X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie o drugie dziecko, kiepskie wyniki
Odpowiedz

Staranie o drugie dziecko, kiepskie wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka2601 Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤

W skrócie streszczę swoją historię. Mam 30 lat i niskie amh. Rok temu wynosiło 0,76 oraz wysokie FSH ok. 11/12. Usłyszałam, że naturalnie nie zajdę w ciążę ( 4 lata starań) i od razu zdecydowałam się na procedurę IVF. Tuż przed procedurą spóźniała mi się miesiączka, zrobiłam test i ku mojemu zaskoczeniu wyszedł pozytywny. Z niedowierzaniem zrobiłam kolejnych kilka testów i na wszystkich ujrzałam upragnione 2 kreski. W listopadzie zeszłego roku urodziłam synka i powtórzyłam badanie amh, niestety spadło do 0.4 :( od razu zaczęłam się suplentować, stwierdziłam że działamy od razu.. Za nami 4 cykle starań i nic ( mam cyke 23dniowe) stwierdziłam, że od razu po porodzie łatwiej pójdzie i nie chciałam tracić czasu, bo amh spada nieubłaganie. Cykle mam regularne jak w zegarku, testy owulacyjne zawsze się pokrywają z moim kalendarzykiem, ale narazie czekamy. Ginekolog powiedzial, żeby nie tracić czasu i podjeść do IVF po 6 ms od porodu, czyli za trochę ponad miesiąc mogłabym podjeść do procedury.. Postanowiłam powtórzyć jeszcze raz badania i czekam na okres. Co mogłabym sprawdzić oprócz AMH, FSH, LH, estradiolu, progesteronu, testosteronu i prolaktyny ? I co w ogóle robić? Podchodzić od razu do in vitro czy jednak jeszcze starać się o naturalną ciążę? Ciągle mi to siedzi w głowie, myślałam że po ten ciąży będę spełniona, przecież to mój mały cud a tymczasem ja ciągle myślę o drugiej ciąży :(. Pozdrawiam was i życzę miłego dnia ❤

Atopikowa lubi tę wiadomość

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My o 2 dziecko staramy sie juz ponad 3 lata.
    Pierwsza ciąża bez problemu w 1 cs. A teraz załamka. Ja mam 37lat i tez pragnę rodzeństwo dla mojego dziecka...
    Zrob z krwi p/c plemnikowe, mi kazano zrobić w klinice bo ponoć po ciąży często są. U mnie je wykryto i biorę encorton 2mc i naturalnie sie staramy ale narazie brak efektów....

Patka2601 lubi tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ