X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokos, mam własne owulacje i chyba całkiem dobrej jakości, bo progesteron zawsze fajny 😊 Pani doktor chce mnie stymulować, bo uważa, że to zwiększa szansę. Do inseminacji jest bardzo sceptycznie nastawiona, uważa, że skuteczność jest niska. No i ma rację, jest niska, ale są tu na forum takie cuda jak naszej Zosi, czy kilku innych dziewczyn z innych wątków, których historie kojarzę, więc nie odpuszczę tego tematu i jeśli na stymulacji nie zaskoczy, to będę chciała podejść do IUI. Mam w głowie taki plan: stymulacje -> IUI -> in vitro. Psychicznie nie dam rady przeskoczyć od razu do in vitro, jeśli nie spróbuję wszystkiego 🤷🏼‍♀️

Siesiepy, nie było znieczulenia. Uczucie dziwne, nieprzyjemne, dla mnie ciężkie do opisania, takie jakby pieczenie? 🧐 Odczucia podobne miałam podczas zakładania wziernika do HSG. Nic fajnego, ale gdybym musiała powtarzać to bym się nie bała powtórki 😊

KoKos lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 to ja mam bardzo podobnie, chciałam jednak przed IV zrobić co się da. I tak lekarz mój też uznał, że to zwiększa szansę, ale ja też gdzieś przeczytałam, że czasem po stymulowanych cyklach jest lepszy progesteron, na co trochę liczę 😜 w takim razie nic tylko życzyć nam żeby na stymulacji się zatrzymało kombinowanie ☺️🍀

Emka06 lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, mi się wydaje, że ta niska skuteczność inseminacji jest spowodowana tym, że wiele ludzi robi ją "na pałę". Koleżanka z pracy mi się zwierzyła, że inseminacja to g..wno, czuła się jak klacz rozpłodowa, była traktowana mocno średnio w gabinecie i oczywiście nic nie wyszło. Pytałam się jakie badania miała przed, czy robili jej drożność, to wielkie oczy zrobiła.
    Przykład Zośki to chyba przykład tego, jak powinny wyglądać dobre przygotowania do IUI. Cudów wiadomo, z tego nie będzie, ale jak widać, są przypadki że skrócenie drogi plemnikom i wstępna obróbka nasienia po prostu działa. :)

Co ciekawe, inseminacja u koni to ma strasznie wysoką skuteczność i to bez jakichkolwiek badań, na często mega słabym nasieniu (niski odsetek żywych plemników, czasem nawet wręcz martwe nasienie - i kobyły zachodzą!), to jest dla mnie fenomen. :o ale to taka ciekawostka pod rozważania "co z ludziami jest nie halo".

EDIT: hmmm czyli inne wrażenia niż z kolposkopii. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 20:56

Emka06 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️❤️❤️ za dużego kopa 🦵🏼 w dupę. Zrobię jak mówicie. Zaufam po prostu dr, jest specjalistką. Koniec myślenia, czytania i rojenia sobie w głowie czarnych scenariuszy. Zgodzę się na to, jeśli będą chcieli w trakcie jednak wykonać laparo to niech zrobią. Przecież sama wybrałam lekarza. Ufam jej.

Rozalaa dziś boli dużo mniej ale skrzepy są. Większe niż zwykle.
    Domyślam się że się stresujesz wynikami... Rozumiem Cię aż za dobrze. Mocno trzymam kciuki żeby badania wyszły OK. Weź Starego dzisiaj trochę wykorzystaj, poprzytulaj się, obejrzyjcie coś razem, oderwij głowę. Nie jesteś w tym wszystkim sama. Masz jego, masz stado 🦕 które trzymają za Was kciuki.

Beezi... Coś mnie tknęło jak przeczytałam że może to nie przypadek 🥺

Frutellka. Nie wiedziałam że USG może nie wyhaczyc torbieli 😳 A gdzie ona była ? Czy miałaś najpierw histero a potem laparo czy w jednym dniu oba zabiegi ?
    Mam nadzieję że uda Wam się bez IV 🤞🏼

Bialeek ja mam guzki na tarczycy od hohoho, prawie 10 lat. W tym roku miałam biopsję - wyszła zmiana łagodna. Jak guzki są małe musisz je po prostu kontrolować na USG. Chyba dopiero powyżej 1cm albo jak guzek szybko rośnie, albo jak jest podejrzany to robi się biopsję cienkoigłową. Dobrze że dostałaś lek bo TSH jest ważne przy staraniach. Badałaś sobie kiedyś antyTG, antyTPO?

A propos in vitro - jutro ma być w sejmie czytanie ustawy o godz. 11. Czytałam że w ustawie jest info o środkach na procedury wspomaganego rozrodu (m. in. In vitro). Może będą też dofinansowania inseminacji czy leków do stymulacji ? 🤔

siesiepy, Frutellka , Beezi, Angi90 , Emka06 lubią tę wiadomość

• Marti27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:

Marti27 to prawda, wydaje się być ostrożny faktycznie, reszta wyników w normie i mamy czas tzw, poza tym był ten biochem. Jednak nie zaprosił mnie na monitorowanie cyklu teraz już, ale może dał taka dawkę leku, bo jednak dziś 11 dc i ewidentnie szykuje się do owulacji, a miałam już wcześniej też monitoringi i wiadomo, że pękają pęcherzyki 🤔🤔 hmm muszę już mu zaufać, bo latanie od lekarza do lekarza nie ma sensu. A kiedy twoja wizyta? Jak się czujesz? ☺️
    Najbliższą wizytę mam w poniedziałek na USG a później 7 grudnia już u docelowego lekarza 🤗 dobrze się czuję, na początku miałam lekkie mdłości ale to chyba bardziej stres niż faktyczny objaw. Martwię się troszkę bo zanim dowiedziałam że jestem w ciąży to miałam robione zdjęcie RTG zęba 😱 i boję się konsekwencji. No ale czasu nie cofnę więc po prostu pozostaje mi czekać na wizytę 🤷‍♀️

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że mnie wywoływałyście, więc krótko... Nie radzę sobie przed jutrzejszą wizytą. 😅 W sensie zabijam stres aktywnością. W pracy miałam, na szczęście młyn, potem skoczyliśmy ze Starym na budowę, a przed chwilą skończyłam smażyć naleśniki. Jest nas dwoje, a hmm podejrzewam, że jakby wpadły do nas teraz aktywne na wątku Dinusie to spokojnie dla każdej by starczyło. 🙈🤣

Emka, cieszę się, że jesteś już po i macie plan. Wydaje mi się, że dobry plan.

Co do IUI to tak jak Siesiepy pisze - ma słabą skuteczność, ale czytałam gdzieś, że bardzo często jest stosowana "na pałę", bez badania nasienia, bez drożności, bez monitów czy w ogóle stymulacja podziałała albo w ogóle bez stymulacji, dla par które z góry wiadomo, że to się nie uda. Także myślę, że przy dobrym podejściu warto próbować. Zresztą... jutro się okaże, czy jestem dobrym przykładem. 😅

Moon, jak opaski?

Beezi, opowiadaj o Bąblu ile wlezie. Ja wierzę, że się chłopak jeszcze naprostuje i będziesz mogła doświadczyć porodu SN, ale jeśli nie... To pamiętaj, że nieważne jak Bąbel przyjdzie na świat, ważne że bezpiecznie i będzie zdrowy.

Rozala, dołączam do teamu #odpocznij. To jakie sobie tempo narzuciłaś na pewno nie pomaga, pogoda zresztą też nie. Odpocznij, a zobaczysz świat w kolorowszych barwach. 😉

Nadrobię Was jutro z rana, bo produkujecie jak szalone i z telefonu nie jestem w stanie odpisać każdej. 🙈 Muszę usiąść do laptopa. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 21:05

Emka06, Mart768 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️❤️❤️ za dużego kopa 🦵🏼 w dupę. Zrobię jak mówicie. Zaufam po prostu dr, jest specjalistką. Koniec myślenia, czytania i rojenia sobie w głowie czarnych scenariuszy. Zgodzę się na to, jeśli będą chcieli w trakcie jednak wykonać laparo to niech zrobią. Przecież sama wybrałam lekarza. Ufam jej.

Rozalaa dziś boli dużo mniej ale skrzepy są. Większe niż zwykle.
    Domyślam się że się stresujesz wynikami... Rozumiem Cię aż za dobrze. Mocno trzymam kciuki żeby badania wyszły OK. Weź Starego dzisiaj trochę wykorzystaj, poprzytulaj się, obejrzyjcie coś razem, oderwij głowę. Nie jesteś w tym wszystkim sama. Masz jego, masz stado 🦕 które trzymają za Was kciuki.

Beezi... Coś mnie tknęło jak przeczytałam że może to nie przypadek 🥺

Frutellka. Nie wiedziałam że USG może nie wyhaczyc torbieli 😳 A gdzie ona była ? Czy miałaś najpierw histero a potem laparo czy w jednym dniu oba zabiegi ?
    Mam nadzieję że uda Wam się bez IV 🤞🏼

Bialeek ja mam guzki na tarczycy od hohoho, prawie 10 lat. W tym roku miałam biopsję - wyszła zmiana łagodna. Jak guzki są małe musisz je po prostu kontrolować na USG. Chyba dopiero powyżej 1cm albo jak guzek szybko rośnie, albo jak jest podejrzany to robi się biopsję cienkoigłową. Dobrze że dostałaś lek bo TSH jest ważne przy staraniach. Badałaś sobie kiedyś antyTG, antyTPO?

A propos in vitro - jutro ma być w sejmie czytanie ustawy o godz. 11. Czytałam że w ustawie jest info o środkach na procedury wspomaganego rozrodu (m. in. In vitro). Może będą też dofinansowania inseminacji czy leków do stymulacji ? 🤔

Kochana torbiel była na lewym jajniku, była schowana poprostu, na USG jeżdżę do naprawdę dobrych specjalistów i moja doktor by to zauważyła tym bardziej że bardzo dobry i dokładny specjalista, dr robiący w szpitalu też nie widział, sami byli w szoku że to się tak schowało a miało 5 cm, robili mi laparoskopie, ale przy okazji pogrzebali też od dołu 🙂

Paula29 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy nie chce sikać wgl! Chce żeby przyszła grzecznie sama i mnie nie wkur*iala.
    Właśnie ogarnęłam że przecież jutro już środa xD więc siknę w czwartek…
    A właśnie zrobiliśmy z przyjaciółką cały garnek grzanego aperolu ❤️🫣 w sumie to nawet mnie to nie ruszyło.. słabizna. To tak apropos nie picia alkoholu podczas starań hehe ;)
    Co do inseminacji u koni to ja chciałabym być klaczą ! 🙋‍♀️

Białek ja Cię oczywiście nie straszę. Ale zawsze miałam książkową tarczycę i do dnia zabiegu wszystkie badania przeciwciała itp tarczycowe były w normie. Nawet bym nie pomyślała że ten guzek ostatecznie będzie rakiem.
    Tak jak dziewczyny piszą dużo zmian jest łagodnych.
    Mam nadzieję że masz porządnego endokrynologa i twoje guzki okażą się niegroźne 🤞🤞🤞

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczynki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie❤️
    Lekarz powiedział, że za pół roku na nowe usg i do kontroli. Te moje guzki nie przekraczają 1cm, ale tak jak powiedział trzeba je obserwować. Tsh i ten obrzęk śluzowaty go najbardziej niepokoi. Póki co będziemy obserwować jak zachowa się po zwiększonym Euthyroxie.
    Ft3: 3.20 pg/ml
    Ft4 1.07 ng/dl
    Anty Tg i Anty tpo robię za tydzień w poniedziałek, bo gdzies zgubiłam wyniki z PL.
    Kurczę mam nadzieję, że nic groźnego mnie nie czeka z tą tarczycą😫😫

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tą IUI. Kojarzę nawet dziewczynę z wątków na forum, która nie miała monitoringu podczas IUI.. Szkoda mi takich dziewczyn, bo to ogrom pieniędzy i nerwów zmarnowanych przez niekompetencje lekarza.

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekk Dziewczyny już chyba wszystko napisały. Guzki mogą być łagodne, mogą się nawet wchłonąć - tak było u jednej osoby z mojej rodziny. I tego Co życzę 😉

Laski dobrze że przypomniałyście o jutrzejszej wizycie Zosi. Cholera, tylko czemu to tak późno wieczorem 🙈 Ja wierzę w te bliźniaki 💓💓

Paula super, tak trzymaj 👍 Może po histero stwierdza, że wszystko wygląda spoko i będziesz miała temat z głowy. 😇

Paprota ja bym wolała, żebyś siknęła jutro. W czwartek jak będzie biało to spadniesz z wysokiego konia, a my razem z Tobą.

Ech, ja też czekam na 🐒 która przyjdzie jak przyjdzie. Po histero to nie wiadomo kiedy. Nie spodziewałam się, że w cyklu bez starań tak będzie mnie męczyć bezczynność 😜

Amunicja a Ty meldujesz nowy cykl? Odmelduj się nam ➡️💓

Zosis, Paula29 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy jakoś tak wpadło mi to tu i pomyślałam o tobie nasza Grzybiarko😅🍄

https://zapodaj.net/plik-6xIf8J7UgH

Beezi, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszanowanko, Dziewuszki najmilsze 🦖💚

Emka06
    Oj jak mi się podoba ten ton, ta radość i to pozytywne nastawienie! Dobra energia z Twoich wypowiedzi rozjaśnia mi ekran „smarfonu”. Dobre wyniki, dobry flow z lekarzem, dobry plan leczenia. Z tego musi być zimowe jajko pod choinkę 🤞🏻

Paula
    Prześledziłam ewolucję Twoich rozterek odnośnie laparoskopii i jestem z Ciebie dumna. Wspieram w tej decyzji, uważam, że jest najlepsza. Ileż można siedzieć w tych staraniach? Trzeba się zdiagnozować, leczyć, a potem to już urodzić i wychowywać. Bardzo mocno trzymam kciuki. I mam nadzieję, że po wczorajszym już nie boli 🩹

RinTinTin
    Zanzibar jest fajny, byliśmy tam jeszcze przed polską inwazją i drugi raz w minionym roku. Teraz atmosfera już bardziej turystyczna, ale ludzie nadal przemili i plaże rajskie 😊 No i na plus możliwy wygodny lot bezpośredni dreamlinerem. Cudownego wypoczynku i owocnych rozmów 🙂

Siesiepy
    Będę na mentalnych łączach 30.11 ✊🏻✊🏻✊🏻

Zosis
    Jak to jest? Starasz się- stres i troski, uda się- stres i troski. Wtajemniczone mówią, że projekt dziecko to już dożywotnie stres i troski 😉 Jutro po wizycie na pewno odpuszczą- tak przynajmniej do kolejnej wizyty 😉 To będzie dobry dzień do pamiętniczka wspomnień 🍀

Beezi, Bambi92
    🫡 Pierwszy dzień cyklu niezawodnie jak w zegarku. Histeroskopia wyznaczona na 30.11, chyba chcą żebym im tam rozkręciła andrzejki 😀 Kupiłam sobie kalendarz adwentowy w Wedlu, będę miała motywację żeby to przeżyć i go potem wrąbać.

Beezi
    Cieszę się, że Ci ten mały Krakusek zdrowo rośnie! Myślami go obracam głową w dół. I dorzucam zaklęcie. Tym razem w formie limeryku

Raz Bąbel co pewnie będzie wesołkiem,
    ciut psocił przed samym ciąży wierzchołkiem.
    By jednak ulżyć zmartwieniom ciotek,
    Bąbel zakończył ten totolotek
    w maminym brzuchu paradnym fikołkiem.

Niech się spełni 😉

Emka06, Bambi92, Lipcowa, jo_ana, Kil, Beezi, RinTinTin, Angi90 , siesiepy, moonflower, Paula29, oloska, migotka_, agentka93 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja jak zawsze w formie 🤭
    Tego się nie da nauczyć, z tym się musiałaś urodzić 😅 Jesteś dla mnie mistrzem słowa, serio. Niezmiennie jestem ciekawa jak wyglądają Wasze rozmowy ze Starym 😁

Amunicja, Beezi, siesiepy, agentka93 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja, dziękuję dobranoc 😃💪💞

Amunicja lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja to razem z Siesiepy będziecie miały pamiątkowe Andrzejki w tym roku! 🍀🍀🍀

Zosis czekam na Twoją wizytę 🤞🏻🤞🏻

Amunicja, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia 🤞

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja tylko na momencik zostawić kciuki za Twoją wizytę Zosis ✊🏻✊🏻 czekamy na foteczki.

To prawda posty Amunicji zawsze wywołują rogala na gębie 😆

Nadrobię Was po pracy teraz uciekam i życzę spokojnego dnia 🦖 🤗

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • aśś Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis, o ktorej wizyta?

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu kciuki dzisiaj 🤞 o której wizyta dziś? 🍀

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ