Ubezpieczenia w PZU
-
Hejka dziewczyny!
Nie chcę zaśmiecać innych wątków pytaniami o ubezpieczenia w PZU, dlatego powstaje ten 😊
Myślę nad wykupieniem najbardziej rozszerzonego pakietu, by zaoszczędzić na badaniach które mnie czekają. W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy aby wykonać badania (które wchodzą w zakres pakietu) potrzeba jakiegoś skierowania? Czy mogę po prostu iść i zrobić te, które chcę?
2. Czy jest możliwe wykonywanie monitoringu cyklu na PZU?
3. Ile orientacyjnie płacicie za najbardziej rozszerzony pakiet?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ❤️😇💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Hejka dziewczyny!
Nie chcę zaśmiecać innych wątków pytaniami o ubezpieczenia w PZU, dlatego powstaje ten 😊
Myślę nad wykupieniem najbardziej rozszerzonego pakietu, by zaoszczędzić na badaniach które mnie czekają. W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy aby wykonać badania (które wchodzą w zakres pakietu) potrzeba jakiegoś skierowania? Czy mogę po prostu iść i zrobić te, które chcę?
2. Czy jest możliwe wykonywanie monitoringu cyklu na PZU?
3. Ile orientacyjnie płacicie za najbardziej rozszerzony pakiet?
Z góry dziękuję za odpowiedzi ❤️😇
2)raczej umawiasz się po prostu jak na zwykła wizytę, zależy wszystko od lekarza
3)80zl
Żeby zrobić badania krwi musisz się na nie umówić dzwoniąc na infolinię bądź na stronie moje.pzu. Umawiasz się do konkretnej placówki i wrzucasz zdjęcie skierowania. Nie ma możliwości pójścia od tak do placówki która ma podpisana umowę z PZU by zrobić badania jakie się chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:27
Domi_naturelover, Izi lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:1)tak, zlecenie, skierowanie od lekarza
2)raczej umawiasz się po prostu jak na zwykła wizytę, zależy wszystko od lekarza
3)80zl
Żeby zrobić badania krwi musisz się na nie umówić dzwoniąc na infolinię bądź na stronie moje.pzu. Umawiasz się do konkretnej placówki i wrzucasz zdjęcie skierowania. Nie ma możliwości pójścia od tak do placówki która ma podpisana umowę z PZU by zrobić badania jakie się chce.
Czyli w takim razie jeśli leczę się u lekarza nie z PZU, to raczej robienie badań na PZU nie przejdzie?
Tylko 80 zł za ten najbardziej rozszerzony pakiet? :o A masz już ubezpieczenie PZU w pracy, bądź Twój mąż ma?
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Czyli w takim razie jeśli leczę się u lekarza nie z PZU, to raczej robienie badań na PZU nie przejdzie?
Tylko 80 zł za ten najbardziej rozszerzony pakiet? :o A masz już ubezpieczenie PZU w pracy, bądź Twój mąż ma?
Ja mam pakiet z pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 13:01
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Możesz mieć skierowanie na cokolwiek od lekarza prywatnie, na nfz, nie ważne czy z PZU czy nie. Nawet od dietetyka ze strony dietetyka. 👍
Ja mam pakiet z pracy.Ladinola lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
W placówkach współpracujących możesz zrobić badania/wizyty z zakresu, który uwzględnia Twój pakiet w PZU. Zależy oczywiście też od tego jaką placówka ma umowę z PZU bo może w niej mają jakieś badania wykluczane z usługi pakietowej ale to raczej kwestia już placówki dokładnej.
Teraz PZU bardzo jest przeciwko od grudnia umawianiu się w placówce partnerskiej i autoryzowaniu wizyt, wolą i wygodniej im jeżeli umawiasz wizytę przez infolinię czy aplikację - tam możesz podać jaka placówka i który lekarz Cię interesują (oczywiście z tych którzy mają kontrakt z PZU).♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-