Staranie o dziecko
-
Hej
Z mężem staramy się o drugie dziecko. Miesiączki mam bardzo nieregularne. Ostatnią miesiączkę miałam 15 maja która trwała 6 dni. 23 i 27 maja współżyłam z mężem. 2 czerwca zaczęłam leciutko plamić lecz trwało to 3 dni (upławy lekko zaróżowione) ciężko nazwać to miesiączką. Od tamtej pory brak okresu a testy ciążowe negatywne. Dziś zrobiłam betę i wyszła 2.12. z odczytu wynika że nie jestem w ciąży ale niektóre Panie (czytałam na forach) mają betę przy braku ciąży poniżej 1 a ja mam aż 2.12 co to może oznaczać ? Czy jest jakaś szansa na ciążę ? Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień -
witaj, beta poniżej 5 wskazuje na brak ciąży. Czasami są błędy w laboratorium, ja tez raz miałam @ która była bardzo dziwna i zrobiłam betę i mi wyszło 2.
W laboratoriach zazwyczaj poniżej 5, oznacza negatywny wynik.
od potencjalnej owulacji ile dni minęło? jak około 14 dni i dalej beta poniżej 5 to raczej nic z tego w tym cyklu.
Z nieregularnymi miesiączkami radze ci pójść do ginekologa i je unormować - dowiedzieć się jaka jest przyczyna.✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Szczerze powiedziawszy to według kalendarzyka owulacje powinnam mieć 30 maja. Ale przez te nieregularne miesiączki nie zawsze jestem w stanie to dokładnie wyliczyć. Niestety wizyta u ginekologa nieunikniona ale i tak już czas zająć się tymi nieregularnymi miesiączkami
-
na początek zrób sobie podstawowe hormony w 3dc :
estradiol, FSH, LH
7 dni po owulacji możesz zrobic progesteron, żeby zobaczyć czy owulacje występują.
zrób tez usg - na początku cyklu w 3-5 dc, a potem w połowie cyklu, żeby zobaczyć czy rośnie pęcherzyk, i jakie jest endomendrium.
to taka podstawa
oprócz tego warto sprawdzić tarczyce i prolaktyneDotipik lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Cześć
czy ktoś może mi podpowiedzieć? Czy testy ciążowe robione codziennie - kreska dodatnia powinna codziennie ciemnieć? Czy jednak przyrost hormonu nie jest az tak duży i nie będzie widać z dnia na.dzien ciemniejszej kreski?
Nie wiem co myśleć. Od piątku robię testy, czyli dziś trzeci dzień i kreska jest widoczna, ale jest blada.
W poprzedniej ciazy, gdy zrobiłam test jakoś dwa dni przed spodziewana miesiączką, kreski na obu testach były koloru kreski kontrolnej. Dwie grube tłuste krechy.
Teraz robiłam pierwszy test 2/3 dni po terminie okresu i wychodzą ciągle takie bladziochy. Co myśleć?
Na betę nie będę miała za bardzo możliwości iść. Mąż do pracy a nie mam z kim zostawić synka. Być może że jutro bym mogła podjechać na krew, ale nie będę w stanie powtórzyć w środę dwa dni później i sprawdzić jak przyrasta.
Czy ktoś coś podpowie i wesprze?
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
Hej
Jeżeli na teście ciążowym wychodzą choćby blade kreski to wskazują na ciążę. Bladość może wskazywać na bardzo wczesną ciążę. Sugerowała bym poczekać z 2-3 dni i powtórzyć test. A najważniejsze żeby test był zrobiony z pierwszego porannego moczu. Jeżeli po tym czasie druga kreska nadal będzie blada to już proponuje zrobić betę. Z krwi wynik będzie pewniejszy ☺️ -
Dziękuję! Czy jeśli kreska zacznie wyraźnie ciemnieć to po prostu poczekać już na wizytę u lekarza czy mimo wszystko postarać się jakoś wykombinować wyjście do laboratorium?🙋♀️ 26l
🙋 33l
Ps. Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was zetknęła się lub sama robiła domowy test ciążowy z krwi?
https://aptekasowa.pl/testy-ciazowe-i-diagnostyczne/8612-babycheck-1-wb-test-ciazowy-z-krwi-1-sztuka-3700083400243.html
Coś takiego znalazłam. Czy on pokaże przyrosty po 48h? Może to byłaby dobra alternatywa do bada labo na które trudno mi się wyrwać?🙋♀️ 26l
🙋 33l
Wydaje mi się że jak kreska będzie już znacznie ciemniejsza to można na spokojnie poczekać na wizytę u ginekologa. Ja będąc w pierwszej ciąży zrobiłam 2 testy ciążowe które okazały się pozytywne i po bodajrze 2 tygodniach umówiłam się na wizytę do ginekologa potwierdzającą ciążę
-
Mi wychodziły przez parę dni takie bladziochy, chyba dopiero po tygodniu testowania ujawniła się ładna kreseczka 😊 kciuki!
100krotka🌼 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
24.04.25 719 g 🥰
21.05.25 1290 g 🍀
4.06.25 1710 g 🤗
2.07.25 2700 g 🫶
-
Wasze odpowiedzi się sprawdzają, kreska ciemnieje, dziękuję za kciuki!
Luna - ciebie kojarzę z forum, gdy starałam się o pierwszą ciążę końcem 2023 😊
Powiedzcie mi jeszcze - czy wizyta w 6 tygodniu (czyli 5tc+4) u ginekologa będzie w odpowiednim czasie? Czy to za wcześnie i poczekać jeszcze?Luna_ lubi tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
100krotka🌼 wrote:Wasze odpowiedzi się sprawdzają, kreska ciemnieje, dziękuję za kciuki!
Luna - ciebie kojarzę z forum, gdy starałam się o pierwszą ciążę końcem 2023 😊
Powiedzcie mi jeszcze - czy wizyta w 6 tygodniu (czyli 5tc+4) u ginekologa będzie w odpowiednim czasie? Czy to za wcześnie i poczekać jeszcze?💃1994
🕺1991
👶2020
Drugie luźne starania o 👶 od 2023
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Starania na poważnie od 09.24
Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,
•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
• 03.2025 - AMH 1,63ng/ml -