ml, czyli tyle co w fazie lutealnej.
    Wczoraj i dzisiaj dalej brak okresu i nic go nie zapowiada.
    Nie wiem, czy to normalne po sonoHSG?
    Mąż mówi, żeby jutro rano zrobić test, ale nie wiem czy jest sens...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 13:47

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ