X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementy 💊
Odpowiedz

Suplementy 💊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Co suplementujecie?

(Bez stwierdzonych żadnych innych problemów)

U położnych i gina polecano mi jedynie Pueria Uno 3 miesiące przed planowaną ciążą.

Natomiast widzę u Was całe listy supli, które zażywacie i zastanawiam się, czy jakoś mogę wspomóc jeszcze organizm w staraniach?

Tę Puerię to już biorę w sumie 6 miesiąc... Chyba nie powinna zaszkodzić, ale nie wiem,czy nie warto podmienic na coś innego,by nadrobić ew.inne niedobory.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja pod starania biorę Pregne Start.

A od zawsze suplementuje Omegę, vit D, magnez, ashwagande.

Mój partner suplementuje Fertilmen plus, magnez i ashwagande.

Jemy zdrowo i uważam, ze bardziej wspomóc już się nie da w naszym przypadku.

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 👼
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
    3.04 III transfer wykluta blastocysta 6BB 💔
    6.06 IV transfer blastocysta 4BB 💔 👼
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie suplementuję pregna start, wit d, magnez z wit b6 i b12. Kiedyś suplementowałam ovarin, femibion zero, cyclodynon, jednak nic nie zadziałało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedawna dorzucilam za namową endokrynologa inozytol i tryptofan (ten drugi na uspokojenie bom nerwowa 🙈 a mam też podwyższoną PRL, którą też leczę). Oprócz tego wit.D , magnez i B complex

• Crochet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphavit start.
    W udanym cyklu był też Fertistim dla kobiet, Castangus, Selen (na tarczycę) i Berberyna (obniżenie poziomu glukozy - u mnie na czczo wartość sięgała 100).

🐻
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ