Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Start starań z in vitro
Odpowiedz

Start starań z in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SmutnaRuda Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2025, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dział "starania z pomocą medyczną" będzie lepszy do uzyskania odpowiedzi na te pytania :).

Pcos-ka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmutnaRuda wrote:
    Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?
    Jeżeli to np. praca fizyczna-zmianowa, nocki itp. to chyba lepiej l4. Ale jeżeli jakaś zwykla fizyczna to raczej ok. W trakcie brania hormonów, to bardziej skutki związane z nastrojem lub wagą, choć to trochę indywidualnie. Pobieranie komórek jajowych, wiadomo strach jest, ale sen podczas znieczulenia jest najlepszy. No i wykonują to lekarze, także luz-wykwalifikowany personel 😁
    Faktycznie na wątku "starania z pomocą medyczną" jest dużo różnych informacji, gdzie Dziewczyny wymieniają się doświadczeniami. Ivf to już bardziej "po leczeniu". Chodzi mi o to, że jeżeli nie miałaś jakieś diagnostyki, możesz ją poszerzać w trakcie. Powodzenia🍀

• Syt Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2025, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nocki są najgorsze dla hormonów. koniecznie l4.

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na l4

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 01.2025 8 cykli stymulowanych ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
    16w0d będzie chłopiec 🩵
    Synuś 👶🏼🩵 ur. Grudzień 2025

Pozostały 3 ❄️
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie pracowałam z nockami włącznie do jakiegoś 12 tygodnia ciąży. Wtedy już oficjalnie powiedziałam o ciąży i skończyłam dyżury. Czułam się zupełnie normalnie podczas przyjmowania hormonów. Po punkcji byłam obolała kilka dni, ale do zniesienia. Punkcja wypadła w sobotę, więc jeszcze w niedzielę doszłam do siebie i dało się żyć. Potem też trochę bolało, bo miałam hiperstymulację, ale nic co wymagałoby leżenia.
    Koleżanka w podobnym czasie przechodziła ivf i proces oraz początek ciąży ocenia jako dramat. Zaczęła zwolnienie w dniu punkcji i nie wróciła do pracy.
    Tak że trudno przewidzieć co i jak.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ