staranie się o dziecko
-
Witam, staram się z chłopakiem o dziecko już prawie 2 lata. Badałam się w różnych kierunkach. Za wysoki testosteron, po leczeniu antykoncepcją, żadnych rezultatów.miesiączki nieregularne. dzisiaj miałam badanie usg-kontrole owulacji, ale niestety okres mi sie spoznił i jestem w 5 dc. Nic więc lekarz mi nie powiedział, pęcherzyka nie było. dopiero w tym cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury, ale jak widać pomogło mi to w rozpoznaniu kiedy w koncu przyjdzie okres po długim plamieniu.
Moje pytanie brzmi, czy któraś z was miała podobnie i zaszła w ciążę? już nie mam pomysłu co może mi przeszkadzać w zajściu.usg i badania dobrze, tylko ten testosteron, ale znam gorsze przypadki i już mają dzieci. Chłopak nie badany, ale raczej płodny, genetycznie, ma dużą rodzine. Narazie brak środków na zbadanie spermy.
ps. czy w 5dc endometrium może miec 4mm? czy to za dużo? za mało? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymargaretde wrote:Witam, staram się z chłopakiem o dziecko już prawie 2 lata. Badałam się w różnych kierunkach. Za wysoki testosteron, po leczeniu antykoncepcją, żadnych rezultatów.miesiączki nieregularne. dzisiaj miałam badanie usg-kontrole owulacji, ale niestety okres mi sie spoznił i jestem w 5 dc. Nic więc lekarz mi nie powiedział, pęcherzyka nie było. dopiero w tym cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury, ale jak widać pomogło mi to w rozpoznaniu kiedy w koncu przyjdzie okres po długim plamieniu.
Moje pytanie brzmi, czy któraś z was miała podobnie i zaszła w ciążę? już nie mam pomysłu co może mi przeszkadzać w zajściu.usg i badania dobrze, tylko ten testosteron, ale znam gorsze przypadki i już mają dzieci. Chłopak nie badany, ale raczej płodny, genetycznie, ma dużą rodzine. Narazie brak środków na zbadanie spermy.
ps. czy w 5dc endometrium może miec 4mm? czy to za dużo? za mało? -
Witam wszystkich
jestem nowa więc jak coś źle robię albo się wtranżalam w wasze gatki to krzyczcie!!!
Też się staram z mężem o dziecko, wprawdzie to nasz 2 cykl ale jak na ten moment bezowocny.
Nie wiem jak to jest ale 5 cykli temu zaczęłam się obserwować i przyjmować kwas foliowy, wszystko było książkowe. Nagle 1 cykl starań, wszystko obliczone idealnie - współżyliśmy w dzień owulacji[12dc] (po pozytywnym teście LH i najniższą temperaturą) dzień później [13dc]skok temperatury o 0,4 w górę i wielkie nic a raczej [26dc] podpaska w majtach.
Następny cykl czyli teraźniejszy już się zepsuł od samego początku. Wydłużony okres o jeden dzień, pozytywny test LH w 12dc, skok temperatury dopiero w 14dc, a od 15-18dc tak mnie bolało po lewej stronie, że na rowerze w ogóle nie mogłam jeździć.Bobitta
-
nick nieaktualnyHej,
U Ciebie wszystko jest ok. 99% dziewczyn chciałoby mieć tak "zepsute" cykle. Popróbuj jeszcze z rok. Wtedy będziesz mogła się martwić, analizować, obliczać itd.
A jak znam życie (a już trochę na tym portalu siedzę) zajdziesz w ciążę w ciągu najbliższych 3 miesięcy i słuch po Tobie zaginie
PowodzeniaMona_M, EmWu, Landryneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Chciałabym... nie wiem tylko i potrzebuję rady.
Zaczęłam teraz nowy cykl. I nie wiem czy bardziej skupić się na testach owulacyjnych ? Czy bardziej na spadku temperatury? -
Bobitta wrote:Chciałabym... nie wiem tylko i potrzebuję rady.
Zaczęłam teraz nowy cykl. I nie wiem czy bardziej skupić się na testach owulacyjnych ? Czy bardziej na spadku temperatury?avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
Bobitta wrote:Łatwo wam mówić... Lekarz mnie trochę nastraszył. Powiedział, że mam tyłozgięcie i bardzo mało miejsca na rozwój płodu, że będę miała problemy z zajściem w ciąże.I daje mi czas jeszcze 4 cykle a potem mam się do niego zgłosić.avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
Moja sis ma pierwsze dziecko już a z drugim ma problem, starają się już koło roku (no ale nie zapytam co jej jest i czemu nie może zajść). Moja babcia od strony mamy miała tylko jedno dziecko bo więcej tez nie mogła (ale nie wiem czemu).
A TY avera27 masz coś stwierdzone, lekarz Ci cokolwiek powiedział ? Ile sie starasz?Bobitta
-