1sarenka111 wrote:
( na pewno mam płodne, mam mokro w pochwie śluz jest przezroczysty i się ciągnie)
Ja też w poprzednim cyklu miałam śluz płodny a owulacji nie było (chodziłam na monitoring). Śluz pojawia sie przed owulacją pod wpływem hormonów które są odpowiedzialne za pierwszą fazę i jej przebieg jak dochodzi do owulacji to inne hormony przejmują "pałeczkę" i śluz sie diametralnie zmienia pod wpływem hormonów z drugiej fazy czyli głównie progesteronu.
To że jest sluz nie daje gwarancji że do owulacji doszło daje tylko info że organizm zabiera sie za owulkę jak temp sie podniesie to wiadomo że do owulki doszło ale też nie na 100% bo czasem jest tak że w miejsce niepękniętego pęcherzyka tworzy sie ciałko żółte które wytwarza progesteron (ale wtedy on jest niski) i temp. wzrośnie.
!4 dni prze @ owulacje mają kobiety u których fl trwa 14 dni a u innych może trwać np. 16, 15, 12, 10... i wtedy tyle przed @ jest owulacja i to jest normalne bo każda kobieta ma inny cykl z inna f. Folikularną i lutealna.
To że fl nie trwa 14 dni nie znaczy że kobieta ma zaburzenia i nieregularne cykle.
7 lat walki o Ciebie Kruszynko...
(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze