X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa ❤️❤️❤️

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa 😍🥹 Już zaraz zadzieje się magia 🧚 Nie puszczam kciuków, są Wam teraz bardzo potrzebne ✊✊✊✊🍀🍀🍀

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
    Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣

Cudownie! No chyba każdą z nas tutaj wzruszyłaś, wszystkie czekamy na dobre wiadomości od Ciebie.
    Jak to wygląda dalej? Kiedy będzie wiadomo, że z Kropkiem wszystko w porządku?

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • ELka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa 🥹🥹🥹 w sobotę będziesz miała w sobie Nowe Życie ♥️♥️♥️😍😍😍
    🙏🙏🙏✊✊✊

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek była ciężka, bo został wychowany w poczuciu takim że facet musi być silny i zdorwy jak koń. Przeżywa to i uważa się przez to za nic nie wartego i to po prostu boli. Ale powiedział że mu zależy na poprawie wyników, że będzie się starał i jak będzie trzeba to uda się do lekarzy dalej po kontroli. Więc na razie walczymy o naturę. :) Zobaczymy co przyniesie czas. I nie myśl o IUI w ten sposób. Pamiętaj że mówi się, że w pełni zdrowi ludzie podczas współżycia w najbardziej dogodnym momencie cyklu mają raptem 33% szans na ciążę. Więc jeśli coś przeszkadza (a nie jest powiedziane że to wyjdzie w badaniach które już zrobiliscie) to IUI na serio może pomóc i zwiększyć szanse, które w przypadku naturalnego poczęcia są dużo niższe. Pamietaj że nasienie też jest chyba przed IUI wstępnie obrabiane, aby wybrać tylko najlepszych żołnierzy? :) Tu przyznam że nie wiem czy dobrze zapamiętałam. 😅

Paprota, Zosis, popatrzę sobie na Waszą przygodę z IUI, bo cały czas twierdziłam że jeśli nasienie nam się poprawi nieznacznie to nie chce ładować kilku tys. w inseminację tylko odkładać na IVF. Ale zobaczymy. 😅 Może jednak...? :D

Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂

Chantelle no bo ciężko się powstrzymać skoro dawka siuśków tak pięknie spogląda. 😂 Trzymam kciuki za badania i za pomyślny cykl. 🤞

Rozalaa o tak! Dzisiaj miałam podobne rozkminy bo moja temperatura też w dwie strony lata. 😂 Myślałam sobie wczoraj że hmm no może faktycznie coś tam się jednak już zadziało bo od kilku dni tak bardziej w górze niż w dole... A dzisiaj jak mi spadło w dół o 0,3 to tylko spojrzałam na ten termometr, wpisałam w apke i poszłam dalej spać. 🤣 Co ja sobie będę łeb zaprzątać, co ma być to będzie, nie zaczaruje organizmu w tym momencie bardziej.

Moonflower chciałabym ci pomóc ale nie umiem już chyba w temperatury 😆

Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍

Ewiwi u nas w końcu pada. Rejony Wieluniowe więc co roku cierpimy z powodu suszy. Każdy deszcz to jak zbawienie. A sezon burzowy w tym roku aż nadto spokojny, burze praktycznie do nas nie dochodzą, ledwo deszcz to czasem robi. 🤔

Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20 🥚-> 9MII + 11 GV (IVM) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Ciało które nie działa.
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…

Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)

Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)

Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…

Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)

Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)

Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏
    Prog bardzo ładny. Jaki masz dzień po owu? :D Prolaktyna też wydaje się w porządku, mieści się w widełkach bez problemu, potrafi urosnąć mocno na sam fakt tego że ktoś cię kłuje igłą, więc tym bardziej u Ciebie wszystko jest ok.

Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Ciało które nie działa.
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Prog bardzo ładny. Jaki masz dzień po owu? :D Prolaktyna też wydaje się w porządku, mieści się w widełkach bez problemu, potrafi urosnąć mocno na sam fakt tego że ktoś cię kłuje igłą, więc tym bardziej u Ciebie wszystko jest ok.

Uff!

9 dpo 😊

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle ładny progesteron :) tym bardziej że nie 7dpo tylko trochę później. 7 dni po owulce jest najwyższy.

siesiepy, Chantelle lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍
    Oh, Siesiepy, dziękuje, że pytasz! Ostatni trymestr jest naprawdę bardzo ciężki pod względem fizycznym i psychicznym. Trudnością jest np. wiązanie butów (puchnięcie stóp+schylenie się=😵‍💫), golenie się to jakaś jazda bez trzymanki 😅 Ogólnie dużo podstawowych czynności wymaga ode mnie o wiele więcej czasu i energii niż przed ciążą. Mam też większe wahania nastroju, dużo rzeczy doprowadza mnie do wzruszenia czy nerwów. Narzekam, ostatnio nawet i często, ale kocham te kopniaki w brzuchu, budowanie więzi ze Stasiem i wyczekiwanie, aż urodzi się i wywróci mój świat do góry nogami. ❤️ Nigdy nie żałowałam tego stanu, to niesamowite, że można tak kochać kogoś, kogo się nie zna. 🥹
    Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 15:33

siesiepy, rozalaa, Emka06, kropka27, SandraH.97, Lipcowa, Amunicja, Pfry, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wynik skoro nie miesi się nawet w widelkach. :D w przypadku proga nie na co na niee patrzeć. Plus pamiętaj że on jest wydzielany pulsacyjnie i w zależności też od pory dnia. Różnie się mówi, ja przez to że jego poziom nie jest stały, uznaje że powyżej 4 oznacza, że owulacja była (raz miałam powyżej 6 wynik a wiem że owualcja na pewno miała miejsce). U ciebie była ona bez wątpienia przy takim wyniku. :)

Chantelle lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Ciało które nie działa.
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oh, Siesiepy, dziękuje, że pytasz! Ostatni trymestr jest naprawdę bardzo ciężki pod względem fizycznym i psychicznym. Trudnością jest np. wiązanie butów (puchnięcie stóp+schylenie się=😵‍💫), golenie się to jakaś jazda bez trzymanki 😅 Ogólnie dużo podstawowych czynności wymaga ode mnie o wiele więcej czasu i energii niż przed ciążą. Mam też większe wahania nastroju, dużo rzeczy doprowadza mnie do wzruszenia czy nerwów. Narzekam, ostatnio nawet i często, ale kocham te kopniaki w brzuchu, budowanie więzi ze Stasiem i wyczekiwanie, aż urodzi się i wywróci mój świat do góry nogami. ❤️ Nigdy nie żałowałam tego stanu, to niesamowite, że można tak kochać kogoś, kogo się nie zna. 🥹
    Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️

Przyjaciółka mi mówiła że w tym czasie prosiła partnera o golenie miejsc intymnych - ona i tak nie była w stanie tego zrobić za dobrze. 😅 Może to jakieś rozwiązanie i pomoc? :D Jak z badaniami moczu gdzie trzeba uzbierać mocz całonocny? Nie masz problemu z lataniem do WC co 1-2h w nocy? :D
    I pozwolę sobie zapytać, jeśli nie chcesz nie musisz opowiadać. Jaki masz plan na poród? :D z tego co wiem to ludzie mają przeróżne plany a ja na razie trwam w przekonaniu że chciałabym w tym wyczekany momencie - jeśli taka będzie w moim przypadku możliwość - poród domowy. 🧐

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Ciało które nie działa.
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze :)

Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz ;)

Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..

My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
    a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy ;)

siesiepy lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze :)

Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz ;)

Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..

My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
    a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy ;)

Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować? :)

Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Ciało które nie działa.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, wpadam tu żeby podejrzeć jak u Ciebie 😁
    Bardzo się cieszę! Czytałam sama się przy tym stresując jakby chodziło o moje 😅
    Wzrusz totalny, aż się popłakałam ❤️
    Trzymam kciuki nadal i nie puszczam ❤️

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂
    Staram się codziennie dorzucać orzechy/pestki dyni do posiłku lub jako przekąskę, więc faktycznie zostanę przy naszych aktualnych dawkach. Dzięki za info o brazylijskich, bo sama chętnie je zajadam 🙈 Badanie nasienia chcemy powtórzyć w sierpniu, żeby przed wizytą w klinice mieć świeże wyniki. W lipcu minęły trzy miesiące nowej suplementacji (nie pamiętam dokładnie kiedy, bo 17 kwietnia konsultacja z andrologiem, mąż dokończył Fertilmana, a ja w międzyczasie zamawiałam suple). Androlog kazał powtórzyć nam badanie po 3 miesiącach, bez fragmentacji, bo ta była dobra. Za to mamy dołożyć badanie ROS (czyli na stres oksydacyjny). Nie widzę go w cenniku laboratorium, gdzie robiliśmy pierwsze badania, a koniecznie chcemy wykonać kontrolne w tym samym miejscu, więc możliwe, że to badanie olejemy 🙄 Już mnie skręca ze stresu jak pomyślę o tym badaniu 🙈
    Przykro, że wyniki Twojego męża tak wpłynęły na jego samoocenę i samopoczucie. Mocno liczę, że ta cała suplementacja ma sens i każdy z naszych chłopów powtórzy sukces męża Claire🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 16:08

siesiepy lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować? :)

Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.

Szczerze nie mam pojęcia bo ja z racji tego ze jestem medykiem szukałam polecanego ginekologa i koleżanka lekarska z pracy poleciła mi babeczkę poszłam do niej na NFZ bo po odstawieniu tabletek miałam cykle po 40/50 dni. zrobiła mi badania z krwi już nawet nie pamietam co dokładnie ale 2 strony tego były. I za wynikami zaprosiła na wizytę i ze mam przyjść razem z mężem. Wtedy zaproponowała nam uczestnictwo w tym programie i już wszystkie badani robiliśmy ze skierowania od niej. Mąż nasienie to takie na wypasie pełne 2 razy bo przed (2% morfo) i po (0%morfo 😮) suplach. Ja miałam drożność, monitoring i wymazy. Plus miliony badań krwi. Miałam do niej zadzwonić jak będą wyniki tych wszystkich rzeczy i będziemy działać z IUI bo ona przy takim nasieniu nie widzi innej opcji.
    Potem mi wyszedł ten rak na tarczycy i skupiliśmy się na tym a z nią straciłam kontakt.
    Teraz idziemy do tego samego szpitala i przychodni tylko do innego lekarza. Liczę na to ze pociągniemy to dalej z tego programu.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Lipcowa przeciera szlaki pod IVF, a chyba na mnie padnie przecieranie drogi pod IUI. 😮

Lipcowa, pytałaś czego się dokładnie boję. W sumie sama nie wiem. Najbardziej to chyba tego, czy sobie poradzę psychicznie, jeżeli się nie uda. Bo z samą procedurą nie mam stresu. Ufam mojemu lekarzowi, na wstępną wizytę planuję trafić do niego, jakby się udało, że IUI też on mi zrobi to już w ogóle. Chcę spróbować. Wiem też, że Mąż chce - wie, z czym się to je i idzie w to ze mną. To na plus. Chociaż, jak Go ostatnio uświadomiłam, że jest szansa/ryzyko, że przed IUI będę stymulowana hormonami to stwierdził, że On się w takim razie wypisuje, bo czasami z moimi własnymi trudno Mu wytrzymać, a jak jeszcze będą miały doping to już w ogóle. 🤣

Siesiepy, tak, do IUI są wybierane "najlepsze" plemniory. Stary oddaje nasienie w dniu IUI, w labo je przygotowują, dostają jakąś pożywkę, żeby były bardziej ruchliwe i heja z nimi prosto do macicy.

Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
    Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣

Lipcowa mocne kciuki i niech dzieje się jeszcze więcej magii w lipcu 💪

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mało się odzywam , ale może miałyście taki przypadek.
    W piątek pęcherzyk 18.5, przewidziana owu na niedzielę, zastrzyk tez byl w sobotę wieczorem. A dzisiaj poszlam sprawdzić czy pekl ale do innej lekarz, do Luxmedu, a tutaj info ze owu bie bylo, bie ma ciałka, drobne pecherzyki po 11mmna obu jajnikach....
    Sama nie wiem co mam myśleć 😭 mogła ovu sie cofnąć?

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ