Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Mama Aniołków Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Czy któreś z Was inozytol rozregulował cykl?
    Biorę inofem pierwszy cykl. W zeszłym cyklu miałam owu ok 13-14 dnia a teraz nic zero. Ani testy owu nie pokazują, temp niska, nic nie boli...

mnie też rozregulował, pierwszy cykl brania to był mega dziwny - testy owu wchodziły prawie dodatnie w 14 dc, ale właśnie, prawie. Przytulanki były i ciąży zero. Następny cykl był dłuuugi jk na mnie, bo ja potrafię mieć i 26dniowe a tu było owu w 19 dc, ale to był mój szczęśliwy, ciążowy cykl!

dmg111 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Zaakceptujesz?

Już ogarniam :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Czy któreś z Was inozytol rozregulował cykl?
    Biorę inofem pierwszy cykl. W zeszłym cyklu miałam owu ok 13-14 dnia a teraz nic zero. Ani testy owu nie pokazują, temp niska, nic nie boli...
    Po inofem miałam.owulacje w 24 DC a normalnie mam w 15 dc

• Riki Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy możecie mi pomóc .We wtorek byłam na monitoringu i gin powiedział że w piątek rano mam zrobić zastrzyk pregnylu 5000 .Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się jak to jest bo u mnie test owu jeszcze nie jest pozyty.a zawsze jest bardzo mocna kreska.Kiedy po zastrzyku pęka pęcherzyk i poczekam jeszcze ale co mam zrobić jeżeli jeszcze nie będzie pozytywu.

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny ✊✊✊✊✊

TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Cześć dziewczyny czy możecie mi pomóc .We wtorek byłam na monitoringu i gin powiedział że w piątek rano mam zrobić zastrzyk pregnylu 5000 .Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się jak to jest bo u mnie test owu jeszcze nie jest pozyty.a zawsze jest bardzo mocna kreska.Kiedy po zastrzyku pęka pęcherzyk i poczekam jeszcze ale co mam zrobić jeżeli jeszcze nie będzie pozytywu.

myślę, że na podstawie obrazu USG lekarz wie kiedy najlepiej podać zastrzyk.
    Testy owu to nie jest nieomylny wskaźnik owulacji.

Wiesz, że pregnyl nie ma w opakowaniu strzykawki ? Mi kazał iść do przychodni aby mi pielęgniarka zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 23:09

Sleepyhead lubi tę wiadomość

• Riki Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    myślę, że na podstawie obrazu USG lekarz wie kiedy najlepiej podać zastrzyk.
    Testy owu to nie jest nieomylny wskaźnik owulacji.

Wiesz, że pregnyl nie ma w opakowaniu strzykawki ? Mi kazał iść do przychodni aby mi pielęgniarka zrobiła.
    O kurde ja pierwszy raz będę dawać .To jaka strzykawkę mam kupić masakra.

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym inofemie i jestem zaskoczona. Ja też od lutego zaczęłam zażywać mio-inozytol. I w cyklu marcowym w 14dc miałam pęcherzyk 18mm, choć byłam przekonana, że owulację mam max 13 dc.

Byłam przekonana, że mio raczej przyspieszy owulację poprzez poprawę jakości komórek jajowych, a co za tym idzie szybsze pękanie pęcherzyków 🤷

Teraz nie wiem co myśleć 🤔🤔🤔

Wysłany: 26 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Tak piszecie o tym inofemie i jestem zaskoczona. Ja też od lutego zaczęłam zażywać mio-inozytol. I w cyklu marcowym w 14dc miałam pęcherzyk 18mm, choć byłam przekonana, że owulację mam max 13 dc.

Byłam przekonana, że mio raczej przyspieszy owulację poprzez poprawę jakości komórek jajowych, a co za tym idzie szybsze pękanie pęcherzyków 🤷

Teraz nie wiem co myśleć 🤔🤔🤔

moim zdaniem on nie przyspiesza owulacji, ale dzięki niemu (tak mi się wydaje) hodujemy lepsze jajeczko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aniołków wrote:
    moim zdaniem on nie przyspiesza owulacji, ale dzięki niemu (tak mi się wydaje) hodujemy lepsze jajeczko ;)

Jednak dziewczyny podają, że opóźnił im owu, a poźna owulacja nie jest niczym dobrym dla cyklu, szczególnie jeśli przez to skraca się faza lutealna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    zaapcetowałam zaproszenie :-)
    Napisałam wiadomość :)

Wysłany: 26 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Jednak dziewczyny podają, że opóźnił im owu, a poźna owulacja nie jest niczym dobrym dla cyklu, szczególnie jeśli przez to skraca się faza lutealna.

sama opóźniona owulacja nie jest niczym złym a faza lutealna jest stała, on wydłuza fazę folikularna a ta nie musi i nie jest stała u tej samej kobiety. Fazy lutealnej nie skraca, on nie jest czarodziejem i nie wpływa na niedomogę lutealną, bez przesady. Ja z nim zaszłam w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczyłyście mnie z tym inofemem .
    Wzięłam go w tym cyklu pierwszy raz i na razie owulacji ani widu ani słychu myślałam że to przez mój dziwny organizm i nie probowałam tego łączyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aniołków wrote:
    sama opóźniona owulacja nie jest niczym złym a faza lutealna jest stała, on wydłuza fazę folikularna a ta nie musi i nie jest stała u tej samej kobiety. Fazy lutealnej nie skraca, on nie jest czarodziejem i nie wpływa na niedomogę lutealną, bez przesady. Ja z nim zaszłam w ciążę.

Nie zgodzę się z Tobą. Miałam w 13 dc pęcherzyk 18mm, mógł pęknąć 14-15dc, biorąc pod uwagę wzrost.

Jeśli pękł w 15dc, a moje cykle są 24dniowe to miałam za krótką fazę lutealną, bo 9 dni.

Ja nie piszę, że mio-inozytol jest czarodziejem, ale wpływ suplementów na cykl nie jest bez znaczenia.

• TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (zwłaszcza te ze szczęśliwym cyklem☺️) czy w okresie spodziewanej @ delikatnie bolał Was brzuch ? Czy nie miałyście żadnych tego typu objawów ?

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)

Wysłany: 26 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Nie zgodzę się z Tobą. Miałam w 13 dc pęcherzyk 18mm, mógł pęknąć 14-15dc, biorąc pod uwagę wzrost.

Jeśli pękł w 15dc, a moje cykle są 24dniowe to miałam za krótką fazę lutealną, bo 9 dni.

Ja nie piszę, że mio-inozytol jest czarodziejem, ale wpływ suplementów na cykl nie jest bez znaczenia.

ale z tego co czytam, Ty ogólnie masz problemy z fazą lutealną, więc nie łączyłabym tego z inozytolem. Inozytol może wydłużać cykl, nie poszczególne jego fazy, ale cały cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:01

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=PS dziewczyny trzymajcie proszę kciuki, przyda się trochę wsparcia od Was 😘[/QUOTE]

✊✊✊✊✊✊✊✊
    Robi się 🙆

TakBardzoCiebieChcę, Magdalena 😀 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aniołków wrote:
    ale z tego co czytam, Ty ogólnie masz problemy z fazą lutealną, więc nie łączyłabym tego z inozytolem. Inozytol może wydłużać cykl, nie poszczególne jego fazy, ale cały cykl.

Hmmm, ja jako takich problemów z fazą lutealną nie mam pod warunkiem, że owulacja jest 11-12-13-14dc, czego na tę chwilę sprawdzić nie mogę. Jeśli owu mam 14dc to faza lutealna wynosi wówczas u mnie 10dni, więc jest to przyjęte za dolną granicę, ale normę. Nie mam plamień, progesteron mam zawsze 20 lub wyżej.

Ja nie twierdzę, że to wina mio-inozytolu, ale czytając wypowiedzi dziewczyn poddałam swój ostatni cykl pod wątpliwość.

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 20:21

Kitka_87 lubi tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ