X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja czekam na Twoją Hecę jak na swoje 😊

Zosiu bardzo się cieszę, że mogłaś odstawić te leki 😊

Migotka ja to wolę chodzić do ginekologa niż do dentysty poprostu się boję i w dodatku mam odruch wymiotny jak mi za bardzo grzebią, ale nie wyobrażam sobie doprowadzić zębów do takiego stanu, ostatnio mnie coś ćmiło jest jakiś maleńki ubytek ale Pani stomatolog powiedziała, że czekamy do 2 trymestru bo mnie chce mnie stresować wiedząc jak się boję… a jak się okazuje ćmiło mnie zupełnie coś innego 😊 Wszystko wyleczyłam przed procedurą i mam nadzieję, że całą ciążę będzie spokój 😊

Jadzia się dobrze wgryza ✊✊

Biedronka rób tak żebyś była spokojna;)

Zosis, Jadzia19, Amunicja, Biedronka@ lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne 🧬
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze, że się odezwałaś. Martwiłyśmy się o Ciebie. I widać, słusznie. 🥺 Dobrze, że masz wsparcie i jesteś pod opieką lekarzy. Gdybyś potrzebowała pogadać to jesteśmy tutaj wszystkie, a jakbyś potrzebowała na priv to też pisz. Macierzyństwo daje czasami po dupce, niestety. Ale twarde z nas, Dinków, sztuki. Wierzę, że wyjdziesz na prostą i będziesz się już tylko cieszyć bliźniaczkami.🥰 Tulę Cię mocno.

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cieszę się, że się odezwałaś i nie balas się skorzystać z pomocy. Pamietaj, ze jestes wspaniałą mama i cudowna Kobietą💐😘

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
    02.04-Mamy❣️😍
    16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
    08.05 4.0cm Słoneczka🌞
    13.05 5.2cm Misia🐻‍❄️
    NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
    22.10-2700g Dinusia🦕

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepku /Zosiu
    Ja mam planowane cc na 18.11 mam nadzieję, że to moja godzina 0 🤭

Bambi śpij ile masz chęci, organizm tego widocznie potrzebuje . Ja od kilku tygodniu zaliczam drzemkę o 19 na 30minut z zegarkiem w ręku 😅

Angi lubię mieć czysto, ale też uczę się, że z dzieckiem nie zawsze będę mieć miano "perfekcyjnej Cioci Karoliny"🤪. Jakoś mam wrażenie, że cała rodzina czeka JAK JA DAM RADĘ PRZY DZIECKU OGARNIAĆ CHATĘ🙈

Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
    02.04-Mamy❣️😍
    16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
    08.05 4.0cm Słoneczka🌞
    13.05 5.2cm Misia🐻‍❄️
    NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
    22.10-2700g Dinusia🦕

preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, cieszę się, że do nas wróciłaś 😘 Najważniejsze to nazywać rzeczy po imieniu i nie bać się prosić o pomoc. Dobrze, że masz wsparcie. Będzie tylko lepiej ❤️

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Niaha gratulacje Kochana! 😍
    Masz już swojego Skarba obok siebie i chociaż przedłużający się pobyt w szpitalu to nic fajnego to pamiętaj, że już jest coraz bliżej wyjścia 🍀
    Widziałam też foto prosto z cc - położna Wam je zrobiła czy tatuś? Szkoda, że u Nas nie było takiej opcji 😊

Szczerze mówiąc nie wiem kim była ta cudowna kobieta która zrobiła zdjęcie. Pomagała anestezjologowi.

Jeszcze leżąc na stole poprosiłam o to, aby ktoś zrobił zdjęcie mężowi jak kanguruje. A ta Pani zaproponowała, że ona mi zdjęcia porobi. Wysłała mi je później MMSem ❤️ mega pamiątka 🥹

Wczoraj wynik bilirubiny spadł i już jesteśmy w domku 💪❤️
    Poziom stresu spadł, już jest bezpiecznie. Mam ogromne wsparcie męża ❤️

rozalaa, Jadzia19, Beezi, Dara, RinTinTin, Kasiak89, KarolinaAnastazja, Lipcowa, Mart768, Cukruś, Emka06, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat
    słaba jakość nasienia (suple), ZZSK (leki)

Nasz dinuś 🦕❤️
    31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm, 9/9/10pkt apg

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:

Niaha obyście zaraz wyszli. A Ty jak się czujesz po porodzie cc? 💓

Naprawdę czuję się dobrze. Przed CC często spotykałam się z demonizowaniem tego, no ale byłam bardziej funkcjonalna po CC niż kobieta po SN. Więc pewnie od człowieka zależy jak to zniesie.
    Oczywiście rana ciągnie, trzeba wolno chodzić, uważać, żeby nie dźwigać. No ale to jest do przeżycia.

Jadzia19, KarolinaAnastazja, Lipcowa, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat

Nasz dinuś 🦕❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:

Niaha, jak tam dziś u Was, macie już wyniki? Jak się czujesz w nowej roli?🥹

Jestem totalnie zakochana 😍
    https://ibb.co/1KD3Ghb

Nie przeszkadza mi brak snu, ból i inne niedogodności. Jest cudownie ❤️

Amunicja, Biedronka@, Clausix, Bambi92, Kasiak89, KarolinaAnastazja, Lipcowa, SandraH.97, Jadzia19, Mart768, Cukruś, Emka06, Dara, Pfry, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

👩 33 lat
    🧔31 lat

Nasz dinuś 🦕❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Frutellka, Angi czy będziecie robić badania genetyczne typu Sanco, Nifty lub Harmony?
    Jeżeli tak, to przed usg I trymestru( usg + pappa) czy po?
    Przepraszam, że zaśmiecam wątek ale mam mętlik w głowie 🤯🤯

Ja robiłam nifty przed prenatalnymi, już w 10 TC. I dobrze, bo bym chyba umarła że stresu przed tym USG. A tak bardziej lajtowo do tego podeszłam. Pamiętam, jak inne dziewczyny na forum się stresowały 🥺
    Kolejny raz, zrobiłabym tak samo.

Biedronka@ lubi tę wiadomość

👩 33 lat
    🧔31 lat

Nasz dinuś 🦕❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Hej Dinki. Miałam wrócić z wieściami niedługo po porodzie... A już minął miesiąc. Od razu napiszę że z córeczkami wszystko ok. Są cudowne 🥹 gorzej było ze mną. Może w skrócie napiszę że coś co uważałam za baby blues okazał się depresją poporodową. Byłam krótko na oddziale psychiatrycznym i teraz biorę leki. Czuję się już lepiej. Cieszę się że mogę być z rodziną. Przeprowadziliśmy się do moich rodziców, mam duże wsparcie. Widziałam że o mnie pytałyscie ale nie miałam siły tu pisać. Chciałabym powoli do Was wrócić ❤️🦕 nie obrażajcie się ale muszę się na nowo "wdrożyć". Ściskam wszystkie Dinusie i każdą z osobna!

Najważniejsze, że u Ciebie już lepiej ❤️
    Wysyłam dużo siły, jesteś dzielna ❤️

👩 33 lat
    🧔31 lat

Nasz dinuś 🦕❤️

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jestem totalnie zakochana 😍
    https://ibb.co/1KD3Ghb

Nie przeszkadza mi brak snu, ból i inne niedogodności. Jest cudownie ❤️
    Śliczności 🤩🤩 gratulacje dla rodziców 🫠🫠

Niaha lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

10.2022 CB 🖤
    05.2023 CB 🖤
    03.2024 CB 🖤
    10.2023 histeroskopia👍usunięto 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia, brak polipa✅️
    biopsja endometrium ✅️

08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
    09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
    29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    30.10 2.1 cm + ❤️
    15.11 NIFTY PRO✊️✊️
    28.11 prenatalne 🤞🤞

preg.png

Kwas foliowy✅️
    Homocysteina ✅️
    AMH 2.73 ng/ml
    Wit. B12 ✅️
    Wit. D 43✅️
    DHEAS ✅️
  • Dara Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jadzia, oby działa się magia!!🤞

Kasiak, beta obiecująca, kciuki za przyrosty🍀🍀🍀

BuBu, rośnie ten Twój małych pięknie.

Odkurzacz taki zwykly, ale czekam na testowanie ssania 😄: https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-bezworkowy-philips-powerpro-fc9333-09-10884958954?srsltid=AfmBOop1MQIIbO2Ox4eeE2ueAhTZ8F_TpXPwPlpUSZr6NVr6IxudpVfI

A jeszcze co do wyboru imienia dla dziecka, to może i niektórzy wiedza jak popatrzą. Są też tacy, co jak popatrza, To zapominają co wymyślili i gadają zupełnie cos innego 😅 także, jak już będzie ustalone, to warto zapisać, żeby Tata w USC nie pomieszał czegos🙃🙃

siesiepy lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Kasiak, beta piękna! Gratulacje, Mamo! 😍

Jadzia, teraz niech się dzieje magia! 🧚‍♂️🍀 Kropek niech się pięknie wgryza w Mamusię na najbliższe miesiące.

Lipcowa, mówisz że Lili ma etap psychofanki? Tak jak Amunicja pisze - jeszcze wspomnisz z rozrzewnieniem ten etap. Wiem, co mówię. Stary ma nastolatkę na stanie. 🤯

Bubu, piękna waga bobasa, taka wymowna i sugerująca przyszły zawód. 🤭

Beezi, a jak tacie naburlopie macierzyńskim? Już zrozumiał, że to imny wymiar urlopu? 🤭

Siesiepy, jak tam drugi dzień aktywnie w pracy? Nie dajesz się tam?

Rozalaa, trzymam kciuki, żeby święta były u Was piękne. 🤞 A tą wizją gór i kominka... ach... A się rozmarzyłam... Też bym uciekła w takie klimaty w tym roku.

U nas ciągle coś. Jak już myślę, że wyjdę zza tego krzaka i będę z Wami na bieżąco to coś się wydarza. 🙈 Na szczęście nie jest źle u nas. Po prostu latamy z Basią do fizjo. Też śmieszna historia. Dzieciak nie podnosił główki. Umówiłam ją do fizjo. Minęło 15 minut. I co zrobiła Basia? Tak! Zaczęła się pięknie podnosić! 😅 Ale trafiłyśmy cudową fizjoterapeutkę i stwierdziła, że skoro już mamy skierowanie na NFZ to zobaczmy. Znalazła u Małej jakieś napięcia po prawej stronie i tak teraz jeździmy na ćwiczenia.

A! I dopytywałyście, wiec... tadadam... ogłaszam, że konsultację u hematologa odbyłam, aktualne wyniki wykluczają toczeń i trombofilię! 🥳 Od wczoraj odstawiłam zatem heparynę! 🥳 Jestem PRZESZCZESLIWA! 🤩

Czytam regularnie ale odnieść się kiedy nie mam za bardzo, ostatni dzień pierdolnika i mam nadzieję, że będzie spokój.
    Niech zobrazuje wszystko sytuacja z dzisiaj, kiedy miałam zacząć pracę na lajcie o 9 (mogę od 7 do 9 pojawić się w pracy), wcześniej odwożąc siostrę na przystanek i idąc po paczki do paczkomatu oraz bułki... Ale tego nie zrobiłam, bo ktoś mi wrzucił bez pardonu spotkanie od 8:30... T teraz jedyna przerwa którą mam od tej 8:30 do 15:00, o ile nikt nie wrzuci mi spotkania, zostanie przeznaczona na ten szczytny cel. Więc znowu zjem coś pewnie o 15 (wczoraj i przedwczoraj tej przerwy nie miałam), chyba, że uda mi się kupić coś w sklepie i zeżreć, co też pewnie uczynię. :/ Bwah.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Czytam regularnie ale odnieść się kiedy nie mam za bardzo, ostatni dzień pierdolnika i mam nadzieję, że będzie spokój.
    Niech zobrazuje wszystko sytuacja z dzisiaj, kiedy miałam zacząć pracę na lajcie o 9 (mogę od 7 do 9 pojawić się w pracy), wcześniej odwożąc siostrę na przystanek i idąc po paczki do paczkomatu oraz bułki... Ale tego nie zrobiłam, bo ktoś mi wrzucił bez pardonu spotkanie od 8:30... T teraz jedyna przerwa którą mam od tej 8:30 do 15:00, o ile nikt nie wrzuci mi spotkania, zostanie przeznaczona na ten szczytny cel. Więc znowu zjem coś pewnie o 15 (wczoraj i przedwczoraj tej przerwy nie miałam), chyba, że uda mi się kupić coś w sklepie i zeżreć, co też pewnie uczynię. :/ Bwah.
    To życzę siły i cierpliwości na dziś :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Hej Dinki. Miałam wrócić z wieściami niedługo po porodzie... A już minął miesiąc. Od razu napiszę że z córeczkami wszystko ok. Są cudowne 🥹 gorzej było ze mną. Może w skrócie napiszę że coś co uważałam za baby blues okazał się depresją poporodową. Byłam krótko na oddziale psychiatrycznym i teraz biorę leki. Czuję się już lepiej. Cieszę się że mogę być z rodziną. Przeprowadziliśmy się do moich rodziców, mam duże wsparcie. Widziałam że o mnie pytałyscie ale nie miałam siły tu pisać. Chciałabym powoli do Was wrócić ❤️🦕 nie obrażajcie się ale muszę się na nowo "wdrożyć". Ściskam wszystkie Dinusie i każdą z osobna!

Dobrze Cię tutaj widzieć spowrotem ❤️ życzę Ci dużo zdrowia I siły w walce z chorobą...pamiętaj, że zawsze jesteśmy tutaj dla Ciebie jeśli potrzebowałabyś się wygadać ☺️mimo że się nie znamy osobiście jestem z Ciebie bardzo dumna, że zadbałaś o swoje zdrowie, bo szczęśliwa zdrowa mama to szczęśliwe zdrowe dzieci ❤️

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek stymulacji 😍
    1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dinusie! 🍁
    Przyznać się u kogo też dzisiaj świeci słoneczko? 🌞

Amunicja na określenie o psychofance aż parsknęłam śmiechem 😅 ale fakt, idealnie w punkt! 🤭 Czy te +2kg zdradza małego lokatora dla postronnych czy pod płaszczem to raczej tajemnica? 🙃

BuBu świetnie, że u Małego wszystko ok 🥳
    I waga faktycznie bardzo wymowna 🤭
    Kto wie, może i prorocza 😉

Beezi aż 10 miesięcy? 😱 Czyli jesteś żywym przykładem, że jednak można żyć bez snu 😉 teraz te 5-6 godz ciągiem to pewnie jak rarytas co? 🤭

Emka skoro jeszcze nie jest super dobrze to nie przemęczaj się tam i dbaj o siebie 😘 niedoleczone cholerstwo jest jeszcze gorsze niż sama choroba 😬

Zosis ja Lili już strasze tekstami o spotkaniach z koleżankami, w których również będę uczestniczyć mimo jej sprzeciwu w formie rewanżu ale odpowiada mi szczerbatym uśmiechem więc chyba ta wizja jej niestraszna 🙈 takie wizyty u fizjo robią robotę, dobrze, że trzymasz rękę na pulsie 🙃 no i życie bez heparyny to chyba już inne życie co? 🤭

Biedronka@ spokojna głowa jest najważniejsze, więc rób wszystko zgodzie z sobą 🍀

Paula Kochana wysyłam dużo siły ❤️
    Jesteś dzielna kobietą - pamiętaj o tym ❤️

Frutelka jak nastrój przed wizytą? 🤞🏻

KarolinaAnastazja 18.11 to piękny dzień aby zostać Mamą 🥰 tylko nie daj się wkręcić w wyzwanie "czysta chata z mini dzieckiem", pamiętaj, że to Wy będziecie najważniejsi 🥰

Niaha Remek jest cudowny 🥰 w domu od razu inaczej prawda? 😊 Super, że jestes aktywna po cc to zapobiega też zrostom 😘

Siesiepy no to też szaleją 🤯 mogą tak rzucać tymi spotkaniami przed rozpoczęciem pracy skoro formalnie możesz zacząć o 9?
    Dużo cierpliwości w takim razie i pamiętaj, że środa to już połowa tygodnia! 🧚🏻‍♀️

Miłego dnia Kochane 🧚🏻

Niaha, BuBu90, Emka06 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 🫂 ja do autobusu wsiadłam jak Ciebie już nie było, więc nie poznałyśmy się za bardzo ale bardzo mocno trzymam za Was kciuki. ✊🏻

Siesiepy 🫂 nienawidzę tego. U mnie w pracy to samo. Trzy bardzo doświadczone osoby odeszły a zatrudniono na razie dwie. Jedna świeżo po studiach więc minie minimum z 3 miesiące zanim się wdroży a druga powoli zaczyna sama dzielnie coś działać. Rozpierdziel niesamowity. Oczywiście te wszystkie obowiązki spadają na innych. Ja od razu swojej kierownice mówiłam o IVF, więc to oczywiste, że jestem teraz na L4. Początkowo chciałam wziąć zwolnienie tylko na tydzień a sama szefowa mi powiedziała, żebym wzięła na dwa i skupiła się na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 09:59

I FET - cb 💔

Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cieszę się, że jesteś i że skorzystałaś z pomocy 😊

Lipcowa - nastawienie dobre, lekki stres jak przed każdą inną; mam nadzieję, że jest wszystko dobrze; wizyta wieczorem więc jeszcze jutro cały dzień czekania 😊

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne 🧬
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, teraz w domu i nie życie 😁

Siesiepy, znam to i nie lubię jak nie mam nawet 5 minut dla siebie 🥴 w piątek już będzie spokój?

Jadzia, jak się czujesz? Co dobrego jadłaś i jakie skarpetki na nogach? 😁

KarolinaAnastazja, po porodzie chyba zejdzie to na dalszy plan, priorytetem będzie sen i posiedzenie w ciszy 😂 Już niedługo się poznacie 😍

Emka, nie, chcę teraz ogarnąć takie sprawy póki mam czas. Od stycznia zaczynam nową pracę, muszę popracować z rok zanim zaczniemy starania, więc może uda mi się przejąć brzuszek od którejś z Was na początku 2026 😉

Paula, dobrze, że już jesteś ❤️ Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, chcę dać Ci nadzieję, że jeszcze będzie pięknie ❤️‍🩹

Emka06, Niaha lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Kasiak, beta piękna! Gratulacje, Mamo! 😍

U nas ciągle coś. Jak już myślę, że wyjdę zza tego krzaka i będę z Wami na bieżąco to coś się wydarza. 🙈 Na szczęście nie jest źle u nas. Po prostu latamy z Basią do fizjo. Też śmieszna historia. Dzieciak nie podnosił główki. Umówiłam ją do fizjo. Minęło 15 minut. I co zrobiła Basia? Tak! Zaczęła się pięknie podnosić! 😅 Ale trafiłyśmy cudową fizjoterapeutkę i stwierdziła, że skoro już mamy skierowanie na NFZ to zobaczmy. Znalazła u Małej jakieś napięcia po prawej stronie i tak teraz jeździmy na ćwiczenia.

A! I dopytywałyście, wiec... tadadam... ogłaszam, że konsultację u hematologa odbyłam, aktualne wyniki wykluczają toczeń i trombofilię! 🥳 Od wczoraj odstawiłam zatem heparynę! 🥳 Jestem PRZESZCZESLIWA! 🤩

W to 'mamo' to uwierzę pewnie za jakieś... 2 rosnące bety dopiero ;)
    Na razie to średnio, choć i tak bardziej niż ostatnio.

U małych dzieciaczków takie asymetrie napięcia zazwyczaj dają się szybko wyprowadzić , a na pewno dowiecie się czegoś ciekawego, także fajnie :) super że na taką osobę trafiliście ❤️
    Gratulacje odstawienia heparyny!! :)

A swoją drogą -
    Wyszło mi kiedyś MHTFR homo i PAI hetero. Lekarz prowadzący ogólnie mówi że u mnie to nie ma wpływu, ale na wszelki wypadek biorę sobie acard. Orientujecie się jak długo jest zalecany?
    No i oczywiście witaminki metylowane :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ