Stymulacja- PCOS
-
Hejo, czy jest tutaj ktoś, kto ma stymulację letrozol +ovi? U mnie przez wysokie androgeny brak własnej owulacji lub bardzo nieregularna• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Ja w tym cyklu miałam, tyle że u mnie jest inna sytuacja. Mam owulację potwierdzone monitoringiem i ładny pęcherzyk 18-20 mm. Owulację dosc późno, bo 16-18 dc. Mąż ma kiepskie wyniki nasienia. Lekarz stwierdził, że skoro mam ładne amh to spróbujemy lamette plus ovitrelle bo jest szansa że jajniki ładnie odpowiedzą na stymulację i będą 2 pęcherzyki a zatem większa szansa na zapłodnienie przy słabym nasieniu. Niestety klapa, w 12 dc przerósł mi pęcherzyk do 28 mm. Zobaczymy co w następnym cyklu.
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie ładna odpowiedź na stymulację i owulacja pojawi się
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
7 cs - nieudane
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026 lametta + ovitrelle -
Ja miałam stymulację lametta. Też mam PCOS, tylko u mnie cykle są regularne i mam swoje owulację. Tylko nie mam pojęcia jakiej jakości są. Przy stymulacji ładnie rosły 2-3pecherzyki.Zula18 wrote:Hejo, czy jest tutaj ktoś, kto ma stymulację letrozol +ovi? U mnie przez wysokie androgeny brak własnej owulacji lub bardzo nieregularna👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/2026 kwalifikacja IVF -