X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test owulacyjny ,kiedy współżyć
Odpowiedz

Test owulacyjny ,kiedy współżyć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj po 14 wyszedł mi na teście owu. ładny pozytyw
    Ostatni seks był 28 listopada więc na powodzenie z tego stosunku nie liczę
    Nie wiem też czy dziś się uda współżyć.. Czy jeśli poczekam do jutra wieczora będą wciaz szanse na szczęśliwy cykl?

• a_aandzela Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej przed owulacją współżyć,gdyż plemniki mogą przeżyć kilka dni. Jak dziś wyszedł pozytyw to najlepiej byłoby dziś i jutro,ale skoro owulacja może być jutro to może akurat jutro się poszczęści ;D

👩‍⚖️30 lat
    ❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪FSH 6.98 mIU/ml
    LH 5.9 mIU/ml
    Progesteron 0.9 ng/ml
    Estradiol 42.8 pg/ml
    AMH 0.81
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Najlepiej przed owulacją współżyć,gdyż plemniki mogą przeżyć kilka dni. Jak dziś wyszedł pozytyw to najlepiej byłoby dziś i jutro,ale skoro owulacja może być jutro to może akurat jutro się poszczęści ;D

A myślisz,że od czwartku mogły przetrwać? Czy to już za długo?
    Śluz płodny mam od wczoraj a dziś dużo więcej go było także tak obstawiam dziś/jutro owulacje
    Wariuje już powoli a moj partner nie grzeszy libido.. I tak sie motam

• morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi wpadło do głowy żeby dodać że ten test który zrobiłam to zrobiłam go tylko dziś , ze względu na ten śluz, byłam ciekawa i zrobiłam tak o no i wyszedł pozytyw , wcześniej nie robiłam żadnego
    Ale słyszałam że pik można mieć tylko raz więc chyba nie jest możliwe żeby ten pozytyw był już np wczoraj?

• Szamanka Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś sprawdzałam do pierwszego pozytywnego, a teraz sprawdzam jeszcze kilka dni po i pozytywny utrzymuje się jeszcze ze 2 dni. Ale jeden jest taki wyjątkowo ciemny i pokrywa się to mniej więcej z monitoringiem u lekarza. Myślę że jak zrobiłaś tylko jeden to ciężko powiedzieć czy to któryś czy dopiero pierwszy pozytyw.

Plemniki mogą przeżyć 5 (a u rekordzistów 7) dni, ale to wszystko zależy od ich ruchliwości itp.

Innymi słowy, loteria :) może będzie z tego ciąża, a może się nie udało, dowiesz się za dwa tygodnie.

A jeśli dzisiaj się nie uda to nic na siłę, pamiętaj że Twoje nerwy i nerwy partnera (zwłaszcza jeśli ma słabe libido) mogą obniżyć szanse na sukces bardziej niż fakt, że starania odbyły się tylko raz ;) czasem wystarczy aż tyle!

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Ja kiedyś sprawdzałam do pierwszego pozytywnego, a teraz sprawdzam jeszcze kilka dni po i pozytywny utrzymuje się jeszcze ze 2 dni. Ale jeden jest taki wyjątkowo ciemny i pokrywa się to mniej więcej z monitoringiem u lekarza. Myślę że jak zrobiłaś tylko jeden to ciężko powiedzieć czy to któryś czy dopiero pierwszy pozytyw.

Plemniki mogą przeżyć 5 (a u rekordzistów 7) dni, ale to wszystko zależy od ich ruchliwości itp.

Innymi słowy, loteria :) może będzie z tego ciąża, a może się nie udało, dowiesz się za dwa tygodnie.

A jeśli dzisiaj się nie uda to nic na siłę, pamiętaj że Twoje nerwy i nerwy partnera (zwłaszcza jeśli ma słabe libido) mogą obniżyć szanse na sukces bardziej niż fakt, że starania odbyły się tylko raz ;) czasem wystarczy aż tyle!

Masz racje,także mam nadzieję,że uda mi sie zapanować nad myślami i nerwami ;)
    Zostało czekać

• morganit Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Udało się wczoraj „świętować” pozytywny test ;)
    Dziś zrobiłam o podobnej godzinie i wyszedł już negatywny,kreska testowa się pojawia ale mniej intensywna
    Myślicie że seks z wczoraj starczy? Dzis juz sobie darować?

• onalola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganit wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Udało się wczoraj „świętować” pozytywny test ;)
    Dziś zrobiłam o podobnej godzinie i wyszedł już negatywny,kreska testowa się pojawia ale mniej intensywna
    Myślicie że seks z wczoraj starczy? Dzis juz sobie darować?

Jak masz możliwość i chęci to można dziś również:)

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jak masz możliwość i chęci to można dziś również:)

Właśnie z chęciami u mnie dziś słabo 🙈

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ