X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torbiel brak okresu i pozytywny test
Odpowiedz

Torbiel brak okresu i pozytywny test

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misialina Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Spóźnia mi się okres ponad tydzień, gdzie miałam zawsze w czas. Robiłam test wyszedł pozytywny. Lecz czytałam że przy torbielach może to dawać nie niewiarygodny wynik testu. Zmagam się z torbielami od jakiegoś czasu. Dodam że miałam dosyć ciężkie PMS więc zaczęłam brać Fertistim.
    Czytam, że lekarze wykluczają zły wynik testu wynikający z posiadania torbieli.
    Powiedzcie o swoich doświadczeniach.
    Do lekarza idę w przyszłym tygodniu.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie moje znajome zaszły z torbielami, także no to możliwe. Możesz zrobić betę z krwi, to wynik będziesz miała zawsze szybciej niż ta wizyta u lekarza.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Misialina Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie badania się robi w laboratorium ?

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz może jaki to rodzaj torbieli? To może dużo zmienić

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Misialina Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna torbiel była jakaś zwykła, druga czekoladowa. Ta zwykła niby zniknęła a ta została

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykła czyli czynnościowa, prawdopodobnie pęcherzykowa. Też taką mam i zazwyczaj nie produkuje hormonów i nie przeszkadza w zajściu w ciążę.

Torbiel czekoladowa to inaczej endomendrialna może utrudniać zajście w ciążę ale jej nie wyklucza. Jeżeli jest niewielka(3-4 cm) i nie zaburza owulacji to jak najbardziej można zajść w ciążę.

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej żebyś w prywatnym laboratorium zrobiła test beta HCG z krwi wtedy będziesz pewna 😊 potwierdzisz czy jesteś w ciąży i jaki masz wynik, czy to nie Biochem na przykład

💊 Leki & suplementy:

• Misialina Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy Biochem ?

• Kessa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misialina wrote:
    Takie badania się robi w laboratorium ?
    Tak. Badanie beta HCG, wynik tego samego dnia najczęściej.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misialina wrote:
    Co to znaczy Biochem ?

Ciąża biochemiczna to bardzo wczesna ciąża, która kończy się zanim będzie można ją zobaczyć na USG. Dochodzi do zapłodnienia i implantacji zarodka w macicy, ale z jakiegoś powodu rozwój ciąży zatrzymuje się bardzo wcześnie.

W praktyce to wygląda tak, że test ciążowy (beta-hCG) początkowo wychodzi pozytywny. Po kilku dniach poziom beta-hCG zaczyna spadać zamiast rosnąć. Następuje krwawienie, które często przypomina opóźnioną miesiączkę.

💊 Leki & suplementy:

• Misialina Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie mam krwawienia, miesiączka spóźnia mi się ok 1.5 tygodnia.

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta torbiel?

Ja miałam na jajniku i zaszłam w ciążę.
    Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie beta HCG z krwi i wszystko będzie jasne. 😊

👦2020
    👼2022
    👦2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Misialina Debiutantka

Wysłany: 30 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jajnikach

• Misialina Debiutantka

Wysłany: 3 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u lekarza dzisiaj
    6 tyg
    Na USG pęcherzyk ale bez zarodka póki co
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ