X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne termometr owulacyjny - ważne
Odpowiedz

termometr owulacyjny - ważne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mierzycie temp termometrem owulacyjnym metodą doustną, doodbytniczą czy dopochwową ?

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam w ustach ale u mnie tempka to góry doliny nic nie wnosiła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopochwowo ? Jak głeboko wkładacie termometr? Nie boicie sie

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ustach zawsze.

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopochwowo :) nie boję się termometru , w końcu regularnie seksuję się z facetem a termometr mam cieniuteńki :) wkładam z 5 cm na oko oczywiście bo jestem na ogół zaspana i nie zawsze wiem co robię... problem jest jak jesteś mokra bo czasem skubany chce uciekać :P

balonik lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • celia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOBASEK wrote:
    dopochwowo ? Jak głeboko wkładacie termometr? Nie boicie sie
    Ło matko, tu mnie mocno zaintrygowałaś 07icon_smile4.gif
    A czego tu się bać? Nie jest to igła, no i nie wkładam go w końcu do przepastnego worka, by mógł zginąć ... A z drugiej strony, powiedzmy sobie, że przy staraniach regularnie wizytuje duuużo większy (na szczęście ;D) "termometr" i w sumie jeszcze żyję i nie narzekam ;D

0dc6585ca1c638f77a6179b49e8bae1f.png

Japoneczka z Porcelany, hela lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celi - ładnie to opisałaś :D
    Ja też dopochwowo .. w koncu dwa raz w meisiacu jesczez dodtakowo rurka od usg zagląda :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam w ustach zawsze, bo często po pomiarze kładłam się jeszcze spać i... mówiąc wprost, nie chciało mi się wstawać, żeby umyć termometr, a nie miałam ochoty odkładać przy łóżku takiego obfaflunionego po pomiarze z pochwy ;). To właściwie jedyny powód. Może się niektórym wydawać śmieszny, ale po prostu dla mnie bardziej... hmm.. jak to powiedzieć... estetyczne było trzymać gdzieś przy łóżku termometr, który wyjęłam z ust, niż z pochwy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, pomiary nie są idealne, mam trochę ząbków, ale owulacja w tym cyklu została wyznaczona absolutnie prawidłowo (w poprzednich też), cykl zakończył się na zielono, czego więcej chcieć :).

• hela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę w ustach choć wiem że dokładność tam najmniejsza, ale to z lenistwa! bo zawsze zasypiam i jakoś mi tak łatwiej :) laska w poradni mówiła: nie ważne gdzie ważne żeby nie mieszać ;) żartownisia! chyba miała najbrutalniejszą mieszankę na myśli..fuuu ;)

celia, Martynika lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • miziakizia Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie termometry, bo piszą że lepsze te szklane ale on nie mają pomiaru do dwóch miejsc po przecinku

65vqpmzt94tsw0mf.png

starania od sierpnia 2016r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ