Forum Starając się - ogólne Testy owulacyjne negatywne
Odpowiedz

Testy owulacyjne negatywne

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 22 lutego 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie wiem czy że mną jest coś nie tak. Otóż staramy się z mężem już 9 miesiąc i bez skutku. Wspolzyjemy regularnie nie zadziej niż co drugi dzień no i bez skutku więc zaczęłam obserwować śluz i temperaturę.. Wszystko ok.. Śluz plodny według mnie był, skok tempki też się pojawił ale nadal nic więc zaczęłam robić testy owulacyjne a one cały czas negatywne. Dodam jeszcze że cykle mam regularne co 27 dni, miałam robione usg drog rodnych też nic niepokojącego nie wykazało. Czekam jeszcze na wynik cytologi żeby się umówić na wizytę, ale drugi miesiąc robienia testów owulacyjnych pomimo skoku temperatury doprowadza mnie do szaleństwa już. Czy jest możliwe żeby testy owulacyjne na mnie nie działały i dlaczego.. Czy miała któraś z was tak??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 25 lutego 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też nie działały testy owulacyjne pomimo ładnego pęcherzyka potwierdzonego przez gina. Jak mu o tym powiedziałam, to powiedział, żebym te testy wyrzuciła :) więcej nie pytałam hehe nie wiem w czym rzecz...

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Wróbel Autorytet
    Postów: 2616 2069

    Wysłany: 25 lutego 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na monitoring. Testy są zawodne, też mi nic z nich nie wychodziło.

    uvA0p2.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 28 lutego 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) bo już się bałam że coś nie tak jest..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sama sytuacja... Dwa miesiące testowania i nawet zbliżonej kreski do kontrolnej..

    thgfskjotkl8dobq.png
  • PJUR Przyjaciółka
    Postów: 97 38

    Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo. Dodatkowo polecam przeczytać bazę wiedzy na ten temat, jest to dokładniej wyjaśnione.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 21:04

    32 lat, 16 cs z obserwacją

    Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

    b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię testy owu rano i wieczorem, bo inaczej przegapiłabym kreskę na owu.

    No i używam tych czulszych o czułości 10, nie każdy ma tak duży wyrzut hormonu.

    Monia., Ciasteczkoo lubią tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A ja robię testy owu rano i wieczorem, bo inaczej przegapiłabym kreskę na owu.

    No i używam tych czulszych o czułości 10, nie każdy ma tak duży wyrzut hormonu.

    Też robiłam rano i około 16. Jednak żaden nie wyszedł pozytywnie.

    thgfskjotkl8dobq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4087 1739

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, przepisał mi clo a dziś pierwszy raz owulak pozytywny :)
    https://zapodaj.net/5bb4f21fb91a5.jpg.html

    Eufooria lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Byłam u lekarza, przepisał mi clo a dziś pierwszy raz owulak pozytywny :)
    https://zapodaj.net/5bb4f21fb91a5.jpg.html

    To do dzieła 😃

    thgfskjotkl8dobq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 00:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testy najlepiej robić tylko z Rossmanna - Dl (Domowe Laboratorium).
    Nie korzystajcie z tych allegrowskich testów (szczególnie niebieskich) bo jest BARDZO DUŻE prawdopodobieństwo że tej kreski nie zobaczycie nigdy.
    I rzeczywiście warto robić i rano i wieczorem. Ewentualnie jak ktoś lubi to też w południe ;)
    I pamiętajcie że kreska nie równa się owulacji. Informuje tylko o zbliżającym się piku LH. A czy pęcherzyk pęknie to już inna sprawa.

    Lepiej badać hormony.
    2dc: Estradiol, LH, fsh (lh:fsh=1 jest idealnym wynikiem)
    ok. 7dc: Estradiol, lh
    owulacja/14dc: LH, progesteron
    21dc: progesteron, Estradiol
    24dc: progesteron, Estradiol

    Wtedy zobaczycie jak działają Wasze hormony. A testy trzeba traktować z przymrużeniem oka.

  • Lilka94 Autorytet
    Postów: 531 359

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    Jestem całkowicie nowa na ovufriend i wierzę że któras z was mająca większe doświadczenie trochę mi pomoże.
    W skrócie opowiem swoją historię, PCOS zdiagnozowane w zeszłym roku, starania od 8 miesięcy (nie jakieś konkretne, po prostu kochamy się bez zapezpieczenia). Cykle od kilku miesięcy w miarę się ustabilizowaly, trwają około 34 dni. Jestem teraz w 20 dniu cyklu, od wczoraj czułam się jakoś inaczej, delikatne klucia jajników i trochę śluzu rozciagliwego jak galaretka (wcześniej nie widziałam u siebie takiego). Zrobiłam wczoraj rest ovu, zdecydowanie negatywny. Dzisiaj te objawy trochę się nasilily, powtórzyłam test. Czy ten test powinnam uznać za pozytywny? Drażnią mnie te testy, nie wiem czy ta druga kreska jest wystarczająco mocna. Dajcie znać co myślicie.. Link do zdjecia

    https://zapodaj.net/2d092bc79459a.jpg.html

    10.07.19- Aniołek 8 tc
    23.09.19 -2 kreski, będzie córeczka ♥
    l22ntv73cp900xqk.png
  • Sandra94 Koleżanka
    Postów: 35 40

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Cześć dziewczyny,

    Jestem całkowicie nowa na ovufriend i wierzę że któras z was mająca większe doświadczenie trochę mi pomoże.
    W skrócie opowiem swoją historię, PCOS zdiagnozowane w zeszłym roku, starania od 8 miesięcy (nie jakieś konkretne, po prostu kochamy się bez zapezpieczenia). Cykle od kilku miesięcy w miarę się ustabilizowaly, trwają około 34 dni. Jestem teraz w 20 dniu cyklu, od wczoraj czułam się jakoś inaczej, delikatne klucia jajników i trochę śluzu rozciagliwego jak galaretka (wcześniej nie widziałam u siebie takiego). Zrobiłam wczoraj rest ovu, zdecydowanie negatywny. Dzisiaj te objawy trochę się nasilily, powtórzyłam test. Czy ten test powinnam uznać za pozytywny? Drażnią mnie te testy, nie wiem czy ta druga kreska jest wystarczająco mocna. Dajcie znać co myślicie.. Link do zdjecia

    https://zapodaj.net/2d092bc79459a.jpg.html


    Ja bym działała, kreska mocniejsza niż moja na 48h przed owulką. ;)

    PS zapomniałam dodać, że słyszałam, że przy PCOS testy te mogą być niewiarygodne. Kieruj się śluzem, "wyglądem" szyjki i tempką (ewentualnie).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 18:21

    Lilka94 lubi tę wiadomość

    24 lata, UK
    1cs
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dziewczyny testy najlepiej robić tylko z Rossmanna - Dl (Domowe Laboratorium).
    Nie korzystajcie z tych allegrowskich testów (szczególnie niebieskich) bo jest BARDZO DUŻE prawdopodobieństwo że tej kreski nie zobaczycie nigdy.
    I rzeczywiście warto robić i rano i wieczorem. Ewentualnie jak ktoś lubi to też w południe ;)
    I pamiętajcie że kreska nie równa się owulacji. Informuje tylko o zbliżającym się piku LH. A czy pęcherzyk pęknie to już inna sprawa.

    Lepiej badać hormony.
    2dc: Estradiol, LH, fsh (lh:fsh=1 jest idealnym wynikiem)
    ok. 7dc: Estradiol, lh
    owulacja/14dc: LH, progesteron
    21dc: progesteron, Estradiol
    24dc: progesteron, Estradiol

    Wtedy zobaczycie jak działają Wasze hormony. A testy trzeba traktować z przymrużeniem oka.

    Dołączam się do Ani. Jak testy to tylko DL. W pierwszych dwóch cyklach używałam tych z allegro i już myślałam, że ze mną coś nie tak... Dwa miesiące testowania rano i wieczorem i żadnej, nawet zbliżonej do testowej kreski... Teraz testuje DL i od razu widać różnicę 😋 dzisiaj 9dc i LH zaczyna wzrastać bo kreska coraz ciemniejsza gdzie na tych z allegro nic nie widać 😁

    thgfskjotkl8dobq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego