X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy 😂😂

RinTinTin zalesiona działka to też moje marzenie, ale tak jak Paprota zostawiam je na czas, gdy nie będę taka uzależniona od miasta 😜 Gratulacje, niech Wam budowa lekką będzie 😉

Paula jeszcze Ty umów histeroskopie i do końca roku zamkniemy tematy zabiegowe 😜 przynajmniej te, które są już w planach.

Beezi Twoje pytanie motywuje mnie do wysłania dzisiaj kilku CV. Pracuje, ale kompletnie bez zaangażowania 🤷 I z postanowieniem, że jak sytuacja się zaogni to idę na L4. Niestety urządzanie domu nieźle drenuje nam portfele, więc przynajmniej do końca roku nie składam wypowiedzenia. W sumie to mi smutno, jak o tym myślę 🙄

Paula29, RinTinTin, siesiepy lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dać aktualizacje. Może dam tak w skrócie :
    W sierpniu miałam histero-laparoskopie, endometrium zdrowe, komórki nk maciczne podwyższone, szyjka wylyzeczkowana, obydwa jajowody po chwili udrożnione.. stan na dziś : bark ciąży.
    Leczę się w Niemczech, niestety jedyna rada w klinice : invitro. Muszę ruszyć na Polskę z badaniami immuno w tedy dowiemy się co dalej..
    póki co nie chce mi się myśleć kiedy owulacja, kiedy co.. ale jak tylko przychodzi okres : przeoranie psychiczne jakby coś mnie przeżuło, wypluło, przeżyło, połknęło i wydaliło 🫠 o ile wgl można tak to nazwać.. później jest okej.
    Czeka mnie rozmowa z mężem na temat co dalej, bo póki co oboje zamietliśmy to pod dywan. Chyba żadne na razie nie ma siły na to.. Plus do tego mój mąż ma wypukline kręgu szyjnego.. jest na silnych lekach, póki co musimy przerwać starania. A operacja nie wchodzi w grę bo jest zbyt ryzykowna, z medycznego punktu widzenia zmiana jest za mała na tak poważną operację. Może przynieść więcej szkody jak pożytku.
    Ale powiem wam, że czuję tak w kościach, że się bardziej zbliżyliśmy do siebie. Ostatnio mieliśmy rocznicę ślubu 4 💖 w piątek jedziemy do Polski rano a wieczorem mąż mnie porywa, mam wytyczne : ubrać sie sexy i elegancko ☺️ nie mam pojęcia gdzie, po co, jak 😂 ale sexy wdzianko zakupiłam bo mamy dopiero w sobotę rano jechać dalej na urodzinki mojej chrzesnicy ☺️

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję tu co chwilkę wątek i chciałabym pogratulować 3xM pięknych kreseczek, przyrostów i okruszków pod serduszkiem ❤️

I oczywiście trzymam kciuki za pozostałe dinusie ☺️

Oraz przepraszam za wtrącenie się do rozmowy, nie lubię się tak wcinać 😅

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Paula jeszcze Ty umów histeroskopie i do końca roku zamkniemy tematy zabiegowe 😜 przynajmniej te, które są już w planach.
    Bambi jeszcze wczoraj chciałam przekładać na luty 😂 jak dziś zadzwonię zeby przełożyć na grudzień to mnie przechrzczą 😂😂

Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a może w tą stronę się uda? 😉🤞AMH mimo wszystko ładne, prawidłowe, ale pewnie lekarze każą skontrolować za kilka miesięcy czy dalej nie spada.

Bambi, w zupełności rozumiem to, że teraz sobie nie możesz pozwolić na złożenie wypowiedzenia. Ale w międzyczasie jakieś CV można wysłać, jakby się rozmowa trafiła to można iść, zobaczyć, nabyć doświadczenia przed tym właściwym szukaniem pracy. Zwolnienie to też jest dobry pomysł jak poczujesz się już całkiem pod ścianą. ❤️‍🩹

Aśś, a u Ciebie się w końcu odezwali?

Amani, zapisuj się w takim razie w Polsce do immunologa, na wizyty chwilę się czeka, więc na następny rok będzie w sam raz. Udanego weekendu 😁

Siesiepy, no nie mogę z tymi jajeczkami 😂 Biedne krasnale u Ciebie 😂😂😂

Paprota, Bambi, my się cały czas miotamy z decyzjami, ale dojrzewamy coraz bardziej do tego, żeby szukać działki w Beskidach, wybudować dom i wyprowadzić się całkiem z Krakowa. Tylko my planujemy sprawy zawodowe zabrać ze sobą, ja mogę pracować zewsząd, a Stary akurat w szpitalu powiatowym zarobi więcej niż w mieście...

Moon, przytulam, wiem jak to jest ❤️‍🩹 Dotrwaj do piątku i próbuj leków 🤞

Mart, w takim razie kciuki za jutrzejszą wizytę ✊ Który u Ciebie tydzień? No i powodzenia z piernikiem 🙈

Paprota, czekam na odzew na CV i trzymam kciuki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 10:44

Paprota9418, RinTinTin, Mart768, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi 😔 powysyłaj cv - może akurat ktoś szybko odezwie się z fajna propozycja 😊 szkoda życia na takie męki 😘

Mart768 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:

Paprota, Bambi, my się cały czas miotamy z decyzjami, ale dojrzewamy coraz bardziej do tego, żeby szukać działki w Beskidach, wybudować dom i wyprowadzić się całkiem z Krakowa. Tylko my planujemy sprawy zawodowe zabrać ze sobą, ja mogę pracować zewsząd, a Stary akurat w szpitalu powiatowym zarobi więcej niż w mieście...
    Beskidy 🥰 To jest bardzo dobry pomysł 😉 Ja myślałam, że Wy jesteście typowo miastowi.. Pewnie jak spotkacie się z Bąblem po drugiej stronie brzucha, to będziecie jeszcze bardziej się miotać. Bo trzeba będzie myslec o przedszkolu, szkole itd. W każdym razie wspieram najmocniej 💓

Beezi lubi tę wiadomość

💃
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺

• aśś Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Paula, a może w tą stronę się uda? 😉🤞AMH mimo wszystko ładne, prawidłowe, ale pewnie lekarze każą skontrolować za kilka miesięcy czy dalej nie spada.

Bambi, w zupełności rozumiem to, że teraz sobie nie możesz pozwolić na złożenie wypowiedzenia. Ale w międzyczasie jakieś CV można wysłać, jakby się rozmowa trafiła to można iść, zobaczyć, nabyć doświadczenia przed tym właściwym szukaniem pracy. Zwolnienie to też jest dobry pomysł jak poczujesz się już całkiem pod ścianą. ❤️‍🩹

Aśś, a u Ciebie się w końcu odezwali?

Amani, zapisuj się w takim razie w Polsce do immunologa, na wizyty chwilę się czeka, więc na następny rok będzie w sam raz. Udanego weekendu 😁

Siesiepy, no nie mogę z tymi jajeczkami 😂 Biedne krasnale u Ciebie 😂😂😂

Moon, przytulam, wiem jak to jest ❤️‍🩹 Dotrwaj do piątku i próbuj leków 🤞

Mart, w takim razie kciuki za jutrzejszą wizytę ✊ Który u Ciebie tydzień? No i powodzenia z piernikiem 🙈

Paprota, czekam na odzew na CV i trzymam kciuki ✊
    Dzieki Beezi, ze pytasz. Ja przechodzę chwilową depresje, nadal sie nie odezwali do mnie z tej pracy, zaczynam już w to wszystko wątpić czy sie uda...
    Przeniosłam sie do pracy biurowej w tym momencie, bo pracowalam w laboratorium, a stwierdziłam, ze tak bedzie zdrowiej, wiec rzuciłam im zaświadczenie od lekarza i musieli mnie przenieść...
    Generalnie mysle, ze nigdy nie zajde w ciążę, wiec staram sie skupic na tym, zeby nie miec depresji zwiazanej z pracą chociaż...

A Ty juz rodzisz za sekunde, jak sie czujesz w ogole? Dajesz jeszcze rade funkcjonować?

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane, dziękuję za wszystkie kciuki! 🥰 Trzymajcie, trzymajcie jeszcze, bo wizyta dopiero o 19.20. 😊 Na początku myślałam, że to dobra godzina, bo Stary na pewno zdąży, ale dzisiaj sama się zastanawiam, co mnie podkusiło tak późno. 😅 No, ale nic... Już bliżej niż dalej. Widzę, że tu bukmacherka odnośnie liczny dzidziulków trwa w najlepsze. 😂

A jeszcze a propo wizyty sprzedam Wam rozmowę z moim Starym wczoraj, wiem, że lubicie. 😅 Siedzimy i rozmawiamy, że jutro (w sensie dzisiaj) będzie już pewnie serduszko, a ten do mnie z pytaniem... "Aha, a kiedy będzie wiadomo, czy to będzie jedno czy jednak dwoje?" Patrzę na Niego i nie wierzę, co słyszę i palnęłam, że okaże się jak się urodzi, wyskoczy albo jedno albo dwoje, no przecież będzie albo jedno albo dwa serduszka. 😅 To się Chłop zdziwił..😅

Bambi, bardzo rozumiem sytuację z pracą. Niestety, wykończenie swoje kosztuje, a starania też nie ułatwiają decyzji. Z tych samych powód jestem tu, gdzie jestem już 7 lat. Aczkolwiek u mnie trochę inna sytuacja - pracę samą w sobie lubię bardzo, tylko czasami szefa zepchnęłabym z dachu jakiegoś wieżowca. 😂

Amunicja, jesteś niezmiennie moją mistrzynią słowa! Któraś z dziewczyn pisała o tomiku - popieram, czytałabym. :)

Moon, czyli opaski jednak nie pomogły? Oby przystojny doktorek miał jutro jakąś skuteczną receptę na te mdłości. Ja zauważyłam, że u mnie chcą się zacząć, ale... Cofają się jak zjem. Wczoraj Stary się śmiał, że kupi mi smaczki takie, jak dla psa. 😅

Jo_ana, podziwiam cierpliwość. Chociaż w sumie po sobie wiem, że jeszcze 9 dpo była przerażająca biel vizira.

RinTinTin, gratulacje rezerwacji działki! Działka przy lesie brzmi magicznie! 🥰 Piękny etap się zaczyna w Waszym życiu! 🥰

Angi, kicuki za krzywą. 🤞

Siesiepy, Amunicja, a Wy tego 30.11 na Andrzejki to w jednym szptalu się przypadkiem nie umówiłyście? 😁

Lipcowa, Staremu już wybaczone, ukajał się Chłop już odpowiednio? 😁

Aśś, z tej drugiej firmy to aż tak przedłużają proces rekrutacyjny? Może warto zadzwonić i zapytać, czy coś się dzieje czy po prostu wybrali kogoś innego i nie dają znać? Takie przedłużenie sprawy to strasznie słabe jest.

RinTinTin, Paprota9418, Angi90 , Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • aśś Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczynki moje kochane, dziękuję za wszystkie kciuki! 🥰 Trzymajcie, trzymajcie jeszcze, bo wizyta dopiero o 19.20. 😊 Na początku myślałam, że to dobra godzina, bo Stary na pewno zdąży, ale dzisiaj sama się zastanawiam, co mnie podkusiło tak późno. 😅 No, ale nic... Już bliżej niż dalej. Widzę, że tu bukmacherka odnośnie liczny dzidziulków trwa w najlepsze. 😂

A jeszcze a propo wizyty sprzedam Wam rozmowę z moim Starym wczoraj, wiem, że lubicie. 😅 Siedzimy i rozmawiamy, że jutro (w sensie dzisiaj) będzie już pewnie serduszko, a ten do mnie z pytaniem... "Aha, a kiedy będzie wiadomo, czy to będzie jedno czy jednak dwoje?" Patrzę na Niego i nie wierzę, co słyszę i palnęłam, że okaże się jak się urodzi, wyskoczy albo jedno albo dwoje, no przecież będzie albo jedno albo dwa serduszka. 😅 To się Chłop zdziwił..😅

Bambi, bardzo rozumiem sytuację z pracą. Niestety, wykończenie swoje kosztuje, a starania też nie ułatwiają decyzji. Z tych samych powód jestem tu, gdzie jestem już 7 lat. Aczkolwiek u mnie trochę inna sytuacja - pracę samą w sobie lubię bardzo, tylko czasami szefa zepchnęłabym z dachu jakiegoś wieżowca. 😂

Amunicja, jesteś niezmiennie moją mistrzynią słowa! Któraś z dziewczyn pisała o tomiku - popieram, czytałabym. :)

Moon, czyli opaski jednak nie pomogły? Oby przystojny doktorek miał jutro jakąś skuteczną receptę na te mdłości. Ja zauważyłam, że u mnie chcą się zacząć, ale... Cofają się jak zjem. Wczoraj Stary się śmiał, że kupi mi smaczki takie, jak dla psa. 😅

Jo_ana, podziwiam cierpliwość. Chociaż w sumie po sobie wiem, że jeszcze 9 dpo była przerażająca biel vizira.

RinTinTin, gratulacje rezerwacji działki! Działka przy lesie brzmi magicznie! 🥰 Piękny etap się zaczyna w Waszym życiu! 🥰

Angi, kicuki za krzywą. 🤞

Siesiepy, Amunicja, a Wy tego 30.11 na Andrzejki to w jednym szptalu się przypadkiem nie umówiłyście? 😁

Lipcowa, Staremu już wybaczone, ukajał się Chłop już odpowiednio? 😁

Aśś, z tej drugiej firmy to aż tak przedłużają proces rekrutacyjny? Może warto zadzwonić i zapytać, czy coś się dzieje czy po prostu wybrali kogoś innego i nie dają znać? Takie przedłużenie sprawy to strasznie słabe jest.
    Pisałam juz maila, ale nikt nie raczył odpisać, a to jest duza firma, wiec spodziewalam sie czegos wiecej, a zadzwonic nie ma jak bo zadnego telefonu do hr nie znajde raczej...

Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:

💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśś to lipa, nie patrz na nich tylko wysyłaj dalej CV. To taki średni sygnał na start :(

Zosia a co Ty postanowiłaś w sprawie awansu? Czy będziecie o tym myśleć po dzisiejszej wizycie?

💃

🕺

• Angi90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wynik masz ok ☺️ Ale pewnie będą chcieli to sprawdzać później, jak się zmienia, kciuki za resztę wyników 🤞
    Moje będę pod wieczór, tak, robiłam insulinę też, bo w sobotę idę do swojego doktorka gin -endo, więc odświeżam badania.
    Już w domu, jem śniadanie i do kawki oglądam sejm 🫣 Mogę nie jeść pół dnia, pod warunkiem, że krwi nie oddaję 😅

Aśś, kochana 🫂 chyba musisz zapomnieć o tamtych rozmowach 🥺 Wkurw mnie ogrania, że ludzi rekrutują, a potem nie potrafią dać odpowiedzi, to nieludzkie jest😑 Dobrze zrobiłaś, że się przeniosłaś. I szukaj dalej 🤞Prędzej czy później uda się ✊ Nie masz w stopce, przepraszam, że nie pamiętam. Jakie kroki w diagnostyce masz zrobione? Może jest jeszcze coś, co można ruszyć. Rozumiem, że dopadło Cię wypalenie 😔

Bambi, Ty też bierz się za CV! A nóż uda się zrobić szach/mat 🤞🤞

Zosis, czyli nawet Stary wyczekuje dubla 😁 Do wieczora już bliżej niż dalej, nie mogę się doczekać!🙈🤞🤞

Siesiepy, zapomniałam dopisać, że te grzyby to tak pod te środę 🙊🤣🤣

Beezi, ale mega plany 😍😍😍 Będę kibicować!✊

Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobię jak dotrę do domu, tymczasem proszę o kciuki za wyniki Starego 🥺🙏

Lipcowa, Frutellka , Beezi, Bambi92, Paprota9418, Angi90 , Paula29, Emka06, KarolinaAnastazja, Marti27, moonflower, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaala, całe cztery 🤞🤞🤞🤞 zaciśnięte!🍀❤️

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    IVF '24🍀
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala moje również ✊🏻✊🏻🍀

Karolina jak tam zjadłabyś kapustki albo pierożka czy już Ci przeszło ? 🤭 rob ten test dziewczyno, bo Nas tu wykończysz tym czekaniem.

Siesiepy no ciekawe okazy nie da się ukryć 🤣🤣

Zosis czy ja wiem czy cierpliwa 😅 żal mi kasy na testy po prostu, więc raczej oszczędna 🙈 ja myślę, że będzie jeden bobo jakoś za dużo tych bliźniaków w ostatnim czasie 😉 ale jeśli tylko masz ochotę to trzymam kciuki za dwa ♥️♥️

Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśś, ja się w swojej firmie zajmuję m.in. rekrutacją i powiem Ci z własnego doświadczenia, że jeżeli firma obiecuje kontakt do konkretnej daty i później się nie kontaktuje to jest coś bardzo nie tak. Dla mnie to taka czerwona flaga. Może nie ma co się na nich skupiać tylko trzeba szukać dalej?

Bambi, czekamy na dzisiejszą wizytę i co powie Doktorek odnośnie tego, jak widzi ciążę i moją pracę. Po Jego opinii będziemy myśleć o decyzjach odnośnie awansu.

Jo_ana, oszczędność to bardzo dobra cecha. 😉 Ja sama nie wiem, czego chcę. Chyba po prostu, żeby było dobrze. A czy będzie jedno czy dwa serduszka - obie wersje przyjmę z wdzięcznością. Na pewno Stary boi się bliźniaków.😱

Rozalaa, kciuki za Starego. 🤞 Dzisiaj badania? A wyniki jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 13:56

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • aśś Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Aśś, ja się w swojej firmie zajmuję m.in. rekrutacją i powiem Ci z własnego doświadczenia, że jeżeli firma obiecuje kontakt do konkretnej daty i później się nie kontaktuje to jest coś bardzo nie tak. Dla mnie to taka czerwona flaga. Może nie ma co się na nich skupiać tylko trzeba szukać dalej?

Bambi, czekamy na dzisiejszą wizytę i co powie Doktorek odnośnie tego, jak widzi ciążę i moją pracę. Po Jego opinii będziemy myśleć o decyzjach odnośnie awansu.

Jo_ana, oszczędność to bardzo dobra cecha. 😉 Ja sama nie wiem, czego chcę. Chyba po prostu, żeby było dobrze. A czy będzie jedno czy dwa serduszka - obie wersje przyjmę z wdzięcznością. Na pewno Stary boi się bliźniaków.😱

Rozalaa, kciuki za Starego. 🤞 Dzisiaj badania? A wyniki jak długo?
    Tez mi sie tak wydaje, a z drugiej strony w tych dużych firmach czesto jest tak ze nie ma jakiegoś jednego approvala i caly proces stoi... no nic, zobaczymy co będzie.

Trzymam 2 kciuki za 2 serduszka u Ciebie dzisiaj ❤️ ❤️

Trombofilia:

💁‍♂️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, no to jest tak 🤔
    IMG-1107.jpg

Morfologia 4% - największy sukces 🥹
    Stres oksydacyjny 0,11 ( norma do 1.38) więc 👍
    HBA 64% (norma od 80) mogło by być lepiej 🙄
    Fragmentacja chromatyny DNA plemników - 14% (wynik prawidłowy do 15%)więc 👍
    Komórki okrągłe to jakaś masakra 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 14:32

Marti27, Beezi, siesiepy, Biedronka@ lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Okej, no to jest tak 🤔
    IMG-1107.jpg

Morfologia 4% - największy sukces 🥹
    Stres oksydacyjny 0,11 ( norma do 1.38) więc 👍
    HBA 64% (norma od 80) mogło by być lepiej 🙄
    DFI jeszcze nie ma 🤷‍♀️
    Komórki okrągłe to jakaś masakra 🤦‍♀️
    Gratuluję pięknej morfologii 🥳 Jak szukałam czegoś na temat HBA to znalazłam info, że przy obniżonym ruchu ten wynik może być właśnie zaniżony. Jak dobrze kojarzę to i tak jest poprawa w tym ruchu, no nie? Te komórki okrągłe wysokie.. Cholerstwo. A jaki wynik był ostatnio?

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozaala, morfo x2😍 ruch postępowy szybko x5🤩
    Z hba można popracować. Zmiany są na plus 👌 Ciśniemy po resztę ✊

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    IVF '24🍀
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ