Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil chyba nie ma co się zastanawiać po takim czasie, aczkolwiek kreska bardzo wyraźna 🧐
Paprota ja mam regularne jazdy na różne produkty więc nigdy w tym nie będę upatrywać ciąży, ale jeśli u Ciebie jest inaczej to może czas nasikać na patyka?🤪 co się tu będziemy głowić 😂
Paula rób jak czujesz, ale mnie bardziej frustruje stanie w miejscu niż przechodzenie do kolejnych etapów. Duże te skrzypy masz? Boli?
RinTinTin mam nadzieję, że ta rozmowa nie będzie konieczna, ale jeśli, to refundacja invitro nie jedną z nas może uratować 😌 o ile NFZ nie weźmie się za to jak za resztę kwestii związanych z niepłodnością 😂 Zanzibar jeeeeju ale rewelacja 😍
Beezi na wszelki wypadek bym ćwiczyła, nie zaszkodzi przecież, a odwrócić się może nawet dzień/dwa przed porodem, ostatnio koleżanka tak miała 🤷♀️
Emka super 😊 niech ten rozdział będzie krótki i z happy endem 😍🥰
Ja dzisiaj psychicznie jestem pogrzebana jakaś, tak bardzo boję się wyników tych badań, że sobie nawet nie wyobrażacie 😢 płakać mi się chce na samą myśl, nie mogę się ogarnąć, a jak na tiktoku jakiś psychiatra się wypowiadał na temat kryteriów diagnostycznych depresji to ja się kwalifikuję 😳 teraz jestem załamana że chyba jestem załamana 😅 to zdecydowanie nie mój dzień, miesiąc, kwartał 😒Paprota9418, RinTinTin, Emka06 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Rozala pogoda też nie pomaga.. mega przygnębiająca aura na zewnątrz 🫂 przytulam Cię mocno 😘
Nie przepadałam nigdy jakoś bardzo za kapustą i grzybami ale też nie patrzę na to w kategorii objawów
Może świąteczna aura mi się udzieliła i próbuje przyspieszyć czas do świąt 🫣 -
Rintintin ale zazdroszczę tego Zanzibaru, też bym gdzieś pojechała wygrzać gnaty 🥹
Paprota ta kapusta brzmi podejrzanie 🫣 ja nie chce nic mówić, ale je ostatnim razem zanim ujrzałam dwie kreski miałam cały czas ochotę na ogórki kiszone 🤭
Emka cieszę się, że jesteś tak naładowana pozytywną energią po tej wizycie 🥹 teraz kciuki za wynik biopsji oby nie wyszło tam żadne dziadostwo ✊🏻
Paula zależy jaka ta histero ? Po zabiegowej mogłam odrazu jechać nawet do pracy jeśli bym miała ochotę, ale pojechałam do domu bo nie wiedziałam jak organizm zareaguje na kontrast więc wolałam być w domu , a po operacyjnej to myślę że dobrze by dać chociaż tydzień organizmowi na regenerację i ustanie krwawienia, w sumie nie pamiętam jak długo krwawiłam bo to było już dawno temu.RinTinTin, Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Paula wiesz co, ja sobie to wytłumaczyłam, że histero może pomóc się uporać z tymi miesiączkami bolesnymi. W końcu lekarz zobaczy wszystko od środka, zrobi biopsję jak będzie trzeba itd.
Zastanów się na spokojnie, czy warto czekać. Może skonsultuj jeszcze z innym lekarzem, jak masz wątpliwości czy to właściwa droga. Ale nie będziesz nigdy całkiem mentalnie gotowa. Ja też mam tzw. lęk przed białym fartuchem, ale jak nie chcemy stać w miejscu, to trzeba wyjść z tej strefy komfortu.
Teraz może to wygląda, że tak łatwo o tym mowie, ale też przeżywałam wewnętrznie katusze 💓
Emka super 🤞 czekamy na wyniki i niech dzieje się magia anioła 😉💓
Rozalaa nie wypowiem się w kwestii depresji, ale na pewno można zdiagnozować u Ciebie przepracowanie. Od września zasuwasz jak mały samochodzik. Been there, done that. Musisz odpocząć Kochana!Angi90 , rozalaa, Emka06 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Dziewczyny, powiedzcie mi czy u którejś z was zdiagnozowano guzki na tarczycy lub „obrzęk śluzowaty”? 😫 mam małe pytanie.
Miałam dziś robione usg tarczycy i takie właśnie klocki mi wyszły… do tego tsh skoczyło do 5.7 a było 3.9… Doktor kazał obserwować te guzki, choć mówi, że większość pacjentek ma i w większości nie są to groźne guzki😕 Do obrzęku dodał, że tak się pojawia przy rozwijającej się niedoczynności tarczycy i przepisał Euthyrox 125 i dodatkowo kazał suplementować jod. 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 17:11
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Rozalka przytulam 🫂
Ja mam niskie AMH więc dofinansowanie raczej nie wchodzi w grę, chociaż zobaczymy co wymyślą. Myślę nad Czechami 😀 mam bliskosiesiepy lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Meggi110818 wrote:Odstawienie laptopa z kolan, telefon ze spodni. Luźna bielizna, spanie na golasa, chłodne prysznice. Duże dawki antyoksydantów. Supramen 2x2, fertimel 2x2, biotebal co drugi dzień, kwas foliowy, androvit 2x1, parenton 2x1, ubichinol, witamima C, witamina D duze dawki po 10 tys, łyżka oleju lnianego, maca, l-karnityna, zioła ojca klimuszko 1x przed snem. Rano napar z: kurkuma, pieprz, pyłek pszczeli. Duzo tego, myślałam że będzie świecił, ale po 3 miesiącach wyniki się poprawiły.
-
Beezi, ogólnie...to rzadko kiedy i która jest w stanie przygotować się na 100% na każdą ewentualność. Stan zawieszenia doskonale rozumiem. Musisz to w sobie uporządkować, ale uważam, że spokojnie możesz brać pod uwagę ten pozytywny scenariusz, że maluch się obróci i podejdziesz do SN. Ćwicząc, rozciągając się, możesz mu w tym nawet pomóc, to będzie jak szturchnięcie "Ej, Mały fikaj ze mną"☺️ A jeżeli, jednak CC będzie konieczne to to przygotowanie teraz - później pomoże Ci szybciej dojść do siebie 😉 Będzie Ci teraz coraz ciężej, to wszystko jest coraz bliżej, ale pamiętaj, że Cię wspieramy we wszystkim ❤️
Paula, na złe wieści jest jeszcze za wczasu, ale nie da się nastroić psychicznie na nie, coś o tym wiem. Idziesz tam, żeby wiedzieć jak to faktycznie wygląda. Kolejne kroki będę jeszcze bardziej uszyte na miarę dzięki temu. Również namawiałabym Cię delikatnie, żebyś zastanowiła się nad zrobieniem obu tych rzeczy, bo wtedy będziesz mieć całkowity obraz jak to jest z Twoją macicą oraz jajowodami wraz z obrazem jamy brzusznej. Pokazywałam tu swój opis - każdy zakamarek jest podglądany i opisywany. Masz czarno na białym. Oczywiście nikt niczego nie zrobi Ci bez Twojej zgody. Jeżeli jasno powiesz- tylko histero - to nikt nie zrobi Ci laparoskopii. Bo to zupełnie 2 różne sprawy.
Rozaala przytulam Cię mocno 🫂 Kiedy spodziewasz się wyników? Tak już jest, że najpierw na tą diagnostykę czekamy, a jak już się doczekamy to boimy się jej wyniku. Nie zatracaj w sobie tylko poczucia po co to robisz. Cel na przedzie, głowa do góry i jakoś to będzie ☀️
RinTintin, udanego wyjazdu! Zazdraszam 🥰
I trzymam kciuki za rozmowy 🤞 jednocześnie przybijając piątkę 🫷
Emeczko, super, że masz już rozpisane dalsze kroki 🍀i Pani doktor doceniła wyniki męża ☺️ Teraz ✊nie puszczamy za pozytywne wieści z biopsji ✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 17:47
Bezimienna , RinTinTin, Emka06 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃
02.05 kolejna wizyta ⏰
TCC 15.05.2025
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Migotka/Paprotka- Kujawiak jak się patrzy 😂 ale powiem Wam, że chyba coś na dniach u mnie "bedzie" bo mnie zaczyna brzuch rwać jak to przed @ bywa.
Siesiepy pamietaj, że po ananasie slodki smak ma się 😜
Kil dla mnie to fabryczna, ale to tylko zdjecie 😊 Może być biochemiczna bo widać kreskę bardzo ładnie
Bezzi ni jak byśmy byli nie ciekawe?! No jak??? Każdy czeka na jakieś wieści o mini dinusiach 😍 super, że rośnie i nie będzie dużym dinusiem 🤭
Paula ja wiem, że to nie przyjemne znowu nogi rozkładać do badania, ale z drugiej strony nie lepiej mieć to już z głowy? Tak to będziesz przekładać i przekładać. Ja mam takie myślenie, że temat jest temat realizuje i po temacie 😊
RinTinTin uważam, że rozmowa jest ważna tak samo jak plan na przyszłość 😊
Zazdroszczę pozytywnie wyjazdu na wakacje. Jaka pogoda tam teraz? Nie wywala glonow jak na Dominikanie? Jedziecie z biura czy sami planujecie?Przywieź jakiegoś małego kokoska że sobą 🤭
Emka cieszę się, że jesteś po! Teraz mam nadzieje tylko z górki! Czekamy z Tobą na wyniki💚
Bezzi ja bym chyba też ćwiczyła, nie zaszkodzi a może pomóc 😙
Rozalaa już proszę w tej chwili zmienić myślenie! Te chmury czarne przegonić raz, dwa!
Będzie wszystko dobrze, myśl pozytywnie!🫂
Nadrobiłam Was, co mnie bardzo Cieszy bo nie lubię mieć tu u Was zaległości 😉 mani zrobione, ryjek zadbany lecę robić stroiki świąteczne 😅
rozalaa, Emka06, Paprota9418, RinTinTin lubią tę wiadomość
-
Wpadłam przeczytać co u Was pomiędzy jednym implantem a ekstrakcją ósemki 😅
Emka, cieszę się,że jesteś w dobrych rękach 😊
Coś czuję,że niedługo będzie jajo na pierwszej stronie ❤️ tego Ci życzę 🧚♀️Emka06 lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, 7mm 💞
12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
15+2 114g akrobatki 🌸
18+2 210g Hani 🐰
21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
Zostań ze mną 🙏
-
KoKos wrote:Dziewczyny ja dziś nadrobię i odpiszę wam. Emka06 🍀🤞dawaj znać jak tam
Na razie muszę sobie poukładać w głowie trochę. Na wizycie nie było mowy na razie o żadnych procedurach, inseminacji czy in-vitro. Do nasienia męża nie ma żadnych ale, nie kazał na razie robić dodatkowych badań. Ten cykl ma być całkiem naturalny, lekarz nie chcę żebym brała Duphaston. Od przyszłego cyklu ma wejść lekka stymulacja letrozolem 1x1. Stwierdził, że można spróbować, bo była ciąża biochemiczna, gdyby nie ona to powiedział, że zacząłby od laparoskopii, bo coś w tym brzuchu musi być nie tak. Dziś 11 DC i pęcherzyk dominujący 17 mm na lewym jajniku oczywiście i endometrium 8mm. Lekarz powiedział, że lekka stymulacja zwiększy szansę, może ruszy prawy jajnik. Będę miała przy tym monitoring i hormony do zbadania, zobaczymy czy będzie potrzebny ovitrelle i później będzie decyzja czy wjedzie dodatkowy progesteron po owulacji. Nie zlecił żadnych badań dodatkowych na tym etapie. Ciężko powiedzieć czy tego oczekiwałam, ale lekarz wydaje się być konkretny, a to pierwsza wizyta, podejmuje kroki. Jeżeli nic się z tego nie urodzi, pewnie będziemy myśleć o laparoskopii.
Plan lekarza wydaje się być dobry, jeśli kilka stymulacji nie przyniesie efektu pewnie wyśle Cię na laparoskopięTrzymam kciuki żeby jak najszybciej się Wam udało 😘
Ja z moją Panią Doktor już omówiłam wyniki mojej i weszlysmy na wyższy level rozmowy o in vitro, póki co jeszcze czeka mnie 4 stymulacje jeśli nie nie uda to zaczynamy procedurę.
Paula nie bój się ja gdyby kazali mi robić drugi raz laparoskopie poszłabym bez zastanowienia. Też przed laparoskopia przeplakakam całą noc ze strachu bo bałam się tego co usłyszę po wszystkim, ale cieszę się że poszłam bo usunęli mi torbiel której nigdzie nie było widać a miała 5 cm, była próba udrożnienia niedrożnego jajowodu jak się okazało - niestety nie pomogło i okazało się że jest endometrioza II stopnia, która można wyciszyć 🙂
RinTinTin - rozmowa jest najważniejsza, z niskim AMH niestety nie można długo czekać, oby jednak udało się naturalnie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 19:28
siesiepy, KoKos, Angi90 , RinTinTin lubią tę wiadomość
-
Frutellka, w takim razie kciuki za te cztery cykle ✊🍀
Emka, super, że głowa uwolniona, wszystko zaplanowane, teraz Wy działacie, a my trzymamy kciuki za wyniki biopsji ✊🔥
Paula, myślę, że to nie jest kwestia dzielności lub nie, po prostu dążysz do celu, więc musisz "odhaczyć" ileś punktów po drodze, bo nie pójdziesz dalej. Nie ma co przekładać histeroskopii w nieskończoność, okaże się znowu w lutym, że jakaś infekcja i wszystko się poprzesuwa, a tak będzie z głowy. Ten wynik może Was pokierować na inne ścieżki, o których aktualnie nie macie pojęcia, ale nawet najgorsze wiadomości moim zdaniem są lepsze niż brak wiedzy o przeciwniku. Może to jakiś znak, że nie udało się przełożyć? 😉 Trzymaj się ❤️
Rozala, zrób sobie wolny weekend, może gdzieś wyskoczcie ze Starym? Widzę, że Ci coraz ciężej z tą pracą, staraniami... Nawet jakby to miało być kosztem jakiegoś badania to nie ucieknie, a w zdrowie psychiczne też warto inwestować ❤️🩹 Przytulam do serduszka i wysyłam ciepłe myśli do Ciebie ❤️🩹
Białek, są guzki i guzki tarczycy. Jeśli lekarz nie widzi wskazań, żeby robić biopsję to pewnie takie niegroźne, one zazwyczaj nie wpływają na hormony itp, po prostu są i trzeba je kontrolować czy nie rosną i się nie zmieniają. Co innego ten obrzęk, ale ewidentnie się u Ciebie ta tarczyca rozhulała w porządną niedoczynność, więc pewnie jak zwiększysz dawki leków to i tarczyca w USG się poprawi. Chociaż to może być też przejściowe związane ze stanem zapalanym kręgosłupa i tą przepukliną i jak tutaj sytuacja się unormuje to i tarczyca zacznie lepiej pracować i będziesz mogła wrócić do mniejszych dawek leków...
Angi, Rozala, KarolinaAnastazja, ćwiczę tak czy tak, tylko po prostu motywacja jakaś inna jak wiadomo, że ma to sens, a moim zdaniem zupełnie inne rzeczy potrzebne przed CC a inne przed SN. Jestem podobno control freakiem, więc pewnie dlatego nie znoszę tego najlepiej.😉
Zosis, jak się czujesz przed jutrem? 🤞🍀Frutellka , Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Bialeek ja mam guzki tarczycy od prawie 6 lat i nic się z nimi nie dzieje
Chodzę po prostu raz w roku na usg.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Moon nie mogłaś zrobić tych badań na NFZ? 🤔 strasznie duże te kwoty 🙄 współczuję tych mdłości, domyślam się że ciężko z nimi funkcjonować. Mnie narazie nic a nic nie męczy poza lekkim bólem brzucha i piersi 😇
Meggi super ze krwiak się wchłonął. To teraz ze spokojem czekamy na ❤️🤞
Bambi i to się nazywa równowaga. Najpierw trening żeby później mozna było przękosić chipsy 😁
Kokos jakiś plan jest. Mam wrażenie że lekarz jest bardzo ostrożny ale to chyba dobrze że nie pcha w Ciebie tabletek póki nie sprawdzi naturalnego cyklu. 🤗
Paprota spóźniająca się 🐒 i ochota na kiszone?! Nie no prze Pani ja tu czekam na pozytywny test 😁🍀
Beezi dobrze ze u malucha wszystko okej i zdrowo rośnie 🥰 ja bym ćwiczyła do SN. Nic Cie to nie kosztuje a w razie jak maluch zrobi psikusa i odwróci się na ostatni moment to będziesz spokojna że jednak się przygotowywałaś 🤗
Emka cieszę się że idziesz do przodu jak burza 🥰 i to duża zasługa pani doktor! 🤗
Rozalka przytulam Cie kochana 🫂 pomysl o tym że nawet jeśli wyniki będą złe to przynajmniej będziecie wiedzieli z czym walczyć i jak dalej postępować. I też jestem za tym żebyś troszkę zwolniła i więcej odpoczywała! 🙈
Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Białek ja miałam guzka na tarczycy 9mm do 1 cm się nie operuje ale moja p doktor się uparła żeby zrobić biopsję i wyszedł mi rak pęcherzykowaty mam usunięty lewy płat w którym ostatecznie wyszedł mikrorak.
-
Jesteście wszystkie wspaniałe 🤗❤️
Kokos, często te pierwsze wizyty właśnie nie są zbyt konkretne, choć u Was i tak pewien plan już jest nakreślony 😊 Mam nadzieję, że lekarz dobrze Was poprowadzi i już niedługo przy Twoim nicku będzie stało 🥚🤞🍀
Beezi, jasne, że ciotki ciekawe! Cieszę się, że Bąbel rośnie 🥰 Jeszcze ma trochę czasu na obrót i liczę, że miło Cię ten Twój synek zaskoczy🤞
RinTinTin, ahhh.. Zanzibar, marzenie 😍 Życzę Wam pięknych wakacji ❤️
Paula, rozumiem, że się boisz diagnozy. Ja też za każdym razem boję się odczytywać wyniki. Jednak tłumaczę to sobie tak, że one tylko pokazują stan rzeczy, nic nie zmieniają. Tak jest i tyle, a lepiej wiedzieć i z tym walczyć, niż się łudzić i czekać na cud. Jesteśmy tu po to, aby się wspierać, więc nie martw się, nawet w tych trudniejszych chwilach nie będziesz sama 🫂
Rozalka, tulę mocno za ten gorszy czas 🫂 I mam dla Ciebie to samo przesłanie co do Pauli 😘Zawsze któraś ma lepszy, a któraś gorszy czas. Będziemy czerpać nawzajem ze swojej energii ☺️ Rozumiem Twój strach i wspieram na odległość ❤️rozalaa, RinTinTin lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Siesiepy Stary teraz chodzi na palcach także nie jest źle - mogę tylko leżeć i pachnieć 🤣 nawet zgodził się na sesję świąteczna, a to dla Niego naprawdę duży wyczyn 🤣
Emka cieszę się, że przy pomocy Pani doktor udało Ci się odzyskać spokój. 😘 Czuję Twoją nadzieję i ekscytacje i lecę na niej razem z Tobą 🍀🤞🏻🍀
RinTinTin działka to już naprawdę duży krok do wymarzonego domku! 😁 Macie już umówionego notariusza? 😊
Kokos lekarz ostrożnie ale lepiej tak niż jakby miał wyciągnąć grube działa od samego początku - na to zawsze jest czas 😘 a może bardziej rozbudowane działania nie będą Wam potrzebne 🤞🏻
Rozalaa odpuść samej sobie, bo się zajedziesz 😘
Każdy musi czasami odpocząć, a Tobie ten odpoczynek po prostu się należy 🤗
Beezi oj ten brak pewności na pewno wyprowadza z równowagi ale może potraktuj to w ramach czekającej Cię niespodzianki? 😊 Wiem, że Twój Mąż ze służb medycznych - ze swojego doświadczenia zawodowego doradza Ci którąś formę porodu? 😊
Trzymam kciuki żeby plany góry odnośnie in vitro weszły w życie jak najszybciej. 🤞🏻
To przykre, że szanse niektórych na ukochane dziecko uzależnione są od spraw finansowych, bo nie oszukujmy się ale procedura kosztuje i to nie mało. A margines za hajs z socjalow się bawi 🙄
Ale idzie nowe - niech będzie lepsze 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 20:26
siesiepy, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Moon w takim razie cierpliwie czekasz do wizyty i dobrze, życzę Ci cudownych 💚💚 ☺️ i współczuję mdłości 🫂
Siesiepy masz mocne kciuki za 30.11, oby się rozprawili szybko z tym dziadostwem 🙃🫂 a faktycznie plan mojego lekarza raczej bez fajerwerków, ale w sumie teraz na naturalnym już nie będę miała wizyty 🤔
Bialeekk mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy i będziecie szaleć w grudniu 🔥🫂 to faktycznie bardzo magiczny miesiąc! 🍀
Kil tulę za 🐒🫂 ciężko stwierdzić czy biochem czy nie, też słaba jestem we wróżbach :p
Meggi super, że wszystko w jak najlepszym porządku 🥰 czekamy razem z Tobą!
Migotka, Paprota, KarolinaAnastazja a to wredne 🐒 jak mają być to niech przyłażą, ale w razie czego 🤞🍀🤞 może jakieś sikanie będzie? 🙃😂 Tutaj każdy lubi sikanie :p
Beezi, zależy od tego jak to będzie szło. Wspomniał o 3 cyklach na start. Może i plan mało konkretny, chociaż powiem szczerze, że nie jestem zdziwiona. Pewnie myśli, że może coś ruszy ten prawy jajnik. Skoro innych rzeczy na horyzoncie nie widać i na ten moment tylko to jest problem, że owu z lewego, który zabłądził 🙃 to bym była zdziwiona gdyby tego nie zaproponował, w sumie to najprostsze rozwiązanie i oby się okazało skuteczne. Tutaj nic tak naprawdę nie tracę. Na krojenie mam jeszcze czas, właśnie mnie nie ciągnie do niego, bo już trochę tych zabiegów miałam 🥺 leniwy bąbelek 😂 oby się maluch ruszył w odpowiednią stronę żeby nie musieli Ciebie ciąć, ale najważniejsze żeby wyszedł zdrowy, powodzonka 🥰
RinTinTin trzymam🤞 za dalsze kroki i za 🔥🔥 wakacje 😂
Emka06 dobrze, że już jesteś po ☺️ nie pamiętam czy Ty masz własne owulację i dostałaś lamette czy nie masz? Czy wy jakąś inseminację planujecie już? Sory, bo coś mi uleciało. Ja mimo, że mam własne owulację też dostałam lamette tylko 1x1 na razie. Także lecimy z tym razem ☺️🤞🍀 jakiś plan jest, dzięki! I Tobie też niedługo rozalaa 🥚musi dać, z taką lekarką nie może być inaczej!
Rozalaa trzymaj się 🫂😚 takie dni się zdarzają, oby szybko przeminęły, a wyniki okazały się w porządku 🤞 odpoczywaj ☺️
Frutellka super, że macie plan opracowany ☺️ ja się dziś już bałam usłyszeć o in-vitro, ale wiem, że jak taki etap przyjdzie to też przyjmę na klatę. Tak jak stymulacje nic nie dadzą, zdecyduję się pewnie na laparo, miałam już i wiem, że to nie koniec świata. Być może będą zrosty do uwolnienia i dodatkowo sprawdzana drożność, bo lekarz powiedział, że sono-hsg to nie jest idealna metoda.
Marti27 to prawda, wydaje się być ostrożny faktycznie, reszta wyników w normie i mamy czas tzw, poza tym był ten biochem. Jednak nie zaprosił mnie na monitorowanie cyklu teraz już, ale może dał taka dawkę leku, bo jednak dziś 11 dc i ewidentnie szykuje się do owulacji, a miałam już wcześniej też monitoringi i wiadomo, że pękają pęcherzyki 🤔🤔 hmm muszę już mu zaufać, bo latanie od lekarza do lekarza nie ma sensu. A kiedy twoja wizyta? Jak się czujesz? ☺️
Zosis, jutro wielki dzień? Podwójne szczęście?💚💚😬
Jo_ana kiedy testujesz? Czujesz coś? Trzymam kciuki 🤞☺️
Lipcowa, ty to też jesteś oaza spokoju, opanowana, dzięki za słowa rozsądku ☺️
Ja przemyślałam sprawę i powiem wam, że cieszę się na ten moment, bo ta stymulacja to proste rozwiązanie i chyba od takich powinno się zaczynać. Podoba mi się, że lekarz nie zlecił kolejnych badań tylko przeszedł do " próby leczenia " bo do tej pory tak naprawdę nikt mi nic nie zaproponował. Od czegoś zacząć trzeba, a na inne interwencję bardziej drastyczne będziemy mieli jeszcze czas. Lekarza muszę poznać jeszcze, ale na razie chcemy mu się poddać. Zobaczymy co będzie 🥺Lipcowa, Emka06, Beezi, Angi90 , Paprota9418, Paula29, RinTinTin lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Kil kurcze, a robiłaś chociaż jakieś inne sikańce jeszcze, dla potwierdzenia kreski?
Beezi myślę, że dziewczyny napisały wszystko co można było napisać w sprawi przygotowywania się do SN. Bobo jeszcze troszkę czasu na obrót ma z tego co widzę.Czy jak ten brzuch mu nie podrośnie to będą jakieś komplikacje? Na suwaczku masz ten szybszy termin rozwiązania czy standardowy?
Paprota czyli kiedy w sumie chcesz sikać w końcu? :DD
Paula wychodzę z założenia, że lepiej wiedzieć, niż nie wiedzieć - w końcu to w nas i tak siedzi. Szkoda nie wiedzieć i marnować czas i pieniądze na sposoby, które z różnych przyczyn mogą okazać się nieskuteczne. Lepiej od razu uderzyć w czuły punkt. Pamiętaj.Posłużę się przykładem może mocno hardcorowym, ale no wyobraź sobie, że źle się czujesz i masz raka (nie wiesz o tym). Nie idziesz do lekarza bo się boisz złych wieści. Co to spowoduje? Ano tylko to, że rak będzie się rozwijał dalej, i dalej... Aż w końcu będzie nieoperacyjny, nieuleczalny i i tak zje Cię od środka. A tak może by został wykryty w bardzo wczesnym stadium, wystarczyłby sam zabieg wycięcia i po ptokach? Będziesz zdrowa, mimo złych wieści?
RinTinTin myślę, że rozmowa to będzie dobry pomysł, w końcu trzeba na to zgromadzić trochę środków, możliwości czasowych i stalowe nerwy.Opowiesz coś więcej o tej działce? W pobliżu jakiegoś lasku, strumienia?
Emka super że już po. Nie znieczulają jakoś do tej biopsji? :p Jakie to uczucie jest? Pytam bo dalej mam w głowie uczucie biopsji z szyjki macicy... :p I oczywiście trzymam mocne kciuki zarówno za cytologię, jak i biopsję.Fajnie, że jest plan i pozytywne wieści!
rozalaa na jesień jest ogólnie pogorszenie nastroju no i oczywiście nawroty depresji, stany depresyjne - przez tą mniejszą ilość światła słonecznego. Ile bierzesz witaminy D?
Bialek ja mam torbiele koloidalne, ale chyba Ci nie pomogę? U mnie od razu lekarz robiący USG powiedział, że to nie groźne, pytał tylko czy przeciwciała badałam. Też mam je od minimum 2 lat. Nie masz skierowań na dalsze badania? Jak Twoje FT-4 i FT-3? Przeciwciała? Fajnie, że leczenie zostało wdrożone od razu, pamiętaj, że to krok do przodu!
KarolinaAnastazja ale to chyba stary by musiał jeść, żeby mieć słodki smak.
Frutellka oby IVF nie było konieczne, wiadomo.Ale najważniejsze, że jest plan i widać w nim nadzieje!
Lipcowa oooohoho ale się chłopina rehabilituje. Korzystaj ile wlezie, a co!
Ja dzisiaj chyba kulam słoiki. Dżemy z dyni i kapusta kiszona, a co mi tam. Aha no i wino kupione.Sny przepowiadają mi dla odmiany powodzenie w finansach, sprawach zawodowych (snił mi się rozwalony laptop służbowy, mogłam go złożyć na pół hahahah, nawet szefowi pokazywałam) - więc może tu się unormuje i przestanę się stresować. Oraz pomyślność w życiu prywatnym czy tam spełnienie pragnień, bo miałam dom przystrojony ozdobami świątecznymi hahaha
Dobra, trzeba skończyć czytać te senniki, ale śmieszne to jest, przyznajcie same. 🙈 I od razu człowiek lepiej nastawiony po dobrych wieściachEmka06, Frutellka , Paprota9418, Paula29 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Beezi - dziękuję Kochana oby się udało, ale już po mojej walce mam też takie podejście, że jak nie uda się naturalnie to podejdziemy do in vitro; u mnie jest większa układanka bo począwszy od jednego niedrożnego jajowodu, którego laparoskopia nawet nie udroznila, przez PCOS (ale przynajmniej dobrze reaguję na stymulację, no i teraz np. mam własną owulację bez niczego wywalczyłam chyba to dietą i suplementacja) skończywszy na endometriozie II stopnia - nie dającej objawów ale być może blokującej poczęcie - teraz próbujemy ja wyciszyć dietą z Endoebooka i suplementami.
Kokos - też się bałam usłyszeć o in vitro, ale przychodzi taki moment, że w razie czego trzeba wziąć na klatę, ale wszystkie jesteśmy tutaj twarde babki i wszystkim Nam się uda 😘
Tak jak piszesz Sono HSG nie jest aż tak super pewna metodą diagnostyczną
Siesiepy - na to liczymy, jak będzie to się okaże 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 20:42