X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Stymulacjaa
Odpowiedz

Stymulacjaa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GABI Debiutantka

Wysłany: 17 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od 4 miesięcy jestem stymulowana letrozolem, pecherzyki rosną ładne, następnie zastrzyk z ovitrelle, kontrola pęcherzyki popękały a ciązy dalej brak. Lekarz też pomysłu nie ma co się dzieje, może tutaj znajdę odpowiedzi, czy ktoś mial podobnie? Myślę nad drożnością jajowodów. Nie wiem co jest nie tak że pomimo pękania pęcherzyków nie ma ciąży.

• NOWAA122 Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasienie partnera?

• GABI Debiutantka

Wysłany: 17 lutego, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWAA122 wrote:
    A nasienie partnera?

Jest w porzadku

• Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABI wrote:
    Cześć. Od 4 miesięcy jestem stymulowana letrozolem, pecherzyki rosną ładne, następnie zastrzyk z ovitrelle, kontrola pęcherzyki popękały a ciązy dalej brak. Lekarz też pomysłu nie ma co się dzieje, może tutaj znajdę odpowiedzi, czy ktoś mial podobnie? Myślę nad drożnością jajowodów. Nie wiem co jest nie tak że pomimo pękania pęcherzyków nie ma ciąży.
    To jak się nie udaje to dlatego lekarz nie zmieni leków ?🙂
    Mi kazał brać Gonapeptyl i Gonal . To będzie moja pierwsza stymulacji .

• GABI Debiutantka

Wysłany: 18 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia-91 wrote:
    To jak się nie udaje to dlatego lekarz nie zmieni leków ?🙂
    Mi kazał brać Gonapeptyl i Gonal . To będzie moja pierwsza stymulacji .
    Myślę że nie zmienia bo leki dzialaja, pęcherzyki rosną i pękają po nich czyli spełniają swoje funkcje, sama od siebie chce zrobić badanie drożności jajowodów bo nie zaproponował mi tego a zaznacze ze specjalizuje sie w leczeniu niepłodności

• Szczypka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponowałabym badania pod kątem pasożytów i helicobakter w porządnym labie parazytologicznym. Mi dopiero w allergen po odpowiednim przygotowaniu do badań wykryto lamblie, która mogła powodować bardzo podobne problemy jak u Ciebie. Jestem obecnie w trakcie leczenia, liczę po cichu, że to mogł być nasz koń trojański. Planuje jeszcze sonohsg z lipiodolem, jeśli się okaże że 2-3 m-ce po nie będzie pozytywnych skutków 😅

GABI lubi tę wiadomość

• NOWAA122 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABI wrote:

Jaki pani wiek i partnera?
    Ile sie juz staracie?

• GABI Debiutantka

Wysłany: 19 lutego, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczypka wrote:
    Proponowałabym badania pod kątem pasożytów i helicobakter w porządnym labie parazytologicznym. Mi dopiero w allergen po odpowiednim przygotowaniu do badań wykryto lamblie, która mogła powodować bardzo podobne problemy jak u Ciebie. Jestem obecnie w trakcie leczenia, liczę po cichu, że to mogł być nasz koń trojański. Planuje jeszcze sonohsg z lipiodolem, jeśli się okaże że 2-3 m-ce po nie będzie pozytywnych skutków 😅
    Dziękuję za odpowiedź 😊

• GABI Debiutantka

Wysłany: 19 lutego, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWAA122 wrote:
    Jaki pani wiek i partnera?
    Ile sie juz staracie?
    34 i 38 mąż, staramy sie półtora roku z tym że w grudniu 2023 mialam zabieg łyżeczkowania po poronieniu i od tamtej pory nie mogę zajść w ciążę

• Marysia-91 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABI wrote:
    Myślę że nie zmienia bo leki dzialaja, pęcherzyki rosną i pękają po nich czyli spełniają swoje funkcje, sama od siebie chce zrobić badanie drożności jajowodów bo nie zaproponował mi tego a zaznacze ze specjalizuje sie w leczeniu niepłodności
    Zanim dostałam się do programu to lekarz próbował jeszcze z zastrzykami na przyrost pęcherzyków czyli najpierw musiałam przez kilka dni brać lamete, później USG 3 pęcherzyki : 18mm,18mm i 21 mm i w wybrany dc zastrzyk Zivafert. Niestety mimo tego że wszystko wyglądało tak pięknie ,ciąży brak 😔 wszystkie wyniki z badań wychodzą prawidłowo i zaczynam mieć nawet wątpliwości czy to in vitro nam pomoże 🤔🙄

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ