Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tatuaż w drugiej fazie cyklu
Odpowiedz

Tatuaż w drugiej fazie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane założyłam ten wątek bo chciałam podpytać co myslicie na temat zrobienia tatuażu?Czy druga faza cyklu wchodzi w grę?Czy w ogóle podczas starań można zrobić sobie tatuaż. Jeden już mam ale wtedy nie starałam się o dzidziusia i może któraś z Was ma jakieś doświadczenia, rady

enopka
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co tak na dobrą sprawę ma tatuowanie do potencjalnej ciąży? Przecież to w żaden sposób nie wpływa na hormony.

weronika86 lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna sie tatuowac.Ja mam na brzuchu i na karku.Tatuaż nie ma nic do ciąży....mam koleżankę z owu co ma też na brzuchu i zaszła w ciążę bez problemu.także to nie ma nic do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:18

• e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na zagnieżdżanie zarodka np też nie ma to wpływu sam tatuaż i gojenie się? Chyba że wdałoby się zakażenie pewnie ale to już zależy u kogo ten tatuaż się robi. Może popadam w paranoję ale dmucham na zimne:D

weronika86 lubi tę wiadomość

enopka
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zależy u kogo robisz bo jak robisz u znajomego który ma tylko sprzęt to można mieć stracha o zakażenie ja robilam w studio polecili mi znajomi..na zagniezdzenie też nie ma to wpływu

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prowadze profesjonalne studio tatuazu wraz z mezem w Anglii. Dziewczyny maja racje, poki test nie wykrywa ciazy to mozesz tatuaz zrobic, pozniej nie ma przeciwskazan , ale dobry tatuator nie zaryzykuje juz. Mysle, ze jesli udasz sie do dobrego tatuatora a nie najtanszego czy najblizszego to nie mam mowy o stanie zapalnym..Dobrze zrobiony tatuaz jak jak lekkie oparzenie, jesli jest zrobiony konkretnie i wytlumaczone zostanie ci gojenie i ty sie do tego dostosujesz- to nie ma mozliwosci zeby to mialo jakikolwiek wplyw. Jesli moge ci poradzic, nie sugeruj sie cenca ani mniejscem...popros o zdjecia tatuazy zrobionych przez goscia i szukaj miedzy nimi czegos co najblizej jest Twojego wyboru, wtedy bedziesz miala pewnosc ze podola.
    Powodzenia!

Strażaczka90, e3w3a lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie jesli trafisz na idiote, ktory bedzie rzeznikiem, nie wytlumaczy gojenia lub bedzie kazal goic byle jakim kremem czy wazelina i wda sie zakazenie to jedynym wyjsciem bedzie antybiotyk a to juz nie jest wskazane. Dobrze zrobiony tatuaz i dobrze gojony leczy sie od 3-5 dni czarno-szary lub 4-7dni w kolorze,

Strażaczka90, e3w3a lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e3w3a wrote:
    i na zagnieżdżanie zarodka np też nie ma to wpływu sam tatuaż i gojenie się? Chyba że wdałoby się zakażenie pewnie ale to już zależy u kogo ten tatuaż się robi. Może popadam w paranoję ale dmucham na zimne:D

Z tego co wiem tatuaż to po prostu wstrzykiwanie barwnika, więc jak by się to miało do tego co się dzieje w macicy? Poza zakażeniem rzecz jasna.
    Weronika86: a w jakim mieście macie salon? Może was odwiedzę przy następnej wizycie w Anglii, bo myślę o nowym tatuażu :D

48f411ed51.png
  • e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo weronika86 dziękuję za profesjonalną poradę:):** super
    dzięki za odpowiedz dziewczyny

enopka
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike zapraszam. tudio znajduje sie w FEatherstone, mala miescinka w West yorkshire.
    Macie tu linka do naszych prac :

https://www.facebook.com/Lgraph.Art.Tattoo

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ