testy ovu z allegro czy z apteki?
-
Hej jak w temacie, testy ovu z apteki czy z allegro? W aptece za 5 szt zapłaciłam ponad 20 zł! a na allegro za tą kwotę jest 30 testów + 5 ciążowych. Jakie wy kupujecie i jak są wasze opinie?
-
nick nieaktualnyZ mojego doświadczenia stwierdzam, że lepiej zainwestować w te z apteki.
Ja kupiłam z firmy "domowe laboratorium", cena ok. 20-25zł/5szt., i miałam w szufladzie zapas takich testów z Allegro, po 1-2zł./szt.
Zrobiłam testy z tego samego moczu - żeby sprawdzić czy jeden i drugi działają poprawnie - na tym z apteki piękny pozytywny wynik (zgadzało się, wszystkie sygnały wskazywały owulację), natomiast na teście z allegro nie pojawił się nawet cień drugiej kreski..
Test z tego samego moczu, robione w tym samym czasie
Także dla naszego spokoju lepiej wydać troszkę więcej, ale kupić coś porządnego i działającegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:49
-
Może moja historia komuś pomoże więc się udzielę :)Dwa msc temu zamówiłam sobie testy z allegro bo skusiła mnie niska cena .Owulacja jak juz to występuje u mnie w dniach 16dc-19dc więc strasznie się zdziwiłam gdy 16 i 17dc nie było nawet cienia na tych allegrowskich testach więc 18dc już poszłam do Rossmana kupić domowe laboratorium z których wcześniej korzystałam i w miare chwaliłam.Na dole podaję link jaka jest różnica w testach...Generalnie domowe lab pozytywny(zdjecie może tak nie oddaje intensywności kreski)a tym allegrowskim cień Wychodzi na to,że te z allegro po prostu jak jest pozytyw to tak wygląda na drugi dzień kreski wcale nie było więc przypuszczam,że to był pozytyw.Gdybym nie poszła po domowe lab to do dziś bym nie wiedziała o co chodzi. Miałam ich 50 więc eksperyment powtarzałam i w następny cyklu i wyszedł identycznie.Więc hmmm szczerze nie polecam,ale....niektórym dziewczynom wychodzą naprawdę bardzo wyrazne pozytywy więc kurcze nie wiem od czego to zależy !!!Dodam,ze test pokrył się z monitoringiem.Na jedne dziewczyny działa idealnie a na drugie lekka kreska to pozytyw i tak też mi inne dziewczyny pisały,ale chciałam sprawdzić osobiście.Moja rada taka-kupić te 50 testów i w pierwszym msc kupić tez i inne lepsze/droższe i porównać.Powodzenia
https://zapodaj.net/fd903d7a6832d.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 13:53
-