Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testy ciążowe
Odpowiedz

Testy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni po owulacji robiliście testy ciążowe i wyszły wiarygodne wyniki? Kupiłam taki super czuły 10lU i tam jest napisane że wykrywa 2-5 dyniowa ciążę ale nie wiem czy od owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to bhcg zaczyna się wydzielać do moczu ok 2 dni po implantacji zarodka. A implantacja odbywa się między 6 a 12 dpo. Najlepiej wykonywać test w dniu spodziewanej miesiączki. Można oczywiście wcześniej, ale może być fałszywie ujemny bo będzie po prostu za wcześnie. Myślę że oni liczą ciążę po zagnieżdżeniu. To by miało sens.
    Hasła typu "super czuły" są po prostu chwytem marketingowym. Żaden test sikany nie wykryje ciąży jeżeli do moczu nie wydziela się beta hcg. Teoretycznie najwcześniej można robić 8 dpo (przy odrobinie szczęścia i szybkim zagnieżdżeniu może wyjść dodatni ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 00:43

Ala222 lubi tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w trzech ciążach 9-10 dpo wyszły delikatne kreski(w 9 dpo wieczorem). Na bobo testach.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ