Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:Witaj Izabela. Czasami można trafić na fajnych lekarzy co się poprowadzą i warto szukać do skutku - jak jeden ci nie pasuje to iść do drugiego.
Ogólnie zdobycie wiedzy na temat cyklu i podstawowych badań, jak funkcjonuje twoje ciało zawsze jest porządne. Mamy tutaj na forum taki wątek miesięczny. W tym miesiącu nazywa się tak;
„W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie„
Na pierwszej stronie możesz zobaczyć listę badań sugerowanych. Możesz też dołączyć do tego wątku, powiedzieć kiedy będziesz testować, opowiedzieć o swojej wizycie u lekarza co ci powiedział itp. Zadawać pytania. I dziewczyny będą zawsze mogły ci coś doradzić. Czytając komentarze innych też można się sporo nauczyć ☺️ mam nadzieję że ci się spodoba i co najważniejsze pomoże w osiągnięciu celu ☺️👩🏻 28l. & 🧑🏽 33l.
😞 starania od 07.2024r.
11.09.2025 KRIOBANK ❔️❕️
💊 Naturell Folian Forte (800 µg 5-MTHF), Witamina D3 4000 IU, Naturell Omega-3 2000, Castagnus, Olej z wiesiołka. -
Ssilvia wrote:Jak wam idą starania dziewczyny?
Ja narazie tylko suplementy, zmiana stylu życia, uzupełnienie niedoborów. Dużo zmian wprowadziłam, co jeszcze mi zostaje to popracować nad psychika… czuję często napięcie i wysoki kortyzol. Nie umiem za bardzo się relaksować. Nie wiem czy kiedyś sobie z tym poradzę ale chciałbym chociaż troszkę poprawić..
Ja 10dpo, biorę progesteron ( postanowiłam tak walczyć z przewagą estrogenową) więc będę musiała za dwa dni zrobić test żeby odstawić - chociaż nie lubię 🥲
Jak przyjdzie @, będę myślała co dalej, w którym kierunku iść…
Nie brałam encortonu ani proga, bo nie wiem kiedy była owulacja i czy w ogóle była. Jak dostanę @ to mam receptę na ovaleap do wstrzykiwania i później wizyta na monitoring i będę też myśleć co dalej…
Pewnie pójdę w jaką diagnostykę. Jakieś 10 dni do okresu mi zostało.🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Ja narazie tylko suplementy, zmiana stylu życia, uzupełnienie niedoborów. Dużo zmian wprowadziłam, co jeszcze mi zostaje to popracować nad psychika… czuję często napięcie i wysoki kortyzol. Nie umiem za bardzo się relaksować. Nie wiem czy kiedyś sobie z tym poradzę ale chciałbym chociaż troszkę poprawić..
Ja 10dpo, biorę progesteron ( postanowiłam tak walczyć z przewagą estrogenową) więc będę musiała za dwa dni zrobić test żeby odstawić - chociaż nie lubię 🥲
Ja po kolejnym nieudanym cyklu robię sobie przerwę przynajmniej od intensywnego myślenia o staraniach. Dzisiaj wyjeżdżamy na długi weekend w góry, mamy zamiar się totalnie zrelaksować i wyciszyć. W zasadzie u nas sytuacja wygląda podobnie - dbamy o dietę i regularny ruch, suplementy. Nasz główny cel i zalecenie lekarza, który nas "prowadzi "to poprawa nasienia partnera. Pod koniec września (czyli mniej więcej 3 miesiące po ostatnich badaniach nasienia) powtarzamy seminogram + fragmentacja i test HBA. Jestem 6dc, zamierzam jedynie za dwa tygodnie wybrać się na wizytę w celu skontrolowania torbieli krwotocznej i przy okazji pewnie się dowiem, czy wystąpiła owulacja.🧐
Ja też stale pracuję nad swoją psychiką, jestem z natury nerwowym człowiekiem, a od dziecka bardzo się wszystkim przejmuję i stresuję, więc rozumiem Cię doskonale. U mnie sytuacja w pracy dodatkowo nie pomaga, ale i tak uważam, że zrobiłam pod tym kątem postęp. Jeszcze dwa lata temu miałam takie stany lękowe, że raz przyjechała do mnie karetka. Byłam wtedy w momencie, gdzie nawarstwiło się wiele nieprzyjemnych sytuacji życiowych. Stres jest cichym zabójcą i trzeba mocno pracować nad tym, aby nie przejął kontroli nad naszym życiem. Życzę Ci, aby @ jednak nie przyszła i abyś nie musiała myśleć w jakim kierunku iść. 🤞 😉Morgo lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
14CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Izabela. wrote:Dziękuję za miłe przyjęcie. Raczej w tym cyklu sobie odpuścimy i oczyścimy glowe, bez pasków i testowania. Chociaż te "odpuscimy" i "oczyścimy głowę" to raczej nie w moim przypadku, bo strasznie się stresuje ta wizyta 🙈 a wiem że im bliżej będzie tym gorzej będę to przeżywać haha👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm | MTHFR homo | PAI-1 homo
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
✨️08.08 7 cykl stymulowany
🔎19.08 monitoring -
2 dni temu dostałam moje wyniki na trombofilię i ciekawie nie jest, bo wyszło MTHFR homo i PAI-1 homo, ale mam nadzieję, że lekarz zareaguje jakoś na te wyniki i tym samym zwiększymy nasze szanse👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
🔎19.08 monitoring -
White1 wrote:Cześć 🩷 przed wizytą w klinice na pewno zrobiłabym podstawowe badania nasienia i sprawdziła AMH, to daje taki szeroki pogląd na dalszy plan diagnostyki czy działań. Nie ma na razie co robić bardziej wyszukanych badań, ale jak chcesz, to możesz jeszcze takie podstawowe jeśli nie robiłaś (LH, FSH, TSH, glukoza, insulina, poziom witamin i ferrytyny itp)👩🏻 28l. & 🧑🏽 33l.
😞 starania od 07.2024r.
11.09.2025 KRIOBANK ❔️❕️
💊 Naturell Folian Forte (800 µg 5-MTHF), Witamina D3 4000 IU, Naturell Omega-3 2000, Castagnus, Olej z wiesiołka. -
White1 wrote:U mnie dzisiaj 7dc, mimo stymulacji obawiam się, że w tym cyklu pęcherzyk dość leniwie rośnie.
2 dni temu dostałam moje wyniki na trombofilię i ciekawie nie jest, bo wyszło MTHFR homo i PAI-1 homo, ale mam nadzieję, że lekarz zareaguje jakoś na te wyniki i tym samym zwiększymy nasze szanse🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Imazolka wrote:A czemu robiłas takie badania?
Imazolka lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
🔎19.08 monitoring -
White1 wrote:Staram się poszerzyć diagnostykę skoro wyniki nasienia (i w ogóle wszystkie ze strony męskiej) są w porządku, jajowody są drożne, a mimo to 6 cykli stymulowanych w pełni wykorzystanych nie dało ciąży. Wiem, że jakość moich komórek mimo dobrego wieku przez pcos i io może być słaba i to może być przyczyną niepowodzeń, ale szukam też dalej. Marzę, żebym nie musiała dotrwać do ivf i żeby udało się wcześniej, więc trzeba temu marzeniu pomóc ✨️
Szukam inspiracji na kolejne badania. Może też zrobię te jako następne. Po prostu pakiet jakiś na trombofolie?🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Imazolka wrote:Ok, dzięki ❣️
Szukam inspiracji na kolejne badania. Może też zrobię te jako następne. Po prostu pakiet jakiś na trombofolie?
Teraz planuję rozszerzyć o homocysteinę i ewentualnie pogłębić o białka C, S i antytrombinę III, ale poza homocysteiną resztę zostawiam do decyzji lekarza, czy w ogóle jest sens
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
🔎19.08 monitoring -
Mężowi w posiewie nasienia wyszły pojedyncze bakterie e coli, będzie jeszcze robić wymaz, zobaczymy czy to do leczenia czy nie… Ostatni raz robimy jakieś badania w Gyncentrum, bo się okazało że ten posiew to tylko bakteriologiczny a nie jeszcze mykologiczny… Oczywiście na karcie zero informacji o tym jakie badanie to było.
Od androloga dostał Pentohexal na 3 miesiące, zobaczymy czy wyniki się poprawią. Nie są tragiczne, ale to DFI mogłoby spaść… W pracy ciężko, niby to taki dobry rok dla nas, a ja jakoś nie umiem się cieszyć.Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS
❗️Tarczyca: Niedoczynność Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
08/25: posiew, wymaz
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i
10/25: seminogram - kontrola
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18 ⬇️ DFI -
White1 wrote:Tak, z testdna.
Teraz planuję rozszerzyć o homocysteinę i ewentualnie pogłębić o białka C, S i antytrombinę III, ale poza homocysteiną resztę zostawiam do decyzji lekarza, czy w ogóle jest sens🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
White1 wrote:U mnie dzisiaj 7dc, mimo stymulacji obawiam się, że w tym cyklu pęcherzyk dość leniwie rośnie.
2 dni temu dostałam moje wyniki na trombofilię i ciekawie nie jest, bo wyszło MTHFR homo i PAI-1 homo, ale mam nadzieję, że lekarz zareaguje jakoś na te wyniki i tym samym zwiększymy nasze szanseWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 10:46
Ona:31
❗️IBS
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
Do ogarnięcia:
Jupiter wrote:Mam to samo - MTHFR homo i PAI homo. Jeśli nie wyszło Ci nic poza tym (mutacje czynnika V, coś z zespołu antyfosfolidpidowego i ukladu krzepnięcia) to lekarze nie chcą nic więcej przepisywać. Jedynie zalecają metylowane formy witamin na MTHFR, hematolodzy mówią że samo PAI nie jest wskazaniem do heparyny. Ja zrobiłam po wynikach na mutacje calutki APS i układ krzepnięcia żeby nie było potem jakichś wskazań do acardu czy heparyny który pominęłam.🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Imazolka wrote:Od kiedy się staracie? 🤔Ona:31
❗️IBS
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
Do ogarnięcia:
Imazolka 🫂
Jupiter czytałam trochę historii na forum z PAI homo gdzie nawet w późniejszym etapie zdrowej ciąży nastąpiło poronienie przez powstanie zakrzepu i przeraża mnie taka wizja👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
🔎19.08 monitoring -
White1 wrote:Imazolka 🫂
Jupiter czytałam trochę historii na forum z PAI homo gdzie nawet w późniejszym etapie zdrowej ciąży nastąpiło poronienie przez powstanie zakrzepu i przeraża mnie taka wizjaOna:31
❗️IBS
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
Do ogarnięcia:
MTHFR homo i PAI homo jest przede mną może w tym cyklu, może w następnym ( profil antyfosfolipidowy wykluczony )
dziewczyny z MTHFR homo i PAI homo powiedzcie mi, jak wasza B12, homocysteina i kwas foliowy?
chat GTP mi mówi ze jak mam homocysteine w normie i kwas foliowy, jedynie B12 niskawo - to nie musze robić MTHFR - ta mutacja głównie wywala w kosmos homocysteine.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
ferrytynka25 wrote:Ja po kolejnym nieudanym cyklu robię sobie przerwę przynajmniej od intensywnego myślenia o staraniach. Dzisiaj wyjeżdżamy na długi weekend w góry, mamy zamiar się totalnie zrelaksować i wyciszyć. W zasadzie u nas sytuacja wygląda podobnie - dbamy o dietę i regularny ruch, suplementy. Nasz główny cel i zalecenie lekarza, który nas "prowadzi "to poprawa nasienia partnera. Pod koniec września (czyli mniej więcej 3 miesiące po ostatnich badaniach nasienia) powtarzamy seminogram + fragmentacja i test HBA. Jestem 6dc, zamierzam jedynie za dwa tygodnie wybrać się na wizytę w celu skontrolowania torbieli krwotocznej i przy okazji pewnie się dowiem, czy wystąpiła owulacja.🧐
Ja też stale pracuję nad swoją psychiką, jestem z natury nerwowym człowiekiem, a od dziecka bardzo się wszystkim przejmuję i stresuję, więc rozumiem Cię doskonale. U mnie sytuacja w pracy dodatkowo nie pomaga, ale i tak uważam, że zrobiłam pod tym kątem postęp. Jeszcze dwa lata temu miałam takie stany lękowe, że raz przyjechała do mnie karetka. Byłam wtedy w momencie, gdzie nawarstwiło się wiele nieprzyjemnych sytuacji życiowych. Stres jest cichym zabójcą i trzeba mocno pracować nad tym, aby nie przejął kontroli nad naszym życiem. Życzę Ci, aby @ jednak nie przyszła i abyś nie musiała myśleć w jakim kierunku iść. 🤞 😉
odnosnie psychiki, ja teraz czytam o mindfulness
To technika polegająca na świadomym, nieoceniającym skupianiu uwagi na chwili obecnej — na oddechu, odczuciach ciała, dźwiękach, myślach i emocjach.
Badania pokazują, że regularne praktykowanie mindfulness może obniżać poziom kortyzolu i zmniejszać objawy stresu, m.in. dzięki:
regulacji układu nerwowego (wzmacnia aktywność przywspółczulną – tryb „relaks i trawienie” a nie "walcz i uciekaj"),
zmniejszeniu reaktywności emocjonalnej,
poprawie jakości snu i regeneracji.
moja koleżanka nawet ma do tego app na telefonie✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Jak to mój lekarz stwierdził na piątkowej wizycie. Na stres ograniczenie niebieskiego światła i zakaz wkurw***** przez partnera 😅
U mnie 4dc, zaczęłam stymulację Clo. Pilnuje wszystkich supli i czekam sobie 😁😊
Jestem ciekawa czy będzie owu po tych 8 miesiącach antykoncepcji. Temperatura mi szaleje i chyba mi nic nie powie w tym cyklu 😅 Liczę jeszcze, że może się unormuje.
Jutro mamy spływ, a po spływie ognisko to się towarzysko załaduję, zrezygnowałam całkiem z alko, bo mimo, że nie ma niby wpływu na Clo, jakoś nie chce świadomie niczego sknocić 😊
White1 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023