Szansa ...
-
Cześć kobietki, 30 stycznia testy owulacyjne pozytywne i 30 działaliśmy. Chciałam sprawdzić jaką mam temperaturę po prawdopodobnej owulacji. 2 luty 36,7 3 luty 36,7 a dzisiaj 36,6 . Należę do tych niecierpliwych niestety:p
Czy przy takiej temperaturze jest możliwość, że owulacja faktycznie się odbyła i coś z tego będzie? Cykle 28-29 dni kiedy mogę najszybciej zrobić test lub betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 08:45
-
Trochę szkoda, że nie mierzyłaś też temperatury przed owulką, bo byłoby wtedy widoczne, czy był skok potwierdzający owulację. Ja np. teraz na początku cyklu mam w okolicy 36,3, więc 36,7 to ładny skok by był. Ale są kobitki, które na starcie mają np. 36,6, a po owulacji w okolicy 37, także ciężko cokolwiek stwierdzić u ciebie. Ale jeśli testy owulacyjne były pozytywne, to jest szansa 🙂 najważniejsze, że ❤️ były 😃
Co do testów ja osobiście czekałabym ok. 2 tygodni od domniemanej owulacji, najlepiej w okolicy @, ale 10 dpo też powinno ci już wykryć, beta na pewno 🙂
A długo już się staracie czy to dopiero początek? -
malutka203
To nasze pierwsze staranie o malucha z testami owulacyjnymi. Wcześniej, 2 razy kalendarzyk pokazał owulację i nic mimo występowania śluzu. W tym cyklu śluzu nie zauważyłam ale testy pozytywne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 12:12
-
A ja od siebie polecę abyście zaczęli działać zanim wyjdzie na teście pik. Plemniki w dobrym środowisku potrafią przetrwać do 3 a nawet 5 dni. Kochając się dopiero dzień przed owulacją odbieracie sobie szansę. Lepiej zacząć kilka dni wcześniej i kontynuować do owulacji
-
Lidka95 wrote:malutka203
To nasze pierwsze staranie o malucha z testami owulacyjnymi. Wcześniej, 2 razy kalendarzyk pokazał owulację i nic mimo występowania śluzu. W tym cyklu śluzu nie zauważyłam ale testy pozytywne.
Jeśli masz mało śluzu płodnego, to możesz brać olej z wiesiołka lub pić siemię lniane. U mnie niestety to za bardzo nie działało, sprawdził się jednak żel Conceive plus. Ma działanie podobne do śluzu płodnego 🙂 -
Lidka95 wrote:Dziwna sytuacja, o 7.00 się przebudziłam temperatura 36,5 i jeszcze zasnęłam o 11 się obudziłam i 36,9.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Lidka95 wrote:Dziwna sytuacja, o 7.00 się przebudziłam temperatura 36,5 i jeszcze zasnęłam o 11 się obudziłam i 36,9.
Dodatkowo najwyższą temperatura po wypoczynku występuje między 6-7.00 rano. Temperature mierzymy po minimum 4h snu.Mgdra lubi tę wiadomość
-
Lidka95 wrote:Cześć kobietki, 30 stycznia testy owulacyjne pozytywne i 30 działaliśmy. Chciałam sprawdzić jaką mam temperaturę po prawdopodobnej owulacji. 2 luty 36,7 3 luty 36,7 a dzisiaj 36,6 . Należę do tych niecierpliwych niestety:p
Czy przy takiej temperaturze jest możliwość, że owulacja faktycznie się odbyła i coś z tego będzie? Cykle 28-29 dni kiedy mogę najszybciej zrobić test lub betę?
Nie da się tego stwierdzic po tak krótkim mierzeniu temperatury. Powinnaś mierzyć temp rano o stałej porzej od np 5 DC wtedy po owulacji będziesz widziała kiedy się odbyła, gdyż powinnaś zauważyć podział temperatur na niskie i wysokie. -
Dzisiaj 6 lub 7 dzień po owulacji. Od rana mam straszną zgagę ,mimo jedzenia tego co zwykle i bolało mnie przez kilkanaście minut podbrzusze jak na okres.Czy to może być jakiś znak? Do @ 9 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 07:24
-
6/7 dpo to bardzo wcześnie, ale trudno powiedzieć, na tym etapie to jak wróżenie z fusów 🤷♀️👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Wiecie co dziewczyny? Chyba pomiary temperatury mi szkodzą. Przebudziłam się 5.30 temperatura 36,4 ,wczoraj jeszcze była 36,5 .poszłam do wc,mówię jak wróciłam a zmierzę jeszcze raz i 36,7. Termometr mam zwykły a nie owulacyjny jak coś. Łapię doła...
-
Plus pomiary na czole zwykłym termometrem nie mają w ogóle sensu, szczególnie zaczęte po owulacji a nie od początku cyklu. Życzę, żebys jednak była w ciąży, a jeśli się nie uda, to jeśli chcesz mierzyć temperaturę zaopatrz się na następne cykle w owulacyjny, z dwoma miejscami po przecinku i zasadami pomiaru temperatury.
Lidka95 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Cześć dziewczyny od rana bardzo boli mnie brzuch z lewej strony, piersi bola i mrowią. Postanowiłam zapisać się do ginekologa. Czy 7 dni przed @ zauwazy jakiekolwiek zmiany w narządach rodnych? Chce się trochę uspokoić albo usłyszeć od specjalisty czy jest cień szansy.
-