X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tabletki antydepresyjne a starania o dziecko
Odpowiedz

Tabletki antydepresyjne a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2023, 10:58

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda się nie staram, ale cały czas jestem na lekach i wiem, że jeśli by trzeba było to lekarka zamieni mi na bezpieczniejsze. Poza tym na lekach bez problemu karmiłam córkę piersią.
    Jednak przyznam szczerze, że trzeba mieć dobrego psychiatrę, który się na tym zna, bo nie każdy się niestety chce podjąć leczenia podczas starań czy karmienia (jeden powiedział - albo leki albo starania, drugi, albo karmienie, albo leki). Na szczęście do trzech razy sztuka i ostatecznie trafiłam na kompetentną osobę, która ma doświadczenie w tych kwestiach.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1988 wrote:
    Ja co prawda się nie staram, ale cały czas jestem na lekach i wiem, że jeśli by trzeba było to lekarka zamieni mi na bezpieczniejsze. Poza tym na lekach bez problemu karmiłam córkę piersią.
    Jednak przyznam szczerze, że trzeba mieć dobrego psychiatrę, który się na tym zna, bo nie każdy się niestety chce podjąć leczenia podczas starań czy karmienia (jeden powiedział - albo leki albo starania, drugi, albo karmienie, albo leki). Na szczęście do trzech razy sztuka i ostatecznie trafiłam na kompetentną osobę, która ma doświadczenie w tych kwestiach.
    mogę prosić o namiar na tego lekarza ? :) czy przyjmuje również online ? :)

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Nn Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biorę symestical 10mg więc niewielka dawka ale mam być w kontakcie jeśli zajdę w ciążę, wtedy będziemy odstawiać lub zmieniać leki, psychiatra wie o staraniach także dobierał wszystko pod tym kątem, nie wiem czy leki nie miały wpływu na podwyższona prolaktynę ale to ciężko stwierdzić bo wcześniej jej nie badałam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ