Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
najra będziesz miała robione laparoskopowo? ☺️ Czy normalne otwarcie?
-
Lipcowa wrote:najra będziesz miała robione laparoskopowo? ☺️ Czy normalne otwarcie?🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023
♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%
IVF 04/24; mamy 8❄️🥰
🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5 913g 🔸28+5 1426g🔸31+2 2009g🔸33+5⏳
🍀Planowane CC 11/02/2025🍀 -
najra88 wrote:Hej Dinusie. Sorry, że się tak wcinam. Czytam Was tutaj po cichu codziennie i kibicuje każdej z Was gorąco. Trzymam kciuki za wszystkie badania i testowania.
Zwykle wole być cichą obserwatorką. Jednak chciałabym Was zapytać czy któraś z Was miała może operację zwaną miomektomią lub podobnego rodzaju? Czeka mnie ona za 2 tygodnie, niestety nie da się moich mięśniaków usunąć laparoskopowo bo jeden z nich ma już ponad 6cm. Przyznam się szczerze że panikuję na myśl o operacji i 6 tygodniowej rekonwalescencji.
Clarie, Lipcowa, Nataliii z całego serca gratuluję i cieszę się z Waszych jajek na pierwszej stronie 😊
Nie miałam takiej operacji, ale podejrzewam że będą Cię "otwierać" w ten sam sposób jak mnie do usunięcia pękniętego jajowodu z powody dużego krwawienia czyli przez powłoki...co do bólu to najgorszy był dzień jak musiałam rano pierwszy raz w stać, wszystki mnie bolało i nie potrafiłam iść bo ta blizna mnie strasznie ciągła, ale później z dnia na dzień było coraz lepiej 😊 niestety przy 1 prysznicu też pomagałam mi mama bo nie miałam siły sama...tylko raz właśnie w 1 dzień poprosiłam sama o coś przeciwbólowego a później już było znośnie, dużo starałam się chodzić po oddziale na ile mi siły pozwalało. No i przez tydzień nie byłam sama wstanie wstać z łóżka bo miałam problem by spiąć mięśnie i się podnieść, w szpitalu miałam ten trójkąt nad łóżkiem to jakoś szło ale w domu mąż robił mi za ten trojkat 😅 blizna się ładnie zrosła, codziennie 2-3 razy psikalam octaniseptem i podkładałam jalowe gaziki (bo mój taktyczny walec brzuszny nachodził na ranę) I ładnie siw zagoiło 😊 zawsze po kąpieli wycierałam delikatnie gazikiem do sucha i duuuuzo wietrzyłam (spałam bez majtek z miesiąc, często z okrytym brzuchem)...do sprawności wróciłam w miarę szybko, myślałam że będzie gorzej 😊 no ale starałam się nie dźwigać nic za bardzo ani wysilać przez pierwsze 2 miesiące 😊
Mam nadzieje ze trochę Cię to uspokoi, u mnie było w miarę okej ale była też taka Pani co miała usuwanego właśnie jakiegoś dużego guza razem z macica też przez powłoki brzuszne i ona radziła sobie super sama, sama się dźwigała i wogole także różnie to wygląda 😊najra88 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Emka06 wrote:Oloska, jak tam ogarniasz nową rzeczywistość? 😍 W domku już?
Paprota9418, SandraH.97, Nataliii, Emka06, Clausix lubią tę wiadomość
-
najra ja miałam laparotomie przy usuwaniu torbieli jajnikowojajowodowej i ogólnie da się przeżyć. To normalne, że się boisz ale nie nastawiaj się na najgorsze. Ogólnie najgorsze sa pierwsze dni, bo czujesz szwy i chodzisz zgięta jak stara babcia 😉 mnie pionizowali już w pierwszej dobie i każdego dnia dreptałam coraz więcej. Głównie po to żeby uniknąć zrostów. Nawet leżąc na sali starałam się bujać biodrami (w miarę możliwości). W szpitalu masz trójkąt nad głową który pozwoli Ci się podciągnąć i usiąść albo wstać - co do wstawania ja miałam patent żeby robić to na boku - wtedy nie napinasz tak brzucha. No i w domu suszenie rany, chodziłam w sukienkach bez majtek żeby nic nie podrażniało i "był przewiew". Po miesiącu byłam na kontroli i już wszystko było ok ale oszczędzałam się dłuższy czas. Powodzenia 🍀
najra88 lubi tę wiadomość
-
Oloska, za parę miesięcy będziesz tu wszystkim radzić 😍
Lipcowa, ja mam nadzieję, że Sylwester już we troje w domu, jak nie urodzę do tego czasu to 27 grudnia idę na wywoływanie 😉
Amunicja, Ty nawet jak wpadasz na chwilę to rozwalasz system, "zapierdol na wątkach" 😂 Ja to mam tylko Facebooka, chociaż bardziej służy mi do komunikacji niż ogłaszania swojego życia całemu swiatu. Najchętniej to bym zjadła gofra z bitą śmietaną, a nie jakieś low carb, no ale wezmę w zamian swoje bezcukrowe ciasteczka owsiane 🙄
Justme, ja też miałam zalecenia zrobienia kirów, jeśli w histero byłoby czysto. 🤷🏻♀️ Chociaż sama lekarka powiedziała, że potem nie zawsze wiadomo co robić z tymi wynikami.
Kokos, zdecydowanie dieta i suple na poprawę komórki jajowej, prog pomoże, ale to, że jest taki mały świadczy też o słabej jakości komórek niestety 😥
Amunicja, oloska, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
oloska u Was teraz magiczny czas 😍
A fizycznie jak się czujesz? ☺️ -
Hej dziewczyny ja dziś siklam 8 dni po oczywiście biel mój nik na insta to kargrab jak ktoś znajomy to mega mi miło!Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Beezi kurcze to już w tym grudniu! 🙊
Ten czas mi tak zapiernicza - przeciez niedawno pisałaś Nam, że jesteś w ciąży ☺️Rica, Beezi, Pfry lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:Emka, dziękuję, że pytasz Kochana 😊 od niedzieli jesteśmy w domu. Jest cudownie, z jednej strony czuję się jakbym zawsze miała dzieciątko, z drugiej każdego dnia jestem w szoku, że jest już z nami. I kilkanaście razy na dzień przechodzi mi przez myśl, że jednak wiedzieć coś, bo praca to jedno, a życie niesamowicie weryfikuje tę wiedzę... Często czuję się jak dziecko we mgle 🙈
Tak sobie pomyślałam właśnie, że jak kiedyś będzie mi dane rodzić, to bardzo możliwe, że wybiorę Twój szpital (wszystkie znajome bardzo go polecają) i poznamy się w końcu osobiście 😁 Chyba, że urodzę jak jeszcze będziesz na macierzyńskim 🤭Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Lipcowa wrote:Beezi kurcze to już w tym grudniu! 🙊
Ten czas mi tak zapiernicza - przeciez niedawno pisałaś Nam, że jesteś w ciąży ☺️Lipcowa lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Beezi, badałam wcześniej oczywiście i zwykle był około 10, taki wynik w poprzednim cyklu miałam i fl trwała wtedy 11 dni, co sie tu zadziało to kto to wie 🙈
Paprota, kciuki za USG a czy Ty bierzesz dodatkowo proga po owulacji?
Nataliii, dziękuję, na to wygląda, może to jednorazowa akcja skoro też miałaś krótsze fl i dało radę to już mniej się martwię, ale tego proga na razie spróbujemy! trzymaj się ciepło, musi być dobrze, moja znajoma jest na antybiotykach różnych w ciąży i wszystko w porządku 😘❤
Rozalaa, skarbnica wiedzy dzięki za podanie przyczyn niedomogi ciałka żółtego, niedoczynność tarczycy lekką mam, ale na Letroxie jest okej, z tym LH to nie wiem, bo testy owu zwykle wychodzą, ale stosunek do FSH miałam bliski 1,5? Prolaktyna w normie. Pewnie powtórzę te hormony podstawowe.
olail, ojej trzymam mocno kciuki za leczenie, macie jeszcze trochę czasu 🤞
RinTinTin, Beezi, Lipcowa, Claire, Angi90, Moon może polecicie jakie suple dołożyć, skąd dieta mogłaby pomóc na "lepsze" owulacje? wy tutaj wiedzą wykraczacie poza mój poziom 🤣
Paprota9418, RinTinTin, rozalaa, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
najra88 wrote:Na otwartej jamie brzusznej bo jeden z mięśniaków ma ponad 6cm i dlatego nie kwalifikuję się już do laparoskopii.
Wstawanie przez bok zdecydowanie jest łatwiejsze, bo nie napinasz brzucha myślę, że jest podobne postępowanie jak przy CC. Nie wiem w jakim szpitalu będziesz operowana, ale jak ja miałam laparo w Warszawie to przyszła do mnie fizjoterapeutka, żeby mnie spionizować i powiedzieć co i jak co prawda jak weszła do sali to ja już chodziłam sobie po niej kółka z workiem od cewnika w ręku, więc tylko się pośmiałyśmy i poszła (jestem fizjo z wykształcenia)
edit warto też przy kaszlu lub kichaniu przytrzymać miejsce cięcia ręką, mniej boliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 22:17
najra88 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
najra88 wrote:Hej Dinusie. Sorry, że się tak wcinam. Czytam Was tutaj po cichu codziennie i kibicuje każdej z Was gorąco. Trzymam kciuki za wszystkie badania i testowania.
Zwykle wole być cichą obserwatorką. Jednak chciałabym Was zapytać czy któraś z Was miała może operację zwaną miomektomią lub podobnego rodzaju? Czeka mnie ona za 2 tygodnie, niestety nie da się moich mięśniaków usunąć laparoskopowo bo jeden z nich ma już ponad 6cm. Przyznam się szczerze że panikuję na myśl o operacji i 6 tygodniowej rekonwalescencji.
Clarie, Lipcowa, Nataliii z całego serca gratuluję i cieszę się z Waszych jajek na pierwszej stronie 😊
Ja miałam usuwanego mięśniaka laparoskopowo o wymiarach 8x4cm, lekarz jeden się podjął, reszta też mi mówiła, że laparoskopowo się nie da go usunąć (może to też zależy od miejsca w którym jest)
Ja miałam w trzonie macicy
Miałam wykonywany zabieg prywatnie
Po zabiegu około po 6 godzinach byłam już z pomocą pielęgniarki na siku, szwy ciągną ale tak jak dziewczyny piszą potrzymywałam je ręką
Ogólnie bardziej panikowałam na krew która zamieniła się w strupa w pępku że szwem, niż na całą operację (bo lekarz nie mógł mi wyciągnąć szwa i się darłam na całą sale😂).
Ogólnie miałam jeszcze z 2miesiace odczucie takie "przyssamych" miejsc gdzie były nacięcia ale wróciłam szybko do formy 😊najra88 lubi tę wiadomość
-
Japieeerdylle wyprałam ciuchy z chusteczką...no masakra!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡
-
KarolinaAnastazja wrote:Japieeerdylle wyprałam ciuchy z chusteczką...no masakra!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Jesteście kochane ❤️
Lekarka mówiła że cięcie bedzie właśnie podobne do CC. Dobrze wiedzieć że lepiej podnosić się na boku po operacji.
Lekarka wspominała też że może być ciężko z tym większym mięśniakiem ze względu na umiejscowienie i dlatego lepiej żeby mnie otwarli. Generalnie mają też usunąć cystę z lewego jajnika i będą szukać ognisk endometriozy bo podjerzewają że to może być cysta endometrialna. Mam nadzieje że wszystko będzie ok i po 8 tygodniach będziemy mogli ruszyć z IVF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 23:17
🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023
♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%
IVF 04/24; mamy 8❄️🥰
🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5 913g 🔸28+5 1426g🔸31+2 2009g🔸33+5⏳
🍀Planowane CC 11/02/2025🍀 -
Kokos nie brałam do tej pory ale na wizycie październikowej będę naciskać żeby lekarz zwrócił uwagę na tego mojego niskiego proga po owu
Pewnie będę musiała zrobić nowe wymazy wiec zagadam żeby zrobili mężowi od razu przy badaniu nasienia posiew. Liczę na to ze uda się zrobić to w ramach tego programu. A jak nie to i tak zrobimy to w tym polecanym przez was labie
Z cycuchami wszystko w porządku
Dzięki za kciuczki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 23:44
moonflower, rozalaa, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Kokos, podstawa to DHA i koenzym Q10 lub jego forma ubichinol, niektórzy polecają dodatkowo melatoninę, L-argininę, reserwasterol i witaminę C. Ale niech podpowiedzą dziewczyny, które brały, u mnie to czysto teoretyczna wiedza, bo nie miałam problemu z progiem i owu.
Lipcowa, niedawno to się zastanawiałyśmy co się odjebało z moją betą 😂 Ale ja sama nie ogarniam, że to już prawie połowa 🤯 Pasożyt zaczyna się ruszać, a ja nadal nie wierzę, że on tam jest 🙈
Paprota, super, że wszystko w porządku ❤️ Ja cały czas wpadam zobaczyć co u Longanimity, bo jej historia to dla mnie groza 🤯
KarolinaAnastazja, nienawidzę i współczuję ❤️ Ja nie znalazłam innego sposobu nie rolkowanie wszystkich rzeczy po kolei 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 23:54
Paprota9418, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo