X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test owulacyjny ,kiedy współżyć
Odpowiedz

Test owulacyjny ,kiedy współżyć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj po 14 wyszedł mi na teście owu. ładny pozytyw
    Ostatni seks był 28 listopada więc na powodzenie z tego stosunku nie liczę
    Nie wiem też czy dziś się uda współżyć.. Czy jeśli poczekam do jutra wieczora będą wciaz szanse na szczęśliwy cykl?

• a_aandzela Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej przed owulacją współżyć,gdyż plemniki mogą przeżyć kilka dni. Jak dziś wyszedł pozytyw to najlepiej byłoby dziś i jutro,ale skoro owulacja może być jutro to może akurat jutro się poszczęści ;D

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Najlepiej przed owulacją współżyć,gdyż plemniki mogą przeżyć kilka dni. Jak dziś wyszedł pozytyw to najlepiej byłoby dziś i jutro,ale skoro owulacja może być jutro to może akurat jutro się poszczęści ;D

A myślisz,że od czwartku mogły przetrwać? Czy to już za długo?
    Śluz płodny mam od wczoraj a dziś dużo więcej go było także tak obstawiam dziś/jutro owulacje
    Wariuje już powoli a moj partner nie grzeszy libido.. I tak sie motam

• morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi wpadło do głowy żeby dodać że ten test który zrobiłam to zrobiłam go tylko dziś , ze względu na ten śluz, byłam ciekawa i zrobiłam tak o no i wyszedł pozytyw , wcześniej nie robiłam żadnego
    Ale słyszałam że pik można mieć tylko raz więc chyba nie jest możliwe żeby ten pozytyw był już np wczoraj?

• Szamanka Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś sprawdzałam do pierwszego pozytywnego, a teraz sprawdzam jeszcze kilka dni po i pozytywny utrzymuje się jeszcze ze 2 dni. Ale jeden jest taki wyjątkowo ciemny i pokrywa się to mniej więcej z monitoringiem u lekarza. Myślę że jak zrobiłaś tylko jeden to ciężko powiedzieć czy to któryś czy dopiero pierwszy pozytyw.

Plemniki mogą przeżyć 5 (a u rekordzistów 7) dni, ale to wszystko zależy od ich ruchliwości itp.

Innymi słowy, loteria :) może będzie z tego ciąża, a może się nie udało, dowiesz się za dwa tygodnie.

A jeśli dzisiaj się nie uda to nic na siłę, pamiętaj że Twoje nerwy i nerwy partnera (zwłaszcza jeśli ma słabe libido) mogą obniżyć szanse na sukces bardziej niż fakt, że starania odbyły się tylko raz ;) czasem wystarczy aż tyle!

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Ja kiedyś sprawdzałam do pierwszego pozytywnego, a teraz sprawdzam jeszcze kilka dni po i pozytywny utrzymuje się jeszcze ze 2 dni. Ale jeden jest taki wyjątkowo ciemny i pokrywa się to mniej więcej z monitoringiem u lekarza. Myślę że jak zrobiłaś tylko jeden to ciężko powiedzieć czy to któryś czy dopiero pierwszy pozytyw.

Plemniki mogą przeżyć 5 (a u rekordzistów 7) dni, ale to wszystko zależy od ich ruchliwości itp.

Innymi słowy, loteria :) może będzie z tego ciąża, a może się nie udało, dowiesz się za dwa tygodnie.

A jeśli dzisiaj się nie uda to nic na siłę, pamiętaj że Twoje nerwy i nerwy partnera (zwłaszcza jeśli ma słabe libido) mogą obniżyć szanse na sukces bardziej niż fakt, że starania odbyły się tylko raz ;) czasem wystarczy aż tyle!

Masz racje,także mam nadzieję,że uda mi sie zapanować nad myślami i nerwami ;)
    Zostało czekać

• morganit Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Udało się wczoraj „świętować” pozytywny test ;)
    Dziś zrobiłam o podobnej godzinie i wyszedł już negatywny,kreska testowa się pojawia ale mniej intensywna
    Myślicie że seks z wczoraj starczy? Dzis juz sobie darować?

• onalola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganit wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Udało się wczoraj „świętować” pozytywny test ;)
    Dziś zrobiłam o podobnej godzinie i wyszedł już negatywny,kreska testowa się pojawia ale mniej intensywna
    Myślicie że seks z wczoraj starczy? Dzis juz sobie darować?

Jak masz możliwość i chęci to można dziś również:)

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
  • morganit Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jak masz możliwość i chęci to można dziś również:)

Właśnie z chęciami u mnie dziś słabo 🙈

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ