Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa.. -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, ale ja mam Hashimoto rozpoznane w poprzedniej ciazy czyli 4 lata temu! Dluzszy czas bralam LTyroxyne ale potem powiedzial mi lekarz endokrynolog ze 25mikrogram to " homeopatyczna" dawka i moge sprobowac odstawic i zobaczyc czy bedxie ok. I bylo! w kwietniu zeszlego roku mialam ostatni raz badane fr3 i ft4 i byly dobre a tsh wtedy 2,2 bez zadnych lekow! tylko przeciwciala w kosmos ale to o niczym nie swiadczy jesli reszta parametrow ok. usg mialam raz ale prawidlowe wiec nie widze potrzeby powtarzac.
no i teraz czujr sie dobrze, nie mam zadnych objawow ale gin sprawdzila mi to tsh tak troche dla zasady i chce mi włączyc 25mikro znów. i co teraz? brać, nie brac? tak ekspresem nie znajde terminu do endokrynologa..*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Agatis22 wrote:Cześć dziewczyny, melduje że z porannego sika wyszła u mnie blada ⏸
https://ibb.co/58S8WPz -
Ewiwi wrote:ja dostałam od gina euthyrox 25 i bromocorn. bromocorn na prolaktynę ciut powyżej normy. euthyrox n tsh, które wprawdzie w normie sie mieściło ale było przy gornej granicy. teraz czekam na wizytę, bo mi sie leki kończą i pewnie wyśle mnie na badania znów.
Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉 -
Myszakat wrote:Dziewczyny wczoraj 25 dc do okresu jakieś 3-4 dni. Jakie macie doświadczenia z testami facelle ? Zrobiła wczoraj i ta kreska jasna .
https://ibb.co/nbp3tps
https://ibb.co/jvkNJbmMyszakat lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:a ja sie dziś podłamałam i całą motywacje z środy diabli wzieli- dzwonila gin, ze TSH 3,0 a do starań musi byc poniżej 2,5 wiec mam przyjsc po recepte na leki..
poza tym byłam u neurologa bo mi migreny szaleją ostatnio i powiedział, że może mi wypisac lek.. tylko że nie można go brać w ciąży, wiec teraz znowu nie wiem- zakladac, ze sie nie udalo i brac czy czekac do testowania? czuje sie okropnie przygnebiona..
na pocieszenie wyżylam sie w kuchni i jeszcze namowilam meza zeby zrobil to samo i tym sposobem u nas dzis: wieprzowina po chińsku z mango, papryka i czerwona cebula a na deser zuchinni bread
Wyprowadź Kochana zdrowie na prostą, tak będziesz się nieustannie martwić, jak nie o kropka to o siebieMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Little_s wrote:Widzę, że zażywamy ten sam pakiet leków 😉
Little_s lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę
Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Ewiwi wrote:ooo i jak ci idzie? ja leki dostałam w połowie grudnia dopiero.
To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.
Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.
A jak u Ciebie? 🙂 -
Little_s wrote:To ja zaczelam później, bo biorę dopiero gdzieś od dwóch tygodni. Na początku miałam trochę obaw, naczytałam się o skutkach ubocznych Bromocornu, ale zaczęłam brać od 1/4 tabletki, później 1/2 i docelowo biorę całą, zawsze na noc. Podobno to metoda, żeby przespać jakieś ewentualne niedogodności.
Jedynie od paru dni mam problem z zaparciami, podejrzewam że to właśnie przez te leki.
A jak u Ciebie? 🙂w styczniui miałam pełny cykl z lekami i powiem ci że: wyrażnie odczuwalna owulacja ( ból), plus pozytywne testy owulacyjne. więcej śluzu ( niepokoiło mnie że było go niewiele).
ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkaćwięc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Lolka997 wrote:Dziewczęta badające szyjkę- podpowiedzcie proszę
Jak co wieczór aplikowałam progesteron i coś jest inaczej. Szyjka jest dalej wysoko i jest twarda, ale zamiast twardego guziczka jest coś takiego właśnie jak nos- twarda, okrągła kulka na gorze. To dobry znak? 🥺🙊mrsmiki, Tulipan lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:a mi dał pół tabletki, tydzien póxniej kazał właczyć euthyrox. skutków ubocznych brak
w styczniui miałam pełny cykl z lekami i powiem ci że: wyrażnie odczuwalna owulacja ( ból), plus pozytywne testy owulacyjne. więcej śluzu ( niepokoiło mnie że było go niewiele).
ogólnie jest super, tyko mąż w delegacjach i niestety w styczniu się minęla jego obecnośc z owulacją. w tym miesiącu raczej się uda im spotkaćwięc zobaczymy. leki mam do 13-go, więc 10 ide na wizytę. może akurat mi zrobi usg bo bedzie 10 dzień cyklu. a dużo za wysoką miałas prolaktynę? ja nie mam wyniku, jest przy karcie, ale wiem że była zaraz za górną normą.
Dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej. U mnie ostayni cykl jeszcze bez leków, ogólnie czułam ze owulacji nie było, ani sluz nie był taki jak powinien, testy nie wychodziły pozytywnie.
Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania. -
Cześć dziewczyny, sorry ze się wtrącę, weszłam na wątek i widzę że na białej stronie mocy macie podany test z rossmana Bobo. .. Mnie on w tamtym miesiącu oszukał, pokazał dwie piękne uwaga - różowe kreski, niestety ciąży nie było...
Na facelle już byla jedna, oraz na nordtest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 23:10
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Prolaktynę miałam na poziomie 42, a górna granica normy to 26, przynajmniej taki mam zapis w wyniku badania.ja jak dostałam receptę zapytałam lekarza kiedy przyjść? mówi za dwa miesiące, chyba że zajdziesz to wcześniej
ja nie mam swojego wyniku ale wiem że jedna jednostka ponad normę była
dlatego pół tabletki. życzę ci powodzenia
i dopiero w całym cyklu z lekami zrób testy i obserwuj się dobrze
Little_s lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
mrsmiki wrote:Ktoś mi powie czemu nie mogę spać? 🙄
Ja bym nie spała z radości:) ❤👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dzień dobry wszystkim:)
Ja nie śpię od 4 bo mnie wiatr obudził 😜AgulaM lubi tę wiadomość
👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Dzisiaj ta cudowna sobota samych dwóch kreseczek. Ogłaszam start dnia! I czekam na zdjecia❤❤💚💚
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)