WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementy dla starających się
Odpowiedz

Suplementy dla starających się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga923 Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy powstał taki temat, ale jeśli tak, to nie mogę go znaleźć. Potrzebuje waszych porad odnośnie suplementacji. Co stosujecie u siebie i u swoich mężczyzn ?
    Jak narazie jestem w tym zielona i zaczęłam od miesiąca brać MAMA DHA Premium + ( bo z ranikingow wychodziło, że jest najlepszy. Dla mojego narzeczonego zakupiłam jakiś „męski” suplement z kwasem foliowym plus otrzymuje tez d3 w tabletkach. Ja niestety muszę zmienić suplement, głównie z tego powodu, że te tabletki są olbrzymie i przy połykaniu mam problem i wydaje mi się, że któregoś razu się nimi zadławię... 🙄 proszę pomóżcie ❤️ Oczywiście chętnie się dowiem na temat naturalnych wspomagaczy typu ziółka itd.
    Pozdrawiam cieplutko!

0d1yvkcb5i48life.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja stosuję:
    - wit D3
    - folian
    - inofem
    -fertilcare
    Kiedyś brałam jeszcze koenzym Q10- działa na nasze komórki jajowe.
    Mój mąż bierze fertilman plus.
    Co do ziółek to polecam ojca Sroki mieszankę nr 3.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja brałam d3, tran lub omega3, folian i piłam inofem 2 saszetki dziennie
    Mąż d3, tran i kompleks multiwitaminowy

Po poronieniu dodatkowo oboje mamy brać koenzym q10, glutation, choline, metylo-b12, b6 i mąż też folian

I czujemy się jak stare dziadki z taką ilością tabletek dziennie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 08:56

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga923 wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy powstał taki temat, ale jeśli tak, to nie mogę go znaleźć. Potrzebuje waszych porad odnośnie suplementacji. Co stosujecie u siebie i u swoich mężczyzn ?
    Jak narazie jestem w tym zielona i zaczęłam od miesiąca brać MAMA DHA Premium + ( bo z ranikingow wychodziło, że jest najlepszy. Dla mojego narzeczonego zakupiłam jakiś „męski” suplement z kwasem foliowym plus otrzymuje tez d3 w tabletkach. Ja niestety muszę zmienić suplement, głównie z tego powodu, że te tabletki są olbrzymie i przy połykaniu mam problem i wydaje mi się, że któregoś razu się nimi zadławię... 🙄 proszę pomóżcie ❤️ Oczywiście chętnie się dowiem na temat naturalnych wspomagaczy typu ziółka itd.
    Pozdrawiam cieplutko!

Też polecam zioła o. Sroki i ja również biore inofem zamiast kwasu foliowego i na uregulowanie hormonów. Biore też cytrynian magnezu (jest najlepiej przyswajany ale i drogi) d3, b complex, żelazo i witamine a+e. Sporo tego jest ale ja zauważyłam różnice zwłaszcza w nastroju no i nie jestem taka zmęczona. Wiem, że kwas omega3 też jest zalecany przy staraniach. Ważne, żeby nie przesadzić z witaminami. Ja akurat biorę ich aż tyle bo mam spore braki w organiźmie. Jeśli chodzi o witamine d3 to polecam vigantol w kroplach, jest lepszy od tabletek 😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Rysia Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam Inozytol + NAC .
    Zaszłam w ( druga ciaze )pierwszym cyklu.
    Przedtem nieudane stymulacje klomifenem, kliniki niepłodności, tryliard badań.

• karolaEM Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja stosuje omega3, Inofem, femibion 0, magnez, Wit D3, cynk, żelazo, wapń do rozpuszczenia z woda, no i kwas foliowy jako dodatkowa dawka do inofemu. Mój mąż bierze AndroMan

Karolina 👩 33
    Krzysiek 🧔 30
    Starania o 👶 od Maja 2017

PCOS zdiagnozowane

1 biochem maj 2021

14.07.2021 Pink Test II
    15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml

walczymy dalej
  • pattyszka Nowa

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje kwas foliowy, magnez, olej z wiesiołka, witaminę b3

• Victoria23 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam,

Ja stosuje miositogyn gt + duphavit start (jedna saszetka i tabletka na dzień). Do tego suplementuje tez witaminę b2, b6, A+E (bardzo pomaga mi zalagodzić trądzik).

Mój mężczyzna suplementuje Acertin i do tego witaminę c.

Po poczytaniu troche na forum chyba zwiększe dawkę miositogyn do 2 saszetek dziennie moze to coś da 😇

• Anna124 Nowa

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczczyny,

a nie zauwazylyscie żeby olej z wiesiolka wydłużał cykl?
    Normalnie mam cykle ok 31 dni. W cyklach gdzie suplementowalam olej, cykl trwal 34-35 dni. Po odstawieniu cykle znowu krótsze :)

Dodatkowo przed ciążą suplementowalam kwas foliowy z pół roku i w badaniach poziomu witamin wyszedl mi nadmiar, wiec przestałam. Jak odstawiłam po 3 miesiącach poziom wrócił do normy.

Ale zdałam sobie sprawę, że zwykly olej (czy inne suplementy) mogą trochę namieszać i trochę się boję teraz sięgać po 'wspomagacze'.

Jedynie magnez + witamina D (mam niedobór).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 10:59

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił pić Ovulomed i kwas foliowy

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • MagdaN Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysia wrote:
    A ja polecam Inozytol + NAC .
    Zaszłam w ( druga ciaze )pierwszym cyklu.
    Przedtem nieudane stymulacje klomifenem, kliniki niepłodności, tryliard badań.

Rysia możesz podesłać zdjęcia tych suplementów?

p19uxzkrqdmj5jif.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ