X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szyjka przed @
Odpowiedz

Szyjka przed @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netka96 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy jest jakaś reguła kiedy szyjka powinna otwierać się przed @? Ja mam dziś spadek tempki, 13dpo i moja szyjka jest ciągle zamknięta (przynajmniej tak mi się wydaje).

d81d4c1ebc692f3cdceb4d13c8859003.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie... Jedne mówią, że na ciążę rozpulchniona, ja za to mam zawsze mega nisko na @ i jest właśnie bardzo miękka :P teraz mam twaradą i średnio wysoko i nie sądzę by coś to oznaczało :) Był już podobny temat. Dziewczyny twierdziły, że wyżej, twarda i zamknięta... Czytałam też, że to może być tak, że nie u każdej widać to a może pojawić się dopiero np. koło 7- 14 tygodnia :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Netka96 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężka sprawa. Myślałam, że właśnie przed @ musi się otworzyć i być twarda. Moja twarda jest, ale właśnie co do tego otworzenia nie jestem pewna na ile przed @ ona już "wie" ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja w tym cyklu jest inna niż zawsze... Ale niby jeszcze mam ze 2 dni to się pewnie zmieni jeszcze :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Netka96 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile mam już. Wg OF jeszcze 2 dni, a OvuView jutro.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka96 wrote:
    Ja nie wiem ile mam już. Wg OF jeszcze 2 dni, a OvuView jutro.

Ja mam trochę inaczej przez dupka :) Apka ta mnie nigdy nie zawiodła :P

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badam szyjki ale słyszałam że nie ma reguły że to indywidualna sprawa ja mam na przykład szyjkę w tyłozgięciu i ona zawsze jest wysoko tak bynajmniej lekarz mi powiedział że u mnie zawsze będzie wysoko bo jest w tyłozgięciu

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgęcie ale u mnie jest różnie ;) więc to naprawdę nie ma reguły :)

dZhdp1.png

• Netka96 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście nie może być tej reguły ;) dzięki <3

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam tyłozgęcie ale u mnie jest różnie ;) więc to naprawdę nie ma reguły :)

No właśnie mi się też tak wydaje że to raczej indywidualna sprawa z ta szyjką. A też słyszałam że trzeba obserwować bynajmniej 3 miesiące żeby zobaczyć różnicę kiedy następują jakieś zmiany to samo jest z mierzeniem temperatury.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    No właśnie mi się też tak wydaje że to raczej indywidualna sprawa z ta szyjką. A też słyszałam że trzeba obserwować bynajmniej 3 miesiące żeby zobaczyć różnicę kiedy następują jakieś zmiany to samo jest z mierzeniem temperatury.

Ja właśnie 3 miesiąc, ale widzę jak jest i wiem od zawsze jak jest przed okresem, a jak jest po bo brałam krążki dopochwowe :P ale np. widzę, że na owulację mam ją meeeeeeega wysoko :)

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to też trzeba umieć zaobserwować ja np. nie potrafię tego robić kiedyś próbowałam jeden cykl ale jakoś mi się wydawało że cały czas jest taka sama :P :P :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam na początku wątpliwości ale teraz już wiem co i jak :) Jestem pewniejsza :P

dZhdp1.png

• ignite Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkę powinno się badać codziennie o jednej porze(szyjka w ciągu dnia,raz jest nisko ,raz wysoko),co do otwartości to też się zmienia,u mnie np,raz jest zamknięta,(rano),a w ciągu dnia jest otwarta.Przed samą @(dwa dni przed) opuszcza się,jest twarda i otwarta.Kto jaką ma szyjkę przed @ to już sprawa indywidualna u każdego jest inaczej.

ignite
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignite też się z tym zgodzę że to raczej sprawa indywidualna. Ja jakoś nie potrafię tego badać nie czuje tych różnic. próbowałam jeden cykl ale nic nie zauważyłam.

• Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to przed @ robi się miękka szyjka i obniża się bardzo.

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ