Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne testy ovu z allegro czy z apteki?
Odpowiedz

testy ovu z allegro czy z apteki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak w temacie, testy ovu z apteki czy z allegro? W aptece za 5 szt zapłaciłam ponad 20 zł! a na allegro za tą kwotę jest 30 testów + 5 ciążowych. Jakie wy kupujecie i jak są wasze opinie?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rossmana :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z allegro nie pokazywaly mi nic :) Te z apteki tez jakies lipne dopiero te z rossmana ladnie mi pokazywały a kosztują tez ok 20 zl za 5 sztuk

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia stwierdzam, że lepiej zainwestować w te z apteki.
    Ja kupiłam z firmy "domowe laboratorium", cena ok. 20-25zł/5szt., i miałam w szufladzie zapas takich testów z Allegro, po 1-2zł./szt.
    Zrobiłam testy z tego samego moczu - żeby sprawdzić czy jeden i drugi działają poprawnie - na tym z apteki piękny pozytywny wynik (zgadzało się, wszystkie sygnały wskazywały owulację), natomiast na teście z allegro nie pojawił się nawet cień drugiej kreski..
    Test z tego samego moczu, robione w tym samym czasie :/

Także dla naszego spokoju lepiej wydać troszkę więcej, ale kupić coś porządnego i działającego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:49

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może moja historia komuś pomoże więc się udzielę :)Dwa msc temu zamówiłam sobie testy z allegro bo skusiła mnie niska cena .Owulacja jak juz to występuje u mnie w dniach 16dc-19dc więc strasznie się zdziwiłam gdy 16 i 17dc nie było nawet cienia na tych allegrowskich testach więc 18dc już poszłam do Rossmana kupić domowe laboratorium z których wcześniej korzystałam i w miare chwaliłam.Na dole podaję link jaka jest różnica w testach...Generalnie domowe lab pozytywny(zdjecie może tak nie oddaje intensywności kreski)a tym allegrowskim cień :/ Wychodzi na to,że te z allegro po prostu jak jest pozytyw to tak wygląda :O na drugi dzień kreski wcale nie było więc przypuszczam,że to był pozytyw.Gdybym nie poszła po domowe lab to do dziś bym nie wiedziała o co chodzi. Miałam ich 50 więc eksperyment powtarzałam i w następny cyklu i wyszedł identycznie.Więc hmmm szczerze nie polecam,ale....niektórym dziewczynom wychodzą naprawdę bardzo wyrazne pozytywy więc kurcze nie wiem od czego to zależy !!!Dodam,ze test pokrył się z monitoringiem.Na jedne dziewczyny działa idealnie a na drugie lekka kreska to pozytyw :O i tak też mi inne dziewczyny pisały,ale chciałam sprawdzić osobiście.Moja rada taka-kupić te 50 testów i w pierwszym msc kupić tez i inne lepsze/droższe i porównać.Powodzenia
    https://zapodaj.net/fd903d7a6832d.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 13:53

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ