Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sporo kresek się pokazało przez weekend
gratulacje!
Sara a Ty dziś nie miałaś sikać?
Ja aktualnie w 8dc, póki co owulacji ani widu ani słychu, ale starania rozpoczęte, NAC wzięty.
Czy któraś z Was piła Fertistim dla kobiet? To się pije cały cykl? -
nesairah wrote:Sporo kresek się pokazało przez weekend
gratulacje!
Sara a Ty dziś nie miałaś sikać?
Ja aktualnie w 8dc, póki co owulacji ani widu ani słychu, ale starania rozpoczęte, NAC wzięty.
Czy któraś z Was piła Fertistim dla kobiet? To się pije cały cykl?
Właśnie zamowilam kolejne opakowanie 😉
Tak cały cykl, jak nie masz pcos to ponoć można tylko 1 saszetkę dziennie tylko wtedy dodatkowy kwas foliowy trzeba brać 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Natalii piękna kreseczka. Ewidentnie ciemnieje❤️
Kciuki za wszystkie bety ✊
U mnie ewidentnie owu, śluz metrowy.
Aż ciekawa co na usg będzie.
Jak jest po, to drożność znowu będzie przesunięta...nesairah, Nataliii lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Natalii, pięknie ciemnieje.
Meeg, kciuki zaciśnięte 🤞🏻🤞🏻🤞🏻.
Ja jestem z siebie dumna, bo powstrzymałam się od bety dzisiaj 😂 staram się czekać grzecznie do wizyty 24-tego, choć tak chętnie bym wcześniej podejrzała czy jest pęcherzyk - i czy we właściwym miejscu 🤞🏻Nataliii, Meeg lubią tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Właśnie zamowilam kolejne opakowanie 😉
Tak cały cykl, jak nie masz pcos to ponoć można tylko 1 saszetkę dziennie tylko wtedy dodatkowy kwas foliowy trzeba brać 😉
Ja mam PCOS 'w obrazie USG', ale bez innych objawów, owulację mam. Na opakowaniu jest 2x1 saszetka i póki co tak piję. Dodatkowo biorę kwas foliowy 800mg, może aż za dużo? -
nesairah wrote:Ja mam PCOS 'w obrazie USG', ale bez innych objawów, owulację mam. Na opakowaniu jest 2x1 saszetka i póki co tak piję. Dodatkowo biorę kwas foliowy 800mg, może aż za dużo?
Chyba 400 przy staraniach jest wystarczająca.ale warto poziom kwasu sprawdzić.nesairah lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Witam i od razu gratuluję kreseczek, Natalii!
Trzymam kciuki za bety i inne testowania.
Ja dziś znów ⚪.. Cycki deko mniej bolą. Temp. z 37 na 36.9, więc czekam już tylko na 🐒 🥴♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
nick nieaktualnyDziewczyny byłam dziś na monitoringu i mam ciałko żółte! Owu była wczoraj. A staraliśmy się wczoraj i przedwczoraj. Za 7 dni mam oznaczyć progesteron. Tak się cieszę, że była ta owu..
Mart768, Longanimity, Meggi110818, Beezi, nesairah, Ancalime, Nataliii, siesiepy, Emka06, Natosia, agentka93, ELka, Meeg, RiverS, Biedronka@, Niaha, .aś., Anett93, Marikamb, Aleksandra_joanna_p, Evondita82, Domi94, Maiora, Niuśka, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Ja mam PCOS 'w obrazie USG', ale bez innych objawów, owulację mam. Na opakowaniu jest 2x1 saszetka i póki co tak piję. Dodatkowo biorę kwas foliowy 800mg, może aż za dużo?
To chyba trochę za dużo tego kwasu foliowego bo w 2 saszetkach jest go jeszcze 400.
W normalnym przypadku rekomendują 400 a jak ma się ryzyko niedoborów (czy przez mutacje mthfr czy jakieś inne choroby mogące wpływać na obniżenie) wtedy 800.
Jak w związku z chorobą jelit mam ryzyko mniejszej wchłanialności więc co drugi dzień brałam dodatkowo 800 (bo takie mam tabsy)👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity, ale z drugiej strony kwas ciężko przedawkować, więc ja bym się aż tak tym nie przejmowała. Nesairah, zwróć tylko uwagę na rodzaj kwasu, bardziej polecane są foliany niż sentetyczny kwas foliowy.
Meeg, kciuki mocno zaciśnięte ✊✊✊✊
Natalii, ładnie ciemnieje 🤞
Meggi, kciuki, żeby się udało jednak zrobić teraz 🤞🤞Nataliii, Longanimity, Meeg lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Longanimity wrote:To chyba trochę za dużo tego kwasu foliowego bo w 2 saszetkach jest go jeszcze 400.
W normalnym przypadku rekomendują 400 a jak ma się ryzyko niedoborów (czy przez mutacje mthfr czy jakieś inne choroby mogące wpływać na obniżenie) wtedy 800.
Jak w związku z chorobą jelit mam ryzyko mniejszej wchłanialności więc co drugi dzień brałam dodatkowo 800 (bo takie mam tabsy)
Kurcze, to ja znów mam do głowy wbite, że kwasu foliowego nie da się przedawkować... ale może faktycznie lepiej się trzymać norm. Nie miałam badań w kierunku mutacji, ale przy poprzednich ciążach brałam normalny kwas foliowy 400mg, a w ciąży tyle co w Femibionie było i się nad tym nie zastanawiałam. Teraz człowiek więcej wie i świruje. -
Ancalime wrote:Natalii, pięknie ciemnieje.
Meeg, kciuki zaciśnięte 🤞🏻🤞🏻🤞🏻.
Ja jestem z siebie dumna, bo powstrzymałam się od bety dzisiaj 😂 staram się czekać grzecznie do wizyty 24-tego, choć tak chętnie bym wcześniej podejrzała czy jest pęcherzyk - i czy we właściwym miejscu 🤞🏻Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Natalii gratulacje!
Trzymam kciuki za wyniki. Meeg u Ciebie również!
Nesairah czy PCOS, czy nie PCOS, można to pic cały cykl po dwie saszety. Nie ma tam nic niebezpiecznego.
Longanimity kwasu foliowego nie da się przedawkować tak łatwo, on się rozpuszcza w wodzie więc nadmiar i tak wysikasz. Ja piję 2 saszetki Fertistimuni do tego biorę 2 tabletki PrenaCaps więc też dawka 800. Trzebaby go wziąć naprawdę sroga ilość żeby zaczął być problemem.nesairah, Nataliii lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Beezi wrote:Longanimity, ale z drugiej strony kwas ciężko przedawkować, więc ja bym się aż tak tym nie przejmowała. Nesairah, zwróć tylko uwagę na rodzaj kwasu, bardziej polecane są foliany niż sentetyczny kwas foliowy.
Meeg, kciuki mocno zaciśnięte ✊✊✊✊
Natalii, ładnie ciemnieje 🤞
Meggi, kciuki, żeby się udało jednak zrobić teraz 🤞🤞
Mam aktualnie w domu dwa różne - jeden normalny, a drugi Quaterfolic z Swansona. Biorę na zmianę. -
nick nieaktualny
-
Natalii wielkie gratulacje!
Meeg wielkie kciuki!
Ja zaliczyłam dzisiaj sklep meblowy przed praca i najchętniej kupiłabym już wszystko,teraz i zaraz.Fakt faktem,ze już od jakiegoś roku sukcesywnie kupuje różne przedmioty kiedy tylko coś mi się spodoba i akurat jest w dobrej cenie.Tym sposobem zawaliłam już cały strych meblami itp.Naprawdę mam już wszystkie tekstylia,nowe naczynia,lampy,dekoracje do pokoi dzieciaków,trochę mebli (tych,które będą do składania),nawet większośc sprzętów do dolnej łazienki. Chce się wprowadzić na gotowe i zeby niemal wszystko było nowe.jest mi o tyle łatwiej,ze zrobiłam sobie projekty wszystkich pomieszczeń i łatwo jest mi tonalnie zwizualizowac
Ech,jak to cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:52
Meeg, Jo88, Mart768, Nataliii, .aś. lubią tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Wiem wiem że ciężko przedawkować kwas foliowy. Ale jaki jest sens łykania większej ilości tabletek niepotrzebnie 😉 zwracam na to uwagę bo mam stałe leki także u mnie to jest łącznie kilkanaście tabletek dziennie.
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Natosia wrote:Natalii wielkie gratulacje!
Meeg wielkie kciuki!
Ja zaliczyłam dzisiaj sklep meblowy przed praca i najchętniej kupiłabym już wszystko,teraz i zaraz.Fakt faktem,ze już od jakiegoś roku sukcesywnie kupuje różne przedmioty kiedy tylko coś mi się spodoba i akurat jest w dobrej cenie.Tym sposobem zawaliłam już cały strych meblami itp.Naprawdę mam już wszystkie tekstylia,nowe naczynia,lampy,dekoracje do pokoi dzieciaków,trochę mebli (tych,które będą do składania),nawet większośc sprzętów do dolnej łazienki. Chce się wprowadzić na gotowe i zeby niemal wszystko było nowe.
Ech,jak to cieszy
Jak ja to znam 😅 co prawda mebli nie kupowałam ale do nowej kuchni miałam wszystko kupione 😅 (przez covid odwołaliśmy wesele na sali i zrobiliśmy w namiotach na podwórku I z zaoszczędzonej kasy z sali kupiłam całą zastawę na 24 osoby), nie miałam jak tego po szafach upychać 😂👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
nesairah wrote:Kurcze, to ja znów mam do głowy wbite, że kwasu foliowego nie da się przedawkować... ale może faktycznie lepiej się trzymać norm. Nie miałam badań w kierunku mutacji, ale przy poprzednich ciążach brałam normalny kwas foliowy 400mg, a w ciąży tyle co w Femibionie było i się nad tym nie zastanawiałam. Teraz człowiek więcej wie i świruje.
Ja tez im więcej czytam tym bardziej świruje.W poprzednich ciążach brałam zwykły kwas foliowy a teraz czytam ontym metylowanym i zastanawiam się,czy nie lepiej taki.W środę nam wizytę u gin i podpytam.
W ogóle to jestem 7dpo i chyba mi się udzielają Wasze objawy,bo piersi bolą mnie nieziemsko i ciągnie mnie w brzuchu,a przeciez nawet nie zaczęliśmy starań.Najlepszy dowod na magię grupy 😃2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Longanimity wrote:Wiem wiem że ciężko przedawkować kwas foliowy. Ale jaki jest sens łykania większej ilości tabletek niepotrzebnie 😉 zwracam na to uwagę bo mam stałe leki także u mnie to jest łącznie kilkanaście tabletek dziennie.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"