X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne te testy owulacyjne mnie dobijają
Odpowiedz

te testy owulacyjne mnie dobijają

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę poradźcie mam owulacje co miesiąc potwierdzone (lekarz zawsze mi stwierdzi czy była ) a testy owulacyjne to jakaś masakra dla mnie ...robie je wieczorem ok godz 19 tak i nigdy nie miałam aby 2 kreski byly takie same lub by 2 była ciemniejsza ...o co tu chodzi skoro owu była ? ( wykonywałam testy z allegro i z apteki ) druga kreska jest widoczna ale słabiej niż pierwsza ...

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... Jak Cię stresują, to może nie rób? ;) Ja nie robię. Stwierdziłam, że ciążowy raz w miesiącu w zupełności mi wystarczy :D Tyle że u mnie ogólnie owulacyjne mogłyby wyjść zafałszowane.
    Tak to ciągnę na obserwacji śluzu :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu zszałszowane?

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie to czy tylko ja tak mam

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dancerina wrote:
    Ale czemu zszałszowane?

Bo ze względu na PCOS mogłabym mieć za dużo LH i nawet w bezowulacyjnych cyklach mogłyby mi wychodzić pozytywne testy owulacyjne przez pół cyklu :P
    Więc nawet nie próbuję ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dancerina a ten testowy jest dużo jaśniejszy? Jeśli jest prawie taki sam to ja uznaję za pozytywny.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niejedt tak intensywny jak pasek kontrolnyb

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dancerina wrote:
    Dziewczyny proszę poradźcie mam owulacje co miesiąc potwierdzone (lekarz zawsze mi stwierdzi czy była ) a testy owulacyjne to jakaś masakra dla mnie ...robie je wieczorem ok godz 19 tak i nigdy nie miałam aby 2 kreski byly takie same lub by 2 była ciemniejsza ...o co tu chodzi skoro owu była ? ( wykonywałam testy z allegro i z apteki ) druga kreska jest widoczna ale słabiej niż pierwsza ...
    testy daja okolo 80% skutecznosci wiec w sumie moga nawet i nic nie pokazywac. Jedno co jest pewne to monitoring.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zacznij je robić w godzinach. 12 -14? Mnie jeszcze nigdy nie zawiodły, pewnie nie wylapujesz piku lh bo jak już masz blisko koloru kontrolnej to robi się co 2 godz żeby ten pik wyłapać.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może za krótko je robisz? Może przegapiasz ten moment? Można robić aż do maksymalnego koloru kreski i następnego dnia powinna już być dużo słabsza

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam ok 10 sek

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dancerina wrote:

Zmień godzinę testu na wcześniejszą.

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 02:28

klz920mm8wuzprdr.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obserwowałam 4 cykle i działają, w prawdopodobne dni robie 2-3 testy dziennie. Z reguły 2 wychodzą pozytywnie, cały dzień mi wyraźna druga krecha wychodzi. Także nawet jakbym 1 robila to bym nie przegapiła. Test maczam min 10 sek i odczytuje po 5min. mam najtańsze 10tki

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze powinno sie je robic miedzy 16-20. Ja robie ok 18-19 i zawsze pokazaly tak jak temp i sluz. Juz trzy cykle je robie i jestem zadowolona. Wprawdzie jak narazie testy ciazowe sa negatywne, ale kto wie moze uda sie tym razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ja robie jeden i wydaje mi sie, ze wystarczy.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin powiedziała, że testy owulacyjne są bez sensu. Żeby wyszedł wiarygodnie nie powinno się na 3 h przed zrobieniem nic pić, bo kawa czy coś może zafałszować wynik i nigdy nie wyjść pozytywnie test pomimo, że owulacja jest także ja sobie z tym dałam spokój.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ