Start starań z in vitro
-
Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?
-
Myślę że dział "starania z pomocą medyczną" będzie lepszy do uzyskania odpowiedzi na te pytania
.
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Jeżeli to np. praca fizyczna-zmianowa, nocki itp. to chyba lepiej l4. Ale jeżeli jakaś zwykla fizyczna to raczej ok. W trakcie brania hormonów, to bardziej skutki związane z nastrojem lub wagą, choć to trochę indywidualnie. Pobieranie komórek jajowych, wiadomo strach jest, ale sen podczas znieczulenia jest najlepszy. No i wykonują to lekarze, także luz-wykwalifikowany personel 😁SmutnaRuda wrote:Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?
Faktycznie na wątku "starania z pomocą medyczną" jest dużo różnych informacji, gdzie Dziewczyny wymieniają się doświadczeniami. Ivf to już bardziej "po leczeniu". Chodzi mi o to, że jeżeli nie miałaś jakieś diagnostyki, możesz ją poszerzać w trakcie. Powodzenia🍀 -