X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa ❤️❤️❤️

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa 😍🥹 Już zaraz zadzieje się magia 🧚 Nie puszczam kciuków, są Wam teraz bardzo potrzebne ✊✊✊✊🍀🍀🍀

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
    Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣

Cudownie! No chyba każdą z nas tutaj wzruszyłaś, wszystkie czekamy na dobre wiadomości od Ciebie.
    Jak to wygląda dalej? Kiedy będzie wiadomo, że z Kropkiem wszystko w porządku?

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • ELka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa 🥹🥹🥹 w sobotę będziesz miała w sobie Nowe Życie ♥️♥️♥️😍😍😍
    🙏🙏🙏✊✊✊

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek była ciężka, bo został wychowany w poczuciu takim że facet musi być silny i zdorwy jak koń. Przeżywa to i uważa się przez to za nic nie wartego i to po prostu boli. Ale powiedział że mu zależy na poprawie wyników, że będzie się starał i jak będzie trzeba to uda się do lekarzy dalej po kontroli. Więc na razie walczymy o naturę. :) Zobaczymy co przyniesie czas. I nie myśl o IUI w ten sposób. Pamiętaj że mówi się, że w pełni zdrowi ludzie podczas współżycia w najbardziej dogodnym momencie cyklu mają raptem 33% szans na ciążę. Więc jeśli coś przeszkadza (a nie jest powiedziane że to wyjdzie w badaniach które już zrobiliscie) to IUI na serio może pomóc i zwiększyć szanse, które w przypadku naturalnego poczęcia są dużo niższe. Pamietaj że nasienie też jest chyba przed IUI wstępnie obrabiane, aby wybrać tylko najlepszych żołnierzy? :) Tu przyznam że nie wiem czy dobrze zapamiętałam. 😅

Paprota, Zosis, popatrzę sobie na Waszą przygodę z IUI, bo cały czas twierdziłam że jeśli nasienie nam się poprawi nieznacznie to nie chce ładować kilku tys. w inseminację tylko odkładać na IVF. Ale zobaczymy. 😅 Może jednak...? :D

Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂

Chantelle no bo ciężko się powstrzymać skoro dawka siuśków tak pięknie spogląda. 😂 Trzymam kciuki za badania i za pomyślny cykl. 🤞

Rozalaa o tak! Dzisiaj miałam podobne rozkminy bo moja temperatura też w dwie strony lata. 😂 Myślałam sobie wczoraj że hmm no może faktycznie coś tam się jednak już zadziało bo od kilku dni tak bardziej w górze niż w dole... A dzisiaj jak mi spadło w dół o 0,3 to tylko spojrzałam na ten termometr, wpisałam w apke i poszłam dalej spać. 🤣 Co ja sobie będę łeb zaprzątać, co ma być to będzie, nie zaczaruje organizmu w tym momencie bardziej.

Moonflower chciałabym ci pomóc ale nie umiem już chyba w temperatury 😆

Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍

Ewiwi u nas w końcu pada. Rejony Wieluniowe więc co roku cierpimy z powodu suszy. Każdy deszcz to jak zbawienie. A sezon burzowy w tym roku aż nadto spokojny, burze praktycznie do nas nie dochodzą, ledwo deszcz to czasem robi. 🤔

Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…

Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)

Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)

Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…

Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)

Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)

Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏
    Prog bardzo ładny. Jaki masz dzień po owu? :D Prolaktyna też wydaje się w porządku, mieści się w widełkach bez problemu, potrafi urosnąć mocno na sam fakt tego że ktoś cię kłuje igłą, więc tym bardziej u Ciebie wszystko jest ok.

Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Prog bardzo ładny. Jaki masz dzień po owu? :D Prolaktyna też wydaje się w porządku, mieści się w widełkach bez problemu, potrafi urosnąć mocno na sam fakt tego że ktoś cię kłuje igłą, więc tym bardziej u Ciebie wszystko jest ok.

Uff!

9 dpo 😊

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle ładny progesteron :) tym bardziej że nie 7dpo tylko trochę później. 7 dni po owulce jest najwyższy.

siesiepy, Chantelle lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍
    Oh, Siesiepy, dziękuje, że pytasz! Ostatni trymestr jest naprawdę bardzo ciężki pod względem fizycznym i psychicznym. Trudnością jest np. wiązanie butów (puchnięcie stóp+schylenie się=😵‍💫), golenie się to jakaś jazda bez trzymanki 😅 Ogólnie dużo podstawowych czynności wymaga ode mnie o wiele więcej czasu i energii niż przed ciążą. Mam też większe wahania nastroju, dużo rzeczy doprowadza mnie do wzruszenia czy nerwów. Narzekam, ostatnio nawet i często, ale kocham te kopniaki w brzuchu, budowanie więzi ze Stasiem i wyczekiwanie, aż urodzi się i wywróci mój świat do góry nogami. ❤️ Nigdy nie żałowałam tego stanu, to niesamowite, że można tak kochać kogoś, kogo się nie zna. 🥹
    Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 15:33

siesiepy, rozalaa, Emka06, kropka27, SandraH.97, Lipcowa, Amunicja, Pfry, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wynik skoro nie miesi się nawet w widelkach. :D w przypadku proga nie na co na niee patrzeć. Plus pamiętaj że on jest wydzielany pulsacyjnie i w zależności też od pory dnia. Różnie się mówi, ja przez to że jego poziom nie jest stały, uznaje że powyżej 4 oznacza, że owulacja była (raz miałam powyżej 6 wynik a wiem że owualcja na pewno miała miejsce). U ciebie była ona bez wątpienia przy takim wyniku. :)

Chantelle lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oh, Siesiepy, dziękuje, że pytasz! Ostatni trymestr jest naprawdę bardzo ciężki pod względem fizycznym i psychicznym. Trudnością jest np. wiązanie butów (puchnięcie stóp+schylenie się=😵‍💫), golenie się to jakaś jazda bez trzymanki 😅 Ogólnie dużo podstawowych czynności wymaga ode mnie o wiele więcej czasu i energii niż przed ciążą. Mam też większe wahania nastroju, dużo rzeczy doprowadza mnie do wzruszenia czy nerwów. Narzekam, ostatnio nawet i często, ale kocham te kopniaki w brzuchu, budowanie więzi ze Stasiem i wyczekiwanie, aż urodzi się i wywróci mój świat do góry nogami. ❤️ Nigdy nie żałowałam tego stanu, to niesamowite, że można tak kochać kogoś, kogo się nie zna. 🥹
    Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️

Przyjaciółka mi mówiła że w tym czasie prosiła partnera o golenie miejsc intymnych - ona i tak nie była w stanie tego zrobić za dobrze. 😅 Może to jakieś rozwiązanie i pomoc? :D Jak z badaniami moczu gdzie trzeba uzbierać mocz całonocny? Nie masz problemu z lataniem do WC co 1-2h w nocy? :D
    I pozwolę sobie zapytać, jeśli nie chcesz nie musisz opowiadać. Jaki masz plan na poród? :D z tego co wiem to ludzie mają przeróżne plany a ja na razie trwam w przekonaniu że chciałabym w tym wyczekany momencie - jeśli taka będzie w moim przypadku możliwość - poród domowy. 🧐

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze :)

Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz ;)

Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..

My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
    a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy ;)

siesiepy lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze :)

Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz ;)

Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..

My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
    a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy ;)

Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować? :)

Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, wpadam tu żeby podejrzeć jak u Ciebie 😁
    Bardzo się cieszę! Czytałam sama się przy tym stresując jakby chodziło o moje 😅
    Wzrusz totalny, aż się popłakałam ❤️
    Trzymam kciuki nadal i nie puszczam ❤️

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂
    Staram się codziennie dorzucać orzechy/pestki dyni do posiłku lub jako przekąskę, więc faktycznie zostanę przy naszych aktualnych dawkach. Dzięki za info o brazylijskich, bo sama chętnie je zajadam 🙈 Badanie nasienia chcemy powtórzyć w sierpniu, żeby przed wizytą w klinice mieć świeże wyniki. W lipcu minęły trzy miesiące nowej suplementacji (nie pamiętam dokładnie kiedy, bo 17 kwietnia konsultacja z andrologiem, mąż dokończył Fertilmana, a ja w międzyczasie zamawiałam suple). Androlog kazał powtórzyć nam badanie po 3 miesiącach, bez fragmentacji, bo ta była dobra. Za to mamy dołożyć badanie ROS (czyli na stres oksydacyjny). Nie widzę go w cenniku laboratorium, gdzie robiliśmy pierwsze badania, a koniecznie chcemy wykonać kontrolne w tym samym miejscu, więc możliwe, że to badanie olejemy 🙄 Już mnie skręca ze stresu jak pomyślę o tym badaniu 🙈
    Przykro, że wyniki Twojego męża tak wpłynęły na jego samoocenę i samopoczucie. Mocno liczę, że ta cała suplementacja ma sens i każdy z naszych chłopów powtórzy sukces męża Claire🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 16:08

siesiepy lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować? :)

Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.

Szczerze nie mam pojęcia bo ja z racji tego ze jestem medykiem szukałam polecanego ginekologa i koleżanka lekarska z pracy poleciła mi babeczkę poszłam do niej na NFZ bo po odstawieniu tabletek miałam cykle po 40/50 dni. zrobiła mi badania z krwi już nawet nie pamietam co dokładnie ale 2 strony tego były. I za wynikami zaprosiła na wizytę i ze mam przyjść razem z mężem. Wtedy zaproponowała nam uczestnictwo w tym programie i już wszystkie badani robiliśmy ze skierowania od niej. Mąż nasienie to takie na wypasie pełne 2 razy bo przed (2% morfo) i po (0%morfo 😮) suplach. Ja miałam drożność, monitoring i wymazy. Plus miliony badań krwi. Miałam do niej zadzwonić jak będą wyniki tych wszystkich rzeczy i będziemy działać z IUI bo ona przy takim nasieniu nie widzi innej opcji.
    Potem mi wyszedł ten rak na tarczycy i skupiliśmy się na tym a z nią straciłam kontakt.
    Teraz idziemy do tego samego szpitala i przychodni tylko do innego lekarza. Liczę na to ze pociągniemy to dalej z tego programu.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Lipcowa przeciera szlaki pod IVF, a chyba na mnie padnie przecieranie drogi pod IUI. 😮

Lipcowa, pytałaś czego się dokładnie boję. W sumie sama nie wiem. Najbardziej to chyba tego, czy sobie poradzę psychicznie, jeżeli się nie uda. Bo z samą procedurą nie mam stresu. Ufam mojemu lekarzowi, na wstępną wizytę planuję trafić do niego, jakby się udało, że IUI też on mi zrobi to już w ogóle. Chcę spróbować. Wiem też, że Mąż chce - wie, z czym się to je i idzie w to ze mną. To na plus. Chociaż, jak Go ostatnio uświadomiłam, że jest szansa/ryzyko, że przed IUI będę stymulowana hormonami to stwierdził, że On się w takim razie wypisuje, bo czasami z moimi własnymi trudno Mu wytrzymać, a jak jeszcze będą miały doping to już w ogóle. 🤣

Siesiepy, tak, do IUI są wybierane "najlepsze" plemniory. Stary oddaje nasienie w dniu IUI, w labo je przygotowują, dostają jakąś pożywkę, żeby były bardziej ruchliwe i heja z nimi prosto do macicy.

Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
    Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣

Lipcowa mocne kciuki i niech dzieje się jeszcze więcej magii w lipcu 💪

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mało się odzywam , ale może miałyście taki przypadek.
    W piątek pęcherzyk 18.5, przewidziana owu na niedzielę, zastrzyk tez byl w sobotę wieczorem. A dzisiaj poszlam sprawdzić czy pekl ale do innej lekarz, do Luxmedu, a tutaj info ze owu bie bylo, bie ma ciałka, drobne pecherzyki po 11mmna obu jajnikach....
    Sama nie wiem co mam myśleć 😭 mogła ovu sie cofnąć?

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ