testy owulacyjne !!
-
nick nieaktualnyhej okres miałam 16.06 dzisiaj zrobiłam test owulacyjny czyli dokładnie 14 dni od okresu, test owulacyjny wyszedł mi negatywny dodam że przed wykonaniem testu wypiłam dużej ilości płynów( 2 kawy, cole) a dopiero później wyczytałam ze nie powinno się pic na 2 godz przed testem bo może rozcieńczyć mocz? czy któraś z wam tak miała?? zamieszam odczekać teraz 2 godz bez picia i zrobić kolejny test?? jak myślicie wyjdzie pozytywny?
-
nick nieaktualnyNie mozna pic, dobrze przeczytalas, niemniej te testy maja niska skutecznosc ok 90-95% i niekoniecznie mozesz miec owulacje na 14 dni przed okresem to sie sprawdza tylko u kobiet ktore maja bardzo regularne cykle i sa ogolnie zdrowe. Natomiast stres, wahania cyklu moga wystapic co m-c i owulka moze byc ale nie musi, sa tez cykle bezoowulacyjne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo jak masz takie objawy to byc moze niedlugo bedzie owulka, rob te testy codziennie o tej samej porze, chociaz najlepiej jest sprawdzac wlasnie po temperaturze i po wlasnie sluzie oraz badajac szyjke. Byc moze tez mialas wczesniej owulacje, dlatego trzeba kilka cykli sie poobserwowac zeby mniej wiecej wiedziec co sie u Ciebie dzieje w organizmie.
-
1sarenka111 wrote:( na pewno mam płodne, mam mokro w pochwie śluz jest przezroczysty i się ciągnie)
To że jest sluz nie daje gwarancji że do owulacji doszło daje tylko info że organizm zabiera sie za owulkę jak temp sie podniesie to wiadomo że do owulki doszło ale też nie na 100% bo czasem jest tak że w miejsce niepękniętego pęcherzyka tworzy sie ciałko żółte które wytwarza progesteron (ale wtedy on jest niski) i temp. wzrośnie.
!4 dni prze @ owulacje mają kobiety u których fl trwa 14 dni a u innych może trwać np. 16, 15, 12, 10... i wtedy tyle przed @ jest owulacja i to jest normalne bo każda kobieta ma inny cykl z inna f. Folikularną i lutealna.
To że fl nie trwa 14 dni nie znaczy że kobieta ma zaburzenia i nieregularne cykle.aszka lubi tę wiadomość
-