Torbiel a Ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
witam:)
temat jak najbardziej świerzy i aktualny dla mnie. 19 wrzesnia mój lekarz stwierdził torbiel endometrialna o wymiarach 3,2 na 2,3. kazał zrobic badania miedzy innymi progesteron m-dzy 20-25 dniem cyklu pozniekj kolejny zestaw badan m-dzy 1-5 dc. okreslił zew mam endometrioze ktora jest przyczyna moich prolemów z zajsciem w ciąże. zaproponowal leczenie, ktorego miałam sie oczywiscie podjac. Pocieszył ze miałam owulacje. pregesteron wyszedł 22 gdzie norma dla fazy luteanej wynosiła 15. 4.10 zrobiłam test zeby wykluczyc ciąże( bo przeciez narazie szan nie mialam) to było w 35 dc. I wyszły 2 grube kreski. Mój lekarz sam był w szoku i jak stwierdził natura jest nieprzewidywalna. jestem w 6 tygodniu ciązy:)Olgenek, Martynika, Nola lubią tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
Twoja historia podnosi na duchu bardzo bardzo! niedawno sie dowiedzialam ze moja torbiel samoistnie sie zlikwidowala i z tego bardzo sie ciesze.
A jakiekolwiek wsponinanie o dwoch kreskach wywołuje u mnie ogromnego banana na buzi Brawo i gratulujee!!!!!!!!!!!!!!madzianka lubi tę wiadomość
-
Ja czasami czułam ciągnący ból, kiedy leżałam i chciałam się przekręcić z jednego boku na drugi, ale nie działo się to za każdym razem. Poza tym czasami czułam pulsujący lekki ból jajnika. W moim przypadku były to dwie torbielki czynnościowe po 3cm na prawym jajniku.styczeń 2015 - laparoskopia
maj 2015 - 1 IUI - -
Moja torbiel była tak spora,że lekarz się dziwił,że mnie nie boli.Więc przeważnie chyba boli,tak wnioskuję... Czuję czasem takie właśnie ciągniecie,albo delikatne kłucie,podejrzewam,że to może być to,ale odczucia nie są jakieś dotkliwe,gdybym nie wiedziała,że mam tam torbiel,pewnie w ogóle nie zwróciłabym na to uwagi.
-
kiedy ostatni raz miałam torbiel, czułam taki ból w dole brzucha. Myslałam, że to bóle owulacyjne ale przeciez te nie trwają kilka dni. To taki przeszywający ból, który promieniuje. Mi sprawial trudności kiedy na przykład gwałtownie sobie usiadłam albo wykonałam jakiś skłon. W nocy wdawał się we znaki i promieniował na całą nogę.
-
nick nieaktualny
-
Mnie boli okropnie, szczególnie przy miesiączce Dodatkowo torbiel jest tak duża (6.5 na 4.5cm) że uciska na pęcherz i żołądek, skutkiem czego stale latam do toalety i mega mi niedobrze. Długo byłam pewna, ze to ciąża
Niestety mój gin, mówi, że torbiel jest za duża, żeby czekać i łudzić się, że się wchłonie, zaraz po miesiączce mam laparoskopie -
Chciałabym odświeżyć stary temat. Strasznie sie denerwuje. Czy to ciaza czy torbiel. Ostatnia miesiaczke mialam 24.10, 10.11 bylam u ginekologa i dr stwierdzila ze jest niepekniety pecherzyk. Dokladnie tyg pozniej mialam 2 noce z rzedu straszny bol podbrzusza, po nospie wszystko sie unormowalo. 22.11 zrobilam test ciazowy wyszedl pozytywny, nastenego dnia nastepny takze ale druga kreska nie byla jeszcze tak mocna jak kontrolna. 24.11 zrobilam bete i wyszla 1208, czyli 5-6tyg. Dzis test pozytywny i 2 grube kreski. Brak objawow ciazowych. Co o tym myslicie?Emicha
-
Emicha wrote:Chciałabym odświeżyć stary temat. Strasznie sie denerwuje. Czy to ciaza czy torbiel. Ostatnia miesiaczke mialam 24.10, 10.11 bylam u ginekologa i dr stwierdzila ze jest niepekniety pecherzyk. Dokladnie tyg pozniej mialam 2 noce z rzedu straszny bol podbrzusza, po nospie wszystko sie unormowalo. 22.11 zrobilam test ciazowy wyszedl pozytywny, nastenego dnia nastepny takze ale druga kreska nie byla jeszcze tak mocna jak kontrolna. 24.11 zrobilam bete i wyszla 1208, czyli 5-6tyg. Dzis test pozytywny i 2 grube kreski. Brak objawow ciazowych. Co o tym myslicie?
Musisz iść do ginekologa na usg. Przy tej becie będzie juz coś widać. Zobaczy tez czy pęcherzyk się wchłonął. Warto też powtórzyć betę żeby sprawdzić przyrost Wstępnie gratuluję -