Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa.. -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa..*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Agatis22 wrote:Cześć dziewczyny, melduje że z porannego sika wyszła u mnie blada ⏸
https://ibb.co/58S8WPz -
Ewiwi wrote:ja dostałam od gina euthyrox 25 i bromocorn. bromocorn na prolaktynę ciut powyżej normy. euthyrox n tsh, które wprawdzie w normie sie mieściło ale było przy gornej granicy. teraz czekam na wizytę, bo mi sie leki kończą i pewnie wyśle mnie na badania znów.
Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉 -
Myszakat wrote:Dziewczyny wczoraj 25 dc do okresu jakieś 3-4 dni. Jakie macie doświadczenia z testami facelle ? Zrobiła wczoraj i ta kreska jasna .
https://ibb.co/nbp3tps
https://ibb.co/jvkNJbmMyszakat lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:a ja sie dziś podłamałam i całą motywacje z środy diabli wzieli- dzwonila gin, ze TSH 3,0 a do starań musi byc poniżej 2,5 wiec mam przyjsc po recepte na leki..
poza tym byłam u neurologa bo mi migreny szaleją ostatnio i powiedział, że może mi wypisac lek.. tylko że nie można go brać w ciąży, wiec teraz znowu nie wiem- zakladac, ze sie nie udalo i brac czy czekac do testowania? czuje sie okropnie przygnebiona..
na pocieszenie wyżylam sie w kuchni i jeszcze namowilam meza zeby zrobil to samo i tym sposobem u nas dzis: wieprzowina po chińsku z mango, papryka i czerwona cebula a na deser zuchinni bread
Wyprowadź Kochana zdrowie na prostą, tak będziesz się nieustannie martwić, jak nie o kropka to o siebieMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Little_s wrote:Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉
Little_s lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę
Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Ewiwi wrote:ooo i jak ci idzie? ja leki dostałam w połowie grudnia dopiero.
To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.
Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.
A jak u Ciebie? 🙂 -
Little_s wrote:To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.
Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.
A jak u Ciebie? 🙂
ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkać więc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Lolka997 wrote:Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę
Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊mrsmiki, Tulipan lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:a mi dał pół tabletki, tydzien póxniej kazał właczyć euthyrox. skutków ubocznych brak w styczniui miałam pełny cykl z lekami i powiem ci że: wyrażnie odczuwalna owulacja ( ból), plus pozytywne testy owulacyjne. więcej śluzu ( niepokoiło mnie że było go niewiele).
ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkać więc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.
Dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej. U mnie ostayni cykl jeszcze bez leków, ogólnie czułam ze owulacji nie było, ani sluz nie był taki jak powinien, testy nie wychodziły pozytywnie.
Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania. -
Cześć dziewczyny, sorry ze się wtrącę, weszłam na wątek i widzę że na białej stronie mocy macie podany test z rossmana Bobo. .. Mnie on w tamtym miesiącu oszukał, pokazał dwie piękne uwaga - różowe kreski, niestety ciąży nie było...
Na facelle już byla jedna, oraz na nordtest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 23:10
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania.Little_s lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
mrsmiki wrote:Ktoś mi powie czemu nie mogę spać? 🙄
Ja bym nie spała z radości:) ❤👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dzień dobry wszystkim:)
Ja nie śpię od 4 bo mnie wiatr obudził 😜AgulaM lubi tę wiadomość
👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Dzisiaj ta cudowna sobota samych dwóch kreseczek. Ogłaszam start dnia! I czekam na zdjecia❤❤💚💚
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)