Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tabletki antydepresyjne a starania o dziecko
Odpowiedz

Tabletki antydepresyjne a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2023, 10:58

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda się nie staram, ale cały czas jestem na lekach i wiem, że jeśli by trzeba było to lekarka zamieni mi na bezpieczniejsze. Poza tym na lekach bez problemu karmiłam córkę piersią.
    Jednak przyznam szczerze, że trzeba mieć dobrego psychiatrę, który się na tym zna, bo nie każdy się niestety chce podjąć leczenia podczas starań czy karmienia (jeden powiedział - albo leki albo starania, drugi, albo karmienie, albo leki). Na szczęście do trzech razy sztuka i ostatecznie trafiłam na kompetentną osobę, która ma doświadczenie w tych kwestiach.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1988 wrote:
    Ja co prawda się nie staram, ale cały czas jestem na lekach i wiem, że jeśli by trzeba było to lekarka zamieni mi na bezpieczniejsze. Poza tym na lekach bez problemu karmiłam córkę piersią.
    Jednak przyznam szczerze, że trzeba mieć dobrego psychiatrę, który się na tym zna, bo nie każdy się niestety chce podjąć leczenia podczas starań czy karmienia (jeden powiedział - albo leki albo starania, drugi, albo karmienie, albo leki). Na szczęście do trzech razy sztuka i ostatecznie trafiłam na kompetentną osobę, która ma doświadczenie w tych kwestiach.
    mogę prosić o namiar na tego lekarza ? :) czy przyjmuje również online ? :)

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Nn Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biorę symestical 10mg więc niewielka dawka ale mam być w kontakcie jeśli zajdę w ciążę, wtedy będziemy odstawiać lub zmieniać leki, psychiatra wie o staraniach także dobierał wszystko pod tym kątem, nie wiem czy leki nie miały wpływu na podwyższona prolaktynę ale to ciężko stwierdzić bo wcześniej jej nie badałam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ