Testy owulacyjne jak odczytywać?
-
Działa wg instrukcji kreska testowa powinna być ciemniejsza ,niż ta kontrolna ,a więc wg mnie 14 rano to pik,natomiast bardzo jest podobna do koloru z 12 🙂↕️może ktoś mądrzejszy się tu wypowie
xxxa lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪FSH 6.98 mIU/ml
LH 5.9 mIU/ml
Progesteron 0.9 ng/ml
Estradiol 42.8 pg/ml
AMH 0.81 -
Dla mnie wszystkie są pozytywne. Nie masz pcos?ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
❤️ bez zapezpieczenia od 2021
Świadome starania od 04/24
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
✖️ USG - policystyczne jajniki
Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻 -
suzume wrote:Dla mnie wszystkie są pozytywne. Nie masz pcos?
Mam stwierdzone poprzez badanie USG, ostatni cykl był bardzo zaburzony i testy owulacyjne wychodziły negatywne co ostatecznie dało potwierdzenie na monitoringu cyklu że nie doszło do owulacji.
Już kolejne testy wykazują spadek LH..więc zostaje czekać 🥲 -
xxxa wrote:Cześć dziewczyny!
Zaczynam pierwsze testowanie. Sama nie wiem jak odczytać te testy? Na ten moment zero objawów wskazujących na owulację..
Czy któryś z testów jest pozytywny?
Przy pcos testy owulacyjne mogą dawać przekłamany wynik dlatego proponuję pomiar temperatury od następnego cyklu oprócz testów. Plus obserwacje własnego ciała, owulacja często daje jakieś objawy, śluz płodny, bol kręgosłupa lędźwiowego, bol brzucha, podwyższona temperatura. -
Jeżeli koniecznie chcesz robić owulaki to spróbuj kupić inne, może te mają dla Ciebie za dużą czułość. Ja używałam z Domowego Laboratorium, z Rossmana33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Nie rób testów owulacyjnych w pierwszego moczu. Hormon LH przez noc gromadzi się w moczu i taki test z pierwszego siknięcia często jest fałszywie pozytywny. Jak robisz testy owulacyjne raz dziennie, to najlepiej je robić po południu albo wczesnym wieczorem i powtarzać o podobnej porze. Test robiony jednego dnia rano, kolejnego dnia wieczorem jest bez sensu.
No i tak, przy pcos poziom lh może być stale podwyższony i te testy mogą wychodzić pozytywnie przez wiele dni.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
CDN... -