Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Mordeczko, tylko 100 przede mną :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja różnie- raczej wole tematy humanistyczne, ale zdarzają się i inne. W tym roku pisze tylko tą jedną prace na temat: Analiza dochodów gminy-pisze 2 rozdział na temat -Źródła dochodów gminy.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja faktycznie pomyliło mi się sorrki ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdolniacha z Ciebie Dea :)

Hehehe Mordeczko, nic się przecież nie stało :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) jaka Ja jestem chora laski: ( masakra , dzisiaj lekarz na szybko i zakupy , pakowanie bo jutro rano samolot i hejaaa do domu do Anglii !
    agniesja tak ruchy czuje juz od 16 tyg ale to ze dwa razy takie mocniejsze a później spokój , teraz w tym tyg się zaczął w 19 sttym rozkrecac babelek i szalec:) wiec uważam ze to dobry czas . Kochana no na poloqkowym lekarz powiedział ze synus będzie:) juz jest taki duuuuzy a zarazem maleńki no <3 a Ty to juz niedługo i koniec hihi na kiedy masz termin ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Wczoraj miałam totalny dzień świstaka... Wiem, że rzadko tutaj bywam, ale w pewnym momencie nie chciałam wchodzić na forum, czytać o możliwościach posiadania potomostwa w Internecie, o objawach ciąży itd... Nakręcałam się czasami za bardzo, że może to ten cykl...dlatego miałam przerwę, czytam Was ale mało piszę.

Muszę się z Wami podzielić, w zasadzie bardziej chcę po prostu. Wiem, że doskonale rozumiecie to co czuje bo przechodzicie przez to samo.

Starań u nas ciag dalszy. Mąż bierze Fertilman, ja Dupka no i tak jeszcze miesiąc, a jak się nie uda to idziemy na wizytę do naszego lekarza, żeby przejść do kolejnych działań.

Wszyscy dookoła zachodzą w ciążę, koleżanki, znajome, na piętrze mam dwie sąsiadki i one są OBIE w ciąży obecnie, jakby się umówiły :) A do tego dowiedziałam się, że moja szwagierka jest w ciąży! Oczywiście bardzo się cieszę bo ich kocham, to moja rodzina, ale wiecie jakie to uczucie...
    Znowu KOMUŚ się udało a my czekamy...

Momentami to można ześwirować....

Najgorszy jest dla mnie strach i odpowiedź na pytanie: a co jeśli nie będziemy mogli mieć dzieci? Coś okropnego. Czasami patrzę na ludzi, którzy mają dzieci a ich wcale nie pragnęli, wręcz dziecko które się pojawiło jest dla takich osób udręką. Zastanawiam się jak Bóg stworzył ten świat i dlaczego niektórzy muszą przechodzić przez takie rzeczy jak my, jak nasze forumowiczki...

Ehh, dziękuję że jesteście! Mimo, że nie jestem regularnie, to czuję z Wami więź, bo wiem że tylko osoba, która przechodzi przez podobne problemy może nas zrozumieć. Inni mówią, że wiedzą, że to jest trudne...ale skąd mogą wiedzieć skoro mają np. dwoje czy troje dzieci i patrzą na ich rozwój.

Ewidentnie dopadł mnie podły nastrój!

Dzięki, że jesteście!

Bądźmy dzielne, ładujmy się wzajemnie pozytywną energią, ponieważ naprawdę czasami jest trudno.
    Pozdrawiam Was!

rah lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka Ja jestem w 20 tyg ciąży ale powiem Ci tak . My z moim D staralismy się o dziecko dwa lata , leczenia pełno tak na prawdę malo wiadomo było czego , potem okazało się ze brak owulacji mam ... Byłam załamana bo pragnelismy dziecka strasznie a się nie udawało ciągle !!! Złość , wieczne nerwy ,płacz juz dość mielismy ale lekarz dal tabletki Clo na owulację i udało się za pierwszym razem po 16 jakoś cyklach starań ale nacieszylismy się chwile a w su!ie nawet nie zfarzylismy , poronilam ! :( do tej pory bol we mnie siedzi bo za 2,5 tyg bym rodziła ... Po poronieniu kolejny cykl dopuszczony bo nie wolno , macica się skurczala ... Potem znów starania z tabletkami i nic ! Pojechałam do polski do ginekologa ( mieszkam w UK) a ona badania znów i ze clo na mnie nie działa ze chyba inseminacja lub in vitro załamana byłam ! To był styczeń jak pamietam do dziś !!! Następny miesiąc cykl dopuszczony całkowicie jak dziś pamiętam malpiszon przyszedł 22 stycznia a malzona juz nie było ze mną wiec i leków nie bralam po co się faszerowac hormonami ... Poszlam w 9 DC na USG brak pęcherzyków owulacji nie BD !!!! Mowie chuj nie uda się nigdy , to były najgorsze dwa lata życia bo najcięższe dla mojej psychiki ! Wrocilam do domu 10 lutego a naturalna owulacja okażą!o się ze wystąpiła w walentynki ! 28 lutego zrobilam test i wyszedł pozytywny szoooook ! Totalny szok ze naturalnie się udało ! Dlatego musisz wierzyć ze i wam się uda , cuda się zdarzają i jestem jednym z przykładów tego daru a raczej moja ciąża: ) musisz walczyć dalej i wierzyć bo to podstawa , załamania są ja wiem doswiadczylam ich tyle ze moment !kryzysowy był ze chciałam rozstać się z moim d żeby znalazł sobie bardziej"dolezna" kobietę taka co dziecko mu da . w końcu przyjdzie nas was czas. Jedni mniej drudzy więcej czasu muszą się starać . głową kochana do gory

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szybko zaczęłaś czuć ruchy, bo ja takie konkretne kopniaki dopiero 2 tygodnie temu, czyli w 24 tc :P
    Termin mam na 12 września, więc jeszcze nie taki koniec, zostały 3 m-ce chociaż mam taką skrytą nadzieję, że mały wyjdzie już w sierpniu :)

Witaj Kawuszka! Ja podobnie do Zakręconej, zaszłam w totalnie odpuszczonym cyklu, bo miał być bezowulacyjny i chyba to był klucz do naszego sukcesu :) Życzę Ci powodzenia i nie poddawaj się! Na na pewno niedługo będziesz cieszyć się swoim maleństwem :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) pisania pracy ciąg dalszy...

• rah Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski! U nas gorac okropny od kilku dni...
    Kawuszka, zawsze mozesz wpaść i pomarudzic, wygadać sie:) nie musisz czytać o ciążach, objawach itp. Wiem, ze taki wymieszany temat tu mamy, ale mozesz próbować omijać te ciążowe sprawy;)
    Ja byłam wściekła na siebie, bo czasem szczerze nienawidziłam kolejnych zaciazonych koleżanek, sąsiadek itp;/ czułam sie zle, nie tylko przez brak ciazy, ale przez tą zazdrość i zle uczucia. Szczególnie ze wiosna to nagle "wszystkie" w ciazy!
    Pierwsze dziecko straciłam w 12 tc, z kolejnym miało byc łatwo, a czekałam ponad 4 lata...niestety nie wszystko jest tak jak chcemy i takjakby sie mogło wydawać :( ale trzeba byc twardym i po dniach załamania znowu walczyć! Duzo jest osób w ciazy, ale tez duzo z problemami. Po prostu tych drugich nie widzimy, nic nie mówią...ostatnio kolega mi powiedział, ze jego brat spodziewa sie dziecka. Po 10 latach starań! Myśleliśmy, ze dzieci miec nie chcą...

Ps. Ja od tygodnia czuje mocne kopnięcia, widac gołym okiem jak brzuch skacze, albo wypina sie pupa itp. A pierwsze ruchy to chyba 17tc juz czułam, takie bąbelki.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak długo zajmuje Ci napisanie takiej pracy?

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet w szpitalu kazały liczyć ruchy i mówiły, że już powinnam czuć a ja nic. Dopiero po wyjściu ze szpitala, jak mi porządnego kopniaka zasadził to już wiedziałam, że to to :D Teraz też widzę przez brzuch jak się maleństwo wypina :) Fajny widok, chciałam nawet nagrać filmik, ale wstydniś przestaje, jak tylko włączam aparat :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)cześć Kawuszka ;)
    Ja nie dawno wstałam już po kawce postanowiłam pić 2 dziennie i tego się trzymam. :) u mnie słoneczna pogoda ponad 25 stopni w cieniu. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko, dobrze byłoby, jakbyś jednak zmniejszyła do max 1 dziennie. Postaraj się, dla dobra dzidzi :) A jakie masz ciśnienie?

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja to zależy od tego ile mam czasu danego dnia. wczoraj przez jakieś 2 godziny napisałam 2 strony, dziś za godzinkę mam już strone, ale dziś idę dopiero na nockę do pracy także może coś więcej wyskrobie. mam do napisania około 20 stron w tym rozdziale i umówiłam się z dziewczyną,że jej to oddam najpóźniej 19 czerwca bo 20 czerwca ma zjazd w szkole.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły wysokiego ciśnienia nie mam wczoraj jak mierzyłam miałam 124/74

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to akurat masz bardzo dobre :) Ja z pomocą garści leków mam takie raz na ruski rok :( Ale lepiej skonsultuj picie kawy z lekarzem :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę mu mówić na wizycie. :) Dzisiaj muszę sobie kupić tą Nospę bo o 4 rano mnie znowu zaatakowały skurczę...

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja ma racje Mordeczka

ja niestety jestem wysokociśnieniowiec i z pomocą leków mam około 140/90

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno będę musiała się pożegnać z jedną kawą:( Ale czego się nie robi dla dzidziusia. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ