Torbiel brak okresu i pozytywny test
-
Hejka
Spóźnia mi się okres ponad tydzień, gdzie miałam zawsze w czas. Robiłam test wyszedł pozytywny. Lecz czytałam że przy torbielach może to dawać nie niewiarygodny wynik testu. Zmagam się z torbielami od jakiegoś czasu. Dodam że miałam dosyć ciężkie PMS więc zaczęłam brać Fertistim.
Czytam, że lekarze wykluczają zły wynik testu wynikający z posiadania torbieli.
Powiedzcie o swoich doświadczeniach.
Do lekarza idę w przyszłym tygodniu. -
Dwie moje znajome zaszły z torbielami, także no to możliwe. Możesz zrobić betę z krwi, to wynik będziesz miała zawsze szybciej niż ta wizyta u lekarza.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Wiesz może jaki to rodzaj torbieli? To może dużo zmienić✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Zwykła czyli czynnościowa, prawdopodobnie pęcherzykowa. Też taką mam i zazwyczaj nie produkuje hormonów i nie przeszkadza w zajściu w ciążę.
Torbiel czekoladowa to inaczej endomendrialna może utrudniać zajście w ciążę ale jej nie wyklucza. Jeżeli jest niewielka(3-4 cm) i nie zaburza owulacji to jak najbardziej można zajść w ciążę.✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
-
Najlepiej żebyś w prywatnym laboratorium zrobiła test beta HCG z krwi wtedy będziesz pewna 😊 potwierdzisz czy jesteś w ciąży i jaki masz wynik, czy to nie Biochem na przykład✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊 Leki & suplementy:
-
Misialina wrote:Takie badania się robi w laboratorium ?2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Misialina wrote:Co to znaczy Biochem ?
Ciąża biochemiczna to bardzo wczesna ciąża, która kończy się zanim będzie można ją zobaczyć na USG. Dochodzi do zapłodnienia i implantacji zarodka w macicy, ale z jakiegoś powodu rozwój ciąży zatrzymuje się bardzo wcześnie.
W praktyce to wygląda tak, że test ciążowy (beta-hCG) początkowo wychodzi pozytywny. Po kilku dniach poziom beta-hCG zaczyna spadać zamiast rosnąć. Następuje krwawienie, które często przypomina opóźnioną miesiączkę.
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊 Leki & suplementy:
-