X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Start starań z in vitro
Odpowiedz

Start starań z in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SmutnaRuda Nowa

Wysłany: 14 grudnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dział "starania z pomocą medyczną" będzie lepszy do uzyskania odpowiedzi na te pytania :).

31 👩‍❤️‍👨 38 + 🐕‍🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
    TSH 1,2
    AMH - 3,14
    ferrytyna 33 (do poprawy)
    💊 folian, Wit D3, omega 3
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO
    🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊

pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌

11 cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmutnaRuda wrote:
    Hejka. Jesteśmy po badaniach, dostaliśmy się do programu rządowego. Moje AMH spadło o połowę od stycznia. Mam 35 lat i nigdy nie byłam w ciąży. W piątek mamy wizytę w klinice. Z jednej strony mam nadzieję,że wkońcu zacznie się leczenie, z drugiej bardzo się boję skutków ubocznych hormonów. Boję się też pobierania komórek jajowych, czy nie będzie komplikacji. Proszę napiszcie, jakie były wasze przeżycia z tym związane. Czy to prawda,że pracując fizycznie konieczne jest l4 od dnia stymulacji aż do dnia testu hcg?
    Jeżeli to np. praca fizyczna-zmianowa, nocki itp. to chyba lepiej l4. Ale jeżeli jakaś zwykla fizyczna to raczej ok. W trakcie brania hormonów, to bardziej skutki związane z nastrojem lub wagą, choć to trochę indywidualnie. Pobieranie komórek jajowych, wiadomo strach jest, ale sen podczas znieczulenia jest najlepszy. No i wykonują to lekarze, także luz-wykwalifikowany personel 😁
    Faktycznie na wątku "starania z pomocą medyczną" jest dużo różnych informacji, gdzie Dziewczyny wymieniają się doświadczeniami. Ivf to już bardziej "po leczeniu". Chodzi mi o to, że jeżeli nie miałaś jakieś diagnostyki, możesz ją poszerzać w trakcie. Powodzenia🍀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ