Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
JAK jest z dostawą z gemini ? Jak dzisiaj zamówię będzie kurierem w piątek? Jak u was ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 20:24
-
Tajka, czytam Twoją stopkę i widzę, że staramy się tyle samo i też o pierwsze dzieciątko. I przyznam szczerze, że jestem trochę w szoku, że lekarz Ci powiedział już o inseminacji O.O
Miałaś robione więcej badań czy tylko te co w stopce? Rozumiem, że na pewnym etapie starań drożność to standard, ale po niecałym roku starań już IUI? Nie mówię, że to coś złego, tylko czy skoro wiadomo, że Ty masz owulacje a Twój dobre wyniki nasienia, to trzeba się skupić na znalezieniu przyczyny dlaczego nie dochodzi do zapłodnienia? Tak jak dziewczyny robią te testy DNA, czy ANA, czy sprawdzają homocysteinę, kwas foliowy czy B12? -
doomi03 wrote:Lalia skąd to zamawiałaś ze taki fajny gratis? 😁 Bo ja się właśnie czaje na kupno tego gratisu i Fertilman dla chopa też by się przydał :p
doomi uprzedzam, że Fertilman to mega duże tabletki są i "tępe" tzn bez osłonki. Ciężkie do przełknięcia dla mojego. Chciałam mu podziabać na połówki to nie weszły w przecinak do tabletek
Aż zmierzyłam linijką. Tabletka ma 23mm długości i 10mm szerokości
Czaicie to ? -
Lalia wrote:Tajka, czytam Twoją stopkę i widzę, że staramy się tyle samo i też o pierwsze dzieciątko. I przyznam szczerze, że jestem trochę w szoku, że lekarz Ci powiedział już o inseminacji O.O
Miałaś robione więcej badań czy tylko te co w stopce? Rozumiem, że na pewnym etapie starań drożność to standard, ale po niecałym roku starań już IUI? Nie mówię, że to coś złego, tylko czy skoro wiadomo, że Ty masz owulacje a Twój dobre wyniki nasienia, to trzeba się skupić na znalezieniu przyczyny dlaczego nie dochodzi do zapłodnienia? Tak jak dziewczyny robią te testy DNA, czy ANA, czy sprawdzają homocysteinę, kwas foliowy czy B12?
Zgadzam się, dlatego chce próbować jeszcze naturalnie, ale chce też wykryć te cholerna przyczynę wezmę sprawy w swoje ręce chyba, jak tu radzicie, i mnie pokierujecie:D A do lekarzy będę chodzić tylko po recepty
Nie robiłam tych badań o których piszesz jeszcze, ale planuje w następnym cyklu, a część może jeszcze w tym... -
doomi03 wrote:Lalia skąd to zamawiałaś ze taki fajny gratis? 😁 Bo ja się właśnie czaje na kupno tego gratisu i Fertilman dla chopa też by się przydał :p
Doomi, zamawiałam z Apteka Melissa zamówiłam w niedzielę, a odebrałam od kuriera DPD dzisiaj. Tylko ten gratis, to nie jest pełnowymiarowy żel, tylko chyba próbka na jednorazową aplikację, muszę zaraz sprawdzić
Powiem Ci coś szczerze Doomi, ja zamówiłam mojemu witaminy w tajemnicy i chciałam go postawić przed faktem dokonanym, żeby nie grymasił. Myślałam, że się wkurzy, że mu kupiłam witaminy, a on się dzisiaj ze mnie śmiał i droczył, dlaczego jego nie zapytałam o opinię w sprawie witamin, bo on od lat regularnie ćwiczy na siłowni i się trochę tym interesuje i by mi doradził i wiesz co wyszło? Że on od lat bierze witaminy z Oipmu Vita- plex i Chela-min i one mają razem identyczny skład jak Fertilman Plus, jedyne czego im brakuje to: L-karnityna, L-arginina, L-tauryna i Koenzym Q10.
Fertilman Plus ma 120 tabletek, kosztuje 142 zł i wystarcza na miesiąc (2tx2dziennie)
Olimp Vita plex 60 tabletek, ok. 25 zł, na dwa miesiące
Olimp Chela min 60 tabletek, ok. 25 zł, na dwa miesiące
Chcąc dokupić samemu L-karnityna, L-arginina, L-tauryna i Koenzym Q10, wychodzi to taniej o ok. 20-30 zł dalej niż gotowy Fertilman Plus. i te witaminy z Olimpu mają większe dawki niż Fertilman.
Podsumowując, gdybym zapytała męża i sprawdziła jego witaminy, to nie zamówiłabym mu już Fertilman, tylko dokupiłabym mu te cztery brakujące suple. Bo raz wyszłoby to sporo taniej, dwa ma to lepszy skład
Tajka, doomi03, Joan, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Joan wrote:doomi uprzedzam, że Fertilman to mega duże tabletki są i "tępe" tzn bez osłonki. Ciężkie do przełknięcia dla mojego. Chciałam mu podziabać na połówki to nie weszły w przecinak do tabletek
Czaicie to ?
Mój już jadł przez jeden miesiąc fertilman, więc da radę... Chociaż chętniej wcina androvit. Ale myślę że dla zdrowia, dobrych wyników i dziecka się "poświęci" i jakos przeżyje te duże tabsy znowuLalia lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:doomi uprzedzam, że Fertilman to mega duże tabletki są i "tępe" tzn bez osłonki. Ciężkie do przełknięcia dla mojego. Chciałam mu podziabać na połówki to nie weszły w przecinak do tabletek
Czaicie to ?Joan, Lalia lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Doomi, zamawiałam z Apteka Melissa zamówiłam w niedzielę, a odebrałam od kuriera DPD dzisiaj. Tylko ten gratis, to nie jest pełnowymiarowy żel, tylko chyba próbka na jednorazową aplikację, muszę zaraz sprawdzić
Powiem Ci coś szczerze Doomi, ja zamówiłam mojemu witaminy w tajemnicy i chciałam go postawić przed faktem dokonanym, żeby nie grymasił. Myślałam, że się wkurzy, że mu kupiłam witaminy, a on się dzisiaj ze mnie śmiał i droczył, dlaczego jego nie zapytałam o opinię w sprawie witamin, bo on od lat regularnie ćwiczy na siłowni i się trochę tym interesuje i by mi doradził i wiesz co wyszło? Że on od lat bierze witaminy z Oipmu Vita- plex i Chela-min i one mają razem identyczny skład jak Fertilman Plus, jedyne czego im brakuje to: L-karnityna, L-arginina, L-tauryna i Koenzym Q10.
Fertilman Plus ma 120 tabletek, kosztuje 142 zł i wystarcza na miesiąc (2tx2dziennie)
Olimp Vita plex 60 tabletek, ok. 25 zł, na dwa miesiące
Olimp Chela min 60 tabletek, ok. 25 zł, na dwa miesiące
Chcąc dokupić samemu L-karnityna, L-arginina, L-tauryna i Koenzym Q10, wychodzi to taniej o ok. 20-30 zł dalej niż gotowy Fertilman Plus. i te witaminy z Olimpu mają większe dawki niż Fertilman.
Podsumowując, gdybym zapytała męża i sprawdziła jego witaminy, to nie zamówiłabym mu już Fertilman, tylko dokupiłabym mu te cztery brakujące suple. Bo raz wyszłoby to sporo taniej, dwa ma to lepszy skład
Hmm no w sumie faktycznie muszę wziąć taką opcję pod uwagę tylko muszę mu wpierw przedstawić pozytywy zeby nie marudził ze tyle tabletek musi dziennie brać. Bo on ten Fertilman i androvit to brał tylko po jednej czasem dwie dziennie. Sama też nie wiedziałam ze powinien więcej. -
doomi03 wrote:Hmm no w sumie faktycznie muszę wziąć taką opcję pod uwagę tylko muszę mu wpierw przedstawić pozytywy zeby nie marudził ze tyle tabletek musi dziennie brać. Bo on ten Fertilman i androvit to brał tylko po jednej czasem dwie dziennie. Sama też nie wiedziałam ze powinien więcej.
Powiem Ci szczerze, że ja jak zamawiałam 120 tabletek za prawie 150 zł to byłam pewna że to na 3 miesiące 😅 dopiero później doczytałam, że jednak na 1 miesiąc, bo bierze się aż 4 tabletki na dzień 🤔
Więc w sumie teraz będzie brał 4 tabletki fertilman plus, a w kolejnym miesiącu 6 tabletek różnych supli, myślę że te dwie nie zrobią mu różnicy 😂 a i kupiłam mu Mace i nie chciałam wprost mówić że to na libido, tylko na wzmocnienie a tam na etykiecie wielki napis "SEXUAL HEALTH" 🤦♀️ może nie zauważy 😅doomi03 lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:
Wg mnie delikatnie jaśniejszy, ale naprawdę trzeba się przyjrzećdoomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd jakich badań zacząć co jest najważniejsze jako pierwsze do zrobienia. Mam zrobione glukozę ,tsh ft3,ft4,prolaktynę,testosteron,estriadol i mój ma badania nasienia. Chce stopniowo coś więcej robić a nie wiem.od czego zacząć co jest najważniejsze do sprawdzenia
-
Dziewczyny, proszę o opinie.
Mój mąż przeżywa teraz (nagle), że od czerwca 2019 się staramy I nadal nic... W międzyczasie miałam puste jajo. Badania podstawowe ok. Lekarz mówi, że teraz badania rozszerzone męża jeszcze I jak wszystko ok to laparoskopia... mieszkam w Niemczech i tutaj chyba są takie procedury. Boję się tej laparoskopii... Boję się tego że to nic nie da... sama już nie wiem co myśleć, czemu tej ciąży nie ma... mój też panikuje już... najpierw podchodził spokojnie A teraz z miesiąca na miesiąc coraz gorzej...
Nie wiem jak to rozegrać, słuchać lekarza itd., badać się na własną rękę, odpuścić całkowicie? Nie wiem...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Ata114 wrote:Od jakich badań zacząć co jest najważniejsze jako pierwsze do zrobienia. Mam zrobione glukozę ,tsh ft3,ft4,prolaktynę,testosteron,estriadol i mój ma badania nasienia. Chce stopniowo coś więcej robić a nie wiem.od czego zacząć co jest najważniejsze do sprawdzenia
Długo się staracie i miałaś poronienie sprawdź ANA i testdna na trombofilie, homocysteine, krzywe glucozowa i insulinowa.
Joan, Lalia lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyDwa pozytywy
-
Tajka wrote:A masz kogoś godnego do polecenia kto mnie ogarniee?
Ja chodzę do dr Nitkowskiego w Gdańsku i do dr Mariusza Łukaszuka przyjmuje w Gdyni - obaj są spoko z tym, że ten drugi jest też andrologiem więc mojego D ogarnia 😄