Staranie się o dzidziusia-badanie beta
-
Dzień dobry
Ostatni @ 24.01.2023-29.01.2023
Przytulasy: 1.02,6.02,9.02,10.02,12.02,17.02, 19.02, 25.02 i 26.02 (owu zaplanowana na 11.02) Robiłam test z moczu 10.02 negatywny, około 20 lutego pojawiły się objawy: zaparcia, katar sporadycznie , ból piersi, wzdęcia, coś zjem zaraz burczy mi w brzuchu, temperatura 36,8, wachania nastroju… HcG robiłam <0,1 ☹️ 28.02, @ nadal brak 33dc zawsze występowała w 30 dzień maks… tracę powoli nadzieje nie boli mnie brzuch jak przed @
czy jest jeszcze nadzieja? Mam gino 15.03 zaczynam się martwić -
Piszesz że owulacja zaplanowana na 11.02 - pytanie jakim sposobem ja wyznaczasz? Obserwacja cyklu, temperatura, sluz, szyjka, monitoring? Dopóki nie masz pewności kiedy była owulacja nie będziesz wiedzieć kiedy będzie wiarygodny czas do zrobienia testu z moczu lub z krwi.
Gdyby owulacja rzeczywiście była 11.02, tak jak sobie założyłaś, to dziś byłby już 18 dzien po owulacji - w takim czasie nie ma opcji że test (czy z krwi czy z moczu) wyjdzie negatywny mimo ciąży. Ba - w takim czasie od owulacji na pewno pojawiłaby sie już miesiaczka, jeśli do zapłodnienia by nie doszlo. Najbardziej prawdopodobna opcja to późniejsza owulacja - wtedy cykl automatycznie się wydłuża. Jako że stosunki były dość regularne, to szansa na ciążę jest, ale test może wyjść pozytywny na przykład dopiero za tydzień. Jest też gorsza opcja - cykl mógł się okazać bezowulacyjny. Żeby w przyszłości uniknąć takiej niewiedzy warto dokładnie się obserwowac żeby trafniej wyznaczać fazy cyklu - mało której kobiecie wystarcza do tego taka orientacyjna, kalendarzykowa metoda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 12:23
Zulla lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Piszesz że owulacja zaplanowana na 11.02 - pytanie jakim sposobem ja wyznaczasz? Obserwacja cyklu, temperatura, sluz, szyjka, monitoring? Dopóki nie masz pewności kiedy była owulacja nie będziesz wiedzieć kiedy będzie wiarygodny czas do zrobienia testu z moczu lub z krwi.
Gdyby owulacja rzeczywiście była 11.02, tak jak sobie założyłaś, to dziś byłby już 18 dzien po owulacji - w takim czasie nie ma opcji że test (czy z krwi czy z moczu) wyjdzie negatywny. Ba - w takim czasie od owulacji na pewno pojawiłaby sie już miesiaczka, jeśli do zapłodnienia by nie doszlo. Najbardziej prawdopodobna opcja to późniejsza owulacja - wtedy cykl automatycznie się wydłuża. Jako że stosunki były dość regularne, to szansa na ciążę jest, ale test może wyjść pozytywny na przykład dopiero za tydzień. Jest też gorsza opcja - cykl mógł się okazać bezowulacyjny. Żeby w przyszłości uniknąć takiej niewiedzy warto dokładnie się obserwowac żeby trafniej wyznaczać fazy cyklu - mało której kobiecie wystarcza do tego taka orientacyjna, kalendarzykowa metoda.
Tak niestety stosowałam metodę dedukcji „kalendarzykowej”
Miałam plan powtórzyć betę za tydzień w środę 8.03, więc chyba to zrobie… Nie patrząc na wynik pójdę skontrolować się do gino 15.03
Dziękuje za odpowiedź i wezmę rady pod uwagę, mam jeszcze nadzieje na szczęśliwy finał
Namisa lubi tę wiadomość
-
Zulla wrote:Tak niestety stosowałam metodę dedukcji „kalendarzykowej”
Miałam plan powtórzyć betę za tydzień w środę 8.03, więc chyba to zrobie… Nie patrząc na wynik pójdę skontrolować się do gino 15.03
Dziękuje za odpowiedź i wezmę rady pod uwagę, mam jeszcze nadzieje na szczęśliwy finał
Trzymam kciuki! ✊🍀Zulla lubi tę wiadomość
-
Zulla wrote:Dzień dobry
Ostatni @ 24.01.2023-29.01.2023
Przytulasy: 1.02,6.02,9.02,10.02,12.02,17.02, 19.02, 25.02 i 26.02 (owu zaplanowana na 11.02) Robiłam test z moczu 10.02 negatywny, około 20 lutego pojawiły się objawy: zaparcia, katar sporadycznie , ból piersi, wzdęcia, coś zjem zaraz burczy mi w brzuchu, temperatura 36,8, wachania nastroju… HcG robiłam <0,1 ☹️ 28.02, @ nadal brak 33dc zawsze występowała w 30 dzień maks… tracę powoli nadzieje nie boli mnie brzuch jak przed @
czy jest jeszcze nadzieja? Mam gino 15.03 zaczynam się martwić
Okres miałam dokladnie też 24.01 i owu 11/12.02 u mnie test pozytywny wyszedł już 23.02 a beta 20.02 mogła być za wczesna. U mnie 23.02 była 32 więc dopiero startowała. Robiłaa teraz test ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 12:35
-
Nadzieja97 wrote:Okres miałam dokladnie też 24.01 i owu 11/12.02 u mnie test pozytywny wyszedł już 23.02 a beta 20.02 mogła być za wczesna. U mnie 23.02 była 32 więc dopiero startowała. Robiłaa teraz test ?
Nie po becie trochę się podłamałam… zrobię na dniach test z moczu ale nie liczę na pozytyw, skoro wczoraj 28.02 hcg<0,1 ☹️ może za tydz. Coś wyjdzie z krwi… -
Zulla wrote:Nie po becie trochę się podłamałam… zrobię na dniach test z moczu ale nie liczę na pozytyw, skoro wczoraj 28.02 hcg<0,1 ☹️ może za tydz. Coś wyjdzie z krwi…
Niestety jeśli wczoraj beta była tak niska to raczej nie ciąża, ale zagnieżdżenie mogło być późno więc najlepiej kup test i zrób -