Staranie o drugie dziecko, kiepskie wyniki
-
Dzień dobry dziewczyny ❤
W skrócie streszczę swoją historię. Mam 30 lat i niskie amh. Rok temu wynosiło 0,76 oraz wysokie FSH ok. 11/12. Usłyszałam, że naturalnie nie zajdę w ciążę ( 4 lata starań) i od razu zdecydowałam się na procedurę IVF. Tuż przed procedurą spóźniała mi się miesiączka, zrobiłam test i ku mojemu zaskoczeniu wyszedł pozytywny. Z niedowierzaniem zrobiłam kolejnych kilka testów i na wszystkich ujrzałam upragnione 2 kreski. W listopadzie zeszłego roku urodziłam synka i powtórzyłam badanie amh, niestety spadło do 0.4 od razu zaczęłam się suplentować, stwierdziłam że działamy od razu.. Za nami 4 cykle starań i nic ( mam cyke 23dniowe) stwierdziłam, że od razu po porodzie łatwiej pójdzie i nie chciałam tracić czasu, bo amh spada nieubłaganie. Cykle mam regularne jak w zegarku, testy owulacyjne zawsze się pokrywają z moim kalendarzykiem, ale narazie czekamy. Ginekolog powiedzial, żeby nie tracić czasu i podjeść do IVF po 6 ms od porodu, czyli za trochę ponad miesiąc mogłabym podjeść do procedury.. Postanowiłam powtórzyć jeszcze raz badania i czekam na okres. Co mogłabym sprawdzić oprócz AMH, FSH, LH, estradiolu, progesteronu, testosteronu i prolaktyny ? I co w ogóle robić? Podchodzić od razu do in vitro czy jednak jeszcze starać się o naturalną ciążę? Ciągle mi to siedzi w głowie, myślałam że po ten ciąży będę spełniona, przecież to mój mały cud a tymczasem ja ciągle myślę o drugiej ciąży . Pozdrawiam was i życzę miłego dnia ❤Atopikowa lubi tę wiadomość
-
Hej. My o 2 dziecko staramy sie juz ponad 3 lata.
Pierwsza ciąża bez problemu w 1 cs. A teraz załamka. Ja mam 37lat i tez pragnę rodzeństwo dla mojego dziecka...
Zrob z krwi p/c plemnikowe, mi kazano zrobić w klinice bo ponoć po ciąży często są. U mnie je wykryto i biorę encorton 2mc i naturalnie sie staramy ale narazie brak efektów....Patka2601 lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -