X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test ciążowy, a beta hcg
Odpowiedz

Test ciążowy, a beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wiem, że to za wcześnie bo jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką, ale sytuacja wygląda tak we wtorek byłam u lekarza na co moja pani ginekolog stwierdziła, że albo zaszłam w ciążę albo będę miała bardzo obfitą miesiączkę. W środę robiłam wyniki i prolaktyna wyszła mi 526,2 mlU/l gdzieś wyczytałam, że u kobiet niebędących w ciąży prolaktyna powinna wynosić max 496. Więc wczoraj 6 dzień przed okresem wyszły mi 2 kreski fakt ta jedna nie była bardzo mocna, ale widoczna od razu jak się spojrzy. Dziś rano powtórzyłam test i wyszedł negatywny. Oba testy robiłam rano z pierwszego moczu.. Pojechałam na krew i beta hcg wyszła 1,2. Miesiąc temu też miałam sytuację, że jeden test wyszedł mi pozytywnie, a 3 później negatywne.. Staramy się od października o dziecko, ja mam 22 lata i bardzo to przeżywam 😭

• Lena235 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, prawdopodobnie mialaś ciążę biochemiczną:( może warto by zbadać immunologię, możliwe że brakuje Ci dobrej wersji kwasu foliowego albo acardu. Szkoda że nie mamy bety z dnia tego pozytywnego testu, bo wtedy mogła być wyzsza skoro wyszly kreski.

• Juliet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pani ginekolog pewnie wywnioskowała ciążę lub obfitą miesiączkę po ładnym, grubym endometrium 😊 póki co, tak jak mówisz, jeszcze za wcześnie na pozytywne testy. Obstawiam, że ten pierwszy musiał być wadliwy, skoro beta z krwi wyszła ujemna. Mi pierwszy pozytyw i to ledwo widoczny (na testach do wykrywania wczesnej ciąży) wyszedł 10dpo, czyli dopiero na 3 dni przed spodziewaną miesiączką. Daj sobie jeszcze chwilę, wiem, że na pewno przez to wszystko się nakręciłaś i trudno Ci uspokoić emocje. Prolaktyna jest podniesiona i to może być oznaką ciąży, ale na tym etapie, wszystko może nią być 😛 a jakie normy prolaktyny są dla labo, w którym robiłaś to badanie?
    Pamiętaj, że aby zacząć uwalniać HCG zarodek musi się najpierw zagnieździć, a to najczęściej dzieje się między 6, a 9dpo, później jeszcze musi minąć odpowiednio dużo czasu, aby testy mogły tą betę wychwycić. Mimo wszystko trzymam kciuki 😊

Jeszcze zapytam... Robiliście badanie nasienia? Niby mówi się, żeby doczekać rok starań i dopiero zacząć diagnostykę, ale dla mnie to strata kasy. Ja namówiłam partnera na to badanie, wprowadziłam mu suplementy i 2 miesiące później zobaczyliśmy 2 kreseczki, które teraz są ponad 2 kilogramowym chłopcem i już ciężko mi go dźwigać w brzuszku 😛

Polecam też Monitoring owulacji, chociaż ja doskonale znałam swoje cykle i dokładnie wiedziałam kiedy jest owu, więc na monitoringi nie chodziłam. Wspomagałam się testami owulacyjnymi i oczywiście witaminami dla ciężarnych 😊
    Świetną metodą jest też mierzenie temperatury w pochwie - codziennie rano, mniej więcej o tej samej porze, bo z tego dowiesz się kiedy była owulacja i jak długa jest Twoja faza lutealna. Na wykresie pięknie widać 3 fazy cyklu, a to pozwala na prawdę dobrze poznać swój organizm 🥰
    Trzymam kciuki i powodzenia 🤞

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena235 wrote:
    Kochana, prawdopodobnie mialaś ciążę biochemiczną:( może warto by zbadać immunologię, możliwe że brakuje Ci dobrej wersji kwasu foliowego albo acardu. Szkoda że nie mamy bety z dnia tego pozytywnego testu, bo wtedy mogła być wyzsza skoro wyszly kreski.
    Co za bzdura! Za wcześnie na ciąże biochemiczną 🤦🏻‍♀️ u lekarza była na 8 dni przed miesiączką, a 2 dni później wyszedł jej test. Przecież ten zarodek nawet nie miał szans się zagnieździć, a co dopiero wyprodukować tyle hcg by wyłapac to na teście 🙈 obstawiam, że test robiła jak była jakieś 6-7dpo. To nie jest realne, bo w tych dniach najwcześniej zarodek może zacząć sie rozglądać za miejscem do zagnieżdżenia... Nie wprowadzaj dziewczyny w błąd, bo się zdołuje. Jest to niemożliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 12:04

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena235 wrote:
    Staram się zawsze wybierać najwyższej jakości kwas foliowy, zawsze kupuję go tylko i wyłącznie w aptece, a nie w sklepach typu rossmann. Badań immunologichnych jeszcze nie robiłam..

• wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Hej! Pani ginekolog pewnie wywnioskowała ciążę lub obfitą miesiączkę po ładnym, grubym endometrium 😊 póki co, tak jak mówisz, jeszcze za wcześnie na pozytywne testy. Obstawiam, że ten pierwszy musiał być wadliwy, skoro beta z krwi wyszła ujemna. Mi pierwszy pozytyw i to ledwo widoczny (na testach do wykrywania wczesnej ciąży) wyszedł 10dpo, czyli dopiero na 3 dni przed spodziewaną miesiączką. Daj sobie jeszcze chwilę, wiem, że na pewno przez to wszystko się nakręciłaś i trudno Ci uspokoić emocje. Prolaktyna jest podniesiona i to może być oznaką ciąży, ale na tym etapie, wszystko może nią być 😛 a jakie normy prolaktyny są dla labo, w którym robiłaś to badanie?
    Pamiętaj, że aby zacząć uwalniać HCG zarodek musi się najpierw zagnieździć, a to najczęściej dzieje się między 6, a 9dpo, później jeszcze musi minąć odpowiednio dużo czasu, aby testy mogły tą betę wychwycić. Mimo wszystko trzymam kciuki 😊

Jeszcze zapytam... Robiliście badanie nasienia? Niby mówi się, żeby doczekać rok starań i dopiero zacząć diagnostykę, ale dla mnie to strata kasy. Ja namówiłam partnera na to badanie, wprowadziłam mu suplementy i 2 miesiące później zobaczyliśmy 2 kreseczki, które teraz są ponad 2 kilogramowym chłopcem i już ciężko mi go dźwigać w brzuszku 😛

Polecam też Monitoring owulacji, chociaż ja doskonale znałam swoje cykle i dokładnie wiedziałam kiedy jest owu, więc na monitoringi nie chodziłam. Wspomagałam się testami owulacyjnymi i oczywiście witaminami dla ciężarnych 😊
    Świetną metodą jest też mierzenie temperatury w pochwie - codziennie rano, mniej więcej o tej samej porze, bo z tego dowiesz się kiedy była owulacja i jak długa jest Twoja faza lutealna. Na wykresie pięknie widać 3 fazy cyklu, a to pozwala na prawdę dobrze poznać swój organizm 🥰
    Dokładnie po tym moja pani ginekolog to wywnioskowała 😊 Kolejną wizytę mam 15 października u ginekologa i jak narazie mam przynieść badania takie jak pełna morfologia, glukoza, prolaktyna (w labolatorium w którym robiłam wynik prolaktyna ma max poziom normy 557,1) oraz badanie nasienia wyniki dopiero będzie robiony..

• wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:

Na początku obawiałam się, że może nie mam owulacji, ale moja poprzednia wizyta u ginekologa okazała się piękna owulacja co do której ginekolog nie miał zadnych zastrzeżeń.. A ja jestem normalnie załamana 😭

• Juliet Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wxtx20 wrote:
    Na początku obawiałam się, że może nie mam owulacji, ale moja poprzednia wizyta u ginekologa okazała się piękna owulacja co do której ginekolog nie miał zadnych zastrzeżeń.. A ja jestem normalnie załamana 😭
    To w takim razie polecam mierzenie temperatury, to na prawdę pozwala poznać swój organizm. Wiesz kiedy dokładnie masz owulację, czy ona w ogóle była I jak długa jest Twoja faza lutealna. No i oczywiście namawiam do jak najszybszego zbadania nasienia 😊

Co do Prolaktyny, to dla tego labo mieścisz się w normach, więc uważam, że wszystko jest w porządku 😊 test musiał Cię ewidentnie oszukać, a w ciążę biochemiczną nie wierz. Nie jest to możliwe, by na tym etapie mówić o jakiejkolwiek ciąży.

O, to masz wizytę na dzień przed moim terminem porodu 😛 oby to była szczęśliwa data również dla Ciebie, może się dowiecie, że masz w brzuszku nowego lokatora 😊🤞

Polecam Ci suplementować jakieś witaminki dla ciężarnych zamiast samego kwasu, ja brałam mama DHA premium plus. W takich kapsułkach masz dzienną dawkę kwasu i wszystko inne, co pomaga dzidziusiowi w zagnieżdżeniu i później w rozwoju 😊 No i wiem, że to banalne, ale uzbrój się w cierpliwość. Starania to (jak już się zorientowałaś) bardzo długa i ciężka droga, ale jak juz się uda, to będzie najpiękniejsza nagroda 🥰

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wxtx20 wrote:
    Cześć wiem, że to za wcześnie bo jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką, ale sytuacja wygląda tak we wtorek byłam u lekarza na co moja pani ginekolog stwierdziła, że albo zaszłam w ciążę albo będę miała bardzo obfitą miesiączkę. W środę robiłam wyniki i prolaktyna wyszła mi 526,2 mlU/l gdzieś wyczytałam, że u kobiet niebędących w ciąży prolaktyna powinna wynosić max 496. Więc wczoraj 6 dzień przed okresem wyszły mi 2 kreski fakt ta jedna nie była bardzo mocna, ale widoczna od razu jak się spojrzy. Dziś rano powtórzyłam test i wyszedł negatywny. Oba testy robiłam rano z pierwszego moczu.. Pojechałam na krew i beta hcg wyszła 1,2. Miesiąc temu też miałam sytuację, że jeden test wyszedł mi pozytywnie, a 3 później negatywne.. Staramy się od października o dziecko, ja mam 22 lata i bardzo to przeżywam 😭

Niestety, czasami kreski wychodzą fałszywe :-( I przetestowałam, że to niezależnie od testu.
    Miałam taką sytuację kilka razy i też się mocno zawiodłam. Najlepiej zawsze odczekać do przynajmniej 10dpo i zobaczyć, czy kreska ciemnieje kolejnego dnia, robić tylko z porannego moczu test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 18:41

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    To w takim razie polecam mierzenie temperatury, to na prawdę pozwala poznać swój organizm. Wiesz kiedy dokładnie masz owulację, czy ona w ogóle była I jak długa jest Twoja faza lutealna. No i oczywiście namawiam do jak najszybszego zbadania nasienia 😊

Co do Prolaktyny, to dla tego labo mieścisz się w normach, więc uważam, że wszystko jest w porządku 😊 test musiał Cię ewidentnie oszukać, a w ciążę biochemiczną nie wierz. Nie jest to możliwe, by na tym etapie mówić o jakiejkolwiek ciąży.

O, to masz wizytę na dzień przed moim terminem porodu 😛 oby to była szczęśliwa data również dla Ciebie, może się dowiecie, że masz w brzuszku nowego lokatora 😊🤞

Polecam Ci suplementować jakieś witaminki dla ciężarnych zamiast samego kwasu, ja brałam mama DHA premium plus. W takich kapsułkach masz dzienną dawkę kwasu i wszystko inne, co pomaga dzidziusiowi w zagnieżdżeniu i później w rozwoju 😊 No i wiem, że to banalne, ale uzbrój się w cierpliwość. Starania to (jak już się zorientowałaś) bardzo długa i ciężka droga, ale jak juz się uda, to będzie najpiękniejsza nagroda 🥰
    Z każdym miesiącem jestem coraz bardziej zniechęcona.. Tym razem miałam dużą nadzieję po wizycie u ginekologa i tym teście, ale jak widać niestety na marne..

• wxtx20 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    Niestety, czasami kreski wychodzą fałszywe :-( I przetestowałam, że to niezależnie od testu.
    Miałam taką sytuację kilka razy i też się mocno zawiodłam. Najlepiej zawsze odczekać do przynajmniej 10dpo i zobaczyć, czy kreska ciemnieje kolejnego dnia, robić tylko z porannego moczu test.
    Najgorsze jest to, że drugi miesiąc pod rząd tak testy mnie oszukują.. A wiadomo jak się zobaczy dwie kreski to niestety człowiek trochę głupieje i robi się jakaś nadzieja..

• Juliet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wxtx20 wrote:
    Najgorsze jest to, że drugi miesiąc pod rząd tak testy mnie oszukują.. A wiadomo jak się zobaczy dwie kreski to niestety człowiek trochę głupieje i robi się jakaś nadzieja..
    To oczywiste... Ja mogę polecić testy marki testeo do wykrywania wczesnej ciąży. Używałam ich podczas starań i nigdy nie pokazały mi fałszywej kreski. Czasem gdy wyrzuciłam test, a później wyciągałam go ze śmietnika (po kilku h) to faktycznie pojawiał się tzw poczasiak, ale to rzadko i z bardzo stężonego moczu dopiero po kilku godzinach. W szczęśliwym cyklu pokazał mi cień w 10dpo, a 11dpo już była kreseczka ładna.
    Najlepiej właśnie testować najwcześniej od 10dpo i to testami z niskim stężeniem hcg, ale tu trzeba się liczyć z tym, że właśnie wtedy można wyłapać biochema, dlatego ja polecam pierwszy test robić dzień przed @, albo w dniu @, żeby się nie dołować. Ewentualnie od razu iść na betę i wtedy sprawa jest jasna 😉

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    To oczywiste... Ja mogę polecić testy marki testeo do wykrywania wczesnej ciąży. Używałam ich podczas starań i nigdy nie pokazały mi fałszywej kreski. Czasem gdy wyrzuciłam test, a później wyciągałam go ze śmietnika (po kilku h) to faktycznie pojawiał się tzw poczasiak, ale to rzadko i z bardzo stężonego moczu dopiero po kilku godzinach. W szczęśliwym cyklu pokazał mi cień w 10dpo, a 11dpo już była kreseczka ładna.
    Najlepiej właśnie testować najwcześniej od 10dpo i to testami z niskim stężeniem hcg, ale tu trzeba się liczyć z tym, że właśnie wtedy można wyłapać biochema, dlatego ja polecam pierwszy test robić dzień przed @, albo w dniu @, żeby się nie dołować. Ewentualnie od razu iść na betę i wtedy sprawa jest jasna 😉

Juliet ja też polecam testy z testeo, choć miałam też dwa oszukańcze z nich - płytkowy i strumieniowy, ale to było wtedy, gdy facelle również pokazywał kreski, wiec uważam, że to nie była wina testu. Na wątku sierpniowym rozmawiałyśmy z dziewczynami, że musi być jeszcze coś, co daje pozytywne kreski poza betą. Tylko nie wiadomo co 🤔 w tym miesiącu w 30 sekund pojawiła mi się na teście (one step zielony) druga kreska (po okresie!) zrobilam jeszcze dwa i to samo, kupiłam test z apteki - również była druga kreska. Za dwie godziny zrobiłam znowu one step - kreski brak, rano kolejnego dni dwa różne testy - negatywne. Także tak to jest... Zrobiłam test zupełnie od picu, bo kolejnego dnia miałam mieć histeroskopię, a wyszły takie cuda, strasznie się nerwów tylko najadłam.
    Najlepiej oczywiście testować tak jak piszesz w czasie spodziewanej @ dwoma różnymi testami z rana. A pewność daje tylko beta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 01:52

Juliet lubi tę wiadomość

age.png

Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie mam porównania, bo ja kupowałam jedynie strumieniowe i to na allegro, bo tam za 20 sztuk płaciłam jakieś śmieszne pieniądze 😅
    No właśnie ciekawe... niby hcg jest wytwarzane w organizmie i bez ciąży, ale to są znikome ilości 🤔 chyba że jakoś bardzo mocno stężony mocz 🤔

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    A to nie mam porównania, bo ja kupowałam jedynie strumieniowe i to na allegro, bo tam za 20 sztuk płaciłam jakieś śmieszne pieniądze 😅
    No właśnie ciekawe... niby hcg jest wytwarzane w organizmie i bez ciąży, ale to są znikome ilości 🤔 chyba że jakoś bardzo mocno stężony mocz 🤔

Mocz był popołudniowy, raczej rozwodniony, dlatego też mnie to dziwiło...
    Coś musi być, że wychodzą te fałszywki.
    Dlatego nie polecam testować po południu, tylko z rana i już nigdy po południu nie spojrzę nawet na test 😁
    Ja jeszcze robiłam Betę przy tej pierwszej fałszywce i była zerowa :-) Więc myślę, że test wykrywa też inny hormon czasem, a jaki? Kto wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 13:14

age.png

21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    Mocz był popołudniowy, raczej rozwodniony, dlatego też mnie to dziwiło...
    Coś musi być, że wychodzą te fałszywki.
    Dlatego nie polecam testować po południu, tylko z rana i już nigdy po południu nie spojrzę nawet na test 😁
    Ja jeszcze robiłam Betę przy tej pierwszej fałszywce i była zerowa :-) Więc myślę, że test wykrywa też inny hormon czasem, a jaki? Kto wie...
    Hmmm no ciekawe 🤔 może kiedyś się dowiemy. Najważniejsze, żeby każda z nas zobaczyła te prawdziwe kreseczki 🥰

Olaola lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ