X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie,
Odpowiedz

Staranie,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałbym się zapytać bo już nie wiem co mam myśleć. Mój cykl ostatnio wyszedł mi 34dc, po obliczeniu na owulacje wychodziło że wypadnie ona w 17dc, z mężem kochaliśmy się tydzień przed planowaną owulacja, i 4 dni przed nią. Ale nie jestem w stanie powiedzieć czy owulacja była bo w sumie nic nie czułam,a ni nie miałam żadnych objawów. Tydzień po planowanej owulacj czyli w 24dc siedząc na toalecie zobaczyłam że dostałam takie lekkie plamienie, i trwało to 1 dzień, czy to możliwe że było to plamienie implantacyjne? Jeśli by się okazało że tak to kiedy mogę wykonać najwcześniej test ?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, tak możliwe. Około 3/4 dni po implantacji możesz wykonać czuły test ciążowy 😊

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ