STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to każdy jak woli
Ja np. Nocek nienawidzę: p dla mnie tak a zmiana nie powinna istnieć
Albo rano albo południe ale jakoś bardziej preferuje ranne zmiany bo wtedy pol dnia człowiek po pracy ma dla siebie , Ja i tak dość rannym ptaszkiem jestem to wiesz:)
Tygrysku odezwij się jak bedziesz mogła i daj znać co u Ciebie bo się martwić zaczynam ! .
Dziewczyny uciekam spać , dobrej nocy :* -
Dobranoc, do jutra! :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Z wrażenia od 06:00 nie śpię...
Myślę, że najdalej do 12:00 powinny być. Wszystko zależy teraz od tego, jak szybko mąż się wyszykuje, dojedziemy do kliniki i czy będzie kolejka
Ale myślę, że do 10 pobiorą mi krew, więc koło południa będzie wiadomoSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Asiula86 wrote:Z wrażenia od 06:00 nie śpię...
Myślę, że najdalej do 12:00 powinny być. Wszystko zależy teraz od tego, jak szybko mąż się wyszykuje, dojedziemy do kliniki i czy będzie kolejka
Ale myślę, że do 10 pobiorą mi krew, więc koło południa będzie wiadomoAsiula86 lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Ona zapytaj , raczej są ale możliwe , ze robią tak jak u Mnie w UK , ze jak ktoś ma niska glukozę z krwi to uważają ze badanie krzywej nie jest potrzebne a najgorsze jest to ze niska glukoza nie jest wyznacznikiem braku cukrzycy ciazowej ... Dlatego Ja będąc w Pl w 31 tyg robilam , za późno ale zawsze .
Jak byłam w Pl u lekarza to sam powiedział, że we FR badań robią dużo, za to właśnie w UK jak na lekarstwo.. -
Rob ona jak chcesz nie chcesz nie pytaj , Ja tylko zaproponowalam ... Mnie np. Osobiście dużo jesli o ciążę chodzi interesuje i interesowało , pytalam o wszystko czego pewna nie byłam ... Ale każdy robi sobie jak chce .
No niestety w UK robią co miesiąc badania takie jak w Pl typu morfologia , siuski , glukoza , robią normalnie hiv , toxo itp ale krzywa cukrowa tez robią ale maja inne metody ... Robią jak zła glukoza jest , nie powiedzialam ze wgle nie robią ...także przeczytaj jak cos jeszcze raz mój post który zacytowalas .
Wiec tak nie tyle co na lekarstwo robią ... A normalnie są robione i systematycznie . Ja wole się o pewne rzeczy dopominac jak wiem ze cos należy zrobić a lekarze nie robią ... Czy to zagranicą czy w Polsce chociaż w Pl mam dobrych lekarzy ...
Moja znajoma miała przypadek taki , ze prowadziła ciążę u jednej lekarki która niby super , no ufala jej ( teraz w czerwcu urodziła) i to w Pl ... Pani doktor niby super prócz tego ze badania zrobiła krwi jej dwa razy w ciąży ... Genetycznego żadnego i 2 USG w całej ciąży:) dopiero na koniec po tym jak rozmawialiśmy opieprzyla lekarkę ze czemu badan nie miała ... Jej lekarka odpowiedziala jeej a skąd pani o tym wszystkim wie , to pdpowiedziala ze interesuje się ciąża ... I lekarka wytłumaczyła się ze myślała ze zdarzy:) porażka ...
Także zrób sobie jak tam chcesz , Ja niczego Ci nie narzucam a tylko tak nasunelam pomysł żebyś się kiedyś zapytała bo jednak ważne to badanie jest a nie ze MASZ TO ZROBIC I JUZ !
Mając cukrzycę ciazowe możesz być chudziutka , gruba , jeść zdrowo , jeść same słodycze wszystko ... Tylko najgorsze ze dziecko cierpi po tym ! Stad moja propozycjaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:25
-
Zakręcona spokojnie.
Mnie też dużo interesuje jeśli chodzi o ciąże i zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze, ale wiem też, że muszę zaufać lekarzom. Mam tutaj tak dużo badań robione, sama na niczym też nie oszczędzam, bo wiem, że to ważne. Ale wiem też, że nie wszędzie wszystkie badania się robi. Jeśli mnie coś niepokoi to nie boję się zapytać o to lekarza, nawet teraz idąc na wizytę mam całą listę pytań, bo mnie kilka rzeczy niepokoi.
Ja też nigdzie nie napisałam, że w UK badań w ogóle nie robią. Tylko, że MÓJ LEKARZ w Pl powiedział, że tam robią mało badań i USG, ale takie mają tam zasady widocznie. Mam rodzinę w UK i kilkoro dzieci się tam już urodziło w przeciągu kilku lat, wiec co nieco wiem o tym jak tam się ciąże prowadzi i jak przebiega tam poród. Może i lepiej od Ciebie, ale się nie rzucam ani nie oburzam jak coś napiszesz.. W Polsce też nie wszystkie badania są obowiązkowe np genetyczne, dlatego nie każdy lekarz je przepisuje. Znam osoby w Pl co na toxo mają tylko 3 razy badanie, a znam co w każdym miesiącu. Tutaj jest obowiązek taki, w Pl nie. Tutaj też jest kilka badań obowiązkowych, których w Polsce nie ma i vice versa, w Polsce są badania obowiązkowe, których nie ma tutaj, w UK czy w Chinach. I to nie znaczy, że jest źle albo ktoś o dziecko i ciąże nie dba. Po prostu czasem trzeba się dostosować. Żaden lekarz ani matka nie chcą żeby coś złego stało się w ciąży. I każda kobieta podejrzewam, że jak ją coś niepokoi dopyta lekarza i jeśli zechce badania zrobi. Każdy kraj, szpital i lekarz rządzą się swoimi prawami. I to wcale nie znaczy, że jest źle.
Nikt na Ciebie na naskoczył, ja napisałam spokojnie, a Ty się zaraz rzucasz i obrażasz. I to nie pierwszy raz się zdarzyło, że nie pasuje Ci to jak coś napisałam. Często zaprzeczasz komuś albo piszesz jakbyś to Ty wszystko wiedziała o ciąży, a inne nie. Mimo, że każda z nas jest inna i ma inne doświadczenia i ma prawo o nich pisać. Może akurat komuś to pomoże. Nic złego nie miałam na myśli, nie wymądrzałam się ani nic, więc nie skacz. Przepraszać kolejny raz nie będę za to jak i co piszę. Mam prawo się wypowiedzieć, zapytać, wyrazić swoje zdanie. Nie przeczę, że wiele razy mi pomogłaś za co dziękuję. Ale i zdarzało się, że skoczyłaś na mnie. Nie będę się więcej rozpisywać, bo nie chcę kłótni. Chcę żeby na forum była dobra atmosfera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:08
-
Ona po pierwsze ani razu mnie nie przeprosilas bo nie mialas za co i nawet tego nie wymagalam . Wypowiedzialas własne zdanie tak samo jak i Ja , nikt się nie obraża i nie rzuca przede wszystkim i nie SKACZE ! bo tak możesz mówić do psa:)
Ja również chce zeby była normalna atmosfera i nikomu nienarzucam nic , wypowiadam się w tematach jakiś jak mam pojęcie , wiele razy nic nie pisalam bo nie wiedzialam co , zaprzeczam nie raz owszem komuś cos jeżeli wiem , ze nie do końca tak jest ... Leczylam się kupe czasu zeby zajść w ciążę jak i nie jedna tutaj osoba ale jeżeli widzę , ze ktoś cos nie wie to podpowiadam jak mogę a nie wymadrzam się a to jest różnica ... Przykro , ze ktos może to tak odbierać .
Co do badan co pisalas owszem zgadzam się , co kraj to obyczaj jak to mówią .. -
Zakręcona nie będę już nic odpisywać, chociaż może i coś się na usta ciśnie, ale nie ma sensu robić awantur o takie rzeczy na forum.
Jeśli o mnie chodzi, ja ten temat uważam za zamknięty.
Każda ma prawo coś napisać, czasem się wkurzyć, unieść czy cokolwiek innego. Każda mieszka gdzie indziej, ma innego lekarza, inny kraj i różnice będą widocznie i nie ma co się sprzeczać. Trzeba tylko akceptować zdanie innych..
Koniec tematu.
Żeby rozluźnić atmosferę zoabczcie jaki ładny filmik https://www.facebook.com/TheMotherish/videos/892764090769314/?fref=nf mam nadzieje, że sie otworzy u was -
Ona masz cos do powiedzenia a nie chcesz na forum z czym się zgadzam to na pisz na priv:) chętnie poczytam bo osobiście uważam , ze wyjasnilam wszystko co miałam tak samo jak i Ty ...
Hej Mordzia , to dziś ładnie pospalas .. Faktycznie:) Ja bym tak chciała chociaż jeden dzień cala noc przespać i do tej h mmm , a Ja jakoś automatycznie codzienie 5,6 się budze
-
Nie ma się tutaj o co kłócić każda ma prawo wyrazić własne zdanie. To tylko wyłącznie zależy od tego jak dana osoba odbierze napisany post
Także głowa do góry i bez spinania się
Super filmikZakręconaOna lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
No właśnie i o to również mnie chodziło .
Dobra koniec tematu , ona sztama , ze tak powiem ??? Haha: D
Juz nie ma się o co zloscic faktycznie bo z pierdol wyniknął nam problem dziś.
A filmik obejrzeć obejrze ale później bo zbieram się zaraz do banku . -
Mordzia Ja tez lubię pospac ale wiesz jak to jest , jak pracowalam na rano to nie przytomna wstawalam ale wstawalam i zamiast w ciąży wypocząć i spaaaaac to Ja wstaje codziennie 5,6 pełna sił. a tu do roboty nic nie ma a chociaż popracowaloby się haha .
Marzę o dziecku przesypiajacym cale noce albo chociaż raz ze się będzie budził hahah -
ZakręconaOna wrote:Ona masz cos do powiedzenia a nie chcesz na forum z czym się zgadzam to na pisz na priv:) chętnie poczytam bo osobiście uważam , ze wyjasnilam wszystko co miałam tak samo jak i Ty ...
Mordeczka wrote:Nie ma się tutaj o co kłócić każda ma prawo wyrazić własne zdanie. To tylko wyłącznie zależy od tego jak dana osoba odbierze napisany post
Także głowa do góry i bez spinania się
Super filmikZakręconaOna wrote:No właśnie i o to również mnie chodziło .
Dobra koniec tematu , ona sztama , ze tak powiem ??? Haha: D
Juz nie ma się o co zloscic faktycznie bo z pierdol wyniknął nam problem dziś.
A filmik obejrzeć obejrze ale później bo zbieram się zaraz do banku .
Mordeczka zazdroszczę spania, ja codziennie po 5 się budze
ZakręconaOna lubi tę wiadomość