X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staranie się o dziecko
Odpowiedz

staranie się o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • margaretde Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staram się z chłopakiem o dziecko już prawie 2 lata. Badałam się w różnych kierunkach. Za wysoki testosteron, po leczeniu antykoncepcją, żadnych rezultatów.miesiączki nieregularne. dzisiaj miałam badanie usg-kontrole owulacji, ale niestety okres mi sie spoznił i jestem w 5 dc. Nic więc lekarz mi nie powiedział, pęcherzyka nie było. dopiero w tym cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury, ale jak widać pomogło mi to w rozpoznaniu kiedy w koncu przyjdzie okres po długim plamieniu.
    Moje pytanie brzmi, czy któraś z was miała podobnie i zaszła w ciążę? już nie mam pomysłu co może mi przeszkadzać w zajściu.usg i badania dobrze, tylko ten testosteron, ale znam gorsze przypadki i już mają dzieci. Chłopak nie badany, ale raczej płodny, genetycznie, ma dużą rodzine. Narazie brak środków na zbadanie spermy.

ps. czy w 5dc endometrium może miec 4mm? czy to za dużo? za mało?

6f5bd184ce8173f77af6becfcf8ab13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie dokładnie badania robiłaś w kierunku płodności? tylko testosteron i usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretde wrote:
    Witam, staram się z chłopakiem o dziecko już prawie 2 lata. Badałam się w różnych kierunkach. Za wysoki testosteron, po leczeniu antykoncepcją, żadnych rezultatów.miesiączki nieregularne. dzisiaj miałam badanie usg-kontrole owulacji, ale niestety okres mi sie spoznił i jestem w 5 dc. Nic więc lekarz mi nie powiedział, pęcherzyka nie było. dopiero w tym cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury, ale jak widać pomogło mi to w rozpoznaniu kiedy w koncu przyjdzie okres po długim plamieniu.
    Moje pytanie brzmi, czy któraś z was miała podobnie i zaszła w ciążę? już nie mam pomysłu co może mi przeszkadzać w zajściu.usg i badania dobrze, tylko ten testosteron, ale znam gorsze przypadki i już mają dzieci. Chłopak nie badany, ale raczej płodny, genetycznie, ma dużą rodzine. Narazie brak środków na zbadanie spermy.

ps. czy w 5dc endometrium może miec 4mm? czy to za dużo? za mało?
    to ze ma duza rodzine o niczym nie swiadczy. Zbadac nasienie, sprawdzic owulacje, i zbadac droznosc jajowodow.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    jestem nowa więc jak coś źle robię albo się wtranżalam w wasze gatki to krzyczcie!!!

Też się staram z mężem o dziecko, wprawdzie to nasz 2 cykl ale jak na ten moment bezowocny.
    Nie wiem jak to jest ale 5 cykli temu zaczęłam się obserwować i przyjmować kwas foliowy, wszystko było książkowe. Nagle 1 cykl starań, wszystko obliczone idealnie - współżyliśmy w dzień owulacji[12dc] (po pozytywnym teście LH i najniższą temperaturą) dzień później [13dc]skok temperatury o 0,4 w górę i wielkie nic a raczej [26dc] podpaska w majtach.
    Następny cykl czyli teraźniejszy już się zepsuł od samego początku. Wydłużony okres o jeden dzień, pozytywny test LH w 12dc, skok temperatury dopiero w 14dc, a od 15-18dc tak mnie bolało po lewej stronie, że na rowerze w ogóle nie mogłam jeździć.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U Ciebie wszystko jest ok. 99% dziewczyn chciałoby mieć tak "zepsute" cykle. Popróbuj jeszcze z rok. Wtedy będziesz mogła się martwić, analizować, obliczać itd.

A jak znam życie (a już trochę na tym portalu siedzę) zajdziesz w ciążę w ciągu najbliższych 3 miesięcy i słuch po Tobie zaginie :P

Powodzenia :)

Mona_M, EmWu, Landryneczka lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym... nie wiem tylko i potrzebuję rady.
    Zaczęłam teraz nowy cykl. I nie wiem czy bardziej skupić się na testach owulacyjnych ? Czy bardziej na spadku temperatury?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Zaczęłam teraz nowy cykl. I nie wiem czy bardziej skupić się na testach owulacyjnych ? Czy bardziej na spadku temperatury?
    Skup sie na współżyciu dopochwowym i czerpaniu z tego przyjemności, na niczym innym sie nie skupiaj. Zaczniesz się skupiać po roku bezowocnych starań.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo wam mówić... Lekarz mnie trochę nastraszył. Powiedział, że mam tyłozgięcie i bardzo mało miejsca na rozwój płodu, że będę miała problemy z zajściem w ciąże.I daje mi czas jeszcze 4 cykle a potem mam się do niego zgłosić.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Temperatura jest pewniejsza

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Łatwo wam mówić... Lekarz mnie trochę nastraszył. Powiedział, że mam tyłozgięcie i bardzo mało miejsca na rozwój płodu, że będę miała problemy z zajściem w ciąże.I daje mi czas jeszcze 4 cykle a potem mam się do niego zgłosić.
    Moja siostra tez to ma, teraz jest w drugiej ciązy. O kazde dziecko starala się JEDEN cykl ja tego nie mam a nie zachodze :-\

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sis ma pierwsze dziecko już a z drugim ma problem, starają się już koło roku (no ale nie zapytam co jej jest i czemu nie może zajść). Moja babcia od strony mamy miała tylko jedno dziecko bo więcej tez nie mogła (ale nie wiem czemu).

A TY avera27 masz coś stwierdzone, lekarz Ci cokolwiek powiedział ? Ile sie starasz?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ