Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test owulacyjny w trakcie miesiączki?
Odpowiedz

Test owulacyjny w trakcie miesiączki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudrynka Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owulacyjny przed spóźniającą się miesiączką - był pozytywny, po 3 dniach przyszła @ i nie jest taka jak zwykle, zaczęło się od przezroczystego śluzu z nitkami krwi, później brązowe upławy i teraz trochę tylko krwi. Nie przestałam robić testów owulacyjnych, nadal wychodzą pozytywne. Możliwe jest to, żebym w trakcie miesiączki miała dni płodne? Dziwne to 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudrynka wrote:
    Zrobiłam test owulacyjny przed spóźniającą się miesiączką - był pozytywny, po 3 dniach przyszła @ i nie jest taka jak zwykle, zaczęło się od przezroczystego śluzu z nitkami krwi, później brązowe upławy i teraz trochę tylko krwi. Nie przestałam robić testów owulacyjnych, nadal wychodzą pozytywne. Możliwe jest to, żebym w trakcie miesiączki miała dni płodne? Dziwne to 😅
    Mnie nie wychodziły nic a nic jak byłam tuż przed owulacja, potwierdzone przez usg. Testy moga sie mylic, niestety. A po co w ogóle je teraz robisz? Ile dni mają Twije cykle? Wg mnie nie jest to możliwe żeby w czasie okresu mieć płodne. Chcesz mieć pewność to rób monitoring cyklu przez usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 17:42

• Klaudrynka Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoś tak coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić ich działanie po tym jak je kupiłam. Cykle mają około 29-31 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudrynka wrote:
    A jakoś tak coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić ich działanie po tym jak je kupiłam. Cykle mają około 29-31 dni
    To musiałabyś mieć połowę cyklu płodna idąc tym tropem. Bez sensu się doszukiwać. Ewentualnie przychodzą mi na myśl jakieś problemy z hormonami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Mnie nie wychodziły nic a nic jak byłam tuż przed owulacja, potwierdzone przez usg. Testy moga sie mylic, niestety. A po co w ogóle je teraz robisz? Ile dni mają Twije cykle? Wg mnie nie jest to możliwe żeby w czasie okresu mieć płodne. Chcesz mieć pewność to rób monitoring cyklu przez usg.
    Jeśli ktoś ma bardzo krótkie cykle, to może mieć płodne w trakcie miesiączki, tak samo może wtedy zajść w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Jeśli ktoś ma bardzo krótkie cykle, to może mieć płodne w trakcie miesiączki, tak samo może wtedy zajść w ciążę.
    Ale ona nie ma krótkich. Napisała przecież jakie ma. To musiałyby być naprawdę krotkie. I nie sądzę że to od 1dc byłyby płodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ale ona nie ma krótkich. Napisała przecież jakie ma. To musiałyby być naprawdę krotkie. I nie sądzę że to od 1dc byłyby płodne.
    Odniosłam się do Twojej wypowiedzi, która wybrzmiała że nie jest to wogóle możliwe.
    Zresztą dziewczyna napisała Ci o długości cykli dopiero po Twojej odpowiedzi. 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 21:02

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokaz te testy owulacyjne bo czasem ktoś jest przekonany, że są pozytywne ale wcale nie są;)

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
  • Klaudrynka Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dodać tu zdjęcie?

• #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wejść na zapodaj i tam wrzucić, a tu wkleić link

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szcześcia🍀
    09.01 - II prenatalne

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ