Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne termometr owulacyjny - ważne
Odpowiedz

termometr owulacyjny - ważne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mierzycie temp termometrem owulacyjnym metodą doustną, doodbytniczą czy dopochwową ?

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam w ustach ale u mnie tempka to góry doliny nic nie wnosiła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopochwowo ? Jak głeboko wkładacie termometr? Nie boicie sie

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ustach zawsze.

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopochwowo :) nie boję się termometru , w końcu regularnie seksuję się z facetem a termometr mam cieniuteńki :) wkładam z 5 cm na oko oczywiście bo jestem na ogół zaspana i nie zawsze wiem co robię... problem jest jak jesteś mokra bo czasem skubany chce uciekać :P

balonik lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • celia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOBASEK wrote:
    dopochwowo ? Jak głeboko wkładacie termometr? Nie boicie sie
    Ło matko, tu mnie mocno zaintrygowałaś 07icon_smile4.gif
    A czego tu się bać? Nie jest to igła, no i nie wkładam go w końcu do przepastnego worka, by mógł zginąć ... A z drugiej strony, powiedzmy sobie, że przy staraniach regularnie wizytuje duuużo większy (na szczęście ;D) "termometr" i w sumie jeszcze żyję i nie narzekam ;D

0dc6585ca1c638f77a6179b49e8bae1f.png

Japoneczka z Porcelany, hela lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celi - ładnie to opisałaś :D
    Ja też dopochwowo .. w koncu dwa raz w meisiacu jesczez dodtakowo rurka od usg zagląda :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam w ustach zawsze, bo często po pomiarze kładłam się jeszcze spać i... mówiąc wprost, nie chciało mi się wstawać, żeby umyć termometr, a nie miałam ochoty odkładać przy łóżku takiego obfaflunionego po pomiarze z pochwy ;). To właściwie jedyny powód. Może się niektórym wydawać śmieszny, ale po prostu dla mnie bardziej... hmm.. jak to powiedzieć... estetyczne było trzymać gdzieś przy łóżku termometr, który wyjęłam z ust, niż z pochwy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, pomiary nie są idealne, mam trochę ząbków, ale owulacja w tym cyklu została wyznaczona absolutnie prawidłowo (w poprzednich też), cykl zakończył się na zielono, czego więcej chcieć :).

• hela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę w ustach choć wiem że dokładność tam najmniejsza, ale to z lenistwa! bo zawsze zasypiam i jakoś mi tak łatwiej :) laska w poradni mówiła: nie ważne gdzie ważne żeby nie mieszać ;) żartownisia! chyba miała najbrutalniejszą mieszankę na myśli..fuuu ;)

celia, Martynika lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • miziakizia Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie termometry, bo piszą że lepsze te szklane ale on nie mają pomiaru do dwóch miejsc po przecinku

65vqpmzt94tsw0mf.png

starania od sierpnia 2016r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: