Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣
Cudownie! No chyba każdą z nas tutaj wzruszyłaś, wszystkie czekamy na dobre wiadomości od Ciebie.
Jak to wygląda dalej? Kiedy będzie wiadomo, że z Kropkiem wszystko w porządku?Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Lipcowa 🥹🥹🥹 w sobotę będziesz miała w sobie Nowe Życie ♥️♥️♥️😍😍😍
🙏🙏🙏✊✊✊Lipcowa lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Zosiek była ciężka, bo został wychowany w poczuciu takim że facet musi być silny i zdorwy jak koń. Przeżywa to i uważa się przez to za nic nie wartego i to po prostu boli. Ale powiedział że mu zależy na poprawie wyników, że będzie się starał i jak będzie trzeba to uda się do lekarzy dalej po kontroli. Więc na razie walczymy o naturę. Zobaczymy co przyniesie czas. I nie myśl o IUI w ten sposób. Pamiętaj że mówi się, że w pełni zdrowi ludzie podczas współżycia w najbardziej dogodnym momencie cyklu mają raptem 33% szans na ciążę. Więc jeśli coś przeszkadza (a nie jest powiedziane że to wyjdzie w badaniach które już zrobiliscie) to IUI na serio może pomóc i zwiększyć szanse, które w przypadku naturalnego poczęcia są dużo niższe. Pamietaj że nasienie też jest chyba przed IUI wstępnie obrabiane, aby wybrać tylko najlepszych żołnierzy? Tu przyznam że nie wiem czy dobrze zapamiętałam. 😅
Paprota, Zosis, popatrzę sobie na Waszą przygodę z IUI, bo cały czas twierdziłam że jeśli nasienie nam się poprawi nieznacznie to nie chce ładować kilku tys. w inseminację tylko odkładać na IVF. Ale zobaczymy. 😅 Może jednak...?
Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂
Chantelle no bo ciężko się powstrzymać skoro dawka siuśków tak pięknie spogląda. 😂 Trzymam kciuki za badania i za pomyślny cykl. 🤞
Rozalaa o tak! Dzisiaj miałam podobne rozkminy bo moja temperatura też w dwie strony lata. 😂 Myślałam sobie wczoraj że hmm no może faktycznie coś tam się jednak już zadziało bo od kilku dni tak bardziej w górze niż w dole... A dzisiaj jak mi spadło w dół o 0,3 to tylko spojrzałam na ten termometr, wpisałam w apke i poszłam dalej spać. 🤣 Co ja sobie będę łeb zaprzątać, co ma być to będzie, nie zaczaruje organizmu w tym momencie bardziej.
Moonflower chciałabym ci pomóc ale nie umiem już chyba w temperatury 😆
Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍
Ewiwi u nas w końcu pada. Rejony Wieluniowe więc co roku cierpimy z powodu suszy. Każdy deszcz to jak zbawienie. A sezon burzowy w tym roku aż nadto spokojny, burze praktycznie do nas nie dochodzą, ledwo deszcz to czasem robi. 🤔Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…
Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)
Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)
Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Chantelle wrote:Staraczki, czy możecie ocenić moje wyniki? Robiłam pierwszy raz, także nie wiem…
Progesteron - 16,00 ng/ml (jestem w fazie lutealnej i w Diagnostyce są takie parametry dla tej fazy: 4,11 - 14,5 ng/ml)
Prolaktyna - 348 mlU/l (zakres: 102 - 496 mlU/l)
Reszta wyników OK, choć stwierdzono niedokrwistość oczywiście 😏Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Prog bardzo ładny. Jaki masz dzień po owu? Prolaktyna też wydaje się w porządku, mieści się w widełkach bez problemu, potrafi urosnąć mocno na sam fakt tego że ktoś cię kłuje igłą, więc tym bardziej u Ciebie wszystko jest ok.
Uff!
9 dpo 😊✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Chantelle ładny progesteron tym bardziej że nie 7dpo tylko trochę później. 7 dni po owulce jest najwyższy.
siesiepy, Chantelle lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
siesiepy wrote:Choco a ja pozwolę sobie zapytać jak tam u Ciebie i jak się czujesz? 💕🌻 Już na finiszu i niedługo się spotkacie! 😍
Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 15:33
siesiepy, rozalaa, Emka06, kropka27, SandraH.97, Lipcowa, Amunicja, Pfry, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
No to super wynik skoro nie miesi się nawet w widelkach. w przypadku proga nie na co na niee patrzeć. Plus pamiętaj że on jest wydzielany pulsacyjnie i w zależności też od pory dnia. Różnie się mówi, ja przez to że jego poziom nie jest stały, uznaje że powyżej 4 oznacza, że owulacja była (raz miałam powyżej 6 wynik a wiem że owualcja na pewno miała miejsce). U ciebie była ona bez wątpienia przy takim wyniku.
Chantelle lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
ChocoMonster wrote:Oh, Siesiepy, dziękuje, że pytasz! Ostatni trymestr jest naprawdę bardzo ciężki pod względem fizycznym i psychicznym. Trudnością jest np. wiązanie butów (puchnięcie stóp+schylenie się=😵💫), golenie się to jakaś jazda bez trzymanki 😅 Ogólnie dużo podstawowych czynności wymaga ode mnie o wiele więcej czasu i energii niż przed ciążą. Mam też większe wahania nastroju, dużo rzeczy doprowadza mnie do wzruszenia czy nerwów. Narzekam, ostatnio nawet i często, ale kocham te kopniaki w brzuchu, budowanie więzi ze Stasiem i wyczekiwanie, aż urodzi się i wywróci mój świat do góry nogami. ❤️ Nigdy nie żałowałam tego stanu, to niesamowite, że można tak kochać kogoś, kogo się nie zna. 🥹
Wierze, że każdy Dinuś już za chwile będzie zafasolkowany, każda z Was na to zasługuje. ❤️❤️❤️
Przyjaciółka mi mówiła że w tym czasie prosiła partnera o golenie miejsc intymnych - ona i tak nie była w stanie tego zrobić za dobrze. 😅 Może to jakieś rozwiązanie i pomoc? Jak z badaniami moczu gdzie trzeba uzbierać mocz całonocny? Nie masz problemu z lataniem do WC co 1-2h w nocy?
I pozwolę sobie zapytać, jeśli nie chcesz nie musisz opowiadać. Jaki masz plan na poród? z tego co wiem to ludzie mają przeróżne plany a ja na razie trwam w przekonaniu że chciałabym w tym wyczekany momencie - jeśli taka będzie w moim przypadku możliwość - poród domowy. 🧐walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze
Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz
Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..
My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Siesiepy z tego co ja wiem to nasienie jest przygotowane i podawane bezpośrednio do jamy macicy wiec skraca to tez drogę która musi przebyć i wszystkie te przeszkody jakie mogą pływaki spotkać po drodze
Trochę mnie dziwi ze ma taka mała skuteczność ale cóż cyferek nie oszukasz
Mamy Ok 100 mln plemników i 2 % morfologię wiec na tzw chłopski rozum całkiem sporo ich jest a przecież wystarczy tylko jeden..
My spróbujemy pierwsza na NFZ bo jesteśmy w tym programie całym..
a jeżeli się nie uda to wtedy będziemy myśleć co dalej i w która stronę idziemy
Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować?
Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualny
-
siesiepy wrote:Emka orzechy brazylijskie zawierają bardzo dużo selenu. Wręcz nie zaleca się ich kobietom na keto bo łatwo mogą przedobrzyc (wystarczy kilka sztuk z tego co pamiętam?) i mieć nadmiar selenu oraz problemy z tym związane. W zależności czy jecie je regularnie czy nie i w jakiej ilości chyba bym się nie zdecydowała na zwiększenie dawki. Kiedy ta kontrola nasienia? Jeśli mówiłaś to sorki, pamięć mam dobrą ale krótka 😂
Przykro, że wyniki Twojego męża tak wpłynęły na jego samoocenę i samopoczucie. Mocno liczę, że ta cała suplementacja ma sens i każdy z naszych chłopów powtórzy sukces męża Claire🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 16:08
siesiepy lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
siesiepy wrote:Właśnie zaczęłam czytać o tym programie... Orientujesz się może gdzie i jak się zaczepić, co trzeba mieć aby się zakwalifikować?
Taka skuteczność może być spowodowana partaczami. Koleżanka z pracy mi opowiadała jak zrobili jej inseminację na hurra, a nawet drożności nie sprawdzili przed. Więc no... Takie zabiegi na pewno zaniżają procentowa skuteczność.
Szczerze nie mam pojęcia bo ja z racji tego ze jestem medykiem szukałam polecanego ginekologa i koleżanka lekarska z pracy poleciła mi babeczkę poszłam do niej na NFZ bo po odstawieniu tabletek miałam cykle po 40/50 dni. zrobiła mi badania z krwi już nawet nie pamietam co dokładnie ale 2 strony tego były. I za wynikami zaprosiła na wizytę i ze mam przyjść razem z mężem. Wtedy zaproponowała nam uczestnictwo w tym programie i już wszystkie badani robiliśmy ze skierowania od niej. Mąż nasienie to takie na wypasie pełne 2 razy bo przed (2% morfo) i po (0%morfo 😮) suplach. Ja miałam drożność, monitoring i wymazy. Plus miliony badań krwi. Miałam do niej zadzwonić jak będą wyniki tych wszystkich rzeczy i będziemy działać z IUI bo ona przy takim nasieniu nie widzi innej opcji.
Potem mi wyszedł ten rak na tarczycy i skupiliśmy się na tym a z nią straciłam kontakt.
Teraz idziemy do tego samego szpitala i przychodni tylko do innego lekarza. Liczę na to ze pociągniemy to dalej z tego programu.
-
Widzę, że Lipcowa przeciera szlaki pod IVF, a chyba na mnie padnie przecieranie drogi pod IUI. 😮
Lipcowa, pytałaś czego się dokładnie boję. W sumie sama nie wiem. Najbardziej to chyba tego, czy sobie poradzę psychicznie, jeżeli się nie uda. Bo z samą procedurą nie mam stresu. Ufam mojemu lekarzowi, na wstępną wizytę planuję trafić do niego, jakby się udało, że IUI też on mi zrobi to już w ogóle. Chcę spróbować. Wiem też, że Mąż chce - wie, z czym się to je i idzie w to ze mną. To na plus. Chociaż, jak Go ostatnio uświadomiłam, że jest szansa/ryzyko, że przed IUI będę stymulowana hormonami to stwierdził, że On się w takim razie wypisuje, bo czasami z moimi własnymi trudno Mu wytrzymać, a jak jeszcze będą miały doping to już w ogóle. 🤣
Siesiepy, tak, do IUI są wybierane "najlepsze" plemniory. Stary oddaje nasienie w dniu IUI, w labo je przygotowują, dostają jakąś pożywkę, żeby były bardziej ruchliwe i heja z nimi prosto do macicy.Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Dziewczyny moje trzy maluchy rozwijają się równo łeb w łeb 🤩 w sobotę będę miała transfer! 🥳
Aż popłakałam się z tego wszystkiego 😅🤣
Lipcowa mocne kciuki i niech dzieje się jeszcze więcej magii w lipcu 💪Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Dziewczyny mało się odzywam , ale może miałyście taki przypadek.
W piątek pęcherzyk 18.5, przewidziana owu na niedzielę, zastrzyk tez byl w sobotę wieczorem. A dzisiaj poszlam sprawdzić czy pekl ale do innej lekarz, do Luxmedu, a tutaj info ze owu bie bylo, bie ma ciałka, drobne pecherzyki po 11mmna obu jajnikach....
Sama nie wiem co mam myśleć 😭 mogła ovu sie cofnąć?Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024