Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka ale to pysznie wygląda 😍
Krew na proga upuszczona 😁 dzisiaj chwila prawdy jeśli chodzi o moją owu 😅
Dziękuje za wszystkie rady dziewczyny 😘 zrobimy badanko ze wszystkimi posiewami 😊
Kropka ładnie się tam jaja rozpychają 😍Emka06, kropka27, Angi90 , Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
kropka27, KarolinaAnastazja, Zosis, olail, Angi90 , Marteczka92, RinTinTin, rozalaa, Rica, Marti27, SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Emka, ale bym zjadła takie śniadanie 🤤
Rozala, pamiętam o Twoim progu, myślę, że jednak owu była i będzie piękny 🤞
Zosis, powiem, że będzie Geralt z Krakowa 😂 Młodzi lekarze zazwyczaj są dociekliwi i mają świeżą wiedzę, więc mam nadzieję, że wizyta będzie owocna. ✊
Kropka, to jajka muszą pięknie rosnąć 🤞
Lipcowa, proszę bez stresu, wszystko będzie dobrze ✊❤️Paprota9418, Amunicja, Emka06, Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Zosis trening jak trening był okej ale moje plecy stwierdziły ze one dziękują za składanie się w takie „figury”… wczoraj wieczór był ciężki ale dziś już bólowo okej a jaka satysfakcja jest
Emka jakie piękne śniadanko❤️ smacznego !
Aaa ja dzisiaj taka głodna.. 🙁
Beezi podoba mi się ten pomysł z Geraltem!
Nie znam się na infekcjach itp bo chyba nigdy w życiu nie miałam :0
My też musimy machnąć mężowi wymazy, ale poczekamy co powie lekarz w październiku..
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i badanka 🤞🤞🤞❤️Emka06 lubi tę wiadomość
-
Stary już załatwił sprawę 😅 Udało się wejść szybciej. Cytolab zmienił lokalizację i Stary nie jest zadowolony, poprzednia mu bardziej pasowała 😅 Zaparkować ciężko, a w środku wszystko było słychać za ścianą 🙈
Teraz już wszystkie moje myśli lecą w Waszą stronę🤞🏻🤞🏻🤞🏻rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
nick nieaktualny
-
Kropka oczywiście za Ciebie tez możecie kciuki 🤞🏻
Emka super śniadanko, takie w moim stylu 🤤
Długo coś te wyniki AMH, w Bocianie wynik jest po godzinie 🤔
Bezzi kciuki za wizytę 🤞🏻 daj znac po 🥰26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Dziewczyny przepraszam, wpadam do Was z marszu, ale Was jest tu po prostu dużo i jesteście doświadczone.
Jestem w trakcie poronienia, jeśli tak to można określić. Końcówka 6 tygodnia. W poniedziałek zaczęłam krwawić i zgłosiliśmy się na SOR, na usg nic nie było widać, beta 334 - tendencja prawdopodobnie była już spadkowa. Wczoraj powtórzyłam betę - 132, więc wszystko jasne, ALE dzisiaj kontaktowaliśmy się z lekarzem żeby potwierdzić wizytę kontrolną, która miała być jutro. Lekarz zapytał czy krwawię - a krwawię i w odpowiedzi dowiedzieliśmy się, że mam jechać do szpitala na łyżeczkowanie i że możemy poczekać do jutrzejszej wizyty i przyjść, ale on i tak przekieruje nas do szpitala.
Czy to jest konieczne? Dlaczego nie daje mi szansy oczyszczenia się samej? Nawet mnie nie badał. Chciałam iść na kontrolę i zapomnieć, a w tym momencie jestem przerażona wizją łyżeczkowania. 😥😥😥😥👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka, z mojej wiedzy (może się mylę), jeśli doszło do poronienia samoistnego i wszystko się oczyści to nie ma potrzeby zabiegu. Co innego, gdyby okazało się, że ciąża się zatrzymała i poronienie się nie rozpoczęło, albo gdybyś nie oczyściła się całkowicie, ale to będzie możliwe do stwierdzenia w późniejszym czasie. Na razie bym się wstrzymała ze szpitalem, chyba, że coś Cię niepokoi. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Trzymaj się.
Weronka lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Kropka, musiałaś o tej tabeli pisać? 🤣 Ja jestem wariatem tabelkowym, ale o tabeli do lekarza nie pomyślałam aż do przeczytania Twojego wpisu i... Właśnie taką przygotowałam. 🙈 Taaak, nie dość, że zrobiłam właśnie tabelę do lekarza to jeszcze w godzinach pracy. 🙈 Ale... Deklaruję! Uwaga! Jeżeli to IUI wyjdzie to dzisiejszą dniówkę wpłacę na jakąś fundację, zajmującą się niepłodnością.
Emka06, rozalaa, Amunicja, Beezi, Paprota9418, kropka27, Marti27, Angi90 , Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Weronka, ja niestety nie pomogę, ale to co pisze Emka brzmi logicznie.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Wysyłam dużo siły i ciepłych myśli w Twoją stronę.Weronka lubi tę wiadomość
-
Weronka mi się wydaje, że skoro na usg nie było zarodka to mówimy o ciąży biochemicznej, skoro krwawisz, a Beta spada to znaczy, że sama się oczyszczasz.
Trzymaj się ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:44
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Weronka wrote:Dziewczyny przepraszam, wpadam do Was z marszu, ale Was jest tu po prostu dużo i jesteście doświadczone.
Jestem w trakcie poronienia, jeśli tak to można określić. Końcówka 6 tygodnia. W poniedziałek zaczęłam krwawić i zgłosiliśmy się na SOR, na usg nic nie było widać, beta 334 - tendencja prawdopodobnie była już spadkowa. Wczoraj powtórzyłam betę - 132, więc wszystko jasne, ALE dzisiaj kontaktowaliśmy się z lekarzem żeby potwierdzić wizytę kontrolną, która miała być jutro. Lekarz zapytał czy krwawię - a krwawię i w odpowiedzi dowiedzieliśmy się, że mam jechać do szpitala na łyżeczkowanie i że możemy poczekać do jutrzejszej wizyty i przyjść, ale on i tak przekieruje nas do szpitala.
Czy to jest konieczne? Dlaczego nie daje mi szansy oczyszczenia się samej? Nawet mnie nie badał. Chciałam iść na kontrolę i zapomnieć, a w tym momencie jestem przerażona wizją łyżeczkowania. 😥😥😥😥
Jestem po dwóch poronieniach, pierwsze samoistne w 6 tyg. Jeżeli się oczyszczasz, a beta spada, nie ma potrzeby łyżeczkowania. Wystarczy kontrola bety do wartości poniżej 5, a po ustaniu krwawienia usg, żeby zobaczyć czy wszystko się oczyściło.
Nawet przy poronieniu zatrzymanym (9 tydz.) nie miałam łyżeczkowania, podali mi jedynie leki poronne i sama się oczyściłam.
Zmień lekarza, bo jeżeli bez badania mówi takie bzdury, to coś jest nie takWeronka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
RinTinTin wrote:Emka super śniadanko, takie w moim stylu 🤤
Długo coś te wyniki AMH, w Bocianie wynik jest po godzinie 🤔Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Weronka przykro mi 💔😥 Kontroluj betę czy na pewno spada. Odstaw wszystkie leki i czekaj aż samo się oczyści. Poszukaj innego lekarza. U mnie w przy wyższej becie jak zaczęło się krwawienie to zarówno na SOR jak i prywatnie dwóch lekarzy mówiło że nie ma sensu łyżeczkować, ale to było po zrobieniu usg i ocenie czy w macicy widac cos niepokojącego. A rzucanie takiej diagnozy przez telefon bez usg wydaje mi się conajmniej dziwne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:53
Clausix, Beezi, Weronka, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Pasożyt waży już ponad 400g (kiedy?! 🤯 Przecież dopiero co się marzec skończył i miałam mieć histero 🤯), w badaniu wszystko w porządku.
Pozdrawiamy wszystkie dinusiowe ciotki i przesyłamy wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
olail, Mart768, Zosis, Nataliii, Clausix, Emka06, Rica, rozalaa, Marti27, RinTinTin, Paprota9418, Amunicja, KarolinaAnastazja, Bambi92, ChocoMonster, SandraH.97, Marteczka92, Angi90 , Incognitka, moonflower, Lipcowa, Kil, Niaha lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Weronka przechodziłam przez to w maju na początku 7 tygodnia. Na USG było widać pęcherzyk, ale za mały w stosunku do terminu. Zalecenie było, że jeżeli w ciągu 2 dni nie pojawi się u mnie krwawienie to wtedy dopiero do szpitala. Jeśli krwawienie się pojawi to tydzień później miałam tylko pójść do gina na kontrolne USG + dla pewności beta. Skonsultuj się może z innym lekarzem i niech zrobi Ci badanie, a dopiero później zleca szpitale. Trzymaj się Kochana.
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Weronka bardzo mi przykro, rozsądek podpowiadałby mi żeby skonsultować się z innym lekarzem. Trzymaj się!
Beezi, piękny ten Twój pasożyt ❤️Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Beezi, jaaaaaki przystojniak! 🥺🥺🥺
I najważniejsze, że wszystko w porządku. 🥺
Przytulam Was mocno i łapię wiruski. W sam raz na dzisiejszą wizytę pod IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 12:27
Beezi lubi tę wiadomość