X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję 🫂 Jestem pełna wdzięczności za każde Wasze słowo i gest❤️ Macie taką moc, że nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy, tulę Was wszystkie razem i każdą z osobna 🫶

Nie jest kolorowo. Psychicznie dno, przeryczałam pół nocy i nadal łzy same spływają po policzkach. Ból był wczoraj niemiłosierny, nie reagował na zwykłe leki przeciwbólowe dożylnie, więc od jakiejś 22-giej jestem podpięta do pompy, która podaje mi mieszankę z morfiną i dzięki temu mogę się chociaż przekręcić na bok, żeby dać odpocząć kręgosłupowi. Właśnie wyjęli ze mnie cewnik i dren. Czekam na doktora, żeby potwierdził, że mogę wstać i zacząć pić, bo nawet wody mi nie wolno.

Sytuacja jest dobijająca, nie ma co ściemniać. Doktor Mariusz zna się na rzeczy i ja mu ufam, skoro mówi, że nie dało rady, to wiem, że próbował jak tylko mógł. Z resztą inna doktorka obecna przy operacji powiedziała, że tak mnie boli, bo właśnie kontrastu nie żałowali i robili co mogli. Jedyną opcją byłaby inwazyjna operacja na otwartym brzuchu i mozolne wyczyszczenie zrostów milimetr po milimetrze. Na to się nie zgodzę, bo mam dla kogo żyć, a nikt nie zagwarantuje efektu.

Nie wiem co się wydarzyło po drodze, że ten lewy jajowód również nie jest drożny, prawdopodobnie te dziady się rozrosły...
    Nadia jest naszym cudem, mam potwierdzenie, że jestem zepsuta od małego...Kolejny cud może się wydarzyć wyłącznie przy pomocy In Vitro... Temat zostaje do przedyskutowania z mężem, ale nawet jeśli...nie #rodzew2024...

aśś, KarolinaAnastazja, SandraH.97, Niemampomyslunanick, KoKos lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Angi, polubiłam, bo jesteś mega silną kobietą. Wśród tego całego bolui trudności nadal czuć, że nie załamujesz się i płyniesz do przodu, co jest bardzo budujące.

Dodatkowo, ile nas tu jest tyle historii, cięższych i czasem moze lżejszych, a wciaż tyle ciąż, że nie ma co się załamywać tylko przeć do przodu. Cuda się zdarzają :)

20230928-103849.jpg

Przede mną jutro ostatni dzień plażowania, bo w sobote wracam do Polski i w sumie cieszę się, że mam cykl bezowulacyjny bo tyle radości i przyjemności z seksów z tego tygodnia to już dawno nie mieliśmy, bo w końcu było to nie z obowiązku, a z ochoty 😀

Beezi, KarolinaAnastazja, Kil, ChocoMonster, Rica, Lipcowa lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, jeden cud już macie, może z drugim też się uda, nie ważne jakimi metodami. Na razie musisz dojść do siebie po zabiegu, odpocząć, przemyśleć różne opcje, a jak będziesz gotowa na decyzje to my tutaj dla Ciebie będziemy - nie ważne czy pójdziesz dalej czy zawrócisz. ❤️ Ściskam Cię bardzo mocno ❤️

KarolinaAnastazja, szukajcie i drążcie, a w międzyczasie cieszcie się sobą. Wypłacz się porządnie, a potem ruszaj dalej po marzenia 🍀 Bubu dobrze prawi i daje nadzieję, zresztą jest tyle historii na forum ze szczęśliwym zakończeniem, że mam nadzieję, że niedługo jedna będzie Wasza. 🤞🍀

Mart ✊ Daj znać po wizycie, martwię się o Was 🥺

Miłego dnia, Dinusie ❤️ Ten tydzień się powoli kończy, mam nadzieję, że październik przyniesie nowa energię i lepsze wiadomości ✊

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi nic mądrego i nowego nie napiszę poza tym samym co dziewczyny. Mimo wszystko zrobiłabym chociaż sikanca za dwa dni jak @ nie będzie. A nuż się okaże że to startująca beta?

Olail zapewne każda z nas chciałaby wam zagwarantować że teraz już na pewno będzie dobrze. Ale żadna z nas tego nie wie, a nie chcemy mimo wszystko mówić że "musi", bo wszystko się może zdarzyć. Osobiście ogromnie wierzę w to, że teraz przy lepiej dopasowanej stymulacji wszystko przebiegnie dobrze. Wierzę i ogromnie na to liczę. Zasługujesz na taki bieg wydarzeń i na szczęśliwy, zielony finał. 🍀 mocno Ci kibicuję, zapewne jak cały wątek, kochana. 🥺 jesteś ogromnie silna babka, zapewne sama o tym wiesz. Nawet chwile słabości i emocji tego nie zmieniają, a wręcz oznaczają jeszcze większą siłę. 💕

KarolinaAnastazja na pewno to maska. Albo zagrzebał wszystko gdzieś głęboko w głowie. Mężczyźni tak robią a potem noca nie mogą spać bo to rozgrzebują. Wspieraj go ile możesz. Przy takiej ilości i żywotności nawet 1% w morfo (niezależnie czy nastąpi faktyczną poprawa, czy po prostu to będzie kwestia próbki) to będzie naprawdę elegancka armia. 🔥 i tego się trzymajcie. Liczę na to że antyoksydanty Wam pomogą. 💕

RinTinTin 😎 hihihi pamiętaj, to nie róż tylko Magenta. 🤪 Czyżbyśmy były koleżankami z firmy?

Kil Naruto nie wchodzi od pierwszych odcinków. One są tak denne i infantylne, że czuć tylko zenue. Akcja się rozkręca potem. Nawet nie na ich pierwszej wyprawie, ale chyba od momentu tych wielkich zawodów czy cos. Ogólnie anime lubimy, fajnie czasami wrzucić coś ciekawego "na ruszt". Ja od siebie polecę Kuroko, nie sądziłam że tak będę uwielbiała anime o koszykowce. 😱 A z netflixa usunęli mi nowa wersję Fullmetal Alchemist i chyba będę musiała szukać gdzieś po necie. 😅 Mieszkam niedaleko Wieruszowa. Było o tym trochę głośno ostatnio bo się okazało, że PIS wsadzał tu kupę kasy a w sondażu wyszło że nikt na nich jednak nie zagłosuje. 😆 Czy jakoś tak. A niby wiejskie okolice i socjal leje się z nieba. Baby w pracy to widzę niezły sort. Dowal im że jesteś niepłodna i zobacz jak im trybiki w mózgu pracują. Założę się że nie zalapia i skojarzą to z "bezpłodna", może chociaż jedna od tego zmądrzeje. O ile oczywiście chcesz. Ja bym tak zrobiła bo lubię jak komuś głupio się robi.

Angi kochana. To strasznie przykre i dołujace że akurat ciebie to spotkało. Daj sobie teraz przede wszystkim czas i przestrzeń na emocje. Na rozmowę z mężem. Nic na siłę. Ja wam ogromnie życzę kolejnego cudu, nie ważne kiedy i jak. Pamiętaj że jesteśmy tu dla Ciebie i wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki oraz Ci kibicujemy. Aktualnie technika umożliwia nam posiadanie tego cudu nawet przy takich zakrętach losu. 🍀 Nawet jeśli nie będziesz mogła podpisać się pod tym hashtagiem, będą inne w które będziesz mogła się wpisać. Kochana, to może oklepane co powiem, ale... jeszcze będzie pięknie. 🤗 wysyłam ci tysiąc tulaskow i flaszkę wina 🍷 a także kebabika. 🥙 kebabik na rozweselenie zawsze dobry.

Mart ja również czekam. 🥺

olail, Kil lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, oczywiście, że magenta, jak ja mogłam 🤪
    Od września zmieniłam pracę, więc na pewno byłyśmy koleżankami z pracy 🤭 ale jaja 😀
    Założę się, że miałyśmy jakiś kontakt ze sobą, bo ja pochodzę z ulubionego działu wszystkich pracowników - benefity 😀

siesiepy lubi tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin wrote:
    Siesiepy, oczywiście, że magenta, jak ja mogłam 🤪
    Od września zmieniłam pracę, więc na pewno byłyśmy koleżankami z pracy 🤭 ale jaja 😀
    Założę się, że miałyśmy jakiś kontakt ze sobą, bo ja pochodzę z ulubionego działu wszystkich pracowników - benefity 😀

Pisałam, pisałam o benefity kilka razy więc na pewno! 🤪 Ja pochodzę z CUW IT, głębiej nie powiem bo będę prosta do identyfikacji przez wzgląd na rozmiar mojego biura. 🙈

RinTinTin lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie to podbrzusze wkur**a.. boli nie wiadomo na co i po co.. tym razem znowu inaczej niż zawsze. Denerwuje ludzi, robi jakieś złudne nadzieje ze może tym razem, a potem przychodzi 🦍 i wszystko w pizdu a Ty się męczysz…
    to nie jest ból na przeciwbólowy ale takie ciągniecie i kłucie które po prostu wkur*ia.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Angi, KarolinaAnastazja :( strasznie mi przykro, że takie wiadomości dostałyście :(

Sandra - pisałaś wcześniej o koleżance z tasiemcem ;> wiesz może jakie badania robiła, że jej go wykryli?

Lipcowa - u mnie nastawienie na nowy cykl takie se ;) w sensie tak jak któraś pisała - oczywistością są @ i białe testy - zdziwiłabym się jakbym zobaczyła II :) K. pilnuje dalej terminów <3 a ja łykam sobie fertistim - na więcej nie stać mnie psychicznie :) w pracy wredne "koleżanki" co chwila niby niechcący gadają o kimś tam co to późno zaszedł w ciążę ("ktoś" młodszy ode mnie o 4 lata?) ogólnie ciągle coś o dzieciach, że one mają samych chłopaków, że w dziale taka tendencja - ale oczywiście ty nie musisz mieć wcale xD takie głupie komentarze
    Imiona bardzo fajne <3 Jak czujesz? Dziewczyna czy chłopak będzie?=D

Bambi - przykro mi z powodu polipa =/ oby jednak wstrzemięźliwość nie musiała być taka długa po zabiegu x|

Siesiepy - kurcze, pisałaś zagadką gdzie mieszkasz ale ja tempawa widocznie jestem xD bo nie zacziłam xP trudno xDD widzę, że mąż w klimatach anime ;> my męczymy sobie One Piece xD Naruto mnie pokonało - nie dałam rady obejrzeć xD co do biegania to u mnie króciutkie (bo nawet nie 4km xD) ale po wojsku dalej lubie wyjść i dreptać powoli do przodu =) stopniowo staje się to przyjemne xP choć nadal męczące xD

Meggi - trzymam kciuki, żeby skończyło się jednak u Ciebie jak u Choko <3

Mart - trzymam kciuki żeby z Dinusiem było wszystko dobrze <3

To nie ja pisałam o koleżankę z tasiemcem ^^

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
    05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Jak mnie to podbrzusze wkur**a.. boli nie wiadomo na co i po co.. tym razem znowu inaczej niż zawsze. Denerwuje ludzi, robi jakieś złudne nadzieje ze może tym razem, a potem przychodzi 🦍 i wszystko w pizdu a Ty się męczysz…
    to nie jest ból na przeciwbólowy ale takie ciągniecie i kłucie które po prostu wkur*ia.

Powiem tylko "PMS" wjeżdża na ostro. 😂 Mam nadzieję że Cię to nie urazi, wiem że niektóre dziewczyny nie lubią tego typu żartów.
    Tuż przed goryliskiem też chodzę taka wkurwiona że kijem nawet nie tykaj, tylko rzuć czekoladą, winen i uciekaj z pola widzenia. 😆

Dziewczyny, czy jeśli udam się do Diagnostyki w sobotę na badanie, to dostanę wyniki również w Sobotę? Mam na myśli placówki we Wrocławiu, ale nie te główne.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Kil Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    To nie ja pisałam o koleżankę z tasiemcem ^^

A to sorki... źle zapisałam haha xD

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no az tak źle do otoczenia nie jest :p
    Gorzej jest do samej siebie.
    Wkurwia mnie ze to tak boli nie boli.. zdecydowało by się albo w jedna albo w druga. A nie takie jakieś zabawy…
    Chociaż ta czekoladę i wino przygarnęłabym nawet bez PMSa :p
    Zreszta ile może trwać ?! 3 dni przed by wystarczyło a nie tydzień…

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wierzycie bardziej ode mnie, ale ja wiem ze 13dpo to już beta ma inny poziom i chyba bym musiała cud zgłosić do Watykanu 🤣

Rica lubi tę wiadomość

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, kochana, my tu wszystkie z przyjemnością poświadczymy taki cud! :)

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny wierzycie bardziej ode mnie, ale ja wiem ze 13dpo to już beta ma inny poziom i chyba bym musiała cud zgłosić do Watykanu 🤣
    Pamiętaj, zagnieżdżenie według ponoć ostatnich badań może być nawet w 14dpo! 😱

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Nie no az tak źle do otoczenia nie jest :p
    Gorzej jest do samej siebie.
    Wkurwia mnie ze to tak boli nie boli.. zdecydowało by się albo w jedna albo w druga. A nie takie jakieś zabawy…
    Chociaż ta czekoladę i wino przygarnęłabym nawet bez PMSa :p
    Zreszta ile może trwać ?! 3 dni przed by wystarczyło a nie tydzień…

Pociesze Cię, ja mam 2 tygodnie. Od samej owulki. 😂 tzn miałam. 🧐

Paprota9418 lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam tylko powiem, że to całe wsparcie, wiara, kciuki i ciepłe myśli to naprawdę robią cuda… ja już po usg, jest serduszko, ciąża zdrowa, tylko młodsza niż przewidywana, bo dzisiaj dopiero 6+0, takze w sobote mialo prawo nic nie byc na tym usg ^^ dalej nie moge uwierzyc, za dwa tygodnie kontrola ze wzgledu na historie poronień, ale póki co dinusiątko się trzyma ^^ i jestem przeszczęśliwa, bo dostałam leki na mdłości, także może w końcu odzyskam w miare dobre samopoczucie i będę bardziej optymistycznie nastawiona do wszystkiego…

W każdym razie chciałam Wam bardzo podziękować, jesteście najlepsze Dziewczyny.

Angi90 , BuBu90, siesiepy, Emka06, Bambi92, rozalaa, Beezi, RinTinTin, Amunicja, Lipcowa, KarolinaAnastazja, Niemampomyslunanick, ChocoMonster, Meggi110818, Marti27, Paprota9418, eM 🌺, SandraH.97, Miminka, aśś, kropka27, KoKos, oloska, Kil, justme, olail lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, na takie wieści czekałam! Kropek walczy dzielnie, wszystko będzie dobrze!❤️Musi być!✊🍀

BuBu, od rana nie mogę dopisać...bardzo cieszę się z Waszego kolejnego kroku! Niech magia trwa, a Wy spełnicie w końcu to marzenie!✊💫

Dziękuję jeszcze raz za wsparcie 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 15:37

Mart768, BuBu90 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi a ja Ciebie przytulam bardzo bardzo mocno i mimo wszystko nie puszczam kciuków, żeby ten drugi cud jednak Ci się przytrafił 😘 mam nadzieję, że ten ból po zabiegu szybko Ci przejdzie.

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu ale się cieszę 🥳🥳 niech magia trwa 🥳
    Też startowałam z takim zestawem 🍀 nie mogę doczekać się Twojego pierwszego podglądu! 🤩

Rozalaa wymaz zrobiony? 🧐😁

Siesiepy i co zrobiłaś z tak zabójczą ilością grzybków? 😁 Ja to kocham kurki więc narobiłaś mi smaka i jutro chyba wleci sosik 🤤

kropka czekam na Twoją @ i niech zacznie się magia 🤩 będzie pięknie zobaczysz 😊
    Co do owulkow ja od siebie polecam facelaki - zawsze ładnie pokazywały mi pik 😊

KarolinaAnastazja BuBu napisała już chyba wszystko 🤩 ja niezmiennie trzymam kciuki 🍀🤞🏻

Mart cudowne wiadomości 🥰😍
    Niech Dinuś rośnie zdrowo 🤩
    Jak się czujesz? 😊

Paprota smacznego! 🙂 Niech ten ananas robi teraz robotę 😁

Meggi a sprawdzałaś może czy kreska ciemnieje? 🙂 Bo beta 4 znaczy wszystko i nic 😊

RinTinTin dobrze Cię widzieć 😘 ciekawe ile z Nas gdzieś jest ze sobą powiązanych jak Ty z Siesiepy 🤩

Olail jesteś bardzo silna. Strach jest normalny w Twojej sytuacji. Ale nie daj mu się. Idziecie teraz inną metodą, wytrzymaj jeszcze trochę 😘

Kil czasami takie dość luźne podejście do starań jest potrzebne - szczególnie na głowę 😉
    A głupimi koleżankami nie przejmuj się - niech lepiej zajmą się swoim życiem. 😡
    Czuję się dobrze - dziękuję, że pytasz 😉 nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuchu ale mam nadzieję, że za tydzień gino zdradzi ten sekret 😉

Aśś super zdjęcie 😊 zazdroszczę tego wakacyjnego luzu - oczywiście tak pozytywnie 😉
    Baterie naładowane? 😊

Beezi już w domku? 😁 Powrót z ulgą czy zderzenie z rzeczywistością? 😁

Angi.. Serce mi pęka, gdy czytam co przeżywasz. Życie jest cholernie niesprawiedliwe. Nie umiem wytłumaczyć sobie, że kogoś tak pełnego ciepła i troski o drugiego człowieka spotyka taki cios. Cios, po którym człowiek traci oddech. Poniekąd wiem co teraz przeżywasz. Po mojej lutowej laparo i diagnozie zamarzło mi serce, a później pękło na małe kawałeczki. Czułam ten ból, bezsilność, żal, złość, niesprawiedliwość i na koniec pustkę. Leżałam na deskach i to właśnie Wy pomogłyście mi się podnieść. Dlatego wiedz, że nie zostawimy Ciebie z tym wszystkim samej 😘 teraz boli - zarówno psychicznie i fizycznie ale wierzę, że z każdym dniem zacznie klarować się plan na kolejne działania. Bo to nie koniec Twojej drogi do bycia znowu mamą. To po prostu wejście na inną trasę - wcale nie tak straszną jak mogłaby się wydawać - po prostu inną. I jeśli się na nią zdecydujecie - My będziemy trzymały Cię wirtualnie za rękę. 😘 Masz duszę wojowniczki - wierzę, że się nie poddasz. Pamiętaj - "ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem".
    P. S. Jak się czujesz? Z doświadczenia wiem, że po wyjęciu drenu i cewnika jest lżej 😘 pamiętaj żeby dużo spacerować - nawet w pozycji skulonej babci 😉

RinTinTin, BuBu90, Paprota9418, eM 🌺, Mart768, kropka27, Emka06, olail lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy współczuje !! 🤮

Mart Dinomamusiu gratuluje ❤️🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 19:14

Mart768 lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ