TYŁOZGIĘCIE A BADANIE SZYJKI
-
Dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak się ma tyłozgięcie do badania szyjki? Uczę się ustalać termin owulki, więc zaczęłam sprawdzać szyjkę (na razie tylko ją poznaję), ale mam wrażenie, że mega trudno się do niej dostać
Macie jakieś doświadczenia z tym związane? -
Ja też mam tyłozgięcie i nigdy nie miałam problemu z wyczuciem szyjki (poza tymi momentami cyklu, gdzie była położona bardzo wysoko).
Co do starań - bez problemów, pierwsza ciąża w 3cim cyklu (poronienie samoistne, ale bynajmniej nie z powodu tyłozgięcia), kolejna (tj. obecna) w 2gim cyklu, wszystko jest w porządku.
Lekarz nie wspominał nic nigdy o jakimkolwiek możliwym problemie z zajściem w ciążę przez moje tyłozgięcie, a jedynie o tym, że późno mi będzie brzuch widać . -
nick nieaktualnyKochana,ja też mam tyłozgięcie. Przy badaniu szyjki ono nie przeszkadza,tak samo jak i w zajściu w ciążę.Chociaż wtedy lepsza jest pozycja od tyłu No a ogólnie przez tyłozgięciu - przy porodzie szyjka bardziej boli i położne musiały mi ją masować,aby się naprostowywała - myślałam że je pogryzę
Mam dwójkę dzieci,teraz trzecie w drodze - zatem nie ma problemu z zajściem
Buziaki -