X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stosunek LH do FSH
Odpowiedz

Stosunek LH do FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, robiłam badania hormonów w 3 dniu cyklu i stosunek lh to fsh wynosi tylko 0.44. Miesiączki mam regularne jedynym problemem jest plamienie w fazie lutealnej. Progesteron też ponoć w normie bo 21 dc wynosił 12.95 . Jednak bardzo się przestraszyłam tego stosunku lh do fsh naczytalam się tyle o niedoczynność przysadki.. Nie wiem co myśleć czy jest tu ktoś z podobnym wynikiem ? Lekarza mam dopiero za kilka dni

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam swoich starych wynikow, ale z tego co pamietam mialam podobne, mimo wykluczenia problemow z przysadka rezonansem. Lekarze mowili, ze z takimi wynikami nie uda mi sie zajsc w ciaze - kłamali ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Nie mam swoich starych wynikow, ale z tego co pamietam mialam podobne, mimo wykluczenia problemow z przysadka rezonansem. Lekarze mowili, ze z takimi wynikami nie uda mi sie zajsc w ciaze - kłamali ;)
    U mnie lekarze rozkładają ręce. Mówią że progesteron jest prawidłowy i jedynie chca leczyć mnie antykoncepcja, a mnie chodzi o to aby zajsc w ciążę. A staram się od kilku miesięcy juz i nic:(

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powiedzieli że "z takimi wynikami to mi życzą powodzenia bo różne cuda się zdarzają ale nie mam na co liczyć" także ja takimi opiniami bym się nie przejmowała i szukała kogoś kto powie że działamy. Miałaś coś sprawdzane z przysadka?

2017 #1
    2019 #2
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    U mnie powiedzieli że "z takimi wynikami to mi życzą powodzenia bo różne cuda się zdarzają ale nie mam na co liczyć" także ja takimi opiniami bym się nie przejmowała i szukała kogoś kto powie że działamy. Miałaś coś sprawdzane z przysadka?
    Nie, dopiero w poniedziałek idę z wynikami do nowego ginekologa,ale jak powie mi podobnie jak mówiono Tobie to chyba się tam rozplacze. Może cuda się zdarzają Ale jeżeli będą mieli rację to nawet nie chce myśleć:(

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będą mieli, o to mi chodziło że gadają głupoty zamiast pomyśleć co mówią i żebyś się nie przejmowała. Ja chodziłam na monitoring cyklu i często to wygląda tak że lekarz robi usg notatkę mówi jakąś fazą i do widzenia(niestety) aż akurat był wolny termin u jakiegoś młodego lekarza który mnie spytał jak jestem leczona itp i żebym przyszła do niego to coś wymyślimy i był otwarty na różne badania, miał naprawdę super podejście. Akurat w tym cyklu się udało więc nie byłam już u niego ale bardzo mi się wtedy spodobało że był otwarty na różne opcje, musisz poszukać kogoś takiego :)

2017 #1
    2019 #2
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Nie będą mieli, o to mi chodziło że gadają głupoty zamiast pomyśleć co mówią i żebyś się nie przejmowała. Ja chodziłam na monitoring cyklu i często to wygląda tak że lekarz robi usg notatkę mówi jakąś fazą i do widzenia(niestety) aż akurat był wolny termin u jakiegoś młodego lekarza który mnie spytał jak jestem leczona itp i żebym przyszła do niego to coś wymyślimy i był otwarty na różne badania, miał naprawdę super podejście. Akurat w tym cyklu się udało więc nie byłam już u niego ale bardzo mi się wtedy spodobało że był otwarty na różne opcje, musisz poszukać kogoś takiego :)
    Hmm mój nowy ginekolog u którego byłam parę dni tem oglądając moje wyniki stwierdził że nie widzi nic złego przepisał mi luteine którą mam brać od 16do 26 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 14:41

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz :) Ja też brałam luteine, jeszcze przed ciaza i potem w juz nie odstawialam:) Trzymam kciuki!:)

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Hmm mój nowy ginekolog u którego byłam parę dni tem oglądając moje wyniki stwierdził że nie widzi nic złego przepisał mi luteine którą mam brać od 16do 26 dnia cyklu.

A jak długie masz cykle? Standardowo 28dniowe z owulacja 14dc? Jeśli tak to w porządku, jeśli dłuższe to biorąc luteine przed owulacja po prostu ją zablokujesz i tyle ze starań... Bez wiedzy czy i kiedy była owulacja bez sensu brać luteine (która jest progesteronem w tabletkach). Mówię z doświadczenia bo moje cykle przed ciąża były ok 32dniowe. Owu punktualnie ale 18 gora 19dc. Gdybym brała od 16dc luteine, dziecka by z tego nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:24

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A jak długie masz cykle? Standardowo 28dniowe z owulacja 14dc? Jeśli tak to w porządku, jeśli dłuższe to biorąc luteine przed owulacja po prostu ją zablokujesz i tyle ze starań... Bez wiedzy czy i kiedy była owulacja bez sensu brać luteine (która jest progesteronem w tabletkach). Mówię z doświadczenia bo moje cykle przed ciąża były ok 32dniowe. Owu punktualnie ale 18 gora 19dc. Gdybym brała od 16dc luteine, dziecka by z tego nie było
    Mam cykle 28 - 30 dniowe. Robię testy owulacyjne, zamierzam zacząć brać dwa dni po pozytywnym teście owulacyjnym myślę że wystarczy :) choć będzie to trochę później niż zalecił lekarz.

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No i widzisz :) Ja też brałam luteine, jeszcze przed ciaza i potem w juz nie odstawialam:) Trzymam kciuki!:)
    A od którego dnia cyklu zaczęłas brać luteine? Właśnie obawiam się żeby zbyt wcześnie nie zacząć i nie zablokować owulacji.

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Mam cykle 28 - 30 dniowe. Robię testy owulacyjne, zamierzam zacząć brać dwa dni po pozytywnym teście owulacyjnym myślę że wystarczy :) choć będzie to trochę później niż zalecił lekarz.

2 dni od pozytywnego testu jest owulacja. Nie w dniu pozytywnego testu tylko 24-36h po. To tak żebyś nie wzięła za wcześnie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    A od którego dnia cyklu zaczęłas brać luteine? Właśnie obawiam się żeby zbyt wcześnie nie zacząć i nie zablokować owulacji.
    KomBinowalam po swojemu, jak mi się wydawało że owulacja była to wtedy brałam. Mierzyłam wtedy temperaturę, robiłam testy owu itp. Ogólnie ok 16-17 z tym że ja tak robiłam kilka miesięcy i przez to cykl się unormowal

2017 #1
    2019 #2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ