Torbiel, powiększona macica
-
Dziewczyny mam pytanie, może któraś tak miała jak ja. Ostatni okres miałam 13 listopada od tej pory jakiś tydzień przed świętami dostałam delikatne plamienie które trwało około 4 dni. 27 grudnia byłam na kontroli u ginekologa. Powiedział mi że na lewym jajniku mam torbiel około 3 cm, macica powiększona, przed USG twierdził nawet że tym razem mogło sie udać, ale jak zrobił USG to jednak powiedział że nie bo za wszystko winna jest ta nieszczęsna torbiel, i jajnik wygląda na policystyczny. Kazał mi porobić badania tarczyce, progesteron i prolaktynę po obciążeniu w 21 dc, ale żeby to nastąpiło muszę dostać ten nieszczęsny okres. Dzisiaj od rana czuję jakby macica była opuchnięta, ból nie jak na okres takie bardziej gniecenie w macicy. Dziewczyny może jest szansa że jednak się udało tylko miałam owulacje opóźnioną i to plamienie było okołoowulacyjne. Może ta macica powiększona to właśnie sugerowała a on to połączył z ta torbielą??? Sama już nie wiem co myśleć, dziwnie się czuję, a pracuję na dwa etaty w dzień w biurze a w weekendy stoję za barem a to się wiąże jednak z dźwiganiem. Nie wiem czy jest sens robić test, chyba bym się nie chciała nakręcać... chociaż chyba już sobie powoli zaczynam wmawiać co nieco. Rok temu w listopadzie poroniłam... Może któraś z Was tak miała. Pozdrawiam
-
Ale, że wina torbiela ta powiększona macica?... No wiesz co, nie chcę się wymądrzać, lekarzem nie jestem. Jednak miałam nie jedną torbiel i większe, bardziej pokomplikowane bo takie do leczenia, a i ogniska zapalne, miałam też i guza... I żadne nie powiększało macicy... Ale nie wiem czy na ciąże jest powiększona. Może idź do innego gina i po prostu zobaczysz co Ci powie? Może inaczej na to spojrzy. Spróbuj wybrać się do jakiegoś z dobrym sprzętem, np usg z dopplerem, to będziesz miała dwie opinie i dowiesz się co o może być.
-
Ja też mam torbiel dostałam leki ale nic mi nie mówiła ginekolog o powiększonej macicy. Dziwne nigdy o tym nie słyszałam też byłam w ciąży nawet bliźniaczej ale nigdy lekarz mi nie wspominał o powiększonej macicy. Skonsultuj dla pewności to jeszcze z innym lekarzem bo dla mnie to dziwne. Co nie twierdze że tak nie jest ale dobrze poradzić się jeszcze innego ginekologa.
-