Suplementacja witamin🤷🏽♀️🤷🏽♀️
-
W kwietniu ciąża Biochem,styczeń poronienie zatrzymane 9+6.
Zrobiłam testy na trombofilię
Mutacja pai1 w homo,Mthfr hetero
Badane przeciwciała ana,zespół antyfos wszystko Ok…
Będąc na wizycie u ginekologa przy kolejnych staraniach zalecił neoparin 0,4 po pozytywnym teście
Przed
Kwas foliowy metylo- zakupiłam firmy Solgar 800mcg
Kompleks witamin B
Acard 150
Ktoś miał podobnie? Czy te witaminy napewno wystarczą czy suplementowac cos jeszcze?
W aptece Pani poleciła femibion jako metylowany „bo ma witaminy” czystego nie mieli wiec zamówiłam solgar.
Co z kwasami dha? Czy to wystarczy????
-
Hejka, a na jakiej podstawie lekarz przepisał Ci neoparin plus widzę że bierzesz acard ? Skoro z badań które wykonałaś nie wyszła żadna mutacja i wszystko jest ok 🧐
Co do witamin, dodałabym napewno jeszcze D3👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
HSG ~ odwołane (infekcja) ⏳
Konsultacja immunologiczna 🔜
🤞 Team #rodzew2026 🍀 -
Piret wrote:Hejka, a na jakiej podstawie lekarz przepisał Ci neoparin plus widzę że bierzesz acard ? Skoro z badań które wykonałaś nie wyszła żadna mutacja i wszystko jest ok 🧐
Co do witamin, dodałabym napewno jeszcze D3
Wyszła mi mutacja Mthfr hetero i Pai homo tak jak napisałam -
Hej!
Mam bardzo podobną sytuację za sobą – mutacja PAI-1 homo i MTHFR hetero. Też miałam poronienie i dostałam profilaktycznie Neoparin + Acard mimo że przeciwciała ANA i antyfosfolipidowe były w normie. Lekarz tłumaczył to „na wszelki wypadek”, bo przy takich mutacjach może być problem z mikrokrążeniem w łożysku.
Co do suplementacji – Solgar to bardzo dobry wybór, sama też go biorę. Do tego kompleks B (najlepiej z aktywną B12 – np. metylokobalamina) i oczywiście D3 – ja biorę 2000 IU dziennie, ale warto sprawdzić poziom 25(OH)D we krwi.
Jeśli chodzi o DHA – jak najbardziej warto. Ja biorę OmegaMed Optima lub Prenatal Duo, bo mają dobre składy i DHA z alg. Femibion też jest OK, ale skoro masz już Solgar to nie ma sensu dublować.
Trzymam kciuki za kolejne starania! ❤️111Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 15:21
-
samuyya wrote:Hej!
Mam bardzo podobną sytuację za sobą – mutacja PAI-1 homo i MTHFR hetero. Też miałam poronienie i dostałam profilaktycznie Neoparin + Acard mimo że przeciwciała ANA i antyfosfolipidowe były w normie. Lekarz tłumaczył to „na wszelki wypadek”, bo przy takich mutacjach może być problem z mikrokrążeniem w łożysku.
Co do suplementacji – Solgar to bardzo dobry wybór, sama też go biorę. Do tego kompleks B (najlepiej z aktywną B12 – np. metylokobalamina) i oczywiście D3 – ja biorę 2000 IU dziennie, ale warto sprawdzić poziom 25(OH)D we krwi.
Jeśli chodzi o DHA – jak najbardziej warto. Ja biorę OmegaMed Optima lub Prenatal Duo, bo mają dobre składy i DHA z alg. Femibion też jest OK, ale skoro masz już Solgar to nie ma sensu dublować.
Trzymam kciuki za kolejne starania! ❤️
Kupiłam kompleks B-50 methyl tmg plus z firmy Aliness, Dha wzięłam z pregnacaps.
Sprawdzę i dokupię jeszcze wit D i zobaczymy 😃 -