Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stymulacja- PCOS
Odpowiedz

Stymulacja- PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, czy jest tutaj ktoś, kto ma stymulację letrozol +ovi? U mnie przez wysokie androgeny brak własnej owulacji lub bardzo nieregularna

• 25 |PCOS| brak owulacji| hashimoto

• mąż - 29 | astenospermia|DFI 3%

• maj | IVF

• lipiec | punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• 4AA🌸|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu miałam, tyle że u mnie jest inna sytuacja. Mam owulację potwierdzone monitoringiem i ładny pęcherzyk 18-20 mm. Owulację dosc późno, bo 16-18 dc. Mąż ma kiepskie wyniki nasienia. Lekarz stwierdził, że skoro mam ładne amh to spróbujemy lamette plus ovitrelle bo jest szansa że jajniki ładnie odpowiedzą na stymulację i będą 2 pęcherzyki a zatem większa szansa na zapłodnienie przy słabym nasieniu. Niestety klapa, w 12 dc przerósł mi pęcherzyk do 28 mm. Zobaczymy co w następnym cyklu.

Mam nadzieję, że u Ciebie będzie ładna odpowiedź na stymulację i owulacja pojawi się :)

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
  • PA Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo, czy jest tutaj ktoś, kto ma stymulację letrozol +ovi? U mnie przez wysokie androgeny brak własnej owulacji lub bardzo nieregularna
    Ja miałam stymulację lametta. Też mam PCOS, tylko u mnie cykle są regularne i mam swoje owulację. Tylko nie mam pojęcia jakiej jakości są. Przy stymulacji ładnie rosły 2-3pecherzyki.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
    IVF II 08-09.26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ