Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
Odpowiedz

Testujemy w lutym 2022 ✨❤️

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
    no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa..

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
    no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa..
    ja dostałam od gina euthyrox 25 i bromocorn. bromocorn na prolaktynę ciut powyżej normy. euthyrox n tsh, które wprawdzie w normie sie mieściło ale było przy gornej granicy. teraz czekam na wizytę, bo mi sie leki kończą i pewnie wyśle mnie na badania znów.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatis22 wrote:
    Cześć dziewczyny, melduje że z porannego sika wyszła u mnie blada ⏸
    https://ibb.co/58S8WPz
    ❤️❤️❤️❤️ Gratulacje!!! Pamiętam swój taki kiedyś ! A mąż nie widział na nic nim 😅 więc z rana następnego dnia zrobiłam kolejny i już widział 😆

• Little_s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja dostałam od gina euthyrox 25 i bromocorn. bromocorn na prolaktynę ciut powyżej normy. euthyrox n tsh, które wprawdzie w normie sie mieściło ale było przy gornej granicy. teraz czekam na wizytę, bo mi sie leki kończą i pewnie wyśle mnie na badania znów.

Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszakat wrote:
    Dziewczyny wczoraj 25 dc do okresu jakieś 3-4 dni. Jakie macie doświadczenia z testami facelle ? Zrobiła wczoraj i ta kreska jasna .

https://ibb.co/nbp3tps
    https://ibb.co/jvkNJbm
    A mi akurat kiedyś wykrył ciążę jako jedyny ! Jeśli kreska odbarwila się w czasie wskazanym na ulotce, czyli chyba 5minut do dziesięciu, to gratuluję!

Myszakat lubi tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    a ja sie dziś podłamałam i całą motywacje z środy diabli wzieli- dzwonila gin, ze TSH 3,0 a do starań musi byc poniżej 2,5 wiec mam przyjsc po recepte na leki..
    poza tym byłam u neurologa bo mi migreny szaleją ostatnio i powiedział, że może mi wypisac lek.. tylko że nie można go brać w ciąży, wiec teraz znowu nie wiem- zakladac, ze sie nie udalo i brac czy czekac do testowania? czuje sie okropnie przygnebiona..

na pocieszenie wyżylam sie w kuchni i jeszcze namowilam meza zeby zrobil to samo i tym sposobem u nas dzis: wieprzowina po chińsku z mango, papryka i czerwona cebula a na deser zuchinni bread

Wyprowadź Kochana zdrowie na prostą, tak będziesz się nieustannie martwić, jak nie o kropka to o siebie

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉
    ooo i jak ci idzie? ja leki dostałam w połowie grudnia dopiero.

Little_s lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę :(
    Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym TSH to się zgadzam, ja zachodząc w pierwszą ciąże napewno nie miałam książkowego tsh. Brałam eutyrox, ale ft3 i ft4 były książkowe i to musiało przeważyć.

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ooo i jak ci idzie? ja leki dostałam w połowie grudnia dopiero.

To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.

Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.

A jak u Ciebie? 🙂

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.

Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.

A jak u Ciebie? 🙂
    a mi dał pół tabletki, tydzien póxniej kazał właczyć euthyrox. skutków ubocznych brak :D w styczniui miałam pełny cykl z lekami i powiem ci że: wyrażnie odczuwalna owulacja ( ból), plus pozytywne testy owulacyjne. więcej śluzu ( niepokoiło mnie że było go niewiele).
    ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkać :D więc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę :(
    Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊
    Ja myślę, że z Twoją szyjką jest wszystko ok i powinnaś cieszyć się i wypieprzyć nugetsy zamiast się martwić . Jeśli masz wątpliwości idź do lekarza . Każda szyjka jest inna , nie ma zasady jaka powinna być w ciąży , jaka w owulację itd... to sprawa indywidualna. Jesli nie masz żadnych złych objawów to na pewno jest ok. Kochana . My wszystkie tak cieszymy się Twoim szczęściem❤️ proszę tu nie wymyślać złych objawów tylko cieszyć się i do lekarza szybko jak masz jakieś złe przeczucia

mrsmiki, Tulipan lubią tę wiadomość

• Little_s Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    a mi dał pół tabletki, tydzien póxniej kazał właczyć euthyrox. skutków ubocznych brak :D w styczniui miałam pełny cykl z lekami i powiem ci że: wyrażnie odczuwalna owulacja ( ból), plus pozytywne testy owulacyjne. więcej śluzu ( niepokoiło mnie że było go niewiele).
    ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkać :D więc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.

Dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej. U mnie ostayni cykl jeszcze bez leków, ogólnie czułam ze owulacji nie było, ani sluz nie był taki jak powinien, testy nie wychodziły pozytywnie.

Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania.

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, sorry ze się wtrącę, weszłam na wątek i widzę że na białej stronie mocy macie podany test z rossmana Bobo. .. Mnie on w tamtym miesiącu oszukał, pokazał dwie piękne uwaga - różowe kreski, niestety ciąży nie było...

Na facelle już byla jedna, oraz na nordtest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 23:10

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej. U mnie ostayni cykl jeszcze bez leków, ogólnie czułam ze owulacji nie było, ani sluz nie był taki jak powinien, testy nie wychodziły pozytywnie.

Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania.
    ja zczęłam brać leki jakoś koło 9 dnia cyklu chyba. w grudniu. i powiem ci na bank w tym cyklu co zaczęłam owulacji nie było. coś tak zabolało ale nie owulacja. ale cykl się wydłużył jeden dzień od razu. i dopiero pełny cykl z lekami był taki jaki powinien i jakie miałam wczesniej. więc nie martw sie, będzie dobrze :D ja jak dostałam receptę zapytałam lekarza kiedy przyjść? mówi za dwa miesiące, chyba że zajdziesz to wcześniej :D ja nie mam swojego wyniku ale wiem że jedna jednostka ponad normę była :D dlatego pół tabletki. życzę ci powodzenia :D i dopiero w całym cyklu z lekami zrób testy i obserwuj się dobrze

Little_s lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi powie czemu nie mogę spać? 🙄

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Ktoś mi powie czemu nie mogę spać? 🙄

Ja bym nie spała z radości:) ❤

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Kosa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Ja nie śpię od 4 bo mnie wiatr obudził 😜

AgulaM lubi tę wiadomość

👧🏼 córka 2012

starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸

29.07.22 ⏸
    01.08.22 Beta HCG 149
    03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
    06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
    19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
    31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
    28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
    30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
    04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
    12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
    24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
    01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
    22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
    05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜

age.png
  • GabCie Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się i pierwsze co to telefon :D Testowanko miało byc :D czekam na same dobre wiadomości 😊

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ta cudowna sobota samych dwóch kreseczek. Ogłaszam start dnia! I czekam na zdjecia❤❤💚💚

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ