torbiel :'( pękł
-
Jestem nowa na forum ,wiec proszę o wyrozumiałość gdyby temat był już wcześniej . Miałam torbiel 5 cm pękł 3 mies temu ( ból niesamowity nikomu nie życzę aczkolwiek lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne które miałsm brać 3 mies ,sęk w tym ze on pękł jak podejrzewam w dniu 1 tabletki 1 cyklu miesiąc temu lekarz stwierdził że mam płyn w brzuchu nie przesisał żadnych tabletek powiedział : Proszę przyjść po miesiączce i zobaczymy czy się wchłonie .Chcemy bobasa , a ten płyn jak długo morze się wchłaniać ...skoro jak podejrzewam 3 mies nie pomogły poradźcie
-
Witaj Również mam torbiel - co prawda nie pękł, ale lekarz kazał przyjść za 2 miesiące. Również twierdził, że torbiel może się wchłonąć podczas miesiączki ale mówił, że cały czas jest możliwość zajścia w ciążę.
Ja rozumiem to tak, że właśnie podczas @ on się może ale nie musi wchłonąć, tylko czy to uniemożliwia zajścia w ciążę - nie wiem? Według mnie trzeba się starać cały czas i mieć nadziejędancerina lubi tę wiadomość
-
OvuFriend
-
Dancernia torbiele same w sobie nie przeszkadzają w zajściu w ciążę. Można mieć owulację mimo torbieli i spokojnie zaciążyć. Pytanie brzmi dlaczego powstają i jak często nie pękają ci pęcherzyki doprowadzając do powstania torbieli. Być może to była jednorazowa sytuacja i nie ma się co martwić. Ale też warto zbadać, czy sytuacja nie powtarza się regularnie co jakiś czas. Na twoim miejscu wybrałabym się na monitoring, żeby stwierdzić, czy proces dojrzewania i pękania przebiega na ogół prawidłowo. Do tego proponuję kilka podstawowych badań hormonów+ cukier z obciążeniem, żeby stwierdzić, czy nie ma jakiejś medycznej podstawy powstawania torbieli (tak jak pisałam torbiel sama w sobie nie przeszkadza w zajściu, ale jeśli tak się dzieje co drugi miesiąc np.to już może być trudniej, bo to znaczy, ze nie miewasz prawidłowej owulacji). Jeśli jeszcze kiedyś wyhodujesz takiego brzydala, to poproś lekarza o czopki Distreptaza- zapobiegają zrostom w razie pęknięcia torbieli, które mogą być przyczyną niepłodności.
Ps. Zakładam, że jesteś na początku staranek, dlatego pisałam o badaniach itp., ale jeśli to wszystko już dawno zrobiłaś, to zignoruj mój post POWODZENIA!!!Elf lubi tę wiadomość
-