X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
Odpowiedz

Testujemy w lutym 2022 ✨❤️

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już dluzej nie czekam, jutro rano z pierwszego sika testuje- jutro bedzie 13dpo. z objawów- w ciagu 3h wycieczki do parku wodnego bylam siusiu 3 razy a ogolnie w ciagu dnia co najmniej 10 razy w tym o 1 w nocy, poza tym wzdecie/uczucie pelnosci w dole brzucha. jutro 29dc wiec juz powinno sie plamienie na nowy okres zaczac a nie zaczelo, wiec zobaczymy o co chodzi. kyo bedzie rano czekac pod kibelkiem?

Lolka997, Little_s, GabCie, Ola1988, AgulaM, Kluska95, Jo88 lubią tę wiadomość

• Lolka997 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    dziewczyny już dluzej nie czekam, jutro rano z pierwszego sika testuje- jutro bedzie 13dpo. z objawów- w ciagu 3h wycieczki do parku wodnego bylam siusiu 3 razy a ogolnie w ciagu dnia co najmniej 10 razy w tym o 1 w nocy, poza tym wzdecie/uczucie pelnosci w dole brzucha. jutro 29dc wiec juz powinno sie plamienie na nowy okres zaczac a nie zaczelo, wiec zobaczymy o co chodzi. kyo bedzie rano czekac pod kibelkiem?
    Czekam! Z kciukami zaciśniętymi najmocniej jak umiem :)

cuddlemuffin lubi tę wiadomość

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje sir zaszczycona:) ech tylko zrby bylo na co czekac..

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Czekamy, czekamy 🤞🤞🤞🤞

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Od 5.15 będę czekać :D

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • GabCie Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Kciuki trzymam 😊 daj jutro rano znać :)

• Ola1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Ola! Gdzie jesteś?
    Czyżby jeszcze doprodukowanie materiału genetycznego dla pękniętych pęcherzyków było grane? 😂🤪🥰

Hah jeszcze nie, ale mam to dziś w planach 😅
    Dzieki dziewczyny za kciuki- przydały się! oba pecherzyki pięknie pękły, lekarz pobrał materiał na pct - wynik być może już będzie jutro . Wizyta trwała w porywach 5 min, łącznie z moim rozebraniem i ubraniem się. Tak to jest chyba w klinikach, a ja nie jestem kompletnie zwyczajna do takiego niewyjaśniania, nierozmawiania z pacjentka.. jak na taśmie

Także tak, testuje 29-03. Jeśli nie wyjdzie wrogość i nie będzie ciąży to ja nie wiem już o co chodzi…

Cuddlemuffin -> jutro 13 dpo a Ty jeszcze nie testowałaś? O rany proszę podziel się cierpliwością 😅 trzymam ogromnie kciuki za pozytyw!!!

AgulaM, Lolka997, Kluska95, Jo88 lubią tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Ja czekam jak tylko otworzę oczy, czyli od 3,40 ! 👊👊👊👊👊

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Hah jeszcze nie, ale mam to dziś w planach 😅
    Dzieki dziewczyny za kciuki- przydały się! oba pecherzyki pięknie pękły, lekarz pobrał materiał na pct - wynik być może już będzie jutro . Wizyta trwała w porywach 5 min, łącznie z moim rozebraniem i ubraniem się. Tak to jest chyba w klinikach, a ja nie jestem kompletnie zwyczajna do takiego niewyjaśniania, nierozmawiania z pacjentka.. jak na taśmie

Także tak, testuje 29-03. Jeśli nie wyjdzie wrogość i nie będzie ciąży to ja nie wiem już o co chodzi…

Cuddlemuffin -> jutro 13 dpo a Ty jeszcze nie testowałaś? O rany proszę podziel się cierpliwością 😅 trzymam ogromnie kciuki za pozytyw!!!

Ola zdradz mi swój sekret i powiedz mi kiedy Ty masz czas biegać po tych wszystkich lekarzach, badaniach, zagłębiać temat co jeszcze można zrobić, kto Ci to zrobi, gdzie za ile itd ?
    Ja po pracy nie mam na nic siły, biorę prysznic, przebieram się w wygodne ciuchy czyt.pizame i umieram ze zmęczenia.

Godzina 20-21 to środek nocy dla mnie, bo wstaje o 3.40 więc mój dzień licze trochę inaczej i o 16 jestem wypompowana....
    Macie jakieś zdrowe sposoby na przypływ energii? A może to jakieś zimowe przesilenie?

Jem 5 posiłków na diecie z niskim IG, w pracy mam dużo ruchu-bite 9h na nogach-wg apki robie koło 10 km.

Z innej beczki, dziś 15 dc, chyba z owu nici bo testy nadal nijakie. Trochę pobolewa mnie prawy jajnik i zero sluzu. Zrobię za tydzień proga więc się okaże.
    Małpa powinna być 29 .03 więc jeśli wyniki pokażą, że owulacja była to będę testowała z Tobą:)

Kluska95 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    no weź mi daj pospać chociaz do 7 ( dluzej mi dziecko nie da pospac i tak.. bede meldowac co tam sie kryje.. troche mnie strach obleciał szczerze Wam powiem. czy to dobra decyzja- mam umowe do konca roku, wiec po macierzynskim zaczynalabym od zera zawodowo.. czy bedzie nas stac na 2 dzieci kiedy wszystko drozeje.. moj ostatni porod to byla trauma x ktorej podnosilam sie rok, czy dalabym sobie rade z drugim? i nie wiem juz czy nie moge sie doczekac zeby zobaczyc dwie kreski czy sie boje ze je zobacze. miech mnie ktos przytuli

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    no weź mi daj pospać chociaz do 7 ( dluzej mi dziecko nie da pospac i tak.. bede meldowac co tam sie kryje.. troche mnie strach obleciał szczerze Wam powiem. czy to dobra decyzja- mam umowe do konca roku, wiec po macierzynskim zaczynalabym od zera zawodowo.. czy bedzie nas stac na 2 dzieci kiedy wszystko drozeje.. moj ostatni porod to byla trauma x ktorej podnosilam sie rok, czy dalabym sobie rade z drugim? i nie wiem juz czy nie moge sie doczekac zeby zobaczyc dwie kreski czy sie boje ze je zobacze. miech mnie ktos przytuli

Dam Ci pospać, ale do porannej kawy sik musi już być 😂
    Czasy są niepewne, to fakt, ale nie możemy też myśleć w tych kategoriach, bo tak naprawdę od covida w 2020 w Polsce nie dzieje się dobrze, i nigdy nie byłby TEN moment, bo ciągle coś. Co do umowy to może Ci przedłuża? Ja przedluzam swoim pracownicom jak wiem, że po macierzyńskim wróca i widzę w nich potencjał. Wiem z doświadczenia ze warto szczerze porozmawiać z pracodawcom i powiedzieć mu jakie ma się plany na przyszłość.
    Co do finansów to mamy ciężkie czasy ale lepiej już chyba nie będzie, więc jak nie teraz to kiedy ? :)

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Będziemy czekać 🥰

07.23 Misia 🩷👶
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Totalnie Cie rozumiem😊

Będę rano kukać jakie tu wieści i mam nadzieję że będą takie o jakich marzysz ✊🥰
    A swoją drogą to podziwiam że wytrzymałaś do 13dpo, to dobrze, to już taki czas kiedy jak coś jest na rzeczy to wyjdzie na teście☺

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)

Wysłany: 15 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    3.40, na samą myśl mi słabo 🥺 nic dziwnego że o 16 jesteś wykończona.
    Ja dziennie wstaję 5.15 to rozładowana jestem jakoś o 21. Dobrze ze moja córeczka współpracuje i chodzi spać o 20.30 maks, sama jest wykończona bo wstaje dziennie 5.45 do przedszkola wiec sie jej nie dziwię i podziwiam że tak długo wytrzymuje chociaż podejrzewam że drzemkę w przedszkolu jakas ma 🤭🤭🥰

age.png

10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    3.40, na samą myśl mi słabo 🥺 nic dziwnego że o 16 jesteś wykończona.
    Ja dziennie wstaję 5.15 to rozładowana jestem jakoś o 21. Dobrze ze moja córeczka współpracuje i chodzi spać o 20.30 maks, sama jest wykończona bo wstaje dziennie 5.45 do przedszkola wiec sie jej nie dziwię i podziwiam że tak długo wytrzymuje chociaż podejrzewam że drzemkę w przedszkolu jakas ma 🤭🤭🥰

Też by mi się przydało takie lezakowanie w pracy, chociaż z godzinkę 😂
    Po 14 latach człowiek się przyzwyczaja do rannego wstawania i zmienia swój plan dnia :) dla mnie najgorsze są weekendy, np sobota po pracy, chcemy iść gdzieś do znajomych to ja o 21 lub 22 zasypiam u nich na kanapie 😂😂😂😂
    Trochę siara, wiem, ale ze snem nie wygram 😁😁😁😁

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Ola zdradz mi swój sekret i powiedz mi kiedy Ty masz czas biegać po tych wszystkich lekarzach, badaniach, zagłębiać temat co jeszcze można zrobić, kto Ci to zrobi, gdzie za ile itd ?
    Ja po pracy nie mam na nic siły, biorę prysznic, przebieram się w wygodne ciuchy czyt.pizame i umieram ze zmęczenia.

Godzina 20-21 to środek nocy dla mnie, bo wstaje o 3.40 więc mój dzień licze trochę inaczej i o 16 jestem wypompowana....
    Macie jakieś zdrowe sposoby na przypływ energii? A może to jakieś zimowe przesilenie?

Jem 5 posiłków na diecie z niskim IG, w pracy mam dużo ruchu-bite 9h na nogach-wg apki robie koło 10 km.

Z innej beczki, dziś 15 dc, chyba z owu nici bo testy nadal nijakie. Trochę pobolewa mnie prawy jajnik i zero sluzu. Zrobię za tydzień proga więc się okaże.
    Małpa powinna być 29 .03 więc jeśli wyniki pokażą, że owulacja była to będę testowała z Tobą:)
    Wiesz co, sama nie wiem… ja w ogóle żyje trochę na wysokich obrotach i nie pamietam kiedy leżałam na kanapie, non stop mam coś na głowie. Ale po prostu chyba tez do tego przywykłam 🤷‍♀️ Wcześniej bardzo dużo biegałam, trening 3 razy w tygodniu był dla mnie norma a to mega uczy dyscypliny.
    Jestem pozapisywana na różnych grupach na fb - i u Pasnika, u Jerzak, nanoprotechnologia + obudź w sobie życie, dużo informacji jest tam udostępnianych. przyznam szczerze ze od momentu starań na ostro nie ma dnia gdzie nie śledzę, nie doszukuje, doczytuje i zwyczajnie pogłębiam wiedzę. To jest ogólnie trochę creepy, bo mnie to zwyczajnie interesuje 😅
    Ale tak wstaje ok 6-7 (zależy czy pracuje z domu czy z biura, czasem zdąży mi sie i o 8 😅) pracuje raczej do 17,Max do 18. Biuro mam w centrum Wawy i do lekarza najdalej mam 15 min uberem. Mieszkam pod Wawa wiec jadąc/wracając z pracy mam czas jeszcze na książkę/medytacje. Dodam ze ostatnio po pracy (byłam raptem dwa razy od piątku 😅) chodzę na kijki na ok 40-50 min. Ale… padam na twarz chwile po 22 i często w jednej pozycji przesypiam do rana. Ja po prostu jestem osoba, ktora uwielbia realizować zalozony plan, zwyczajnie na maxa sie mobilizując. Także chyba to cały przepis ale… jak widać ciężko jednak jest o bobo w takim tempie…
    Ja tez mam chęć, mimo potwierdzonej owulki na usg zbadać proga i zobaczyć czy faktycznie przy podwójnej owu ten prog jest wysoki, takie badanie aby poszerzyć/potwierdzić wiedzę 😝
    U mnie małpa powinna być 27go… ale w tym cyklu planuje zareagować dopiero 29, dokładnie 14 dni po ovitrelle. Mam nadzieje, ze w tym cyklu (jak w każdym poprzednim) sie nie przełamię wcześniej 🤷‍♀️

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin 😉 przebieram nóżkami w oczekiwaniu 🙂 trzymam kciuki!

AgulaM lubi tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png

Wysłany: 16 marca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin... czekam pod kibelkiem🤭🥰🥰🍀

AgulaM lubi tę wiadomość

age.png

10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️

• GabCie Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy to ja już odświeżyłam stronę :D co Ona tam tyle róbi :D

AgulaM lubi tę wiadomość

• Bakalia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin ja też czekam na test i wieści. Trzymam kciuki 💪💪

04.2019 👶💙
    04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
    22.08.2022 9dpo II kreski 😍
    24.10.2022 💙 66.1mm
    1.12.2022 💙 223g
    20.12.2022 💙 391g 20+3
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ