Suplementy dla starających się
-
Hej dziewczyny, nie wiem czy powstał taki temat, ale jeśli tak, to nie mogę go znaleźć. Potrzebuje waszych porad odnośnie suplementacji. Co stosujecie u siebie i u swoich mężczyzn ?
Jak narazie jestem w tym zielona i zaczęłam od miesiąca brać MAMA DHA Premium + ( bo z ranikingow wychodziło, że jest najlepszy. Dla mojego narzeczonego zakupiłam jakiś „męski” suplement z kwasem foliowym plus otrzymuje tez d3 w tabletkach. Ja niestety muszę zmienić suplement, głównie z tego powodu, że te tabletki są olbrzymie i przy połykaniu mam problem i wydaje mi się, że któregoś razu się nimi zadławię... 🙄 proszę pomóżcie ❤️ Oczywiście chętnie się dowiem na temat naturalnych wspomagaczy typu ziółka itd.
Pozdrawiam cieplutko!
-
Hej,
ja brałam d3, tran lub omega3, folian i piłam inofem 2 saszetki dziennie
Mąż d3, tran i kompleks multiwitaminowy
Po poronieniu dodatkowo oboje mamy brać koenzym q10, glutation, choline, metylo-b12, b6 i mąż też folian
I czujemy się jak stare dziadki z taką ilością tabletek dziennie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 08:56
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kinga923 wrote:Hej dziewczyny, nie wiem czy powstał taki temat, ale jeśli tak, to nie mogę go znaleźć. Potrzebuje waszych porad odnośnie suplementacji. Co stosujecie u siebie i u swoich mężczyzn ?
Jak narazie jestem w tym zielona i zaczęłam od miesiąca brać MAMA DHA Premium + ( bo z ranikingow wychodziło, że jest najlepszy. Dla mojego narzeczonego zakupiłam jakiś „męski” suplement z kwasem foliowym plus otrzymuje tez d3 w tabletkach. Ja niestety muszę zmienić suplement, głównie z tego powodu, że te tabletki są olbrzymie i przy połykaniu mam problem i wydaje mi się, że któregoś razu się nimi zadławię... 🙄 proszę pomóżcie ❤️ Oczywiście chętnie się dowiem na temat naturalnych wspomagaczy typu ziółka itd.
Pozdrawiam cieplutko!
Też polecam zioła o. Sroki i ja również biore inofem zamiast kwasu foliowego i na uregulowanie hormonów. Biore też cytrynian magnezu (jest najlepiej przyswajany ale i drogi) d3, b complex, żelazo i witamine a+e. Sporo tego jest ale ja zauważyłam różnice zwłaszcza w nastroju no i nie jestem taka zmęczona. Wiem, że kwas omega3 też jest zalecany przy staraniach. Ważne, żeby nie przesadzić z witaminami. Ja akurat biorę ich aż tyle bo mam spore braki w organiźmie. Jeśli chodzi o witamine d3 to polecam vigantol w kroplach, jest lepszy od tabletek 😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hej. Ja stosuje omega3, Inofem, femibion 0, magnez, Wit D3, cynk, żelazo, wapń do rozpuszczenia z woda, no i kwas foliowy jako dodatkowa dawka do inofemu. Mój mąż bierze AndroManKarolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Cześć wam,
Ja stosuje miositogyn gt + duphavit start (jedna saszetka i tabletka na dzień). Do tego suplementuje tez witaminę b2, b6, A+E (bardzo pomaga mi zalagodzić trądzik).
Mój mężczyzna suplementuje Acertin i do tego witaminę c.
Po poczytaniu troche na forum chyba zwiększe dawkę miositogyn do 2 saszetek dziennie moze to coś da 😇
-
Dziewczczyny,
a nie zauwazylyscie żeby olej z wiesiolka wydłużał cykl?
Normalnie mam cykle ok 31 dni. W cyklach gdzie suplementowalam olej, cykl trwal 34-35 dni. Po odstawieniu cykle znowu krótsze
Dodatkowo przed ciążą suplementowalam kwas foliowy z pół roku i w badaniach poziomu witamin wyszedl mi nadmiar, wiec przestałam. Jak odstawiłam po 3 miesiącach poziom wrócił do normy.
Ale zdałam sobie sprawę, że zwykly olej (czy inne suplementy) mogą trochę namieszać i trochę się boję teraz sięgać po 'wspomagacze'.
Jedynie magnez + witamina D (mam niedobór).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 10:59
-