Stosunek LH do FSH
-
Hej, robiłam badania hormonów w 3 dniu cyklu i stosunek lh to fsh wynosi tylko 0.44. Miesiączki mam regularne jedynym problemem jest plamienie w fazie lutealnej. Progesteron też ponoć w normie bo 21 dc wynosił 12.95 . Jednak bardzo się przestraszyłam tego stosunku lh do fsh naczytalam się tyle o niedoczynność przysadki.. Nie wiem co myśleć czy jest tu ktoś z podobnym wynikiem ? Lekarza mam dopiero za kilka dniNiedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
U mnie lekarze rozkładają ręce. Mówią że progesteron jest prawidłowy i jedynie chca leczyć mnie antykoncepcja, a mnie chodzi o to aby zajsc w ciążę. A staram się od kilku miesięcy juz i nic:(Spirit wrote:Nie mam swoich starych wynikow, ale z tego co pamietam mialam podobne, mimo wykluczenia problemow z przysadka rezonansem. Lekarze mowili, ze z takimi wynikami nie uda mi sie zajsc w ciaze - kłamali

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
U mnie powiedzieli że "z takimi wynikami to mi życzą powodzenia bo różne cuda się zdarzają ale nie mam na co liczyć" także ja takimi opiniami bym się nie przejmowała i szukała kogoś kto powie że działamy. Miałaś coś sprawdzane z przysadka?2017 #1
2019 #2

-
Nie, dopiero w poniedziałek idę z wynikami do nowego ginekologa,ale jak powie mi podobnie jak mówiono Tobie to chyba się tam rozplacze. Może cuda się zdarzają Ale jeżeli będą mieli rację to nawet nie chce myślećSpirit wrote:U mnie powiedzieli że "z takimi wynikami to mi życzą powodzenia bo różne cuda się zdarzają ale nie mam na co liczyć" także ja takimi opiniami bym się nie przejmowała i szukała kogoś kto powie że działamy. Miałaś coś sprawdzane z przysadka?
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Nie będą mieli, o to mi chodziło że gadają głupoty zamiast pomyśleć co mówią i żebyś się nie przejmowała. Ja chodziłam na monitoring cyklu i często to wygląda tak że lekarz robi usg notatkę mówi jakąś fazą i do widzenia(niestety) aż akurat był wolny termin u jakiegoś młodego lekarza który mnie spytał jak jestem leczona itp i żebym przyszła do niego to coś wymyślimy i był otwarty na różne badania, miał naprawdę super podejście. Akurat w tym cyklu się udało więc nie byłam już u niego ale bardzo mi się wtedy spodobało że był otwarty na różne opcje, musisz poszukać kogoś takiego
2017 #1
2019 #2

-
Hmm mój nowy ginekolog u którego byłam parę dni tem oglądając moje wyniki stwierdził że nie widzi nic złego przepisał mi luteine którą mam brać od 16do 26 dnia cyklu.Spirit wrote:Nie będą mieli, o to mi chodziło że gadają głupoty zamiast pomyśleć co mówią i żebyś się nie przejmowała. Ja chodziłam na monitoring cyklu i często to wygląda tak że lekarz robi usg notatkę mówi jakąś fazą i do widzenia(niestety) aż akurat był wolny termin u jakiegoś młodego lekarza który mnie spytał jak jestem leczona itp i żebym przyszła do niego to coś wymyślimy i był otwarty na różne badania, miał naprawdę super podejście. Akurat w tym cyklu się udało więc nie byłam już u niego ale bardzo mi się wtedy spodobało że był otwarty na różne opcje, musisz poszukać kogoś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 14:41
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Hmm mój nowy ginekolog u którego byłam parę dni tem oglądając moje wyniki stwierdził że nie widzi nic złego przepisał mi luteine którą mam brać od 16do 26 dnia cyklu.
A jak długie masz cykle? Standardowo 28dniowe z owulacja 14dc? Jeśli tak to w porządku, jeśli dłuższe to biorąc luteine przed owulacja po prostu ją zablokujesz i tyle ze starań... Bez wiedzy czy i kiedy była owulacja bez sensu brać luteine (która jest progesteronem w tabletkach). Mówię z doświadczenia bo moje cykle przed ciąża były ok 32dniowe. Owu punktualnie ale 18 gora 19dc. Gdybym brała od 16dc luteine, dziecka by z tego nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:24
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mam cykle 28 - 30 dniowe. Robię testy owulacyjne, zamierzam zacząć brać dwa dni po pozytywnym teście owulacyjnym myślę że wystarczyterka wrote:A jak długie masz cykle? Standardowo 28dniowe z owulacja 14dc? Jeśli tak to w porządku, jeśli dłuższe to biorąc luteine przed owulacja po prostu ją zablokujesz i tyle ze starań... Bez wiedzy czy i kiedy była owulacja bez sensu brać luteine (która jest progesteronem w tabletkach). Mówię z doświadczenia bo moje cykle przed ciąża były ok 32dniowe. Owu punktualnie ale 18 gora 19dc. Gdybym brała od 16dc luteine, dziecka by z tego nie było
choć będzie to trochę później niż zalecił lekarz.
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
A od którego dnia cyklu zaczęłas brać luteine? Właśnie obawiam się żeby zbyt wcześnie nie zacząć i nie zablokować owulacji.Spirit wrote:No i widzisz
Ja też brałam luteine, jeszcze przed ciaza i potem w juz nie odstawialam:) Trzymam kciuki!
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Mam cykle 28 - 30 dniowe. Robię testy owulacyjne, zamierzam zacząć brać dwa dni po pozytywnym teście owulacyjnym myślę że wystarczy
choć będzie to trochę później niż zalecił lekarz.
2 dni od pozytywnego testu jest owulacja. Nie w dniu pozytywnego testu tylko 24-36h po. To tak żebyś nie wzięła za wcześnie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
KomBinowalam po swojemu, jak mi się wydawało że owulacja była to wtedy brałam. Mierzyłam wtedy temperaturę, robiłam testy owu itp. Ogólnie ok 16-17 z tym że ja tak robiłam kilka miesięcy i przez to cykl się unormowalTyłozgięta wrote:A od którego dnia cyklu zaczęłas brać luteine? Właśnie obawiam się żeby zbyt wcześnie nie zacząć i nie zablokować owulacji.2017 #1
2019 #2

-