TSH
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Jakiś czas temu udzielałam się tutaj na forum. Wiem że są tutaj dziewczyny z różnymi problemami i może któraś z Was mi pomoże. 5 miesięcy temu urodziłam synka, w ciąży miałam niedoczynność tarczycy. Po porodzie odstawiłam euthyrox. Teraz zrobiłam badania tsh bo chcieliśmy z mężem drugie dziecko i jak zobaczyłam wynik to dostałam zawału- 43.5, ft4 za niskie. Dzisiaj już byłam u endo, dostałam euthyrox, skierowanie na usg tarczycg i mam przyjść do kontroli. Czy któraś z Was spotkała się z tak wysokim wynikiem i wie się czasu może zająć dojście do normy?Martyna
-
Hej,
W jakim tempie Wam spadło TSH ?
Pierwszy pomiar mam z 04.10 wynik: 3,99, endo przypisała euthyrox25, po 18 dniach 22.10 wynik spadł do 2,82 zwiększyła mi dawkę do euthyrox 37,5 i teraz po 29 dniach -20.11 wynik wynosi 2,84. Czyli można powiedzieć że stoi w miejscu. Czy miałyście takie sytuacje? Jakie dawki przyjmujecie przy poziomie 2,8 ?? -
Hej, ja mam Hashimoto. Początkowo wynik 4, dostałam euthyrox 25 i po 3 miesiącach TSH spadło do 1,94. Potem zaszłam w ciąże i TSH skoczyło do 5,5, szybka zmiana dawki na 75 i spadło do 1,1. Skoro nic u Ciebie nie drgnęło, a minął miesiąc to może warto zwiększyć dawkę.Laura
-
Wróbel wrote:Martyna może masz Hasimoto. Ja tak nie miałam ale podobno przy nim są takie wysokie wyniki.
Marlena mi w przeciągu miesiąca spadło najpierw z 3.9 do 2.1 a potem z 2,5 do 1,5.
podobno nie mam bo inne T3, T4 oraz przeciwciała TPO są w porządku. -
Izziee wrote:Hej, ja mam Hashimoto. Początkowo wynik 4, dostałam euthyrox 25 i po 3 miesiącach TSH spadło do 1,94. Potem zaszłam w ciąże i TSH skoczyło do 5,5, szybka zmiana dawki na 75 i spadło do 1,1. Skoro nic u Ciebie nie drgnęło, a minął miesiąc to może warto zwiększyć dawkę.
Wiem że tak nie powinnam robić ale zwiększę sobie do 1 i zrobię badanie za jakieś 2-3 tygodnie.
-